17 Temmuz 2014 Perşembe

360 DERECE KEYİF!

'360 Set Menü'sünü denemek için geçtiğimiz günlerde 360 Suada Club'daydım. Öncesinde Kuruçeşme limanının biraz tadını çıkardım sonrasında ise Suada teknesine atlayarak 360 Suada Club'a geçtim. Bu yıl beşinci sezonunda misafirlerini ağırlayan mekan, yazın sıcak ve bunaltıcı günlerinde şehir stresinden uzaklaşmak, renkli kokteyller yudumlamak ve keyifli bir gün geçirmek isteyenler için ideal. Turkuaz ve beyaz tonlarının hakim olduğu mekan, tropikal havanın coşkusunu hissettirirken denizin ortasında, havuzun tam yanında, muhteşem boğaz ve köprü manzarasına karşı duran 360 Suada Club, çok keyifli bir ambiyans yaşatıyor size. 360, İstanbul'un Taksim ve Kadıköy'dekinin dışında bence ismine yakışır en güzel mekanı Suada'daki... Her yanınız deniz, her yanınız tarih... Nereye bakacağınızı şaşırdığınız, her baktığınız yerde keyif aldığınız kaç mekan var ki? Taksim 360 benim için eğlence, Kadıköy akşamüstü içkisi, Suada ise keyif, sohbet ve yemek demek. 


Kavun küpleri üzerine eklenmiş tuzlu beyaz peynir dondurma ile başladım enfes bir akşama. Yanlış duymadınız 'tuzlu beyaz peynirli dondurma'... İlk kez yedim, açık söylemek gerekirse tadı pek benlik değil (süt ürünleri sevmiyor olmamdan kaynaklanan bir durum:)) ancak merakımdan tadına baktım ve gerçekten denemesi gerekiyor, oldukça farklı bir deneyim olabilir sizin için.

Sonrasında mezeler ve ana yemek... Mantar, krokan, taze soğan, trüf yağı ve soya ile hazırlanmış 'Taze Kuşkonmaz', nar, sumak ekşisi, ceviz ve zahter ile süslenmiş 'Antakya Zeytin Salata', tatlı ekşi 'Çıtır Tuzlu Biberli Kalamar', çıtır biberli yufka ile hazırlanmış 'Paçanga Böreği' ve Kabak Çiçeği Dolması seçtiklerimizdi. Tereyağlı pide, domates, fondü, tahinli üç fasülye piyazı ise benim seçtiğim ana yemekti.

Ana yemeklere konu gelmişken; 360 Suada Club'ın şişleri oldukça meşhur, meşe kömürü mangaldan pişen 'Sosyete Kebap Şiş'ten 'Kuzu Şaşlık'a, 'Tavuk Şiş Yoğurtlu'dan 'Ton Balığı Şiş'e birçok şiş seçeneği bulabilirsiniz. Dinlendirilmiş etler menüsünde ise 'New York Antrikot', 'Dana T Bone', 'Dana Eskalop İnce Dilim', '360 Bonfile Kalın Dilim', 'Kuzu Pirzola' ana yemek için iyi birer seçenek olabilir.

Elbette tatlısız olmaz... Birçok tatlının aynı anda tadına bakma şansım oldu:) 360 Suada Club tatlılarıyla oldukça iddialı! Menüde özellikle isimleri ile dikkat çeken birçok tatlı var... Mesela, Çikolatadan ölüm, Chocolate Orgazm, Afrodizyak Bombası, Hindistan Cevizli Sütlaç, Popcorn Creme Brüle Türkçe Tatlar, Göz yaşartıcı dondurma bunlardan birkaçı. Bu arada belirtelim çocukluğuna geri dönmek isteyenler için 'patlayan şeker'li tatlıları da mevcut, bilginize:) 360 Suada Club'ın lezzetli menüsü, mekanın ortağı ünlü şef Mike Norman’ın yaratıcılığı ile hazırlanıyor. 150’nin üzerinde farklı çeşide sahip özel kokteyl menüsü, insanı çok kararsız bırakıyor. Taze yaz meyvelerinden yapılan Frozen kokteylleri, günün her anında sizi keyiflendirmek için hazırlanıyor. Mekana özel Lifeguard (Cankurtaran), Pink Bikini gibi kokteyller de ada konseptine çok yakışıyor.

Evet, son zamanlarda keyifle hatırlayacağım bir mekandı; 360 Suada...



Deneyimlediğim '360 Set Menü'sünün işte kalem kalem detayları;

Taze kuşkonmaz;
antakta Zeytin salata
Çıtır Tuzlu Biberli Kalamar
Füme Peynir-Paçanga böreği
Kabak çiçeği dolması
Kaya Levreği Susam Giymiş veya Bonfile Şiş
Afrodizyak Bombası veya Yazın en güzel meyveleri

Kişi başı fiyatı ise 130 TL

Menüden diğer lezzetlerden bazılarının fiyatları ise;

Ördek Konfit Ravioli; 35 TL.
Kuzu ciğeri ızgara; 29 TL.
Ahtapot ızgara; 29 TL.
Sosyete kebap şiş;58 TL

Rezervasyon için; 0 530 849 2 360

www.360istanbul.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder