7 Temmuz 2014 Pazartesi

İFTAR İÇİN NEREYE GİTSEK?

BORSA RESTAURANT 

Klasik Türk ve Osmanlı Mutfağı ile Anadolu’nun yöresel mutfaklarından sentezlenen en seçkin yemekleri, uzun yıllardır değişmeyen kalite çizgisi ile sunan Borsa Restaurant, Ramazan ayını özel iftar menüsüyle karşılıyor. İstanbul’un üç  ayrı noktasında hizmet veren Borsa; Boğaziçi Borsa, Kandili Borsa ve İstinye Borsa restoranlarında Ramazan ayı boyunca misafirlerini geleneksel iftar sofralarının lezzetleriyle buluşturuyor.

Yöresel tatlara yer verdiği menüsünde mevsimsellikten ödün vermeyen ve mutfağında kullanılan her ürünü Türkiye’yi karış karış gezerek seçen Borsa, iftar menüsü için de geleneksel Türk mutfağının iddialı lezzetlerini kendine has yorumuyla bir araya getiriyor.

Borsa’nın iftar menüsünde, iftariyelik olarak; Akçaabat tereyağı, petek bal, kaymak, ev yapımı reçel, Kayseri pastırması, hurma, Edremit siyah ve yeşil zeytin, başlangıç olarak; Gönen patlıcanından közlenmiş patlıcan ezmesi, Tonya telli peyniriyle Karadeniz pidesi, Trabzon usulü etli kara lahana sarma yer alıyor. Ana yemek olarak ise Borsa’nın en beğenilen özel et ve kebap çeşitlerinden; et döner kebap, taş fırında Konya usulü kuzu tandır hünkâr beğendi ve Borsa usulü ızgara köfte gibi yemekler yer alıyor.

Bu lezzet şöleni Borsa usulü hurmalı incir tatlısı, güllaç, şekerpare, aşure, kazandibi, tavuk göğsü, fırın sütlaç, Afyon kaymaklı ekmek kadayıfı, irmik tatlısı, portakallı profiterol gibi zengin tatlı seçenekleri ile tamamlanıyor.


Ramazan ayında birbirinden benzersiz lezzetleri aynı sofrada bir araya getiren Borsa’nın iftar menüsünün kişi başı fiyatı ise 130 TL

THE GRAND  TARABYA

The Grand Tarabya'nın usta şefleri tarafından hazırlanan ve her gün değişen birbirinden farklı mönülerle iftar akşamlarınız çok özel buluşmalara dönüşecek. Dilerseniz The Brasserie’nin Boğaz’a karşı terasında Boğaz havası eşliğinde Tarabya marinasına karşı tadını çıkarabileceğiniz iftar yemeklerinde, yok yok. Mercimek çorbası ile iftarınıza başlayabilir, isterseniz seçmeli diğer çorbaları tercih edebilirsiniz. İftariyeliklerin yanı sıra zeytinyağlı büfeleri, turşu ve peynir standları ve birbirinden iştah açıcı şarküteri çeşitleri iftarınıza başlamak için sizleri bekliyor.

The Brasserie’de haftanın her günü sizin için ayrı lezzet seçenekleri sunuluyor. Izgara et çeşitleri, kuru patlıcan dolması, içli köfte her gün yenilenen farklı lezzetler arasında. Damak tadınıza göre seçeceğiniz fırında antrikot, kuzu tandır, pastırmalı kuru fasulye, Edirne ciğeri, ördekli keşkek, kuzu incik The Brasserie’nin açık büfesindeki spesiyallerden bazıları. Diğer yandan Hünkar beğendi, islim kebabı, etli yaprak sarması, orman kebabı gibi en özel Türk yemekleri The Brasserie şeflerinin tarifleriyle daha önceki deneyimlerinizden ayrışacak. Eğer deniz ürünleri tam bana göre diyorsanız, diğer yemek çeşitleriyle birlikte haftanın farklı günlerindeki ızgara çipura, levrek buğulama, mercan, lagos yahnisi, karagöz, kalamar seçenekleri için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Pastane bölümünde ise şerbetler, lokum ve helva çeşitleri, Türk tatlıları, lokma ve dondurma istasyonları ile iftarınızı tamamyalabilir ya da meyve çeşitleriyle hafif bir kapanış yapabilirsiniz. Ayrıca The Grand Tarabya’nın konaklamalı misafirleri, dilerlerse oda servisinde sahur servisi de alabilecekler.

İster ailenizle, dilerseniz misafirlerinizle İstanbul Boğazı’nın tüm güzelliklerini yaşayarak yapacağınız iftarlarınız için The Brasserie Restaurant açık büfe mönüsüyle misafirlerini karşılamaya hazır.


Ayrıca Ramazan boyunca akşamları lobide başlayacak olan canlı fasıl grubu, iftar saatinde de The Brasserie’de iftara eşlik edecekler.

Le Méridien İstanbul Etiler

Le Méridien Istanbul Etiler'in Akdeniz ve Dünya mutfaklarından eşsiz lezzet kombinasyonları sunan ve açık hava alternatifi de bulunan restoranı La Torre, Ramazan için hazırlanan keyifli iftar büfesiyle dikkat çekiyor. La Torre Restoran, sıra dışı şeflerinin liderliğinde, keşfedilmemiş pek çok yeni lezzeti konuklarıyla paylaşmaya Ramazan’da da devam edecek.

Yeniden yorumlanmış mezeler, ayrılmaz bal-kaymak ikilisi, hünkar beğendi, kır pidesi, döner, elbasan tavası, güllaç, hurma tatlısı ve damıtma şerbet gibi lezzetleriyle öne çıkan açık büfe mönünün fiyatı ise kişi başı 110 TL.

Bilgi ve Rezervasyon için Tel :0212 384 00 00

THERAPIA GARDEN

Doğa içinde bir manzara, keyfine doyumsuz bir teras ve bahçe; enfes lezzetler... Tarabya sırtlarında saklı bir lezzet bahçesi yarattık. Therapia Garden'da Ramazan için de çok özel bir hazırlık yaptık.

Tarabya sırtlarında muhteşem bir manzaraya, ağaçlarla çevrili çok geniş ve her an püfür püfür rüzgarın estiği özel bir bahçeye sahip olan Therapia Garden'ın ünlü şefi Yusuf Şahin, Ramazan Ayı'na özel bir mönü hazırladı. Mönünün açılışı serpme kahvaltılıklarla yapılıyor. Ardından zeytinyağlı çeşitleri; biber dolması, patlıcan salatası, fava, humus, zeytinyağlı fasulye ile sunum devam ediyor.

Çorba, paçanga böreği ve güveçte yoğurtla birlikte servis edilen etli pazı sarmasının ardından ana yemeklere geçiyoruz. Bonfile, levrek ya da tavuk ızgara seçeneklerinden sonra kapanışı güveçte çikolatalı sufle, kırık fındıklı sütlaç gibi tatlılar ve meyve ile yapıyoruz. Aslında lafın özü, Therapia Garden'da keyifli bir iftar geçirmeniz için her detayı ince ince düşündük; bu saklı lezzet bahçesini çok seveceksiniz!

Not: Soft içeceklerin dahil olduğu iftar mönüsü kişi başı 75 TL

Hilton Istanbul Bosphorus

hilton İsanbul Bosphorus, Ramazan’da sevdikleriyle iftar keyfi yaşamak isteyenlere farklı seçenekler sunuyor. Muhteşem Boğaz manzaralı Bosphorus Terrace Restaurant, geleneksel Türk müziği eşliğinde zengin açık büfesiyle, Lübnan ve Antakya mutfaklarından tatlar sunan Al Bushra ise bahçedeki açık hava mekanında sunacağı özel menüyle misafirlerini ağırlayacak. Her iki mekanda da iftar menülerinin kişi başı fiyatı, yerli meşrubatlar, çay ve kahve dahil 135 TL. . İftara gelen misafirler otoparktan ücretsiz yararlanırken, 10 kişilik ve daha kalabalık gruplara yüzde 10 indirim uygulanacak.

Rezervasyonlarınız için: 0 212 315 60 00

Dedeman

Dedeman İstanbul ve Dedeman Bostancı, Ramazan’a özel iftar sofralarıyla şenlenen sofraların bereketini hep birlikte paylaşmak için misafirlerini bekliyor.

Dedeman İstanbul’un eşsiz İstanbul manzarasına sahip Roof Restaurant’ında sunulan iftar sofrasında keşfedilecek çok lezzet var. Zengin iftar büfesi, çorbasından tatlısına Türk mutfağının geleneksel lezzetleri, açık büfe iftariyelik çeşitleri ve sınırsız çay ve kahve servisi ile Dedeman İstanbul, unutulmaz bir iftar sofrası sunuyor. Serpme ve açık büfe iftariyelikler, çorba, zeytinyağlılar, salata, ana yemek, tatlı ve içecekten oluşan Ramazan menüsü, Dedeman İstanbul’da KDV dahil 95 TL.

Dedeman Bostancı ise, Ramazan’a özel menülerini misafirlerine açık hava bahçesinde sunuyor. Açık büfe Ramazan menüsü 65 TL olan Dedeman Bostancı’da gruplara özel 59 TL’den başlayan set menüler de mevcut.

Dedeman İstanbul’da keyifli ve lezzetli bir Ramazan geçirmek isteyenler, 0 212 337 45 00 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabilirler. Dedeman Bostancı’nın rezervasyon numarası ise 0 216 469 66 00.

Conrad İstanbul

Conrad Istanbul da Ramazan ayını Tarihi Yarımada manzarasına sahip yepyeni mekanı Manzara Restaurant’ta karşılıyor. Türk ve Osmanlı mutfağından oluşan açık büfe iftar lezzetleri, yerli meşrubatlar, çay ve kahve dahil kişi başı 145 TL’ye sunulacak. İftara gelen misafirler otoparktan ücretsiz yararlanırken, 10 kişilik ve daha kalabalık gruplara yüzde 10 indirim uygulanacak.

Rezervasyonlarınız için: 0 212 310 25 25

Hilton ParkSA

Hilton ParkSA da Ramazan için hazırlıklarını tamamladı. Otelin en üst katında yer alan, Boğaz’a hakim manzarasıyla Cloud 7 Restaurant misafirlerini açık havada, geleneksel Türk müziği eşliğinde, iki farklı özel menü seçeneğiyle ağırlayacak. Meze ve iftariyeliklerin yer masada yer aldığı ilk menünün fiyatı 115 TL; çorba, ana yemek ve tatlıdan oluşan ikinci menünün fiyatıysa 99 TL. Her iki menüde de yerli meşrubatlar, çay ve kahve ikram ediliyor.

Rezervasyonlarınız için: 0212 310 12 00


The Istanbul Edition

The İstanbul Edition, misafirlerine, Ramazan ayı boyunca, konuklarını ağırlayabilecekleri, iftar yemeklerini ziyafete dönüştüren menü ve mekan seçenekleri sunuyor. Aileleri bir araya getiren iftar sofralarından, şahıs ve kurumların konukları ve paydaşlarına yönelik düzenleyeceği iftar davetlerine kadar geniş yelpazede çözümler sunan otelde; Screening Room, Drawing Room, Balo Salonu, farklı ebatlardaki stüdyolar gibi alternatif büyüklükte mekan ve menü seçenekleri bulunuyor.

Ramazan ayı boyunca, İftar ve sahur programları için özel olarak oluşturulan zengin büfe menüsü veya set menüler içerisinde; soğuk başlangıçlar, çorbalar, geleneksel Türk meze tabakları, hafif ara sıcaklar, börekler,  ızgaralar, Ramazan’a özel hafif tatlılar ve meyve tabakları geleneksel unsurlar muhafaza edilerek, modern bir anlayışla sunuluyor. Fırında Kuzu İncik, Beğendili Piliç Külbastı, Paçanga Böreği ve Cevizli Narlı Güllaç şef tarafından önerilen tabaklar içerisinde yer alıyor. Ramazan Şerbeti, boza, sahlep gibi geleneksel içecekler ise iftar yemeklerini özlenen ziyafetlere dönüştürüyor.

Ramazan süresi boyunca bir gün öncesinden rezervasyon şartiyla set menu oldugu gibi, 20 kisi ve üstü davetler için büfe olarak servis ediliyor.

75-95 TL arasında zengin alternatiflerle sunulan Ramazan set menu seçenekleri, 150 TL karşılığındaki mükellef büfe iftar menüsü, rezervasyon  ve diğer detaylar için: 0 212 317 77 00

Ajia

Kanlıca’daki tarihi Ahmet Rasim Paşa Yalısı’nda butik otel ve restoran olarak hizmet veren A’jia, yıllardır klasik haline gelen iftar sofralarında Ramazan ayı boyunca ayrıca canlı müzik dinletisi eşliğinde misafirlerini ağırlayacak.

A’jia, konuklarını Ramazan ayı boyunca iftarda Boğaz manzarası eşliğinde özel iftar menüsü ile ağırlayacak. Peynir ve zeytin çeşitleri, hurma, kaymak ve incir macunu gibi lezzetlerden oluşan zengin iftariye tabağı, mercimek çorbası veya domates çorbasının ile başlayacak iftar, arnavut ciğeri, kıtır börek ve patlıcan parmigiana’dan oluşan A’jia ara sıcak tabağı veya Kayseri mantısı arasından yapacağınız seçimle devam edecek.

Salata olarak ceviz içli ve nar ekşili kaşık salatasının yer alacağı iftar menüsünde, ana yemek enginarlı dana bonfile güveç, yoğurtlu kebap, kekik ile fırınlanmış piliç göğsü olarak 3 farklı alternatifle sunulacak.
Cevizli baklava, mini fırın sütlaç, portakallı revani ve mini tulumbanın yer aldığı zengin Türk tatlıları tabağı ile de yemeğinize lezzetli bir final yapacaksınız.  Konukların farklı damak zevklerine hitap eden zengin içerikteki özel iftar menüsünde ramazan için özel olarak hazırlanan bu lezzetleri, Boğaz’ın büyüleyici manzarası ve canlı müzik dinletisi eşliğinde tadabileceksiniz.

A’jia şerbeti, lokum, Türk kahvesi ve demleme çayın da yer aldığı set menü kişi başı KDV dahil 130 TL. 0-4 yaş arası ücretsiz olarak ağırlanırken, 4-12 yaş arası çocuklar için ise çocuk menüsü KDV dahil 50 TL olarak sunulacak.

Adres: Ahmet Rasim Paşa Yalısı, Çubuklu Cad.No:27  Kanlıca İstanbul
Telefon: 0 216 413 93 53 -54
www.ajiahotel.com

Anonim Türk Bistro

Ramazan ayı, tüm bereketini ve coşkusunu şehrin sokaklarına yayarken, zengin ve leziz iftar sofraları Anonim Türk Bistro misafirleri ile buluşuyor. Kuruçeşme’de, Koru İstanbul’un içerisinde iki köprünün ortasında en özel noktada hayat bulan yenilikçi ‘Türk bistro ve tatlı’ konseptini misafirlerin beğenisine sunan Anonim, Ramazan ayı için her güne özel farklı iftar menü seçenekleri hazırladı. Tolga Atalay danışmanlığında, Türk mutfağına özgü lezzetleri 'Türk Bistro ve tatlı' anlayışıyla bir arada sunan Anonim, Ramazan ayı boyunca ferah ve huzurlu bir ortamda iftar yapmak isteyenler için açık ve kapalı alanlarını misafirleri ile buluşturuyor.
Her güne özel iftar menüsünde, iftariyeliklerden çorbalara, zeytinyağlı çeşitlerinden salatalara, hamur işlerinden et yemeklerine birçok geleneksel Türk lezzeti yer alıyor.  Birbirinden lezzetli iftar menülerini ve doğayla bütünleşen atmosferini, boğazın muhteşem manzarası eşliğinde sunan Anonim’de sevdiklerinizle birlikte iftar akşamı yaşamanın tadına varacaksınız…

Adres: Muallim Naci Cad. No: 93/1 Kuruçeşme
Telefon: +90 212 257 50 80

Çırağan Palace Kempinski

Enfes manzarası, birbirinden iyi şeflerin ellerinden çıkan leziz yemekleri ile Çırağan Palace Kempinski Ramazan boyunca hem Türk ve dünya mutfaklarının seçme lezzetlerini servis eden Laledan Restaurant’ta, hem de Osmanlı mutfağının en sevilen otantik yemeklerini sunan Tuğra Restaurant & Lounge’da Ramazan’a özel menüleriyle İstanbulluları ağırlıyor.

Bu eşsiz ziyafet, geleneksel iftariyeliklerin hemen ardından kabak mücver, biber dolması, dana etli mantı gibi çeşit çeşit lezzetlerle dolup taşmış sıcak ve soğuk başlangıçlara; kuzu eti ve bamyalı güveçten sakızlı levrek buğulamaya iştah kabartan ana yemeklerin ardından Ramazan ayınına yakışır fıstıklı güllaçtan keşküle cevizli kabak tatlısından tel kadayıfına damakları tatlandıracak zengin tatlı büfesiyle son buluyor. Laledan Restaurant’ta İftar menüsü Ramazan boyunca, meyve suları, çay, kahve, su ve KDV dahil kişi başı 160 TL.


Saray’ın büyüleyici atmosferi içinde Osmanlı mutfağı klasiklerini modern bir şekilde sunan Tuğra Restaurant & Lounge, 19.00 – 24.00 arası Ramazan’a özel leziz set veya geniş a la carté menüsü ile iftar yemeklerini renklendiriyor. Ramazan boyunca servis edilen set menüde geleneksel iftariyelikler, ekşili mercimek çorbası, fihi ma fih çorbası; etli yaprak sarma, piruhi gibi ara sıcaklar; taptaze salatalar eşliğinde kuzu tandır, piliç topkapı, levrek balığı gibi ana yemekler ve de zerde, kaymaklı tel kadayıfı, damla sakızlı fırın sütlaç, fırınlanmış cevizli balkabağı, Osmanlı lokumları gibi bir çok eşsiz lezzet tatlı büfesinde beğeniye sunuluyor. Tuğra Restaurant & Lounge’da İftar menüsü Ramazan boyunca, meyve suları, çay, kahve, su ve KDV dahil kişi başı 230 TL.

Uzak Doğu’nun çarpıcı çizgilerini taşıyan dekorasyonu, etkileyici manzarası ve rahatlatıcı ortamı  ile Le Fumoir Ramazanda da yine en çok tercih edilen keyif noktalarından olacak. A la carté atıştırmalıkların sunulduğu Le Fumoir aynı zamanda kentin nargile servisi veren en stil sahibi mekanı. Üzümlüsünden elmalısına nanelisinden karpuzlusuna en iyi tütün markasıyla hazırlanmış nargileler Boğaz’ın dinlendirici manzarasına karşı Le Fumoir’da akşam saat 19:00’dan sahur vaktine kadar tüttürülebilecek.

Rezervasyon için 0212 236 73 33

DİVAN


Divan, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı’na özel tüm geleneksel tatların bulunduğu lezzeti ve çeşidi bol iftar sofralarını şık sunumlarıyla hazırlıyor. Divan İstanbul misafirlerine Ramazan tatlarından oluşan özel bir menü sunuyor. Lezzetli iftariyelik tabağının yanı sıra zeytinyağlılar, soğuk mezeler, çorba ve ara sıcakların yer aldığı menüde ana yemek ve tatlı için de birçok farklı seçenek bulunuyor. Açık büfede sunulan bu lezzetler, Ahenk Fasıl Grubu’nun canlı müziğiyle renkleniyor. Şehrin buluşma noktası Divan İstanbul City’de, iftar menüleri her akşam farklı lezzetlerle hazırlanıyor. Grup rezervasyonları için kişi başı 65 TL’den başlayan iftar lezzetleri, set menü ve açık büfe seçenekleriyle misafirlere sunuluyor. Anadolu yakasının gözde oteli Divan İstanbul Asia’da ise, Türk Mutfağı ve Divan klasiklerinden oluşan menü seçenekleri bulunuyor. Gruplara özel kişi başı 59 TL – 99 TL arası sunulacak menülerin yanı sıra, dileyen misafirler için de kişi başı 65 TL’ye iftara özel açık büfe yer alıyor.  

Divan Brasserie Bebek’te, geleneksel ramazan tatlarından oluşan açık büfe iftar, ramazan süresince şık sunumlarla hazırlanıyor. Diğer Divan Brasserie ve Pub’larda ise iftar sırasında a la carte servisin yanı sıra, iftariyelik tabağı yanında çay ve su ile servis ediliyor. Ayrıca arzu eden misafirler menü dışında Divan şeflerinin hazırladığı günlük zeytinyağlı, çorba ve tatlı çeşitlerini de tercih edebilecekler. Rahmi M. Koç müzesi içerisinde yer alan Halat by Divan’da ise fasıl müziği eşliğinde, seçenekli iftar menüleri kişi başı 90 TL’den sunuluyor.

www.divan.com.tr 

Pera Palace Hotel Jumeirah 

Pera Palace Hotel Jumeirah, Ramazan ayını, çok özel lezzetlerle beraber özel bir atmosferde yaşamak isteyenlere özel bir menü ile o eski Ramazan tatlarını sunuyor. Hem iftar hem de sahura özel hazırladığı zengin menüsü ve geleneksel lezzetlerle misafirlerine eski Ramazan’ların keyfini yaşatmayı hedefleyen otel, herkesi bu ayrıcalığı deneyimlemeye davet ediyor. 28 Haziran – 28 Temmuz tarihleri arasında sunulacak olan Ramazan’a özel İftar ve Sahur menüleri Şef Arif Kemal Doğan’ın hazırladığı tadlardan oluşuyor.

İftarda zengin çeşitli iftariyeliklerle açılışı yapılan menüyü ezo gelin çorbası, geleneksel mantı, mantarlı piliç dolması veya preslenmiş kuzu tandırdan oluşan lezzetler takip ediyor. Takiben, fıstıklı güllaç ya da kaymak eşliğinde sunulan geleneksel Türk tatlı tabağı ise iftar keyfini tatlı bir dokunuşla tamamlıyor. Bu iftar paketinin fiyatı kişi başı 115 TL …

Sahurda ise zengin kahvaltı lezzetlerinden oluşan sahur tabağı ya da yayla çorbası, naneli yoğurt ile peynirli su böreği, beğendili tas kebabı, marine edilmiş ızgara tavuk şiş; tatlı olarak ise Türk tatlı tabağı ya da elma kompostosu sunuluyor ve her bir lezzet ayrı ayrı fiyatlandırılıyor. Pera Palace Hotel Jumeirah, büyüleyici atmosfer ve lezzetlerle, özlenen Ramazan’ların coşkusunu yaşamak isteyen herkesi bu özel ramazan heyecanına bekliyor.

Adres: Meşrutiyet Caddesi No: 52, 34430 Beyoğlu
Telefon: 0212 377 4000

Crowne Plaza Istanbul Asia 

Sizler en sevdiklerinizle eskiye doğru yolculuğa çıkarken, Crowne Plaza Istanbul Asia sizin için enfes sofralar hazırlıyor. Çeşit çeşit iftariyeliklerle başlayacak bu lezzet yolculuğunda, Osmanlı Mutfağı’nın tarifsiz tatları ve sonrasında Ramazan ayının olmazsa olmaz güllacının yanına bir de fasıl dinletisi eşlik edecek. Set menü veya açık büfe seçeneklerinin sunulduğu Crowne Plaza İstanbul Asia’da, her şey “Nerede o eski Ramazanlar” diye iç geçirenler için hazırlandı.Crowne Plaza İstanbul Asia, hazırladığı; kişi başı 39 TL’ den başlayan fiyatlarla zengin serpme set menüleri ve 59 TL’ye açık büfesi ile iftar sofralarınızı tam bir şölene dönüştürüyor. Grup ve iftar davetlerine de ev sahipliği yapan Crowne Plaza Istanbul Asia, güler yüzlü ve deneyimli kadrosuyla en özel an’ları anı’ya dönüştürüyor…

http://www.cpistanbulasia.com/
 Tel: 0.216 585 60 60

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder