8 Ekim 2013 Salı

YENİLESİ İÇİLESİ ŞEYLER:)

Çöpçü'den yeni lezzet

Çöpçü bu yıl 30 şubeye kadar çıkmayı hedeflerken, menüsünde çeşitlilikler yaratmaya da devam ediyor.Tavuktan vazgeçmeyenler için tavuğun budundan hazırlanan tavuk şiş ve but ızgara özel sosu ve sunumuyla hem karınlara hem de gözlere hitap edecek. Şu an sınırlı sayıda şubede bulunan tavuk döner ise tavuğun but ve göğüs kısmından yapılacak. Bu arada 'Tavuk Bonfile' 12 TL.


Go Mongo'dan yepyeni WOK lezzetleri

‘Moğol Barbeküsü’ konseptinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi Go Mongo’nun menüsüne, wok severlerin favorileri arasına girecek yepyeni tatlar eklendi.

Wok ocağında harlı ateşte kısa sürede pişirilen yemekler besin değerlerini ve diriliklerini koruyor. Yemeklerde kullanılan özgün malzemeler de, böylelikle otantik ve aromatik lezzetlerini kaybetmiyor; yiyenlere yepyeni bir deneyimin kapısını açıyor. Go Mongo’nun yeni tatları arasında bulunan Tavuk Kaju, Tavuk Köri ve Karides Acılı Sarımsaklı wok’larda zencefil, limon otu ve taze sarımsak tatları öne çıkıyor.

Baharatlı ve kaju fıstıklı tavuk parçalarının yeşil soğan ve istiridyeli soya sosu ile pişirildiği Tavuk Kaju, basmati pilavı ile servis ediliyor. Hint usulü tavuk köri ise nane yoğurt raita, taze mangolarla hazırlanan chutney ve mercimek unundan yapılan papadum ekmeği ile sunuluyor. Karides acılı sarımsaklı wok ise brokoli ve basmati pilavı ile eşliğinde servis ediliyor; deniz ürünlerini ve acıyı sevenlerin aklını başından alıyor.

Go Mongo Suadiye
Suadiye Plaj Yolu Sok. Suadiye Park, Suadiye
Tel: (216) 410 32 23

Go Mongo İstinye Park
İstinye Park Alışveriş Merkezi, İstinye
Tel: (212) 345 58 88

Go Mongo Meydan
Meydan Alışveriş Merkezi, Ümraniye
Tel: (216) 499 25 25

İtalya'nın gurme lezzetleri Divan'da

Divan Otelleri, Pub ve Brasserieler, Halat by Divan ve Divan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilecek İtalyan Lezzetleri etkinliği, en beğenilen tatları bir araya getiriyor. 17 – 31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlik için Divan Executive Şefi Giancarlo Gottardo, farklı damak tatlarına hitap eden İtalyan başlangıç, ana yemek ve tatlılarının sunulduğu nefis bir menü oluşturdu.


Bu lezzetli menünün başlangıçlar bölümünde, İtalyan peynirleri, turşuları ve sucuklarının yer aldığı peynir & şarküteri tabağı, jülyen sebzelerle sunulan ton balığı, bademli fesleğenli sosla servis edilen Venetian Baccala’ Mantecato bulunuyor. Caciocavallo peyniriyle sunulan nohut çorbası içimizi ısıtırken kızarmış domates soslu Arancino Siciliano da İtalyan makarnasından vazgeçemeyenlerin seçimi oluyor.

 Ana yemeklerde, ızgara kılıç balığı, ağır ateşte pişmiş dana yanağı, kızarmış patates ve keçi peyniriyle servis edilen Venedik Usulü Dana Ciğeri yer alıyor. Krema eşliğindeki Babà Al Rum, çikolata soslu Cruncy Sicilian Cannoli ve Amaretto Tiramisu da tatlıseverlerin gönüllerini fethediyor.

Belirtmekte fayda var; Divan Bursa, Divan Bodrum ve Divan Gaziantep bu promosyonda yer almıyor. 

PF Changs'den öğle menüsü!

Asya lezzetlerini Türk damak tadıyla buluşturan P.F.Chang’s, Mart ayı itibariyle yeni öğle menüsüyle iddialı geliyor. Şık akşam yemeklerinin vazgeçilmez adresi P.F. Chang’s şimdi öğle yemeklerinde de çok iddialı. P.F. Chang’s misafirlerinin merakla beklediği yeni menü, öğle yemeğinde en ‘uzak’ lezzetleri çok uzaklara gitmeden tatmak isteyenleri hedefliyor. Hafta içi saat 12.00’den 17.00’ye kadar, geniş bir saat diliminde servis edilecek Öğle Yemeği menüleri fiyatıyla da çok iddialı. Büyük porsiyonlarıyla dikkat çeken P.F Chang’s’te çorba, yemek ve soft içecekten oluşan bu menüler  35 TL’ye sunuluyor.


Üstelik bu yeni menüde seçenekler de bol. Başlangıç için iki çorba seçeneğinin bulunduğu menüde misafirler Egg Drop Soup ile Hot & Sour Soup’tan birini seçebiliyor. Ana yemekte ise et, tavuk ve balıkta seçim yapmakta zorlanacaksınız. Beyaz ya da esmer pirinç üzerinde sunulan Mongolian Beef ve Beef with Broccoli seçenekleri P.F. Chang’s’ı İstanbul’da meşhur eden iddialı lezzetlerden.Beyaz et severler için ise yine beyaz ya da esmer pirinç üzerinde Sweet & Sour Chicken, Sesame  Chicken, Almond Cashew Chicken seçeneklerinden birini tadabilirsiniz. Daha hafif bir alternatif arayanlar içinse asparagus üzerine somon parçaları tercih edilebilir.

Holiday Inn İstanbul City'den kahvaltı programı

Holiday Inn İstanbul City, Naar Restoran’ın keyifli ve huzurlu atmosferinde 25’ten fazla kahvaltı çeşidi için Mart ayından itibaren hafta sonları saat 10.00 ile 14.00 arasında Naar Restoran’a uğramak yeterli olacak. 

Rüya şehir İstanbul’un tam kalbi Topkapı surlarında konumlanmış 5 yıldızlı Holiday Inn Istanbul City, mükemmel hizmetiyle müşterilerini büyülüyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile Asya ve Avrupa’nın birleştiği yerde surların içinde korunmuş büyük bir miras olan şehrin kalbindeki otel sıcak bir gülümseme ile servis edilen mükemmel bir kahvaltı için en ideal mekan. 25 çeşit Serpme Kahvaltı kişi başı menü fiyatı: 25 TL

Rezervasyon için: +90 212 530 99 00, dahili: 794





Hilton İstanbul Bomonti’de brunch keyfi evrensel lezzetlerle buluşuyor

Hilton İstanbul Bomonti, her pazar sunacağı brunch ile hafta sonu tatillerini lezzet şölenine dönüştürmeyi hedefliyor. Usta şef Yannis Manikis’in içeriğini İstanbul’un farklı kültürleri buluşturan kültürel mirasından ilham alarak oluşturduğu brunch’ta, evrensel lezzetler ile Türk mutfağının geleneksel tatları bir arada sunuluyor.

Konuklar, 12:00-15:00 saatleri arasında devam eden brunch süresince the globe’un zengin açık büfesinden diledikleri yiyecekleri seçebiliyor. Ayrıca Geleneksel Türk ve Akdeniz Mutfağı, Western Grill, Tokyo Sushi ve Thai mutfaklarının öne çıkan lezzetleri de, restoranın dört açık yemek pişirme istasyonu aracılığıyla konukları eşsiz bir gastronomi deneyimine davet ediyor.

“Büyükanne’nin Pamuk Saçları” adlı pamuk şeker istasyonu ve restoranın nefis çikolalata büfesi, çocukları ömürleri boyunca unutamayacakları lezzetlerle buluşturuyor. Büyüklerse brunch keyfini ikram olarak sunulan  kadeh Prosecco ile taçlandırıyor.

Lacivert’ten Boğaz’ın kıyısında brunch keyfi

Lacivert Restaurant’ın artık bir klasik haline gelen pazar brunchları, her damak tadına hitap eden lezzetli seçenekleriyle sizi bekliyor. Her Pazar, 10:00 – 14:00 saatleri arasında zengin açık büfe eşliğinde uzun kahvaltılara ev sahipliği yapan Lacivert’te yöresel lezzetlerin yanı sıra Güney Akdeniz ve İngiliz mutfağı gibi farklı bölgelerin özel lezzetleri de sunuluyor.

Yaz aylarında bol güneşli ve esintili terasında, kış aylarında ise rıhtımı aratmayan, camekânlı salonlarında misafirlerini deniz manzaralı masalarında ağırlayan Lacivert, pazar brunchlarına özel sunduğu hamur işi, tatlı ve börek çeşitlerinin yanı sıra geleneksel şerbetleri ile de kahvaltıya ayrı bir keyif katıyor. 

Lacivert, pazar brunchlarında Anadolu mutfağında yer alan pek çok özgün lezzeti Lacivert yorumuyla sunarken; Ege, Rumeli ve Konya gibi bölgelerden seçtiği az bilinen özel börek çeşitleri ile de misafirlerine başka hiçbir yerde bulamayacakları lezzetleri ulaştırıyor.

Lacivert’in Türkiye ve dünyadan farklı pek çok lezzeti bir araya getirdiği zengin brunch büfesinde ayrıca farklı ot kavurmalarını, peynir çeşitlerini, Türkiye’nin dört bir yanından gelen özel bal ve reçel çeşitlerini de tatmak mümkün.

Lacivert Restaurant'ta boğaz manzaralı brunch keyfi kişi başı 75 TL.

Rezervasyon için; 0 216 413 42 24 - 413 37 53

Ranchero, ızgara tutkunlarına özel yepyeni bir konsept

Türkiye’nin tek gerçek Meksika restoranı Ranchero, ızgara tutkunlarına özel yepyeni bir konsept oluşturdu. Menüsünde yine Meksika’ya özgü, fakat ağırlıklı olarak ızgara yemeklerinin yer alacağı bu yeni konseptin adı “Ranchero Mexican Grill”. Yerel tariflere sadık kalınarak, usta eller tarafından açık mutfaklarda hazırlanan, enfes ve sağlıklı ızgara lezzetler sunacak olan mekanın ilk adresi Trump Towers’ın teras katındaki Trump Cadde olacak. Ranchero Mexican Grill, misafirlerini, yeni yerinde Aralık ayında ağırlamaya başlayacak.

Ranchero Mexican Grill’in dört “Z”li ızgara menüsünde Türk damak tadına hiç de yabancı olmayan Meksika’ya özgü farklı tatlar bir arada yer alıyor. Izgara için ana malzeme olarak tercihe göre bonfile et veya tavuk eti kullanılıyor. Meksika’nın sıcak insanlarıyla ve ülkenin renkli kültürüyle özdeş biçimde tüm yemekler mevsim yeşillikleri, mekana özgü yerel soslar veya renkli biberler eşliğinde servis ediliyor. Ranchero Mexican Grill’in ızgara mönüsünde acıya düşkünler için de özel tatlar yer alıyor.

Trump Cadde’de açılacak olan Ranchero Mexican Grill’deki ızgara yemeklerin fiyatları 19,50 TL ile 34,50 TL arasında değişiyor.

BALIKEV MUTFAK ETİLER

Balık kültürüne yepyeni bir soluk getiren Balıkev Mutfak Etiler'de deneyebileceğiniz en özel lezzetlerden biri de “Kırlangıç Kavurma”. Marmara Denizi’nden çıkan en özel yerli balıklardan kırlangıç balığına yepyeni bir bakış getiren bu lezzet, güveç içerisinde servis ediliyor. Yapılış tarzı ve içindeki malzemelerle fajita'yı andıran kırlangıç kavurma, şimdiden Nisbetiye Caddesi'nin en çok konuşulan lezzetleri arasına girdi. Balığın en özgün ve taze halini tadabileceğiniz Balıkev Mutfak Etiler, Nisbetiye Caddesi’nde balığın tek adresi olarak balıkseverlere yaratıcı lezzetler sunuyor.

GO MONGO'DAN PHO SOUP&KARİDESLİ NOODLE

Go Mongo şeflerinin farklı lezzetleri keşfetmeyi sevenler için özenle hazırladığı Vietnam usulü Pho Çorbası, tam kıvamındaki acısı ve zencefilin sıradışı dokunuşuyla, bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Sebzeli veya tavuklu olarak iki seçeneği bulunan çorbanın içinde egg noddle ve sarımsak da bulunuyor. Pho Soup Go Mongo misafirlerinin yeni tutkusu olmaya aday.

Deneyenlerin bir daha asla vazgeçemediği Karidesli Noodles, bir Go Mongo klasiği haline gelmiş durumda. Daha ilk gördüğünüz anda merakınızı uyandıran bu lezzet, tadıldığında ise alışılmış lezzetleri sorgulatıyor. Karidesli Noodles ününü, iri ve leziz karidesler, kajun baharatlı egg noodle, yeşil soğan, kişniş ve zencefile borçlu.

Doğu mutfağının gizemini Batı’nın hizmet kültürü ile buluşturan ve Moğolistan’ın geleneksel ziyafetlerini günümüze taşıyan Go Mongo restoranları şu adreslerde yer alıyor:

Go Mongo Suadiye
Suadiye Plaj Yolu Sok. Suadiye Park, Suadiye
Tel: (216) 410 32 23

Go Mongo İstinye Park
İstinye Park Alışveriş Merkezi, İstinye
Tel: (212) 345 58 88

Go Mongo Meydan
Meydan Alışveriş Merkezi, Ümraniye
Tel: (216) 499 25 25

LE MERIDIEN'DE ART BURGER KEYFİ

Le Meridien İstanbul Etiler Oteli’nin giriş katında hizmet veren Latitute Bar’ın yeni konsepti Art Burger, birbirinden leziz beş farklı burger seçeneğini resim paletleriyle sunuyor. Art Burger mönüsünde; dana, kuzu, tavuk, balık ve sebze seçenekleri yer alıyor. Tüm burgerler, cajun baharatlı kıvırcık patates ve bahçe salatası ile servis ediliyor. Fiyat aralığı 25 ile 38 TL arasında değişiyor.

TAPASUMA'DA YENİ LEZZET 
Olta balığı sezonunun açıldığı bugünlerde, İstanbul'un bence ennnn güzel semtlerinden Çengelköy'de, deniz kıyısında yer alan Tapasuma, menüsüne Tarhanalı Lagos balığını da eklemiş. Taze baharatlar ve tarhana ile pişirilen Lagos; kabak püresi, ıspanak sote ve mantarlı Sumahan böreği eşliğinde servis ediliyor. Tarhana ile aranızdaki ilişkiyi bilemem ama denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Sumahan on the Water Hotel bünyesinde yer alan Tapasuma nın menüsü; Şef Gökay Çakıroğlu'na emanet... Hem göze hem de damak tadınıza hitap eden Türk ve dünya mutfağına ait bu yemekler eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde sizlere sunuluyor.

Ulaşım da basit... Üstelik boğazın karşı yakasından Çengelköy’e ulaşmak isteyenlerse restoranın özel teknesi “Sumahan 1” i kullanabiliyorlar.



Çok becerikliyimdir ben de yapabilirim diyorsanız....

TARHANALI LAGOS:

Malzemeler: 

-Lagos
-Tarhana
-maydanoz
-kekik
-biberiye, deniz tuzu, karabiber

Taze baharatları çok ince kıyıp tarhana ile karıştırıp, balığın dış yüzeyine uygulayıp pişiriyoruz.

MANTARLI BÖREK:

Malzemeler:

Baklava hamuru, karışık mevsim mantarları, ceviz, tereyağı

Mantarlar sote olur, ceviz ilave edilir tereyağı ile harmanlanarak baklava yufkasının arasına döşenir ve fırında pişirilir. Ardından Lagos balığı ile birlikte servis edilir.


Adres: Kuleli Caddesi No.43 Çengelköy, İstanbul
Telefon: +90 216 401 1333/34

PF CHANG'S'E SONBAHAR GELDİ

Etiler'de 2012'nin Kasım ayında açılan, Asya kültüründen iki farklı restoranı barındıran bir şirket olan P.F. Chang’s China Bistro, Amerikan misafirperverliğiyle Çin mutfağından esintileri, sofistike ve modern bistro ortamının dengeli karışımıyla birleştiren özel bir marka.

Şimdilik Türkiye'de sadece Etiler'deki şubede tadabildiğimiz P.F. Chang’s lezzetleri şimdilerde sonbahar ile bütünleşiyor. Lezzet tutkunları sonbaharı, konforlu iç tasarımı ve paylaşılabilecek kadar büyük porsiyonları ile P.F.Chang’s China Bistro’da karşılamanın tadını çıkarıyor.



Menüsünde yer alan 80’e yakın seçenekle misafirlerine lezzetli alternatifler sunan P.F.Chang’s’in özel lezzetleri; panelendikten sonra acılı baharatlı sos ile harmanlanan, bol aromalı karides, deniz tarağı ya da bunların karışımından oluşan Dynamite Shrimp, çıtır pirinç çubukları üzerinde siyah mantar, yeşil soğan ve su kestaneleri eşliğinde sunulan “Wok” ta hazırlanan tavuk parçaları Chang’s Chicken Lettuce Wraps, baharatlı mustard vinaigrette ve taze karışık yeşillik ile soğutulmuş olarak servis edilen Seared Ahi Tuna ve P.F.Chang’s’e özel daha birçok lezzete imza atıyor.

P.F.Chang’s’in özel zencefilli sosuyla karıştırılmış taze yeşilliklerden oluşan Asian Chopped Salad ve Thai yer fıstığı sos içinde karıştırılmış ızgara lemongrass tavuk, taze mango, turp, fasulye filizi, çıtır yeşillikler ve ince pirinç noodlelarından oluşan Thai Chicken Noodle Salad ise tercihini salatadan yana kullananların favorileri arasında yer alıyor.

Tarçın ve şekerle karıştırılarak ‘worton’a sarıldıktan sonra yağda kızartılan ve ortaya konulan leziz vanilyalı dondurmayla çıtır ve sıcak servis edilen Banana Spring Rolls, dondurmayla ılık olarak servis edilen taze pişirilmiş elma ve tarçınlı tartla kaplanmış Apple Crisp ve her tadımda yüzünüzde tebessüm oluşturacak olan ahududu sosu içinde servis edilen damla çikolatalar ve zengin çikolatalı kremadan oluşan altı katlı çikolatalı kek Great Wall of Chocolate yemeğinize son vermenin en tatlı ve en keyifli yolu olacak.

www.pfchangs.com.tr
www.facebook.com/PFChangsTR
www.twitter.com/PFChangsTR
www.instagram.com/PFChangsTR

FRATELLI LA BUFALA TRUMP TOWERS MENÜSÜNÜ YENİLEDİ!


Napoli mutfağının gözde temsilcilerinden Fratelli La Bufala Trump Towers menüsünü Executive Chef Mehmet Ali Çelik’in hazırladığı yeni lezzetlerle çeşitlendiriyor. İtalya’nın 3 büyük gastronomi bölgesinden biri olan Napoli Mutfağı’nın 300 yıllık mirasçısı ve dünyanın en büyük İtalyan pizza grubu Fratelli La Bufala, Trump Towers’da bulunan şubesinin menüsüne Aralık ayından itibaren “Kırmızı Şaraplı Dana Yanağı” nı ekliyor.

Fratelli La Bufala Trump Towers  geleneksel Napoli yöntemiyle hazırlanan odun alevli tuğla pizza fırınında “Gerçek Napoli Pizzası”nın yanı sıra; %100 gerçek manda sütünden yapılmış “gerçek Mozzarella peyniri”, manda eti, sığır eti, salam, el yapımı makarnalar, özel üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar, Napoli kahvesi, peyniri ve Napoli şaraplarından oluşan menüsüyle mirasçısı olduğu Napoliten mutfağının sağlıklı ve lezzetli beslenme tarzını konuklarına sunuyor. Fratelli La Bufala Trump Towers menüsü önümüzdeki dönemde de yeni lezzetlerle farklılaştırmaya devam edecek.

Fratelli La Bufala'yı hatırlayalım...
Napolili 3 erkek kardeşin, Guiseppe, Antonio ve Gennaro La Bufala’nın açtıkları Fratelli La Bufala-FLB bugün 4 kıtaya yayılan İtalya’nın en büyük pizza grubu olarak biliniyor. Bufalo kardeşler olarak bilinen Guiseppe, Antonio ve Gennaro, Mozzarella peyniri üreten babalarının beklenmedik ölümü üzerine aile işine devam etmeyip farklı yönlere gittiler.  Bufalo kardeşlerden Guiseppe New York’ta bir pizza dükkanı açıyor, Antonio Madrid’in en büyük pizza restaurant’larından birinin sahibi oluyor, Gennaro ise resim tutkusunu geliştirmiş olarak Milano’da bir pizza dükkanı açmaya karar veriyor. 3 kardeş seneler sonra birleşerek dünyanın belli başlı her şehrinde başarıya ulaşan zincir restoranlarını kurmaya başlıyorlar.

http://fratellilabufalaistanbul.com/flb/Default.asp
http://www.facebook.com/fratelli.labufala.1





SUR! 

Yurt içi ve yurt dışında aldığı ödüller ve benzersiz şaraplarıyla adından söz ettirmeye devam eden Suvla Şarapları,  ürün gamına güçlü bir blend serisi olan Sur’u ekledi. Suvla Sur serisinin ilk kırmızı şarabı olan, Cabernet Sauvignon ve Petit Verdot gibi güçlü üzümlerin yanı sıra Merlot ve Cabernet Franc gibi aromatik üzümlerle dengelenen lezzetiyle Sur 2010, şarap dünyasında yepyeni bir klasiğin adı olacak gibi.

Güçlü, zarif, dengeli karakteri ve damakta kalıcı lezzetiyle, klasik bir Bordeaux blendi olan Suvla Sur blend serisinin ilk şarabı olan Sur 2010’un ismindeki kuvvetli ifade, adeta blend’de kullanılan Cabernet Sauvignon (%34) ve Petit Verdot (%2) gibi güçlü üzümlerin varlığına bir gönderme niteliği taşıyor. Sur 2010 aynı zamanda blende kullanılan Merlot (% 50) ve Cabernet Franc (% 14) gibi aromatik üzümlerin varlığıyla çok iyi dengelenmiş, zarif aromalara sahip bir şarap olarak dikkat çekiyor.

Sur 2010, Tarihi Gelibolu Yarımadası’nın Kabatepe Bölgesi’nde bulunan, ‘İyi Tarım Uygulamalı Sertifikalı’ aile bağları Bozokbağ’ın tek parsel ürünü Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ve Petit Verdot üzümlerinin olgunluklarının en mükemmel anında hasat edilmesi ve 12 ay boyunca yüzde 100 yeni meşe fıçılarda olgunlaştırılmasıyla üretiliyor.



Burunda yaban mersini, kuru erik, karabiber, kuru nane, çikolata ve ceviz notaları ile zengin ve kompleks bir buke sergileyen, damakta canlı ve zarif bir cazibeyle kendini hissettiren, güçlü ve aromatik özüyle yumuşak bir gövde taşıyan Sur 2010, bitişte kahve, kayısı ve kavrulmuş fındık notalarına hakim bir lezzet sunuyor. Yıllanmaya elverişli bir şarap olan Sur 2010, kavrulmuş/ızgara etler, kebap ve peynirle mükemmel bir uyum sergiliyor.

Sofralarda klasik bir lezzet olarak uzun yıllar yer alacak olan Sur 2010’u zincir marketler ve restoranların yanı sıra İstanbul’da Perpa’da, Çanakkale’de ise üretim satış mağazası olarak Eceabat’ta hizmet veren ve Suvla ürünlerinin nihai tüketiciyle ilk elden ve özel fiyatlarla buluştuğu Suvla Wine etc.’da bulabilirsiniz. Suvla Wine etc.’da yer alan tüm ürünlere, satış noktalarının yanı sıra telefonla sipariş yolu ile de ulaşabilirsiniz.

Bilgi ve sipariş hattı: 0 212 221 07 56
www.suvla.com
www.kilye.com.tr


ORIGINAL FIRST TEA ÇAY KEYFİNİZİ KATLIYOR

Özel ambalajı, ipek organze poşeti ile sıradan bir çaydan çok daha fazlasını sunan, %100 organik çay Original First Tea, 27 farklı çeşidi ile çay tutkunlarının vazgeçilmezi oluyor. Original First Tea’nin birbirinden faydalı, rahatlatıcı ve arındırıcı özellikteki çayları, farklı tatlar sunarken aynı zamanda birçok rahatsızlığı da doğal yollarla hafifletiyor.

Türkiye’deki tek tip çay tüketme alışkanlığından sıyrılma hedefiyle yola çıkan ve Mine Su İşletmeleri tarafından Türk çay severlere ile buluşturulan Original First Tea,  White Line, Black Line ve Basic Line olmak üzere dört ayrı ürün grubunda, toplamda 27 çeşit,  farklı özellikte lezzetler barındırıyor.

Original First Tea, yarattığı terapötik etki sayesinde bir şifa kaynağı olarak bilinen Rooibos, kafein içermeyen, mide ve sindirim sisteminde rahatlatıcı etkiye sahip olan Golden Flowers, antioksidan etkisiyle fark yaratan White Strawberry, baş ağrılarına birebir gelen Linden Leaf, içerdiği kuşburnu, meyve özü ve yoğun C vitamini ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve böbreklerin temizlenmesine  yardımcı olan Rosehip ve düzenli kullanımda kilo kaybetmeye yardımcı olabilen Fresh Lemon gibi birçok farklı lezzet ile çay severlerin birçok sorununa çözüm sunuyor.

Hollanda’da doğan, kalite ve yaratıcılığın, birinci sınıf çay ile harmanlanması sonucu oluşan birbirinden özel lezzetleriyle Türkiye’de çay tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelen Original First Tea, çayın anavatanı Çin’de her biri elle toplanan çayların birbirinden özel aromalarını en doğal haliyle sunuyor. İpek organze poşeti ile sıradan bir çaydan çok daha fazlasını sunan, %100 organik çay Original First Tea’nin tüm ürünleri www.minesu.net sitesinden satın alınabiliyor.

Original First Tea Hakkında:
İthalatçı ve Distribütör Firma:
Mine Suyu İşletmeleri San ve Tic Ltd Şti
Perpa İş Mrk. A Blok K:2 No:34 Okmeydanı - İstanbul
Tel: 0212 210 53 26 - 27
www.minesuyu.com
http://www.organik-cay.com/

KITCHENETTE MENÜSÜNÜ YENİLEDİ! 

Açık konuşmak gerekirse somonlu salatası haricinde lezzetlerini sevdiğim bir yerdir Kitchenette. Mekan, şimdi yeni sezon için yenilenen menüsüyle karşımıza çıkıyor. En kısa zamanda bu yeni lezzetleri deneyin derim!

İstanbul'un önemli merkezlerinde yerini alan bir Doors Group harikası Kitchenette yenilenen menüsüyle farklı zevklere hitap ediyor.  Kitchenette’in kış ayları için lezzetli ve besleyici seçeneklerle yenilenen menüsünde; minestrone çorba, Cafe de Paris bonfile, tavuk schnitzel, Kitchenette burger gibi klasik lezzetlerinin yanı sıra samosa böreği, çıtır tavuk şeritleri, peynirli ve cevizli ravioli, kepekli erişte, med burger, somon burger, dana antrikot wrap, kuzu şiş, yoğurt ve dağ meyveli Kitchenette müsli gibi daha pek çok  yeni lezzet keşfedilmeyi bekliyor.



Kitchenette, formuna dikkat edenlerin her zaman vazgeçilmezi! Mekanın, menüsünün ‘Fit For You’ bölümü de kış sezonu için yenilendi. Düşük kalorili seçimleri ve lezzeti bir arada sunan yeni Fit For You, bu kış da formunu korurken damak tadından ödün vermeyenlerin favori menüsü olacak gibi. Balkabağı çorbasından şişte dil balığı salatasına, ızgara dana antrikottan Rondelli makarnasına kadar pek çok yemeği ‘aynı lezzetle fakat çok daha düşük kaloride’ sunan yeni Fit For You menüsü, yenilenen içeriğinde yepyeni ve farklı alternatifleriyle Kitchenette menüsündeki yerini alıyor...

Kitchenette’in dillere destan ‘patisserie’ bölümünde ise ‘Kış tatlısız geçmez’ diyenler için vanilyalı sütlaç, Belçika waffle, cevizli balkabaklı pasta, zencefilli armutlu tart gibi baştan çıkarıcı lezzetler de unutulmadı. Yeni menünün içecek bölümü de yine zengin seçenekleriyle farklı lezzetler sunuyor. Alkollü içeceklerin yanı sıra klasik bir lezzet haline gelen Kitchenette limonatası, farklı damak tatlarına hitap eden kahve ve demleme çay seçenekleri, kış mevsimi için gerekli enerjiyi depolamanıza yardımcı olacak taze detoks içecekler ve daha pek çok seçenek de menüde yerini alıyor.

İstanbul Doors Group Ar-Ge Direktörü Julien Maisonneuve ve Fast Casual Executive Şefi Asım Yıldız tarafından hazırlanan menüde, patisserie bölümünün danışmanlığını ise İstanbul Doors Group Executive Pastry Şefi Tuncay Şahin yapmış.


FRATELLI LA BUFALA TRUMP TOWERS MENÜSÜNÜ YENİLEDİ



Napoli mutfağının gözde temsilcilerinden Fratelli La Bufala Trump Towers menüsünü Executive Chef Mehmet Ali Çelik’in hazırladığı yeni lezzetlerle çeşitlendiriyor. İtalya’nın 3 büyük gastronomi bölgesinden biri olan Napoli Mutfağı’nın 300 yıllık mirasçısı ve dünyanın en büyük İtalyan pizza grubu Fratelli La Bufala, Trump Towers’da bulunan şubesinin menüsüne Aralık ayından itibaren “Kırmızı Şaraplı Dana Yanağı” nı ekliyor.

Fratelli La Bufala Trump Towers  geleneksel Napoli yöntemiyle hazırlanan odun alevli tuğla pizza fırınında “Gerçek Napoli Pizzası”nın yanı sıra; %100 gerçek manda sütünden yapılmış “gerçek Mozzarella peyniri”, manda eti, sığır eti, salam, el yapımı makarnalar, özel üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar, Napoli kahvesi, peyniri ve Napoli şaraplarından oluşan menüsüyle mirasçısı olduğu Napoliten mutfağının sağlıklı ve lezzetli beslenme tarzını konuklarına sunuyor. Fratelli La Bufala Trump Towers menüsü önümüzdeki dönemde de yeni lezzetlerle farklılaştırmaya devam edecek.

Fratelli La Bufala'yı hatırlayalım...
Napolili 3 erkek kardeşin, Guiseppe, Antonio ve Gennaro La Bufala’nın açtıkları Fratelli La Bufala-FLB bugün 4 kıtaya yayılan İtalya’nın en büyük pizza grubu olarak biliniyor. Bufalo kardeşler olarak bilinen Guiseppe, Antonio ve Gennaro, Mozzarella peyniri üreten babalarının beklenmedik ölümü üzerine aile işine devam etmeyip farklı yönlere gittiler.  Bufalo kardeşlerden Guiseppe New York’ta bir pizza dükkanı açıyor, Antonio Madrid’in en büyük pizza restaurant’larından birinin sahibi oluyor, Gennaro ise resim tutkusunu geliştirmiş olarak Milano’da bir pizza dükkanı açmaya karar veriyor. 3 kardeş seneler sonra birleşerek dünyanın belli başlı her şehrinde başarıya ulaşan zincir restoranlarını kurmaya başlıyorlar.

http://fratellilabufalaistanbul.com/flb/Default.asp
http://www.facebook.com/fratelli.labufala.1




SUSHİ İÇİN YENİ ADRESİNİZ: TUTİ RESTAURANT


Japon mutfağının yıldızı sushi mekanlarına İstanbul’da bir yenisi eklendi. The Marmara Taksim’de bulunan The Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta sushi servisi başladı. Restoranda oluşturulan özel sushi köşesinde siparişler şef tarafından anlık olarak hazırlanıyor. The Marmara Tuti, sushi tutkunlarının yeni uğrak adresleri arasında şimdiden yerini aldı.

The Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta şimdi sushi tutkunlarının kayıtsız kalamayacakları bir yenilik var. İstanbul’un gözde yemek mekanlarından, The Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta, sushi servisine başlandı. Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta sushiler, özel sushi köşesinde, sipariş üzerine özel ve taze malzemelerle, anlık olarak hazırlanıyor.

The Marmara Bodrum’dan gelen şef tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli sushi çeşitleri The Marmara Tuti müdavimlerini ve sushi severleri bekliyor.



GO MONGO'DAN YENİ LEZZETLER 


Sonbaharı yeni lezzetler keşfederek karşılamaya ne dersiniz? Go Mongo’nun orijinal başlangıçlarından Hindistan Cevizi Çorbası, hafif acı tadıyla sonbahar serinliklerini karşılamak için iyi bir seçim. Wok tavada kara fasulye sos ve karışık sebze ile hazırlanan Dana Etli Noodle ise hem yemeklerin yanında lezzetli bir tamamlayıcı olarak hem de başlı başına bir yemek olarak tercih edilebilir.

go mongo, Hindistan Cevizi Sütü Çorbası, aynereyegitsek.blogspot.comHindistan Cevizi Sütü Çorbası, kaşif ruhlu gurmelerin en çok rağbet gösterdiği başlangıçlar arasında.

Hindistan Cevizi Sütü Çorbası, tavuk parçaları ve tavuk suyu ile Hindistan cevizi sütünün dengeli bir bileşimi. Hafif acı olan çorba, hafif serin havaların kendini hissettirmeye başladığı güz günleri için ideal.

Wok tavada dana eti ve kara fasulye sos ile kavrulmuş karışık sebzeli bir noodle olan Dana Etli Noodle Go Mongo müdavimlerinin favorileri arasında yer alıyor. Dana Etli Noodle, başlı başına bir şaheser olmakla birlikte, farklı Go Mongo lezzetlerini de mükemmel şekilde tamamlıyor.


go mongo, Dana Etli Noodle, aynereyegitsek.blogspot.com
Go Mongo Suadiye
Suadiye Plaj Yolu Sok. Suadiye Park, Suadiye
Tel: (216) 410 32 23

Go Mongo İstinye Park
İstinye Park Alışveriş Merkezi, İstinye
Tel: (212) 345 58 88

Go Mongo Meydan
Meydan Alışveriş Merkezi, Ümraniye
Tel: (216) 499 25 25



GO MONGO'DAN KARİDESLİ JAPON MANTISI


Mantı! Türk harikası:) Go Mongo bildiğimiz mantıyı deniz ürünleriyle birleştiriyor, yeni bir lezzet yaratıyor!  Go Mongo'da hafif bir şeyler yemek istediğiniz zamanlarda tercihinizi Karidesli Japon Mantısından yana kullanabilirsiniz. Mongolian Barbeque – Moğol Barbeküsü” konseptinin temsilcisi Go Mongo, Karidesli Japon Mantısı ile sizleri keyifli bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

Karidesli mantının yapılışı

Japon mutfağının bilinen mantı türlerinden biri olan Karidesli Japon Mantısı hazırlanırken su kestanesi, karides, kişniş, zencefil ile hazırlanan mantı içi, pirinçten yapılmış olan çok ince Japon gyoza yufkasına sarıldıktan sonra kızgın yağda kızartılıyor. Zencefilli soya sos ile birlikte servis edilen Karidesli Japon Mantısı, ana yemek öncesi lezzetli, hafif ve farklı bir başlangıç olarak beğeni topluyor.

Go Mongo restoranları şu adreslerde yer alıyor:

Go Mongo Suadiye

Suadiye Plaj Yolu Sok. Suadiye Park, Suadiye

Tel: (216) 410 32 23

Go Mongo İstinye Park

İstinye Park Alışveriş Merkezi, İstinye

Tel: (212) 345 58 88

Go Mongo Meydan

Meydan Alışveriş Merkezi, Ümraniye

Tel: (216) 499 25 25








GO MONGO'DAN TERİYAKİ TAVUK!


Mongolian Barbeque – Moğol Barbeküsü” konseptinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi Go Mongo’nun yenilenen menüsüne eklenen lezzetlerden biri de Teriyaki Tavuk. Teriyaki sos ile marine edildikten sonra Wok’un güçlü ateşinde pişirilen pilav ve mevsim yeşillikleri ile birlikte sunulan Teriyaki Tavuk, Go Mongo ziyaretçilerinin gözdesi olacak! Go Mongo başlangıçlarından Teriyaki Tavuk, şişte yeşil soğanlı tavuk butlarının teriyaki sos eşliğinde sunumundan oluşuyor. 

Go Mongo’lar Suadiye, İstinye Park ve Meydan AVM’de Yemeklerinin lezzeti ve konseptiyle misafirlerine Moğolistan’daki geleneksel ziyafetlerin doyumsuz tadını yaşatan Go Mongo restoranları şu adreslerde yer alıyor:

Go Mongo Suadiye
Suadiye Plaj Yolu Sok. Suadiye Park, Suadiye
Tel: (216) 410 32 23

Go Mongo İstinye Park
İstinye Park Alışveriş Merkezi, İstinye
Tel: (212) 345 58 88

Go Mongo Meydan
Meydan Alışveriş Merkezi, Ümraniye
Tel: (216) 499 25 25

DİVAN'DAN KAVURUCU SICAKLARA ENFES ÇÖZÜM!

Kavurucu yaz sıcakları yaklaşırken, aradığınız serinliği Divan Pastanelerinin birbirinden lezzetli dondurmalarında ve vazgeçilmez tadıyla bir yaz efsanesi olan nefis Rokoko’sunda bulacaksınız. Klasik aromaların dışında Divan Pastanelerinin bu yaz, sürpriz dondurma çeşitleri ise tahinli-cevizli ve tahinli-çikolatalı!

Vanilyalı, çikolata soslu, çikolata parçacıklı, tutti frutti’li, fıstıklı, karamelli, light, damla sakızlı, cookie’li, kavunlu, vişneli ve çilekli çeşitleriyle Divan Dondurmaları; iki farklı boyda hazırlanan orijinal kutularında satışa sunuluyor. Ayrıca bu yaza özel çıkan, Divan’ın tahinli-cevizli ve tahinli-çikolatalı çeşitleri, alışılmışın dışında tatlar arayanlar ve geleneksel lezzetleri dondurmada denemek isteyenler için lezzetli bir alternatif oluyor.

Divan’ın en eski lezzetlerinden biri olan Rokoko ise içindeki fındık parçacıkları ve ılık çikolata sosunun birlikteliğinden doğan benzersiz tadıyla, Divan Pastaneleri müdavimlerini bu yaz da serinletmeye devam ediyor.




KİŞİYE ÖZEL KAHVE KEYFİ: URBAN COFFEE

Urban Coffee, dünyanın en kaliteli kahve çekirdeklerini kişiye özel seçeneklerle ve en taze halleriyle kahve düşkünlerinin hizmetine sunuyor!

Türk Kahvesi, Cappuccino, Espresso, Latte veya sade… Hangi çeşidi olursa olsun, kokusu bile içen veya içmeyen herkesi etkilemeye yetiyor. Zevkler farklı olsa da hepimizi büyüleyen bir kahve çeşidi mutlaka karşımıza çıkıyor. Arkadaşlarımızla sohbetlerimizde, iş toplantılarımızda, ders çalışırken, dinlenirken neredeyse yaşamımızın pek çok alanında bize eşlik eden bu lezzet, ülkeden ülkeye, kültürden kültüre değişiklik gösteriyor. Köklü kahve geçmişine ve kültürüne sahip Türkiye’de kahve tüketimi her geçen gün artarken Urban Coffee ile kahve tutkunuz artık ulaşabildiklerinizle sınırlı kalmıyor!

Dünyanın ünlü ve özel kahvelerini en taze haliyle bir tıkla size ulaştıran Urban Coffee, aynı zamanda üyelik sistemiyle de hizmet veriyor. Üyelerin her ay seçecekleri  bir günde tercih ettikleri kahve adreslerine teslim ediliyor.

Üyelerin tek yapması gereken urbancoffee.com.tr sitesine girerek dünya haritasından seçtikleri bölgeye ait kahvelerin önce çekirdeklerini seçmek ve sonra kavrulma sürelerini belirlemek.  Siparişi verilen kahveler gönderim günü kavrulup istenilen kalınlıkta öğütüldükten sonra müşteriye teslim ediliyor. Urban Coffee ile dünyanın birbirinden özel kahveleri istediğiniz kriterlerle ve en taze halleriyle size ulaşıyor.


KFC'DEN HEPİMİZE -TATLI ve SOĞUK- İYİLİK!

KFC’nin gerçek parçacıklarla dolu nefis içeceği Krushers'ın çilekli, çikolatalı ve karameli çeşitleri bulunuyor. KFC Krushers’ın yavaşça eriyip ağzınızda dağılmasını mı tercih edersiniz, içindeki parçacıkları çiğneyerek mi tadını çıkarırsınız size kalmış. Gerçek çilek parçacıklarıyla dolu Çilekli Krushers tam bir yaz içeceği. Hafif tatlı ve havai. Pembe gözlüklerinizi takıp Çilekli Krushers’ınızı içerken dünya toz pembe bir renge bürünüyor.

Gerçek çikolata parçacıklarıyla dolu serin sularda yüzmeyi hayal edenleri Çikolatalı Krushers tam kalbinden vuruyor. Karamelli Krushers ise karamel keyfini hiçbir şeye değişmem diyenlerin favorisi oluyor. Kristalize olmuş karamel parçacıklarının damağınızda erirken bıraktığı lezzete bayılacaksınız!

Krushers’ın smoothy çeşitleri Tropikal Meyveli Smoothie ve Muzlu Smoothie ise partisi havasına girmek isteyenlerin tercihi. Gözlerinizi kapatıp Smoothie’nizin tadını çıkarırken, kendinizi Hawaii’de bir plaj partisinin tam ortasında hissedebilirsiniz…

İstanbul’da Altıyol, Beşiktaş, Süreyyapaşa, Bahçeşehir, AFM Fitaş ve Cevahir AVM KFC restoranlarında satışa sunulan KFC Krushers’ın restoran servis fiyatı ise sadece 3,75 TL.



ÖZSÜT'ÜN YAZ MENÜSÜ İLE MEVSİMİNE ÖZEL TATLAR

Özsüt, menüsünü senede iki defa yenileyerek tatlı tutkunlarını tazelik dolu tatlarla buluşturuyor. Özsüt, yaz ve kış aylarında hazırladığı iki farklı menüyle tatlılarını mevsime özel hale getiriyor. Özsüt, yılda iki defa yenilediği menüsüyle taze ve doğal tatlar arayanların favorisi haline geliyor. Dalından koparılmış taze meyvelerin, günlük çiftlik sütüyle bir araya gelişinden oluşan tatlılar, içinde bulunulan mevsime özel hale getiriliyor. Bu da Özsüt’ün yaz ve kış ayları için hazırladığı farklı menülerin temelini oluşturuyor.

Özsüt’ün yaz menüsü, güneşin kendini iyice göstermeye başladığı günlerde tatlı tutkunlarıyla buluşuyor. Özenle hazırlanan ve doğal içerikleriyle dikkat çeken dondurmalı pastalar, meyveli tatlar, her sene yeni bir çeşidin eklendiği dondurmalar, serinleten kahveler... Bu ürünlerin her biri Özsüt’ün AR-GE ekibi tarafından belirlenerek ve yenilenerek tutkunlarının karşısına çıkıyor. Özsüt’ün yaz menüsü, doğallığı ve kalitesiyle tadanların bir daha unutmayacağı lezzetlerle dolu bir şölen haline geliyor.

 


TUTİ RESTAURANT'TAN MANTARLI LEZZETLERE SİHİRLİ DOKUNUŞ

Siz de benim gibi mantar canavarıysanız! Size bir önerim var!:)

The Marmara Taksim’in lezzet sihirbazı Executive Chef Rudolf Van Nunen yorumuyla mantar yemekleri 21-25 Mayıs tarihlerinde Tuti Restaurant’ta lezzet tutkunlarına sunuluyor.  Tabiatın tüm zenginliğini sunduğu Mayıs ayında zengin besin değeriyle doğanın en güzel ürünlerinden mantar çeşitleriyle hazırlanan birbirinden lezzetli tatlar Tuti Restaurant’ta sunuluyor.

Tuti Restaurant’ta sunulacak bu özel mantar menüsünde,
Ispanak kulesi ve barbunya balığı eşliğinde porchini mantarı çorbası
Cevizli ekmek, kereviz sapları ve ceviz ‘confit’ eşliğinde porto şarabı ve truffle fungi katları ile döşenmiş brie peynir kubbesi
Ağır ateşte pişirilmiş kırmızı soğanlar eşliğinde taze baharatlı pankeke sarılı organik mantar türlüsü
Aromatik morel mantarı, kırmızı pirinç kubbesi, ferahlatıcı jumbo karidesler ve parmigiano reggiano peyniri cipsleri eşliğinde geleneksel risotto
İpeksi hardal sos eşliğinde porchini ve morel mantarı ile doldurulmuş organik tavuk göğsü bulunuyor.
Mantar lezzetleri menüsü 21-25 Mayıs tarihlerinde 33-49 TL arasında değişen fiyatlarla sunuluyor.

Mayıs’ta Chocolate Shop’ta…

Tarifleri The Marmara Çikolataları’na ait olan birbirinden özel el yapımı çikolataları bulabileceğiniz Chocolate Shop Mayıs ayına özel promosyonlu ürünler sunuyor.

·  Türk Kahveli ve Nane Aromalı Truffle 130 TL/ KG

·  8 kişilik fındıklı beze kek 45 TL



CHADO ÇAY

Dünyanın değişik yerlerinde yetişen özel ve yerel çayları en doğal haliyle çay severlere sunan Chado, sağlıklı birşekilde form tutmak isteyenlere yardımcı oluyor. Zengin ürün yelpazesine sahip Chado’nun ‘Oolong’ kategorisinde yer alan ‘Champagne Formosa Oolong’ ve ‘Green Dragon’  ile Beyaz Çay kategorisindeki  ‘White Earl Grey’, ‘Imperial White’, ‘Pai Mu Tan Rose Petals’ çeşitleri içerdikleri yüksek antioksidan oranları ve yağ yakmaya yardımcı olmaları sebebiyle sağlıklı bir şekilde form tutmak isteyenlerin vazgeçilmezi oluyor. ‘Çaya giden yol’: Saygı, sükunet, saflık ve uyum ekseninde gerçekleşen çok özel bir seremoniden yola çıkan Chado, çay düşkünlerini Zen felsefesiyle tanıştırıyor.

Hindistan’dan Çin’e, Japonya’dan Brezilya’ya, Güney Afrika’dan Taiwan ve Vietnam’a birbirinden özel çayları en doğal haliyle sunan Chado; Beyaz Çay, Yeşil Çay, Siyah Çay, Oolong ve Pu-er Çayı şeklinde sınıflandırılıyor. Güney Afrika çayı Rooibos, bir Ayurveda çayı olan Marigold Lemon Tulsi Blend ve Brezilya’da yetişen Mate çayının tropik meyveler ile karışımı olan Tropical Mate çayları Chado’nun zengin ürün yelpazesinde yer alıyor. Chado, organik Hint çayı Chai Masala, tek tek elle toplanmış Çin yasemin çayı Jasmine Pearls, Hint yeşil çayı Himalayan Sun Dried, Japon organik çayı Matcha ile çay düşkünlerine sesleniyor.

Chado satış noktaları
Papermoon, Hyatt Regency, The House Cafe Şubeleri, Backyard Cafe, Nişantaşı Pipa, All Sports Cafe menülerinde yer alan Chado çayları, Mudo Mağazaları ve Macro Center Şubeleri’nin yanı sıra http://www.chado.com.tr/ web sitesinden de satın alınabiliyor.


SEVİLEN ŞARAPLARI


Adını Sevilen Şarapları’nın İzmir’de bulunan ilk üretim tesisinin kurulduğu bölgedeki antik kentten alan ‘Agora’, Kırmızı Syrah-Öküzgözü-Grenache ve Beyaz Sultaniye-Sauvignon Blanc, Bornova Misketi çeşitleriyle şarap severlerin beğenisine sunuluyor. 



1942 yılından bu yana Ege Bölgesi’nin verimli topraklarında olgunlaşan en kaliteli üzümleri büyük özen ve emekle yetiştiren Sevilen, şarap severleri yerli ve yabancı üzümlerden harmanladığı yepyeni bir tat ile tanıştırıyor. İzmir Bölgesi’nin bağlarından hasat edilen üzümlerden üretilen ‘Agora’, lezzetini İzmir’in havasıyla toğrağının yarattığı harmoniden alıyor.



Kırmızı etler, soslu yemekler, pizza ve kuzu etli sebze yemekleri ile uyum sağlayan Agora Kırmızı, üretim tesisine kısa mesafedeki bağlardan hasat edilen üzümlerin, tazeliği, canlılığı ve kalitesi korunarak üretiliyor.  Syrah, Öküzgözü ve Grenache üzümlerinin birlikteliğinden oluşan Agora Kırmızı, zengin, kompleks ve meyvemsi aromaları ile içimi rahat bir şarap olarak sunuluyor.


Beyaz et, salatalar ve peynirin lezzetine lezzet katan Beyaz Agora ise, Ege bölgesinde yetişen Sultaniye, Sauvignon Blanc, Bornova Misketi üzümlerinin erken hasatı ile üzümden gelen taze ve zengin asiditeli yapı ile korunuyor. Tadında çiçek aromalarını çağrıştıran Beyaz Agora, ferahlatıcı özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Sevilen Şarapları'nın diğer ürünlerini http://www.sevilengroup.com/ sitesinden inceleyebilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder