8 Ekim 2013 Salı

NİŞANTAŞI/ TEŞVİKİYE/ AKARETLER

BİG CHEFS NİŞANTAŞI

Big Chefs... Damak tadımıza uygun neredeyse her lezzeti menüsünde bulduğumu bir zincir... Şişhane, Suadiye, Tarabya ve Kemerburgaz şubelerinin yanı sıra alışveriş merkezlerinde de konumlanan Big Chefs, Ataköy Plus AVM, Marmara Forum AVM'nin ardından şimdi de Nişantaşı'nda City's AVM'de şubesini açtı.

big chefs, nisantasi, yeni mekan, istanbul, nisantasi, citys

Eskiden Limonata vardı hatırlarsınız, İzzet Çapa ile Citys AVM yönetimi arasında yaşanan sorunlardan sonra orası boş kalmıştı. İyi lokasyonları değerlendirmeyi iyi bilen Büyük Şefler A.Ş, fırsatı kaçırmadı ve buraya 17. şubesini açtı.

big chefs, nisantasi, yeni mekan, istanbul, nisantasi, citys
Büyük Şefler, Büyük Lezzetler mottosuyla hep karşımıza çıkan Big Chefs, Nişantaşı şubesinde şeflerini daha ön plana çıkarıyor. Şube girişinde, ‘Büyük Şefler’ birbirinden eğlenceli fotoğraflarıyla misafirleri karşılıyor ve misafirler, her sezon yenilenen ve farklılaşan menüdeki lezzetlere imza atan şefler ile fotoğraflar sayesinde tanışıyor.

Big Chefs Nişantaşı, dekorasyonunda ön plana çıkardığı geniş oturma grupları ile en keyifli ve kalabalık buluşmalara ev sahipliği yapıyor. Yaratılan konsept çerçevesinde gri, kahve ve toprak tonları hakimken, Big Chefs’in ‘imza’ kırmızısı farklı noktalarda dikkat çekiyor. Girer girmez göze çarpan büyük bar alanında ise birbirinden farklı kokteyller, tecrübeli ellerden masalara uzanıyor.

Big Chefs Nişantaşı’nda, hem yaz hem de kış aylarında kullanılmaya uygun olarak tasarlanmış teras alanı, kışın da dışarıda keyif yapmak isteyenlerin tercihi olabilir.

big chefs, nisantasi, yeni mekan, istanbul, nisantasi, citys
Big Chefs’in konseptine ve Nişantaşı’nın atmosferine uygun şekilde, günün her saatine özel olarak seçilen lounge ve chill-out tarzı müzikleri ise kahvaltıdan geceye kadar sohbetlerinize eşlik ediyor.

Nişantaşı şubesi açılmakla kalmıyor, yeni menüsüyle de hizmet veriyor. Menüde kahvaltıdan başlangıçlara, salatalardan wraplere, detoks içeceklerinden tatlılara birçok seçenek yer alıyor.

Her Big Chefs şubesinde olduğu gibi Nişantaşı'nda da bence ne yiyeceğinize karar vermekte zorlanacaksınız.

*Çalışma saatleri;  hafta içi ve hafta sonu 10:00-01:00.

Adres: Teşvikiye Caddesi , Teşvikiye Mahallesi. No: 162
Telefon: 0 212 373 2000


KALAMATA MEYHANESİ

Akaretler Sıraevler’in tarihi geçmişine yakışır bir sofra kurma hayaliyle 2009 yılında hizmet vermeye başladı Kalamata Meyhane’si. Adını ve bereketini çilingir sofralarının baş tacı olan kalamata zeytininden almış. Hani şu kocaman simsiyah olanından...

Osmanlı ve Ekalliyet mutfağının geleneksel lezzetlerini sunan mutfaktan, yılların deneyimli adı Beyza Gürbüzer sorumlu. Klasik meyhane adabını, günümüz yorumuyla modernize eden Kalamata Meyhanesi’nde menü her mevsim değişiyor.Tazelikten ve mevsimden ödün vermeden hazırlanan lezzetler fiks menü olarak sunuluyor.

meyhane, kalamata meyhane,akaretler, akaretler meyhane, eksen group,pınar dumlupınar

Aheste ve özenle hazırlanan her bir meze tabağı Kalamata’nın sofra adabını yansıtıyor.

Menüde Boşnak salatası, Tahinli Köz Biber, İşkembe Mezesi, Cibez Otu, Tarama, Caciki gibi mezelere ara sıcak olarak Bodrum Gözlemesi, Arnavut Ciğeri ve Kaşkavallı Mantar eşlik ediyor. Ana yemek ise mevsimin en güzel balığına ayrılıyor.

http://www.eksenistanbul.com/pdf/16_menu.pdf

Adres: Süleyman Seba Cad. No:45 Akaretler / Beşiktaş 
Telefon: 0 (212) 258 87 88

meyhane, kalamata meyhane,akaretler, akaretler meyhane, eksen group,pınar dumlupınar




FRANKIE!

Nişantaşı'daki Sofa Hotel içerisinde yer alan Frankie, restoran-bar-lounge konseptinde, muhteşem manzarasıyla misafirleriyle buluşuyor. Türk ve Akdeniz yemeklerinden oluşan menüleriyle hizmet veren Frankie'de fiyatlar çok da ucuz sayılmaz.  Geceleri devam eden canlı müzik ve dj performanslarına ek olarak gündüz de seçkin müşterilerine hizmet vermeye devam eden Frankie, gerek sohbet gerekse iş yemekleri için ideal!


İş dünyasının yeni mekanı
İstanbul yeme, içme ve eğlence hayatının yeni buluşma noktası Frankie, iş dünyasını öğle yemeklerinde bir araya getiriyor. A la carte menüye ek olarak hazırlanan business lunch menüsünde Şef Simos’un haftanın en taze ve özel ürünlerini kullanarak hazırladığı lezzetlere,  Frankie’nin zengin kavı eşlik ediyor.

Büyüleyici İstanbul manzarası eşliğinde iyi yemek ve iyi servis almak isteyen iş dünyasının profesyonelleri, Yunanlı Şef Simos’un uluslararası dokunuşlarla ve yenilikçi pişirme teknikleriyle hazırladığı yemekleri öğlenleri de tatma fırsatı elde ediyorlar. Bu özel menüye akşam yemeklerinde olduğu gibi gündüz de Frankie’nin yerli ve yabancı şaraplardan oluşan zengin kavı eşlik ediyor. Pazartesi’den Cuma’ya 12.00-15.00 saatleri arasında sunulan ve her hafta değişen öğle menüsünde yer alan yemeklerden iki seçim 75 TL, üç seçim 95 TL, kadehte şaraplar ise 20 TL’den servise sunuluyor.

www.frankieistanbul.com
Facebook/ Frankie Istanbul@sofa
Twitter /@frankieistanbul


SARRAF MEYHANE

Cafeler, restoranlar, barlar derken Nişantaşı'nın da artık bir meyhanesi var! Aslında biraz Harbiye tarafında kalıyor. Sarraf, yılların deneyimli işletmecisi Melek Boz tarafından açıldı. Mekan, dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Kırmızı mumlukları, kadife koltukları ile dikkat çeken mekanın müzikleri hem efkarı hem de neşeyi yaşatıyor. Giritli Melek Boz'un menüsünün lezzetlerini sanıyorum ki tahmin etmek hiç zor değil.

Mezeler arasında şevketi bostan, fava, söğüş dil, biber tarator, ahtapot, lakerda gibi tatlar bulunuyor. Otlu kıymalı minik börekler, Arnavut ciğeri, çöpte kalamar ara sıcaklardan birkaçı. Ana yemekte ise çoban kavurma, sardalya, hamsi tava veya ızgara, tatlı seçenekleri arasında da kabak tatlısı, kalbura bastı ve fırın sütlaç lezzetleri var.

http://twitter.com/#!/sarrafmeyhane

Adres: Vali Konağı Cad.Işık Apt.No:8-B Nişantaşı/İstanbul
Telefon: 0212 240 82 46





TRATTORİA LEON

Nişantaşı'nın bence ennnn tatli mekanı:))) Teşvikiye Cami'nin hemen arkasında kalıyor. House Cafe'nin arasından aşağı doğru inerseniz ilk sol arada bu güzel mekanı görebilirsiniz. Tratorria'da henüz pizzanin tadına baktım, Margerita gayet başarılı ama yiyeceklerinden çok ortamı kendinizi evinizde hissettiriyor... Sahibi Gökhan Bey'in müşterilere olan sıcak ilginizi bu hissinizi güçlendiren etkenlerden:)) Bu arada Gökhan Bey psikolojimizi çözmekten geri kalmıyor:) Gökhan Bey bana ada çayını uygun gördü:)))) Nedenini anlamadım:)) Hoş bir sunumla Ada çayımı yudumlarken sizinle bu satırları paylaşıyorum:))) Hadi bize afiyet olsun:))))) Bu arada Nişantaşı'nın en ucuz mekanlarından biri bence! Belki de tek!:)



COOK SHOP/ NİŞANTAŞI

Cook Shop'ın pötikareli masa örtüleri bana çocukluğumdaki komşumuzun mutfak perdelerini hatırlatıyor:) Dekorasyonunu çok sevdiğim servisin hızlı olduğu Cook Shop Nişantaşı'nda Sicilya usulü çorba içmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Ben içince çok mutlu oluyorum:)

Adres: Citys Alışveriş Merkezi zemin kat. Nişantaşı

http://www.cookshop.com.tr/Default.aspx





























CAFE NERO NİŞANTAŞI / BENİM CAFE HERO'M:))

Nişantaşı'nın göbeğinde çok para harcamadan arkadaşlarınızda öğle aralarında ya da iş çıkışlarında verebileceğiniz güzel mola yerlerinden. Geniş bahçesi, güleryüzlü elemanları dikkat çekiyor. Benim için ennnnn büyük özelliği ise SÜT kokmaması:)) Starbucks'ın içerisinde oturamam ben mesela. Sütten tiksinen ve alerjisi olan bir insan olarak içemesem de Cafe Nerolar vazgeçilmezim:)) Çayları da güzel:) Soğuk içecekleri de çeşitli... Tatlıları ise her daim taze.

Adres: Valikonağı Cad. Nizampalas Apt. No: 30 Nişantaşı

http://www.caffenero.com.tr/



LİMONATA

Bir Çapa marka harikalarından biri olan Limonata, kısa zamanda tüm İstanbulluların uğrak yeri oldu. Limonata, gerek dekorasyonu gerekse lezzetli yemekleriyle buluşma mekanlarının başını çekiyor:)  Tatlılarınızı, Tatlı Bar’da alabiliyorsunuz, pizzalarınızı Pizza Bar’da, yemeklerinizi ise Mutfak Bar’da seçebiliyorsunuz. Mekânın, içki mönüsü dışında çay, soda, kahve ve buzlu çay mönüsü de iddialı. Ev yapımı sodaların karpuzlu, ananaslı, zencefilli çeşitleri var. Manzarası kötü olsa da, terası sıcak havaların vazçgeçilmezi olmaya aday. Limonata, öğlen servisinde açılıyor, gece 02.00'de kapanıyor. Mekanda rezervasyon yapılmıyor. 

Adres: Teşvikiye Cad. City`s Nişantaşı Alışveriş Merkezi No:162 K:5 D:514 Nişantaşı
Telefon: 0 212 373 23 00

https://twitter.com/#!/limonata_citys









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder