8 Ekim 2013 Salı

ETİLER- LEVENT- MASLAK

ZERAFET RESTAURANT

Damak lezzetine düşkün gurmeleri buluşturan Zerafet Restaurant, Etiler'de Akmerkez'in karşısında, Gaziantep ve Türk mutfağı lezzetlerini sıcak ve samimi bir ortamda sunuyor. Çorba, salata, zeytinyağlı, kebap çeşitleri, pide çeşitleri ve özel et yemekleri sunuyor. Klasik kebapçılığın dışında bir hizmet anlayışıyla, lezzetlerine özel dokunuşlar yapan Zerafet, kebap kültürünü farklı kılıyor. Malum, Gaziantep ve kebap deyince acı hemen devreye giriyor.

Zerafet Restaurant, yeni mekan, zrafet, etiler mekan, mekan bloggeri, pinar dumlupinar, etiler yeni mekan, etiler kebap, kebapci


Zerafet’te herkesin damak tadına hitap edecek baharatlar var ve ölçülere dikkat ediliyor. Tandır gibi bazı lezzetler, masalarda tavsiye edilen baharatlar ile sunuluyor, tatların yanı sıra sunum ayrı efsane yani! Korkmadan yiyebilirsiniz!

Kuru erzakların hepsi Gaziantep'ten, Künefe peyniri Hatay'dan, genelde kuzu eti kullanan Zerafet, etleri özenli bir seçimle Balıkesir'den temin ediyor. 

Halep işi, döner, Ali Nazik, Mantarlı Şiş, elbette Etli Soğanlı, Oruk, domatesli, Yeni Dünya ve Keme gibi kebaplar Zerafet 'in öne çıkanlardan...Tatlılarda ise, Ayva, İncir, Kabak, Sütlaç, Künefe, Kadayıf, Havuç Dilimi, Katmer Tatlısı ve tabi ki özel Antep baklavası seçenekler arasında.

Zerafet Restaurant, yeni mekan, zrafet, etiler mekan, mekan bloggeri, pinar dumlupinar, etiler yeni mekan, etiler kebap, kebapci
Zerafet 'te İlgi kapıdan girişte başlıyor. Müşterileriyle aile gibi olan Zerafet personeli müdavimlerinin damak tatlarını da akılda tutuyor. Kimin baharatlı kimin acı yiyeceğini adeta kafasına kazıyor ve ona göre servis yapıyor.

Gaziantep mutfağıdır deyip şark sofraları, köşeleri beklemeyin sakın, Zerafet, ev havasında dizayn edilmiş. Mekan, ayrı ayrı beş alandan oluşuyor. Zerafet, yemyeşil bahçesinin yanı sıra, kışın serin günlerinde de kışlık bahçesinde konuklarını ağırlıyor. Bu arada burada çok keyifli maç ortamları da oluyormuş, biline!

Bu arada Zerafet, turistlerin de dikkatini çoktan çekmiş bile... Oldukça fazla sayıda turist misafirleri oluyormuş.  Halkımız ise Gaziantep mutfağı için tercih ediyor Zerafet 'i.

Söylemekte fayda var tabi; Zerafet 'de iki kişi ortalama hesap; 90 TL tutuyor.
  

Adres: Ulus Mah., Adnan Saygun Cd. Leylah Apt. No:1 D:14/b, Etiler
Telefon: (0212) 352 6075

http://neduydum.com/yasam-ve-astroloji/115/kultur-sanat-gezi/38197.htm

GURMELOGGER PF CHANG'S'DE

Pf Chang's'i blogumu okuyanlar iyi bilirler... Zira günlerimin çoğu burada geçiyor... Uzak Doğu ve Çin mutfağına beni alıştıran tek mekan diyebilirim.

Geçtiğimiz günlerde çok güzel bir birliktelik için buradaydım. Cem Karakuş öncülüğünde 'Gurmeloggers' diye bir grup oluşturduk. 5-10 blogger bir araya gelerek merak ettiğimiz, yepyeni veya yeme içme sektörüne imza atan lezzetleri ve mekanları deniyoruz...İlk durağımız PF Chang's oldu. Şef İbrahim Büker ve ekibinin emek emek hazırladığı enfes yemekleri tattık.

Nar ve ananas kokteylleriyle muhteşem bir gecenin başlangıcını yaptık. Sonrasında ise Dynamite Shrimp, Dumplings Vegetable ve Cripsy Green Beans ile devam ettik. Acılı baharat sos ile harmanlanan öncesinde de panelenen bol aromalı karides olan Dynamite Shrimp PF Changs'in imza lezzetlerinden! Mesela ben, mutlu olmak için PF Chang's'e gidip sırf Dynamite Shrimp yiyorum:) Dumpling Vegetable ise 'wontonlar', kızarmış sebzeler ile dolduruluyor ve özel sos eşliğinde sunuluyor. Hafifçe panelenmiş taze yeşil fasulyeler ve baharatlı, acılı dip sos ile çıtır servis edilen Crispy Green Beans ise bence Dynamite Shrimp'in rakibi!:)

Gelelim ana yemeklere, ince dana dilimleri, portakal kabukları ile birlikte wok'ta pişirilen Orange Peel Beef, Baharatlı, tatlı venarenciye sos içinde pişirilen küp şeklinde doğranmış tavuklarla Chang's Spicy Chicken, klasik Çin 'noodle'ı Lo Mein ve bence ennnnnn güzel lezzetlerinden Shrimp with Candied Walnuts yani karideslerin şekerlenmiş cevizler ve mini elma toplarıyla bütünleşmiş hali tek kelimeyle MUHTEŞEM!

gecenin sonu ise ahududu sosu içinde servis edilen damla çikolata ve zengin çikolatalı kremadan oluşan altı katlı çikolatalı kek yanında tarçın ve şeker ile karıştırılmış wonton'a sarılarak yağda kızartılan muzla; Banana Spring Rolls ile sona erdi. Tatlılarımıza eşlik eden portakal çayımızı da unutmamak gerek! Bunca lezzetten sonra bu çay kendinize gelmeniz için ideal!

Pf Chang's benim hangi enfes lezzetini yesem dediğim nadir yerlerden... Bu arada porsiyonları tek kişi için oldukça büyük... Dolayısıyla ödediğiniz her ne ise oldukça değiyor! Söylemedi demeyin:)

Bu muhteşem gecenin diğer görseller için  #gurmeloggers hashtagimize göz atabilirsiniz.

Bu güzel etkinlikte bizi bir araya getiren Sevgili Cem'e, Nahide Hanım ve Sebahat Hanım'a, P.F.Chang's'ın güleryüzlü ekibine ve Fatoş Hanım'a çok teşekkürler!


Biz PF Chang's de çok güzel bir gece geçirdik, size de tavsiye ederiz!

www.cemkarakus.com 
www.dilekita.com
www.kravatistan.com
www.kucukmarthaisbasinda.blogspot.com.tr
www.batuhanapaydin.com  
www.denizinsarkisi.com

THE GALLIARD

Etiler son zamanda atağa kalktı... Birbiri ardına açılan mekanlarla Etiler tamamen bir yeme içme merkezi haline geliyor...

The Galliard da Etiler'in yeni mekanlarından. The Galliard, Batı Akdeniz ülkelerini; Fransa, İtalya ve İspanya'nın yiyecek içecek kültürlerinden değişik lezetleri, fine dining ve bar konsepti ile İstanbullulara sunuyor.

yeni mekan, galliard, etiler, etiler mekan, restoran, restaurant

'Carpaccio', 'Paella', el yapımı makarna, 'Risotto' ve 'Tapas' menüde dikkat çekenler arasında.

Ahçılar Federasyon Başkan Yardımcısı Şef Turgut Ay'ın elinden çıkan dana ilik, bal kabağı cipsleri üstünde kaz ciğerleri, kaz (Kars) etli 'risotto' ve deniz kabukluları tenceresi ön plana çıkarılanlardan.

Mekanda yer alan oval bar ise barda da yemek yenebileceğini ispatlayan cinsten. Ayrıca bar konsepti ile iddialı olan mekan, 52 farklı çeşit kokteyl sunan mekanın müzik danışmanlığını DJ Funky “C” üstleniyor.

yeni mekan, galliard, etiler, etiler mekan, restoran, restaurant


Ünlü mimar Murat Atabarut’ un dekore ettiği mekan, siyah ve kırımızı tonlarla dikkat çekiyor. Mekanda, modern, sade, şık ve formal çizgilere yer verilirken; Kezban Arca Batıbeki, Kemal Seyhan ve Nermin Er’ in eserleri mekanda sergileniyor.

Açılış-kapanış saatleri: 11.30 (öğlen) – 02.30 (sabaha karşı)
Adres: Nispetiye Cad. Etiler Apt. No:104C Etiler

TOM'S KITCHEN

Doğuş Holding tarafından yüzde 75'i satın alınan İstanbul Doors, ünlü şef Tom Aikens'a ait Tom's Kitchen’ı İstanbul’a getirdi. Zorlu Center'da açılan Michelin yıldızlı Tom’s Kitchen, sıcak ve rahat ortamda kahvaltıdan akşam yemeğine kadar sunduğu seçeneklerle İstanbulluların sınavından geçiyor. Jamie Oliver ve Tom Aikens gibi dev isimlerin adeta yarıştığı Zorlu Center’da  bu iki ismin mekanını ziyaret eden birçok kişiden duyduğum kadarıyla Tom's Kitchen adeta Jamie Oliver'i geride brakıyor.

toms kitchen, istanbul doors, doors, tom aikens, zorlu center
Modern bir İngiliz brasserie’si olan Tom's Kitchen, sevilen İngiliz tariflerinin yanı sıra klasik Fransız mutfağına modern dokunuşlarla yer veriyor. Tom Aikens’ın tüm restoranlarında idealize ettiği mutfak felsefesi, Tom's Kitchen'ın mutfak anlayışına da yansıyor. İyi yemek için formülün çok basit olduğunu düşünen ünlü şef; Tom’s Kitchen’ın mutfağında, mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerle en iyi malzemeleri kullanarak hazırladığı tarifleriyle, lezzet kadar sağlığına önem verenlere de hitap ediyor.

toms kitchen, istanbul doors, doors, tom aikens, zorlu center
Etler ve yumurtalar Afyon, Balıkesir ve Trakya bölgesinden
Mevsiminde ve yerel üretici tarafından ‘etik anlayış göz önüne alınarak’ üretilmiş ürünlere yer açan bir mutfak anlayışına sahip olan Tom’s Kitchen, sürdürülebilir tarım ve hayvancılığı destekliyor. İstanbul şubesinde de Londra’da olduğu gibi özenle seçilmiş yerel üreticilerle çalışan Tom’s Kitchen’ın Afyon, Balıkesir ve Trakya bölgesinden temin ettiği, burger ve steak’ler için kullandığı tüm etler, 21 gün dinlendiriliyor.  Menüsündeki balıkları da mümkün olduğunca yerel olarak tedarik etmeye özen gösteren Tom’s Kitchen, kılıç ve ton balığı gibi soyu tükenme tehlikesi altında bulunan ürünlere menüde yer vermiyor. Kahvaltı menüsünde yer alan yumurtalar ise Afyon, Balıkesir ve Trakya bölgesinin seçkin çiftliklerinden özenle seçiliyor.

Menüde neler var?
Tom’s Kitchen’ın İstanbul şubesinin menüsünde; mekanın klasikleşmiş lezzetlerinden Tavuk ve Kaz Ciğeri Parfe, Biftek Tartar, Baharatlı Yengeç Kek gibi başlangıçlar ile Dana Burger, Fırında Kuzu Kalça,  Peynirli Macaroni ve Shepherd’s Pie gibi ana yemek klasikleri  yer alıyor. Şarküteri Tahtası ve Balık Tahtası’ndan oluşan ‘paylaşım tabakları’ da Tom’s Kitchen’ın benzersiz lezzetlerini ‘2 kişilik’ yaşamak isteyenleri bekliyor. Klasik İngiliz kahvaltısından,  Croissant’a,  Ev Yapımı Granola’dan, Patates Rosti’ye, Füme Somonlu Bagel’dan, Çıtır Belgian Waffle’la uzanan Tom’s Kitchen’ın geniş kahvaltı menüsü, bir lezzet çeşitliliği sunuyor.

toms kitchen, istanbul doors, doors, tom aikens, zorlu center

Tom’s Kitchen’da dekorasyon…
170 kişi oturma kapasitesine sahip, zengin içecek ve kokteyl menüsüyle dikkat çeken Tom’s Kitchen, iş yemeklerinden aile ve arkadaş toplantılarına kadar pek çok buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Mekanda Pazartesi’den Cuma’ya 08.00-11.45, Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-11.45 saatleri arasında kahvaltı menüsü servis ediliyor. Mekan haftanın her günü 12.00-23.00 saatleri arasında öğlen-akşam yemeği, çocuk ve  bar menüsüyle misafirlerini ağırlıyor.

toms kitchen, istanbul doors, doors, tom aikens, zorlu center


RUGA

Gayrettepe'nin tercih edilen otellerinden Sürmeli Hotel İstanbul, yeni açtığı Ruga restoranı ile yeme-içme sektörünün hizmetinde. Dekorasyonda rahatlık ve konforu ön planda tutan RUGA’nın kırmızı ve ahşap malzemelerden oluşturulmuş mimarisi, Arkea Mimarlık, Ufuk Akgün ve Y. Burak Yüksel’ e ait…

ruga, surmeli hotel, gayrettepe, restoran, restaurant


Klasik ve modern tarzı aynı çatı altında birleştiren RUGA, toplamda 156 kişilik restoran kapasitesi ve üzeri tamamen açılabilen dış mekana sahip. Açık mutfak konseptinde tasarlanmış dekorasyonu ile sektördeki modaya uyum sağlayan RUGA, her gün saat 07:00 – 10:00 saatleri arasında açık büfe kahvaltı sunuyor.  RUGA’ nın a la carte servisi ise gece 01:00‘ a kadar devam ediyor.

ruga, surmeli hotel, gayrettepe, restoran, restaurant

ruga, surmeli hotel, gayrettepe, restoran, restaurantRUGA, Akdeniz ve Osmanlı mutfaklarının tatlarını kendine has tarz ve lezzetleri öne çıkararak sunuyor.
Dünyanın en özel mekanlarında ve en iyi aşçılarıyla birlikte şeflik yapmış olan ödüllü mutfak koordinatörü Uğur Alparslan, birbirinden farklı tatların bulunduğu Akdeniz ve Osmanlı mutfağının karmasını Ruga için hazırlıyor.

Mönüde bulunan tüm yemeklerin organik malzemeler ile hazırlandığı Ruga’nın öne çıkan lezzetleri arasında, Kuinoa salatası, Kestaneli Kuzu Fileto, 28 gün dinlendirilmiş dana pirzola, Vişneli Etli Yaprak Dolması, Safranlı ve Altın Yapraklı Risotto, Baharatlar ile Aromatize edilmiş Taze Kuşkonmazlı Istakoz, Şişe Takılı Defneli Kılıç Balığı,  Süzme Saray Aşuresi ve ev yapımı lokum çeşitleri bulunuyor.


TEPPANYAKİ

1945-50 yıllarında Japonya'da doğan ve Tiyatral pişirme tekniği sayesinde turistlerin yoğun ilgi göstermesi sonucunda önce Asya'da, sonrasında tüm dünyada en popüler Uzak Doğu pişirme yöntemi haline gelen Teppanyaki, Teppanyaki Alaturka ile Etiler'de yeme içme tutkunlarıyla buluştu.

Teppanyaki'nin anlamını merak edenlere hemen belirtmekte yarar var; kelimenin kökeni; Japon mutfağında demir tabak anlamına gelen "teppan" ve  ızgaralanmış ve az yağda pişirilmiş anlamına gelen "yaki" kelimelerinden türemiş...

Sacda pişirilen yemek yöntemiyle dikkat çeken mekanda, misafirler Türk yemekleri ile yepyeni bir lezzet serüvenine eşlik ediyor. 300 dereceye kadar çıkan sac levhaların etrafına oturan konukların hemen önlerinde seçilen yemekleri pişirilen ve dünyada en çok tercih edilen Istakoz kuyruğu, jumbo karides, tataki, unagi , ördek, kaz ciğeri gibi Teppanyaki yemeklerinin yanına sebzeli ya da köri soslu bonfile, kuzu tarak,  fileto balıklar, şişler, tuzda balık, sahanda pişen sebzelere, deniz mahsulleri ekliyor ve bu mutfağı alaturka dokunuşlarla çeşitlendiriyor. Teppanyaki Alaturka; yarattığı özel konsept sayesinde Japon pişirme tekniğiyle Türk yemek kültürünü bir araya getirirken, aynı zamanda yabancı olmadığımız tatları, sağlıklı lezzetlere dönüştürüyor.


VIP odalar!

Mekanda hazırlanan VIP odalar, prestijli yemekleri, private party, maç izlemek ve iş yemekleri için ideal. VIP odalarında ses izolasyonundan, rahat oturma alanına ve özenli yemek servisine kadar tüm detaylar titizlikle kurgulanmış. VIP odaların 8 ve 10 kişilik seçenekleriyle, LED TV' lerden internete bağlanabilir, USB disk üzerinden sunum açabilir, D-Smart ve Digiturk yayınlarını takip edebilir, yanınızda getirdiğiniz CD' lerle müzik dinleyebilir veya DVD izleyebilirsiniz.

Mekanda ayrıca sushi servis edilen alakart bölümü, gece 03:00'e kadar açık sushi&champagne lounge bölüm de yer alıyor.


Adres: Nispetiye Cad. No: 107 Etiler
Tel: 0.212 287 82 28
www.teppanyakialaturka.com




MORİNİ

Bir alışveriş merkezi olarak değerlendirmeye çalışarak mağazalarıyla ön plana çıkmasını beklerken aslında bir 'Center' olarak konumlanan ve restoranlarıyla tercih sebebi olan Zorlu Center, ardı ardına restoran ataklarına hızla devam ediyor. New York’un önde gelen restoran gruplarından AltaMarea Group’u, Merrill Lynch’in eski başkanı Ahmass Fakahany  ile birlikte kuran Michael White, Zorlu Center’da açtığı restoranı "Morini" ile eşsiz yemeklerini bizlerle buluşturmaya başladı.

morini, zorlu center, AltaMarea Group, Ahmass Fakahany, Michael White, Catherine Zeta Jones, Brad Pitt, Angelina Jolie, Heidi Klum,

Yemek ve eğlence alanında şu an dünyanın en prestijli markaları arasında gösterilen Morini'yi Türkiye'ye kazandıran isimler ise, Başak Soykan, Yaprak S. Baltacı ve Aslı Sayar. Farklı sektörlerde yöneticilik kariyerlerinin ardından AltaMarea ile ortak kurdukları İstanbul Restaurant Venture şirketiyle sektörde yeniliklere imza atmayı hedefliyor.




morini, zorlu center, AltaMarea Group, Ahmass Fakahany, Michael White, Catherine Zeta Jones, Brad Pitt, Angelina Jolie, Heidi Klum,
Dekorasyonundan, servis kalitesine, bar programından, üniformalarına kadar New York ruhunu Zorlu Center’a taşımayı hedefleyen Morini, New York’lu ünlülerin Michael White favorilerini de menüsüne taşıyor.

Esquire dergisi tarafından da New York’un en etkili şeflerinden seçilen Michael White İtalyan mutfağının en iyi uygulayıcıları arasında yer alıyor.

Yarattığı lezzetlerle tüm dünyayı peşinden koşturan Michael White’in yemeklerine hayır diyemeyen ünlüler arasında Catherine Zeta Jones, Brad Pitt, Angelina Jolie ve  Heidi Klum varmış.

Morini'de, Sarah Jessica Parker’in favori makarnasını, Heidi Klum’un vazgeçemediği levreğini, stil ikonu Alexa Chung’in kokteyllerini tadabilirsiniz.


FATBURGER LEVENT 

Hollywood yıldızlarının gözde hamburger markası Fatburger İstanbul’daki yeni restoranını hizmete açtı. Geçtiğimiz aylarda Beyoğlu’nda ilk restoranını açan ve İstanbullular tarafından yoğun ilgi gören marka, tadına doyum olmayan lezzetlerini şimdi de Levent’te hamburger tutkunlarıyla buluşuyor.

Franchise ortağı Universal Food Company (UFC) tarafından Türkiye’ye getirilen Fatburger, Taksim şubesinde olduğu gibi, Levent şubesinde de birbirinden enfes hamburger seçeneklerini misafirlerine sunacak. Fatburger’in Türkiye’deki 2’inci restoranı olarak hizmete girecek olan mekan, markasıyla özdeşleşen “daha da lezzetli” konseptini Türkiye’deki hamburger tutkunlarıyla buluşturacak.

Nefis hamburger ekmeğinin arasında, Fatburger’in tadına doyum olmaz hamburger köftesi, relish sos ve hardal gibi birbirinden lezzetli malzemeler kullanılarak hazırlanan Fatburger ürünleri arasında Chicken Sandviç, BBQ Fatburger ve Mantarlı Swiss Fatburger gibi seçenekler bulunuyor. Fatburger ürünleri, misafirlerin isteğine göre “single”, “double” ve “triple” gibi seçeneklerde sunuluyor.

Hamburger denince ilk akla gelen markalardan biri olan Fatburger’in misafirlerine sunduğu en büyük avantaj ise, kişiye özel burger imkanı. Fatburger keyfini yaşamak isteyenler, kendi burgerlerini diledikleri malzemelerle oluşturabiliyor.

Fatburger restoranlarının hamburger tutkunlarına sunduğu bir diğer avantaj ise, yemek süresince ücretsiz içecek yenileme olanağı. Fatburger misafirleri, satın aldıkları içeceği yemekleri süresince ücretsiz olarak tekrar tekrar yenileyebiliyor. Böylece Fatburger’de hiç kimsenin bardağı boş kalmıyor.

AŞKANA MANTI 

Aşkana Mantı tam bir klasik... Şımarmadan, büyüme hevesine kapılmadan neredeyse 40 yıl kendini koruyan bir mekan...

Aşkana, Tatarca mutfak anlamına geliyormuş. Zaten burada da Tatar usulü mantı ve çiğ börek yapılıyor. Menüsü hiç de abartılı değil, yani az ve özlerden oluşuyor. Özellikle mantı ve çiğ börek kesinlikle burada yenmeli!

Bildiğim kadarıyla Aşkana Mantı, Türkiye'nin en iyi 10 mantıcısı arasında yer alıyor. Bence bunu gayet hak ediyorlar. Tadından öyle belli ki her malzemenin taze olduğu... Yoğurdu, eti dişinizin kabuğunu doldurmayan cinsten değil... Burada hakkıyla yiyorsunuz mantınızı... Tam bir Anadolu kadının elinden çıkmış gibi...

Ben hata yapıp sarımsaksız yedim, sanırım mantıya haksızlık ettim. Siz siz olun bu mantının tadını sarımsakla çıkarın...

Aşkana Mantı'nın dekorasyonu da menüsü kadar sade. Toplamda 30-35 kişilik bir oturma kapasitesi var. Beyaz örtüleri, ahşap sandalyeleri ve eski dekorasyon malzemeleri dikkat çekiyor.. Mekanda servis gayet hızlı ve kaliteli. Burada fiyatlar biraz fazla ama inanın buraya değiyor.


Adres: Metehan Sok. Türkel Apt. No.1 2. Ulus İstanbul


Telefon: 0212 268 74 42 / 281 98 62

PF CHANGS


Samimi olmak gerekirse Uzak Doğu mutfağı dendi mi ben bi gerilim. Nihayetinde bu mutfakla aram pek iyi değildi... Zira PF Chang's'in dün akşam ki davetine kadar! Rahatlıkla, Uzak Doğu mutfağını bana sevdirmeyi başaran ilk yer diyebiliriz! Merkezi ABD- Arizona’da bulunan; Kanada,Güney Amerika, Filipinler, Orta Doğu ve Türkiye'de hizmet veren PF Chang's'in Etiler'deki yerindeydim dün akşam.

Dün akşam, daha kapıdan girişimle başlayıp geceyi sonlandırana dek her birimizi özel hissettirmek için hazırlanmış birçok ayrıntıyla dolu bir geceydi. Bizler için hazırlanan özel isim kartlarından tutun da özel seçilmiş yemeklere kadar.

Bizimle ilgilenen Serdal Bey, tüm gece tadacağımız lezzetleri bir bir anlattı ve sabırla tüm sorularımı yanıtladı. Kendisine buradan teşekkürü borç bilirim:) PF Chang's'de her çalışanın kendine özel sosu varmış! Serdal Bey'in ki ise 'Magic' sosmuş... Nitekim ilk olarak 'Magic' sosun lezzetine lezzet kattığı Changs's Vegetarian Lettuce Wraps ile başladık. Bu lezzet özel aperatifin tofu ile yapılan vejetaryen versiyonuymuş. Marul içerisine özel hazırlanmış bu lezzeti dahil edip üzerine Magic sosu üzerine ekledik ve gecenin açılışını yaptık. Sonrasında ise birbirini takip eden Dynamite Shrimp ve Chicken Dumplings Pan Fried'ın tadına baktık. Dynamite Shrimp gerçekten tam bir dinamit!
Dynamite Shrimp'de acılı baharatlı sos ile harmanlanan öncesinde de panelenen bol aromalı karidesler taze soğan parçaları ile servis ediliyor. İnanılmaz! Bu arada ufak bir not; aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz her bir soğan aynı boy ve ende! Nasıl mı? PF Changs'de denge müthiş önemli! Her bir PF Changs çalışanının kollarında bulunan cetvellerle malzemeler tamamen orantılı biçimde tabaklardaki yerini alıyor...

Ana yemeklere geçelim... Geçişlerin müthiş olduğunu söyleyebilirim, yani acı, ekşi ve tatlı ve daha tatlı! Her gelen yemek sırasıyla size tüm lezzetleri sunuyordu. Ağır gelmeden, alıştıra alıştıra...  Baharatlı, tatlı ve narenciye sos içinde pişirilen küp şeklinde doğranmış tavuk Chang's Spicy Chicken, marine edilmiş beyaz mantar, shiitake mantarları ve tatlı biberler ile karamelize edilen dana dilimleri 'Wok' Charred Beef, karidesler, şekerlenmiş cevizler ve kremsi bir sos ile 'wok'ta sotelendikten sonra mini elma topları ile servis edilen Shrimp with Candied Walnuts ve klasik Çin noodle'ları sebze, et, tavuk ve karidesli olarak karışık servis edilen Lo Mein Combo...


Elbette gecenin son vuruşunu elbette tatlılar yaptı. Portakal çayının eşlik ettiği Great Wall of Chocolate ve Banana Spring Rolls tam anlamıyla mükemmeldi!

Damla çikolatalar ve zengin çikolatalı kremadan oluşan altı katlı çikolatalı kek, ahudusu sosu ile tarçın ve şeker ile karıştırılıp "wonton"a sarılan Great Wall of Chocolate ve yağda kızartılan muz ise vanilyalı dondurma ile sıcak sıcak servis edilen Banana Spring Rolls bence kesinlikle ve kesinlikte tercih edilmeli.



Ve bir not! İlk başta dikkat ettiğimiz yemekleriyle, dekorasyonuyla, ortamıyla ve çalışanlarının ilgisiyle bizi etkileyen mekanların tuvaletlerine özellikle gider bakarım. Dışarıda bizi her yönüyle etkileyen mekanların bence en önemli yerleridir. Ve birçok file buralardan verilir. İsterse dünyanın en güzeli en lezzetleri yemekleri sizde olsun tüm çalışanlarınızın kıyafetleri, elleri tertemiz olsun. Tuvaletler pis olduğu zaman ne yapsanız boş gelir. PF Changs burada da geçer notu alıyor. Tertemiz, sık sık temizlendiği belli olan tuvaletleri ile bu işe verdiği önemi gösteriyor.

PF Changs hakkında bazı detay bilgiler 

•P.F. Chang’s China Bistro, ABD’de bulunan 5 binin üzerinde restoranla ilgili tüketici deneyimlerinin ölçüldüğü 2011 Zagat Araştırması’na göre, “Amerika’nın en popüler tam hizmet markası” olarak seçilmiş.

•P.F. Chang’s sahip olduğu Best Overall Beverage Program sayesinde, 2012’de dünyaca ünlü Cheers Dergisi’nin düzenlediği ‘Cheers İçecek Mükemmelliği Ödülü’ne layık bulundu. Alkollü içecek satışı yapan işletmeler arasında sektörün en onurlu ödülü olarak kabul edilen Cheers İçecek Mükemmelliği Ödülü, yaratıcılık, özgünlük, servis kalitesi, satış ve karlılık gibi kriterler baz alınarak veriliyor. Ödül için ayrıca, işletmenin pazarlama başarısı, personel eğitimi gibi faktörler de dikkate alınıyor.

•Sadece Amerika’da bulunan P.F. Chang’s restoranlarında, her yıl 13.000 ton taze tavuk ve 9.000 ton pirinç tüketiliyor.

•Her yıl P.F. Chang’s restoranlarında 46 milyondan fazla şans kurabiyesi dağıtılıyor.

•P.F. Chang’s menüsü, Çin’in farklı kültürlere sahip bölgelerinden ilham alınan tariflerin özel bir karışımı olarak P.F. Chang’s’in kurucusu Philip Chiang tarafından geliştirilmiş.

•P.F. Chang’s yemeklerinizi en iyi kalitedeki malzemeleriyle sipariş verildikten sonra taze taze hazırlıyor ve servis ediyor.

•P.F. Chang’s restoranlarında kullanılan gıda malzemeleri günlük olarak geliyor.

•P.F.  Chang’s, çoğu ülkede yerel tedarikçilerle birlikte çalışır. Özellikle de sebze ve alkollü içeceklerin yerel olarak tedarik edilmesine özen gösteriyor.

•Her bir P.F. Chang’s restoranında, bulunduğu ülkenin hassasiyetlerine ve damak tadına özel olarak güncellenmiş ürünler de yer alıyor. Restoran ayrıca, glüten hassasiyeti olan ve vejetaryen yemek tercihi bulunanlar için de seçenek sunabiliyor.

Dün akşamın son noktası. Fortune Cookie'ler ve içlerinden çıkan notlar. İşte benim şansıma çıkan o not:)

Evetttt, biz PF Changs'de dün akşam çok yedik... Belki karnımız doydu ama lezzetlere doyamadık... Bu harika akşam için tüm PF Changs ekibine teşekkür ederim.

https://www.facebook.com/PFChangsTR
https://twitter.com/PFChangsTR
http://instagram.com/PFChangsTR






BİG CHEFS STUDIO!



Big Chefs'in göz bebeği, ilk şubesi Etiler yenilendi! Big Chefs Etiler yeni konsepti Big Chefs Studio ile dün akşamdan itibaren hizmet vermeye başladı. Akşam içimizdeki merak duygusunu dindirmek adına buradaydık... Yenilenen mekan, menüsüyle dikkat çekiyor. Özellikle kahvaltı mekanlarının ciddi bir rakibi olacağını düşündüğüm Big Chefs Studio, ana yemekten, pizzalarına, makarnalarından tatlılarına kadar birçok yeni lezzeti dikkat çekici sunumlar eşliğinde sizlerle buluşturuyor. Ana yemek konusunda oldukça kararsız kalacağınızı tahmin ettiğim için size bir sır vereyim bence fıstıklı köfteyi özellikle tercih etmelisiniz:))) Güzel sunumu ve lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak.

İster yemek ister kahvaltılarında sundukları ürünlerini yerli üretimden destek alan Big Chefs, beğendiğiniz lezzetleri çok uygun fiyatlarla satın almanızı da sağlıyor. Bu geniş ürün gamında zeytinyağ çeşitlerinden reçel çeşitlerine kadar birçok lezzet yer alıyor.


Güne keyifle, sıcacık bakery ürünleri ve taptaze bir kahve ile başlamayı tercih edenler için Big Chefs Studio gayet iddialı! Big Chefs Studio’da gün kruvasan, zencefilli muffin ve taze kahve ile başlıyor.

Güne sıcacık, taptaze, fırından çıkmış ve eşsiz lezzetteki bakery ürünlerinin yanı sıra özlenen yöresel tatlar eşliğinde geniş bir kahvaltı alternatifi ile başlamak isteyenlerin kısa zamanda favori mekanı olmaya aday Big Chefs Studio, kahvaltıyı bir keyfe dönüştürüyor.

Big Chefs Studio’da güne keyifle ve enerjiyle başlamak için kruvasanlar, farklı alternatifte muffinler gibi günlük taze bakery ürünleri ve sıcacık kahveler, acelesi olanlara da aynı lezzet deneyimini yaşatmak üzere take-away imkanı ile satışa sunuluyor.

Günün her saatinde yaşayan, yöresel ve mevsimsel malzemeler kullanılarak çok özel lezzetlerin ortaya çıktığı Big Chefs Studio, Big Chefs’in en çok tercih edilen lezzetlerini muhafaza ederken yeni lezzetleri denemek için de çalışmalarına burada devam ediyor. Big Chefs Studio,  günün her saatinde yaşayan, canlı, menüsündeki yepyeni tarifler ve samimi dekorasyonu ile şaşırtıcı ve sürprizlerle dolu, yöresel ve mevsimsel malzemeler kullanılarak çok özel lezzetlerin ortaya çıkacağı bir AR-GE mutfağı olarak bambaşka bir konseptle konuklarının karşısına çıkıyor.

Dört mevsim kullanılabilen kocaman yemyeşil bahçesi, özel davetler için tercih edilebilen lounge alanı ve günün temposuna göre değişen ve keyif katan müzikleriyle Big Chefs Studio, farklılık arayanlara kaliteyi sunuyor. Günün üç öğünü kabuk değiştiren Big Chefs Studio’da, menüden dekorasyona, müzikten konsepte kadar mekanı farklı kılan birçok ayrıntı değişiklik göstererek misafirlere gün içinde farklı bir soluk aldırıyor

Adres: Nispetiye Cad. No:89 Etiler
www.bigchefs.com.tr



PİZZA RAFFAELE! 

Şimdiye kadar yediğiniz tüm pizzaları unutun! Evet, biliyorum klasik bir giriş oldu... Ama gerçekten durum bundan ibaret! Nasıl mı?

Tepsi de pişen pizzalar mı? Hayır!
Salçaya boğulmuş pizzalar mı? Hayır!
Kurumuş malzemeler mi? Hayır!
İşte bahsettiğim tam da bu! Tepside değil Taş Fırın'da taşta pişiyor hem de salça ile değil 4 değişik baharatlı özel domates sosuyla...


Üzerinde ise kurumuş malzeme değil Türkiye'nin en kaliteli ve dolayısıyla en pahalı şarküteri ürünleri var.
Peynirler Hollanda ve İtalya'dan, etler ise özel kesim...

Menüde ne yok ki, deniz mahsüllüsünden etlisine sebzelisine kadar çeşit çeşit kendinize özel hazırlatabileceğiniz pizzalar, salatalar, çorbalar ve tatlılar...

Günlük değişen çorba menüsünden ben balkabağı çorbasını ve mekanın spesiyali olan Pizza Rafaele'yi tercih ettim, sıra tatlıya geldiğinde ise bir sürprizle karşılaştım! Nutellalı pizza! Aman yarabbi! Akıllara zarar dedirten bu büyük lezzetin fiyatı ise küçük; 12.5 TL!

Karşılaştırma yapalım, özellikle bildiğimiz klasik pizzalara göre boyu boyundan huyu huyundan büyük:) Fiyatlar mı tam tersi:) Rakiplerini kıskandıracak cinsten, hani 'ucuza güzel ve sağlıklı lezzet nasıl olur?' mantığı...

Ataköy ve Bahçeşehir'deki şubelerden birçok insan tanısa da, ben yeni açılan Levent'teki yeri keşfettim. Sıcacık bir atmosfer, ahşap mobilyalar, en sevdiğim yuvarlak masalar üzerinde taze beyaz çiçekler, pizzanın yapılış evrelerini bizzat görebileceğiniz açık mutfak, loş aydınlatma ve bahçe... Diyorum ya burası pizzacı değil, lüks pizza restoranı hiç değil! Burası sadece pizzayı 'Pizza' gibi yiyebileceğiniz ev sıcaklığında bir mekan!


Bu arada unutmadan, 30 dakikada gelmezse bedavaya gelen pizza servislerinin yanında geç kaldığında üzerine para bile vereceğiniz pizza servisi de var! Hatta salata da... Özellikle Levent tarafındaki iş yerlerine özellikle duyurulur...

İşte mekanın iletişim bilgileri,

Levent: 1. Levent Carsi Meydan , No: 24 / Telefon:  0 212 282 87 87 - 0 212 282 87 37
Ataköy:  7 - 8. Kısım,  M.Sinan Sitesi,  L-5-D  /  Telefon:  0 212 661 69 06  -  0 212 661 69 16 - 0 530 581 85 83
Bahçeşehir:  Gölet Mevkii, Loca AVM, B-1 Kapı, Kat 2  /  Telefon:  0 212 669 57 58  -  0 212 669 52 51 - 0 530 581 85 84


ACELESİ OLANLARIN YERİ CARLOTTA'DAN YENİ MENÜ


Hem sevdiğimiz yemek seçeneklerini, hem de yepyeni lezzetleri değişik sunumlarla ve kaliteli, lezzetli ve ulaşılabilir yemek anlayışıyla sunan Carlotta, yeni menüsüyle çalışanları ve yemek için az vakti olanları ¨Bugün ne yesem?¨ derdinden kurtarıyor.

İstanbul Doors Group’un şehir hayatına kaliteli, yaratıcı ve hızlı yemek anlayışını getirdiği markası Carlotta Café & Deli, yenilenen menüsüyle bu kış da sağlıklı ve lezzetli yemek alternatifleri sunmaya devam ediyor.

Özellikle çalışan ve yemeğe kısıtlı zaman ayırabilenler için hızlı ve farklı seçenekler sunan Carlotta’nın yeni menüsünde, klasik Carlotta lezzetlerinin yanı sıra yepyeni alternatifler de sizleri bekliyor.


İlk şubesi İstanbul iş hayatınının kalbinin attığı Maslak’ta açıldıktan sonra kısa zamanda Akmerkez ve Buyaka şubeleriyle büyüyen, yakında şehrin dört bir yanında güzel ve kaliteli yemek isteyenlerle buluşacak olan Carlotta’nın yenilenen menüsü, hem öğlen aralarında hem de mesai bitiminde pratik ve lezzetli alternatifler sunmaya devam ediyor. Café ve delicatessen konseptlerinin orijinal bir karışımı olan Carlotta’nın zengin, lezzetli ve sürekli yenilenen yaratıcı menüsünde; ev yapımı sandviçler, çorbalar, sıcak yemekler, wrapler, salatalar ve tatlıların yanı sıra zengin kahve ve soğuk içecek seçenekleri bulunuyor.



Carlotta'dan 'toplantı paketi'

Carlotta’nın menüsünde yer alan ve büyük ilgi gören ‘günün sıcak yemeği’ alternatifleri ise kendini günün her saatinde evinde gibi hissetmek isteyen çalışanların favorisi olmaya devam ediyor. Etli nohutlu güveçten, kök sebzeli et soteye kadar pekçok sıcak yemek seçeneği Carlotta’da ev yemeğini özleyenleri bekliyor. Carlotta’nın artık her 2 ayda bir yenilenecek ve farklı lezzetler eklenecek yeni menüsünde çörekler/börekler, çorbalar, sıcaklar, Carlotta fit, sandviçler, salatalar, paketli ürünler ve tatlı seçenekleri yer alıyor. Ayrıca ayrı bir menü olarak sunulan ‘Carlotta Toplantı Paketi’, benzersiz lezzetleri iş yoğunluğu yüzünden yemek saatini ofiste geçirmek zorunda kalan çalışanların ayağına getiriyor. Carlotta Toplantı Paketi’nde yer alan çörek, salata, sandviç ve tatlı alternatifleriyle ofiste yemek yemenin zevki, bambaşka bir anlam kazanıyor.

www.carlotta.com.tr

Carlotta Maslak

Ayazağa Mah. Ahi Evran Cad. No: 11 Olive Plaza Giriş Kat
Tel: (0212) 346 34 24

Carlotta Akmerkez

Nispetiye Cad.  Akmerkez AVM No: 410-411 Etiler
Tel: (0212) 282 11 82

Carlotta Buyaka
FSM Mahallesi Balkan Cd. No:56 Tepeüstü Ümraniye



O BİR KLASİK! HOME STORE CAFE!


Café Home Store, Etiler’in göz bebeği Nispetiye Caddesi’nde; şıklığı, konsepti, yenilenen dinamik işletme anlayışı ve muhteşem lezzetleriyle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Nispetiye Caddesi’nde, Türk ve Dünya Mutfağı’nın muhteşem lezzetlerini kendi yorumu ile sunan şef Ali Kılıç ve deneyimli ekibi, titizlikle hazırladıkları lezzetleri; hayattan keyif alan, yaşam gustosu olan Café Home Store müdavimlerinin beğenisine sunuyor.

Café Home Store’un özenle hazırlanmış menüsünde ev yapımı, anında taze olarak sunulan çorbalarından, nefis zeytinyağlı başlangıçlara, makarnalardan tarifsiz lezzetlerle özenle işlenmiş salatalara Türk ve Dünya Mutfağı’nın en güzel lezzetlerini sunuyor.

Menüsünde en fazla tercih edilen spesiyalleri arasında; Palmiye Gölgesinde Kaz Ciğerli Bonfile, Flank Steak, Risotto Osso Buco, Ispanaklı Fıstıklı Levrek Balığı gibi tatlar bulunan Café Home Store, zengin sushi alternatifleri ile de sushi sever misafirler için ideal.

Café Home Store'da yerli şarapların yanı sıra Dünya şaraplarının da yer aldığı zengin bir kava sahip.

Brunch keyfi!

Café Home Store’da hafta içleri organik granül çaylar veya nefis kahveler ile iştah kabartıcı yöresel tatlardan oluşan serpme kahvaltı keyfini çıkarabilirsiniz. Uzun süren, keyifli, bol kahkahalı brunch’larını tercih edenlerdenseniz, Pazar günleri saat 10.00-16.00 arasında Antakya mezeleri, ev yapımı peynirli su böreği gibi farklı alternatiflerin de sunulduğu brunch’lar tam size göre.

Nispetiye Caddesi’nde Lounge Müzik Keyfi

Cuma ve Cumartesi geceleri Lounge&Bar konseptinde hizmet veren, müzik koordinatörlüğünü DJ Yalçın Aşan’ın yürüttüğü Café Home Store, partileriyle de eğlence müdavimlerinin ilgisini çekiyor.

www.cafehomestore.com
Adres: Nispetiye Cad. No:92  Beşiktaş Etiler İstanbul
Telefon: 0212 265 11 11







ULUS 29'DA YENİLİK!

1993'den beri yeme içme trendlerini belirleyen sadece İstanbul'un değil dünyanın en iyi restoranlarından biri olarak olarak kabul edilen Ulus 29'da teras keyif başladı. Muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde konuklarını teras bölümünde ağırlamaya başlayan Ulus 29, bu sene bar bölümünü de dış alana taşıdı.

İş çıkış saati itibariyle tüm gece boyunca ferahlatan bir esintinin size eşlik edeceği  Ulus 29, yaz sıcaklarında eğlenceli, keyifli ve lezzetli bir kaçış noktası. Uluslararası Şef Mert Şeran tarafından yaza özel lezzetlerin eklendiği 29 menüsü her zaman olduğu gibi 29 klasiklerini de barındırıyor. 15 ülkeden özenle seçilen 4.000'in üzerinde şarapla Türkiye'nin en zengin kav'ına sahip Ulus 29'un Sommellier'liğini ise Fransız Stephane Vattepain üstleniyor. Rezervasyon ile her gün 18:30'dan itiberen, öğle yemekleri için ise hafta içi 12:00 - 15:00 arası hizmet veren 29'da, vale parking mevcut ve kredi kartı kullanılabiliniyor.

http://www.group-29.com/
Adres: Ahmet Adnan Saygun Cad. Ulus Parkı içi No:1 Ulus
Telefon: 0 212 358 29 29







NUSR'ET STEAKHOUSE YENİ ADRESİNDE!


Sunduğu benzersiz et çeşitleri ile açıldığı ilk günden bu yana et meraklılarının ilk ve tek adresi haline gelen Nusret Steakhouse, Nusret Etiler Nispetiye Caddesi üzerindeki yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Alışılagelmiş Nusret hizmet kalitesini, ahşabın hakim olduğu yalın bir dekorasyonla buluşturan mekanın açılışında iş, cemiyet, eğlence ve sanat dünyasının önde gelen isimleri hazır bulundu. 

Hizmetine 2012 yılı itibarı ile D.ream ortaklığında devam eden Nusret, alışılagelmiş et ve hizmet kalitesini, ahşabın ağırlıklı kullanıldığı yalın dekorasyonu, geniş içki seçeneğine sahip barı ve artırılmış yer kapasitesini aynı çatı altında yeni adresinde buluşturuyor. Mekan, üstü açılıp kapanabilen arka terası ve ön bahçesiyle konuklarının her mevsim açık hava keyfi yaşamalarına imkan veriyor.

KANZAQ

Etiler'in merkezinde bütçenize uygun şık, kaliteli ve uygun fiyatlara istediğimiz her şeyi bulacağımız bir yer. Kanzaq Restaurant yöresel lezzetlere düşkün olanların mutlaka uğraması gereken bir mekan. Leziz bir kahvaltı ve akşam yemeği yiyebileceğiniz mekanda Ezel Akay ocak başına geçiyor! Size elleriyle yemek hazırlıyor...

Ünlü yönetmen Akay'ın kendine has yemeklerin isimleri oldukça ilginç:  Anam Bayıldı, Kerevizli Ayşe,
Saç Saça Baş Başa, Buram Buram :)

http://www.facebook.com/Kanzaq
Adres: Akatlar Mah. Zeytin Oğlu Cad. Selçukar Sok. No:11/B Beşiktaş, İstanbul
Telefon: 0 (212) 351 08 67







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder