8 Ekim 2013 Salı

BEYOĞLU-ASMALIMESCİT-TÜNEL-GALATA-KARAKÖY-CİHANGİR

RAIKA

Doors grubu marifetlerinden, Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerini tadabileceğiniz bir yer Raika. The Marmara Taksim'in panoramik şehir manzaralı teras katında Türk mutfağı konseptiyle hizmet veren Raika’da Anadolu'nun yöresel ve etnik mutfaklarından birçok lezzeti bir arada…

Raika, Arapça kökenli bir isim, hatta bayan ismiymiş. Anlamı ise Sade! Anlamı gibi Orta Doğu ve Anadolu kökenli Raika, en sade haliyle Türk mutfağıyla özdeşleşiyor... Mekan, ülkemizin her bölgesinden en beğenilen yemekleri seçerek menüsünü oluşturuyor. Yemeklere küçük dokunuşlar ise elbette var. Türk, Çerkez, Laz, Ermeni, Kürt, Rum, Balkan ve daha pek çok yerel mutfağın en güzel örneklerini bir araya getiren Raika, menüsündeki her bir lezzeti klasiğin ötesine taşıyor.



Yemeklerde malzemeler elbette yöresinden ve sezonunda... Menüde yer alan tüm lezzetler, mevsiminde ve taze olarak seçilmiş malzemelerle hazırlanıyor. Anadolu mutfağının en önemli özelliklerinden biri olan ‘mevsimsellik’ de Raika’nın menü yaratım aşamasında ön planda tutuluyor. Raika’da öne çıkan diğer bir konu ise mekanda konukların görebileceği açık mutfak anlayışıyla konumlandırılan ve geleneksel Anadolu mutfağının en çok tercih edilen pişirme yöntemlerinden biri olan kömür ızgarası. Menüsünde kömür ızgarasında pişen pek çok lezzete yer veren Raika’da, bu yöntemin yemeklerin lezzetinde yarattığı pozitif farklılık, geçmişten günümüze olduğu gibi muhafaza ediliyor.

Gerek lokasyonu gerekse Marmara Oteli'nin avantajından dolayı oldukça yabancı misafiri olan Raika, Türk mutfağının kebaptan ibaret olmadığını da gelen turistlere ispatlıyor…

360 derece İstanbul'u gören Raika, hem Sultanahmet bölgesini hem de Boğaz tarafına hakim. Dekorasyonda sadelik ön planda, ihtişam yok! Öğle servisi ile açılan Raika, A La Carte sistem uyguluyor. Haftanın 7 günü açık olan mekan, gece 12'ye kadar açık. Bildiğim kadarıyla, her hafta Cuma günü hem jazz hem de akustik organizasyonlar düzenleniyor. Özel günlere organizasyonlar da yapılıyor, özel menüler hazırlanıyor. Private Dining Room isimli özel odası da olan Raika, 45 kişilik özel toplantılara davetlere de ev sahipliği yapıyor.
Hiç korkmayın, otel restoranı sanıp da korkarak gireceğiniz bir yer değil burası. Size oldukça rahat ve uyumlu hissettirecek bir dokusu var.

Raika’da iki kişi ortalama 250 TL ödemeniz olası.

Adres: The Marmara Taksim Kat: 20 Taksim İstanbul
Telefon: 0212 243 37 73
http://www.raika.com.tr/


Malum bu yıl yine iddialı konserler var! Geçtiğimiz yıl ağırlanan Mark Knopfler ve Roger Waters gibi dünyaca ünlü isimlerin ardından bu yıl da Mayıs ayında Aerosmith ve Justin Timberlake, Eylül'de de Lady Gaga İstanbul'da olacak:)))

Şimdi demeyin Hard Rock Cafe ile ne alaka! Hard Rock Cafe İstanbul, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek Aerosmith konseri öncesi düzenlediği parti ile hem İstanbul'daki egemenliğini ilan etti hem de Aerosmith hayranlarında unutulmaz anılar yaşattı. Özel olarak tasarlanan Aerosmith temalı t-shirtün tanıtıldığı partide Üstü Kalsın grubu ve DJ Ali Burgaç sahne aldı.

Üstü Kalsın grubuna ba-yıl-dım! Sahne performansları bence çok başarılı! Üstü Kalsın'dan sonra DJ setini başına geçen DJ Ali Burgaç, ardı ardına çaldığı hit parçalarla herkesi coşturdu. Ben, en son bayağı zıplayıp duruyordum:)

Bu arada, evet mekan tecrübeli, müzikler başarı vs..vs... Ama ne mekanlar gördük, bu maddelerin yeterli olmadığı... Hard Rock Cafe İstanbul'un ekibine de ayrıca teşekkür etmek gerek! İnanılmazzzzz eğlenceli bir kadro! Hiç eğlenmek istemeyenleri bile eminim yoldan çıkarırlar! Hard Rock Cafe ekibi; HARİKASINIZ!:)

İsterseniz ekibin muhteşem enerjisine youtube profilimde yer alan videodan şahit olabilirsiniz; http://www.youtube.com/watch?v=8mCsAzLeBOM

Perşembe gecesi yaşadığım bu güzel dakikalardan sonra, canımın hep Hard Rock Cafe'ye gitmek isteyeceğine eminim:)

İşte merak edenler için Hard Rock hakkında biraz bilgi; 55 Ülkede 139 kafe ve 19 otel ile toplam 179 mekanda hizmet veren Hard Rock International (HRI), dünya çapında en çok tanınan şirketlerden biridir. Bir Eric Clapton gitarı ile başlayan Hard Rock, tüm dünyadaki mekanlarında sergilenen dünyanın en büyük müzik memorabilia koleksiyonuna sahip. Hard Rock aynı zamanda, koleksiyoncuların her zaman ilgisini çeken moda ve müzikle ilgili ürünleriyle; Hard Rock Live performans mekanlarıyla ve ödüllü web sitesiyle de tanınmaktadır. HRI, küresel çapta tüm Hard Rock markalarının ticari sahibidir. Şirket; Londra, New York, San Francisco, Sidney ve Dubai gibi simge şehirlerde sahip olduğu kafeleri işletmekte ve Franchise olarak çalıştırmaktadır. HRI aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde sahip olduğu otel mülklerini de kendisi yönetmekte veya lisanslı olarak vermektedir. İşletmeler arasında; her ikisi de HRI ana şirketi The Seminole Tribe of Florida’ya ait olan ve onun tarafından yönetilen Tampa ve Hollywood’daki iki başarılı otel mülkünün yanı sıra, Bali, Biloxi, Chicago, Cancun, Las Vegas, Palm Springs, San Diego ve Singapur gibi diğer heyecanlı mekanlar yer almaktadır. Önümüzdeki dönemlerde açılacak olan Hard Rock Cafe mekanları arasında Seoul, Vienna, Anchorage ve Siem Reap bulunmaktadır. Yeni Hard Rock Hotel projeleri ise Daytona Beach, Aruba, Abu Dhabi, Ibiza ve Çin’deki Shenzhen ile Haikou.

FERAH FEZA

Hepimizin bildiği gibi Karaköy son günlerde oldukça popüler. Birbiri ardına açılan mekanlar, sektörü başka bir yöne doğru sürüklüyor. Karaköy’ün incilerinden, Leb-i Derya'nın tecrübeli ekibinin ellerinden çıkan Ferah Feza, bu yazımızın konusu.

Mimarlar Odası’nın üst katında konuşlanan, mekan ön tarafında Galata Kulesi, arka tarafında ise Karaköy Limanı ve tarihi yarımada manzarası ile çevrili iki terasa sahip. Merak etmeyin siz içerideyken de iç tasarımda kullanılan aynalar sizi neredeyse hiçbir manzaradan mahrum bırakmıyor. Tasarımı ve marka kimliği i-am'e ait olan Ferah Feza’da pirinç, ahşap ve bakırın uyumu dikkat çekiyor. Yüksek tavanlar ise adını kanıtlar nitelikte. Hazır konu gelmişken, mekan adını Ece Temelkuran'ın tavsiyesi üzerine belirlenmiş. Temelkuran, demiş Ferah Feza diye.

Devamını okumak için; http://neduydum.com/Article/Detail/36509/?CategoryId=115 

SHAKE SHACK
Amerika'da dokuz yıl önce yola koyulan, modern tarzda 'yol üstü hamburgercisi' olarak tanımlanan Shake Shack, Avrupa'ya İstinye Park ve Tünel'deki şubeleriyle giriş yaptı. Bu arada hemen söylemekte yarar var; Caddebostan'da da yer arayışındalarmış...

Shake Shack, aralarında Union Square Cafe, Gramercy Tavern, The Modern gibi New York'un ünlü restoranlarının da yer aldığı, Danny Meyer'a ait Union Square Hospitality Group'un (USHG) bir parçası.

New York'taki Madison Square Park'ta 2004 yılında açılan ilk restoranından bu yana Shake Shack, şehrin birçok noktasında ve ayrıca Florida'da Miami ve Coral Gables, Washington DC, Connecticut'ta Westport ve New Haven, Pennsylvania'da Philadelphia'da restoranlarını açmış.  Shake Shack'in Dubai ve Kuveyt'te de restoranları varmış.

Muhteşem lezzetlerin yanında yurt dışında alkol de var diye biliyorum ancak İstinye Park şubesinde sadece alkolsüz meyan köklü biraya rastladım. O da bence iğrenç bir şey! Tünel şubesinde de alkol olmadığını biliyorum. Duyduğuma göre Tünel şubesinde bir tatlının içinde Güllüoğlu baklavalarından varmış! Hangi Güllüoğlu bilemiyorum ama zaten konumuzda şu an bu değil...:)

Shake Shack iyi güzel de şu bilgileri de paylaşmakta yarar var sanki:)

Hamburgerde ortalama 500,
sosislerde 400,
Bir mönüde (hamburger, patates, tatlı, içecek) 1500 kalori var!

Nasıl ama?:) Eee her gülün bir dikeni var elbet...

Siz siz olun Shake Shack'e arada sırada gitmeye çalışın...

Yoksa İstinye'den Tünel'e yuvarlana yuvarlana gitmek zorunda kalırsınız:)

HALAT BY DİVAN 

Haliç kıyısına konumlandırılan yepyeni bir restoran Halat Restaurant... Tarihi yarımadaya tanıklık eden mekan denize sıfır konumuyla ve gurme lezzetleriyle kısa sürede gözde mekanlardan olacak gibi.

Rahmi M. Koç Müzesi içerisinde yer alan Halat Restoran konumu ve dekorasyonuyla oldukça dikkat çekici. Mekânın üzerini tamamen kaplayan ve tüm görkemiyle açılan yelkenli brandaları misafirleri büyülü bir ambiansa davet ediyor. İç dekorasyonda masalar ve duvarlar bordo rengi ile bezenmiş, duvarlar ise maket yelkenliler ile süslenmiş.



Mutfağı ise, şeflerinin birikimi ve hünerli elleriyle hazırladıkları Divan klasikleriyle Akdeniz lezzetlerini buluşturuyor. Restoranın menüsünde; Halat ve Divan salataları gibi sağlıklı seçeneklerin yanı sıra, fırınlanmış mercan balığı kebap gibi sıradışı ve ağır ateşte pişmiş dana kürek gibi geleneksel lezzetler de yer alıyor.

Pazar günleri 10.00 – 13.00 saatleri arasında, misafirlere açık büfe kahvaltı sunuluyor. Şehrin içinde ama şehirden bir o kadar uzakta hissi veren denize sıfır konumuyla Halat by Divan, bütün haftanın iş yorgunluğunu atmaya yardımcı oluyor. Zengin içeriğiyle kahvaltıyı bir lezzet şenliğine dönüştüren açık büfenin kişibaşı fiyatı ise 49 TL.

Muhteşem manzarası ve seçkin lezzetleriyle, özel davet ve organizasyonların da düzenlenebileceği Halat Restoran, iç mekânda 100 kişilik, dış mekânda ise 230 kişilik kapasiteye sahip. Aklınızda olsun Halat Restaurant, özel organizasyonlara, dost sohbetlerine ve iş toplantılarına ev sahipliği yapıyor.

Halat by Divan, kapalı olduğu Pazartesi günleri hariç her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Restoranın, kendine ait ücretsiz otoparkı da bulunuyor.


Halat by Divan: 0212 369 66 16

Rahmi M. Koç Müzesi Hasköy Caddesi No: 5 Hasköy - İstanbul Müzesi


ROSE MARINE

Cihangir'deki Rose Marine'e geçtiğimiz hafta arkadaşlarımla gittim! En başta garip ama şunu söylemeliyim ki, mekanın tuvaletine uğramadan oradan ayrılmayın! Evet belki önce yemek, dekorasyon vs. gibi konuları yazmak gerekir ama gerçekten tuvaletlerinin dekorasyonu çok hoşuma gitti:) Yumuşak, pastel tonların ağırlık gösterdiği mekanın genel dekorasyonu birbirinden güzel tasarımlarla renklenmiş. Biraz eskilik biraz modernlik mekanı anlatan iki zıt kavram! Bahçesinin ve kapı önünde masalarının olduğunu sanıyorum sigara içenler ve sıcaktan bunalanlar içni belirtmekte yarar var:) Mekanla ilgili söylenebilecek tek olumsuz şey bence bahçede birbirimizi duyamamamızdı:) Biraz gürültülü gibi geldi...

http://www.rose-marine.net/
http://www.rose-marine.net/tr/menu.asp
http://www.facebook.com/pages/Rose-Marine-Cihangir/146483322074560
https://twitter.com/#!/RRoseMarine

Adres: Kılıç.Ali Paşa Mah. Akarsu Cad. No: 27 Cihangir - Beyoğlu / ISTANBUL

Telefon: 0212 249 62 77








KAHVEDAN

Cihangir’in en eski kafesi olarak, Akarsu Caddesi’nde hizmet veren Kahvedan’ın kendine özgü menüsünde, Türk, Amerikan ve Asya mutfağının eşsiz lezzetlerini bulabilirsiniz. Fransız Bistro dizaynı ve sıcak atmosferi ile farklı kültürlerin vazgeçemediği bir buluşma noktası olan Kahvedan sıcak, profesyonel personeli, zengin yerli yabancı içecekleri ile sizleri bekliyor.

Kahvedan’ın artık bahçesi de var. Havaların güzelleşmesiyle birlikte Kahvedan müşterilerini iç mekanın yanı sıra dışarıda da ağırlamaya hazır. Bu yıl 15. Yılını kutlayan Kahvedan, Dünya Mutfağı’nın en seçkin örnekleriyle konuklarına romantik bir akşam vaat ediyor. Filipinli şef Rosalinda’nın hazırladığı zengin menü içinde Uzakdoğu yemekleri de oldukça iddialı. Kendinizi evinizde hissedeceğiniz bu sıcak mekanda belirli günlerde müzik dinletileri de gerçekleşiyor.

İşte Kahvedan menüsü: http://www.kahvedancafe.com/tr/menu/

http://www.facebook.com/KahvedanCafe
https://twitter.com/#!/KahvedanCafe


Adres: Cihangir Akarsu Cad. No: 1/1 Beyoğlu
Telefon: 212 292 40 30







JASH İSTANBUL (ENNNNN ÖZEL MEKANIM)

Masal gibi... Jash İstanbul, benim için Cihangir'in, hatta her yerin ennnn özel mekanı! En başta dekorasyonu tam benlik! Her şey eski, herşeyin bir anısı var! Kadife perdeler, sandalyeler, ahşap mobilyalar, kadehler... Her şey dikkat çekici, özenli ve özel! Eski İstanbul yemekleri ve Ermeni yemekleri menüye hakim. Restoranda geceleri piyano ve akordeon da çalınıyor. Ben çok keyif alıyorum ve burayı çok seviyorum!

Adres: Pürtelaş Mah. Cihangir Cad. No:9, Beyoglu, Turkey
Telefon: 0 212 244 30 42
http://www.facebook.com/pages/Jash-Istanbul/226240357441704








URBAN STATION 

Starbucks ve türü mekanlarda çalışmaktan sıkılanlar için artık ideal bir mekan var! Urban Station! İlk olarak Arjantin'de Buenos Aires'de hayat bulan bu konsept geçtiğimiz yıl Türkiye'deki ilk şubesini açtı. Veko Giz Plaza'nın altında açılan mekan kısa sürede yoğun ilgi gördü. Şimdilerde şubeyi Galata, Kavacık ve Şişhane takip ediyor.

Urban Station, mobil çalışanların ofisi gibi işliyor. Yüksek tavanlı, konforlu ve renkli mekanlarıyla  ideal bir çalışma ortamı sunan Urban Station’larda çalışmak veya toplantı yapmak için gerekli tüm ofis donanım ve servisleri, ihtiyacınıza göre farklı çalışma alanları, yüksek hızda internet ve iş bağlantıları yapıp sosyalleşme imkanı tek bir çatı altında...



Urban Station, giderek sayıları artan mobil çalışan kitlesi ve farklı bir şekilde çalışmanın ya da toplantı yapmanın mümkün olduğunu düşünenler için tasarlanmış özel bir mekan. Serbest çalışanlar, ofis kiralamak yerine mobil çalışmayı tercih edenler, girişimciler, toplantılar arasında vakit geçirmesi gerekenler, görüşmelerini veya büyük toplantılarını ofis dışına taşımak isteyenler, kısacası dışarıda çalışmak için yer arayan herkes Urban Station’da iş yapmanın keyfini çıkarabilir.

Urban Station’a gelip farklı oturma düzeneklerinden istediğinizi seçin, oturum açın, kaldığınız saat kadar ücret ödeyin ve tüm kaldığınız süre boyunca ücretsiz ve sınırsız çay, kahve, kurabiye ve internetin tadını çıkarın. İlk saatinize 8 TL, ardından her saat için sadece 6 TL ödeyerek ofisinizi hemen Urban Station’a taşıyabilirsiniz. İsterseniz 10-20-40 saatlik ya da aylık üye olarak avantajlı fiyatlarla ön ödemeli kartlarınızı alabilirsiniz ya da kartınıza istediğiniz kadar saat yükleyebilirsiniz. Aylık abone olan Urban Station üyeleri istedikleri Urban Station şubesinde diledikleri kadar uzun çalışabilir ve 2 saat toplantı odası kullanımından ücretsiz yararlanabilirsiniz.


Urban Station, donanımlı toplantı odaları, lezzetli sandwich ve salatalarının olduğu gurme köşesi,  özel eşyalarınızı bırakabileceğiniz dolapları, laptoplarınızın güvenliğini sağlayan özel kilit sistemleri, kullanımınıza açık faks, fotokopi ve scannerı, telefon şarj cihazları, kütüphanesi,  kurye hizmeti ve daha birçok donanımı ile sizin için her şeyi düşünüyor.

Özel eğitimler, workshoplar ve şirket toplantıları için kiralanan modern ve renkli toplantı salonları bulunan Urban Station’ı tercih eden firmalar arasında:  3M, BAT, Coca Cola, Ericsson, Deloitte, HSBC, Intel, Microsoft, P&G, Red Bull, Unilever ve Turkcell gibi şirketler de var.


İçeri girer girmez sarı rengin enerjisinin hissedildiği, şık dekorasyonuyla da çalışmayı renkli bir ortama taşıyan bu mekanın içinde farklı ihtiyaçlara yönelik farklı çalışma alanları bulunuyor: Bireysel çalışabileceğiniz alanlarda özel olarak tasarlanmış masalar ve uzun saatler bilgisayar başında çalışacaksanız rahat etmeniz için son derecede ergonomik sandalyeler bulunuyor.

Laptop, ipod veya cep telefonlarınızı şarj etmeniz için her masanın yanında priz de bulunuyor. Ortak çalışma alanlarında grup halinde çalışanlar için özel olarak tasarlanmış masalar bulunuyor. Özel toplantılarınız veya sunumlarınız için size özel bir alan istiyorsanız, 8 kişiden 40 kişiye kadar kapasiteli son teknolojiyle donatılmış enerjik ve yaratıcılığı tetikleyen toplantı odaları bulunuyor. Toplantı odalarına LCD televizyon, projektör, konferans aramaları için gerekli ekipmanlar, IP telefon, kahve molası ve concierge de dahil. Bir başka oturma grubu da sofa alanları. Amerikan, İskandinav veya Fransız stili rahat ve şık sofalarda toplantılarınızı ve özel görüşmelerinizi yapabilirsiniz.

Dilerseniz mekanda en çok çalışmayı sevdiğiniz alanı belli bir ücret karşılığında aylık ya da sezonluk rezerve de edebiliyorsunuz!

Urban Station Maslak: Ayazaga Mahallesi Dereboyu cad Meydan sk. No:20 Veko Giz Plaza No 85 Maslak Telefon: 212 290 40 50

Urban Station Galata: Şahkulu Mah. Serdar-ı Ekrem Sok. No:15/a, Galata Telefon: 212 293 7086

Urban Station Şişhane: Evliya Çelebi Mah. Meşrutiyet Cad. Özbek İşhanı No:74 Daire: 5 Şişhane – Beyoğlu / Tel: 212 249 61 94

Urban Station Kavacık: Rüzgarlıbahçe Mah. Cumhuriyet Cad. Çınar Sok. No:3/A Demir Plaza Kavacık – Beykoz / Tel: 216 413 83 13

BAR BAR ROSSA BY DIVAN

Haliç kıyısına konumlandırılmış Halat by Divan'dan sonra Divan bünyesindeki diğer iddialı mekan; Bar Bar Rossa by Divan; iş günü yorgunluğunu sıra dışı, eğlenceli ve bol sürprizli bir mekânda atmak isteyenler için oldukça ideal. Pazartesi günleri kapalı olan mekan, diğer günler 15.30-01.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Rahmi M. Koç Müzesi içerisinde yer alan Bar Bar Rossa by Divan’ın tarihi yarımadaya hakim nefis konumu görenleri hayran bırakıyor. Bir teknenin içerisindeymiş hissi veren, denizcilikle ilgili antikalarla bezenmiş mekan, ayrıca birçok özel organizasyon için de ideal bir ortam sağlıyor.

Tekne konseptinde tasarlanmış, İngiliz Pub tarzında döşenmiş farklı dekorasyonuyla Bar Bar Rossa by Divan misafirlerine, eğlenceyi ve konforu aynı anda sunuyor. Zengin içki menüsüyle dikkat çeken mekânın en çok tercih edilen lezzetleri ise, farklı tatları ve modern sunumlu kokteylleri.

Kapalı olduğu Pazartesi günleri hariç her gün 18.00 – 20.00 saatleri arasında “happy hour” yapılıyor ve konuklara tüm içkiler %25 indirimli olarak sunuluyor. Limitli bir sayıda katılımcıyla, doğum günleri gibi farklı organizasyonların düzenlenebileceği Bar Bar Rossa by Divan, konuklarına heyecanlı ve eğlenceli dakikalar vaat ediyor. 



Telefon: 0212 369 66 16

Adres: Rahmi M. Koç Müzesi Hasköy Caddesi No: 5 Hasköy - İstanbul Müzesi

BEYOĞLU'NDA BİR VİETNAM ESİNTİSİ: INDOCHINE!

İstanbul'da dünya mutfaklarından özgün lezzetler sunan restoranların sayısı her geçen gün artıyor. Indochine, Vietnam ve Fransız mutfağının yansımalarını taşıyan menüsüyle klasikleşmiş yemek anlayışımıza yeni soluk getiriyor. Indochine'in birbirinden enfes kokteylleri sizi bardan ayık kaldırmamaya meyilli! Benden söylemesi :)

Melis ve Christopher J.Maxwell çifti tarafından hayata geçen Indochine, loft tarzı bir mekan. Salı-Cumartesi 18.00-02.00 arasında açık olan mekanda mutfak 23.00’da kapanıyor.

Adres: Tomtom Mahallesi Kumbaracı Yokuşu Camcı Fevzi Sokak -Kumbaracı50 Binası- 36A, Galatasaray, Beyoğlu
Telefon: 0 212 243 92 81
http://www.indochineistanbul.com/Indochine_2.html
http://www.facebook.com/pages/Indochine/360685273956994





CHUNK 


Beyoğlu karmaşasında yerini alan Chunk, hem yemek hem de dans mekanı. İş çıkışlarında şöyle bir yemek yiyeyim ardından da mekan mekan gezmeden dansa doyayım diyorsanız bence Chunk sizin için biçilmez kaftan! 

Yemek menüsünde özellikle burgerleriyle dikkat çeken Chunk'da ayrıca atıştırmalıklar, ana yemekler, salatalar, sandviçler ve tatlılar da yerini alıyor. 


Müzik konusuna gelince, happy house, nu-disco, funky house kafanızı rahatlatıyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise eğer özel bir gecede değilseniz (genelde hep bir parti durumu var) genellikle house ile yola devam ediliyor.


Adres: İstiklal Caddesi, Saka Salim Çıkmazı, Kısmet Han Kat:1 34330 Beyoğlu
Telefon: 212 243 1643






SUSHI İÇİN YENİ ADRESİNİZ TUTİ RESTORAN! 

Japon mutfağının yıldızı sushi mekanlarına İstanbul’da bir yenisi eklendi. The Marmara Taksim’de bulunan The Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta sushi servisi başladı. Restoranda oluşturulan özel sushi köşesinde siparişler şef tarafından anlık olarak hazırlanıyor. The Marmara Tuti, sushi tutkunlarının yeni uğrak adresleri arasında şimdiden yerini aldı.

The Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta şimdi sushi tutkunlarının kayıtsız kalamayacakları bir yenilik var. İstanbul’un gözde yemek mekanlarından, The Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta, sushi servisine başlandı. Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta sushiler, özel sushi köşesinde, sipariş üzerine özel ve taze malzemelerle, anlık olarak hazırlanıyor.

The Marmara Bodrum’dan gelen şef tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli sushi çeşitleri The Marmara Tuti müdavimlerini ve sushi severleri bekliyor.





MÜNFERİT

Klasik meyhanelerden sıkılmış sıkı meyhaneciler için son zamanların en iyi adreslerinden biri Münferit! :) Münferit iki kattan oluşuyor. Girişte küçük bir barı var, alt katta ise kocaman bir restoran sizi karşılıyor. Beyoğlu'nda Ferit Sarper tarafından açılan Münferit, antrasit duvarları ile oldukça karizmatik duruyor. Yeşile bezenmiş duvarlarla bahçe kısmı sigara tiryakileri için ideal. Geleneksel ve modern lezzetlerin birleştiği menü, aklınıza gelebileceği gibi birçok meze ve ara sıcakların yanı sıra başka yerde bulamayacağınız lezzetleri barındırıyor.

http://www.facebook.com/pages/M%C3%BCnferit/226653724061207

Adres: Firuzağa Mahallesi, Yeni Çarşı Caddesi. No: 19. Beyoğlu
Telefon: 0212 252 50 67




CEYLAN INTERCONTINENTAL

Ceylan Intercontinental, Taksim'in göbeğinde, Boğaz'a ve Marmara Denizi'ne hakim süper manzarası olan bir yer. Gece ve gündüzü ayrı güzel. Sabah kahvaltısı, gece yemeği derken buraya doyamacaksınız. Bir özelliği de bence, otel soğukluğunun olması. Ne demekse:) Yani otellerin klasik bir havası vardır ya. Bence bura böyle değil.

Adres: Asker Ocağı Cad. No:1 Taksim 34435, İstanbul
Telefon: 0 212 368 44 44
http://istanbul.intercontinental.com.tr/tr/general/default.asp
http://www.facebook.com/ceylanintercontinentalistanbul




GARAJ İSTANBUL

Tomtom sokakta kocamaaan ve ferah bir yer:) Bence burası tam bir konser alanı:) Açıkçası burada mesela Duman'ı izlemek çok keyifli olabilir :) Parti için çok da mantıklı gibi değil, lakin geçen hafta sonu gittiğim partiden midir, tanıtım eksikliğinden midir nedir bomboştu ve keyifsizdi.  Giriş alınan mekanda içkileri bence pahalı. Eğlenmediğim bir partide 30 TL Mojito'ya para vermek biraz saçma geldi:) 

Adres: Kaymakam Reşat Bey Sok. No: 11/A Galatasaray Beyoğlu / İstanbul
Telefon: 0 212 244 44 99
http://twitter.com/#!/garajistanbul
http://www.facebook.com/garajistanbul


























LEBİ DERYA

Kendini üçleyen Leb-i Derya'nın en güzel manzaralı yerleri Kumbaracı ve Richmond'daki yeri, Boğaz'ın tüm büyüsünü mekanın içine taşıyor.  Mekan lezzet düşkünlerine mönüsü ile hitap ederken klasik haline gelmiş kokteyllerle de etkileyici. Leb-i Derya ve yavruları :) lounge, Jazz ve chillhouse müzikleri eşliğinde sakin anlar geçirmeniz için ideal:) Bu tarz yerler bana biriyle bir şey konuşacaksanız filan mantıklı geliyor:)

Leb-i Derya Kumbaracı
Taksimden Tünel istikametinde yürürken Galatasaray Lisesi'ni geçtikten sonra sol kolda Richmond Oteli'nin yanından aşağıya doğru inen Kumbaracı Yokuşu üzerinde. Yokuştan aşağıya inerken 100 metre sonra sağ kolda Kumbaracı İşhanı'nın en üst katında.

0 212 293 4989

----------------------
Leb-i Derya Rumeli
Tarihi Rumeli Han, Taksim Meydanı’ndan Galatasaray’a doğru yürürken İstiklal Caddesi üzerinde Ağa Camii’ne gelmeden 50 metre önce hemen sağ tarafta yer alıyor. Rumeli Han’ın İstiklal Caddesi’ne açılan kapısından girdikten sonra C Blok asansörüyle 4. Kata çıkılır. Leb-i derya Rumeli asansör çıkışında yarım kat aşağıda yer alıyor.

0 212 251 1008

--------------------------
Leb-i Derya Richmond
Taksim'den Tünel yönünde yürürken Galatasaray Lisesi'ni 200 metre geçtikten sonra sol tarafta kalan Richmond Oteli'nin teras katında yer alıyor.

0212 243 43 75 – 243 43 76

www.lebiderya.com

Leb-i Derya Richmond manzarası:)



Leb-i Derya Kumbaracı





Leb-i Derya Rumeli 


GOZO!

Bir zamanlar 'Ondokuz' vardı, Asmalımescit'te, güzel İspanyol esintileri yaşatan... Maalesef artık yok... Gozo sanıyorum ki, yeni bir İspanyol restoranı olarak benim gibi İspanyol yemekleri meraklılarını tatmin edecek...


Renk Üstay ve Hakan Arat ortaklığında açılan, İspanyol mutfağı başta olmak üzere uluslararası ve yerel lezzetlerin örneklerini sunan Gozo, menüsünü yeniledi. İspanyol mutfağı dendiğinde akla ilk gelen ‘tapas’ çeşitlerine yenilerini ekleyen, Türk meze kültürü ile İspanya’nın tapas yemek tarzını harmanlayan Gozo’daki lezzetlere her cuma ve cumartesi ünlü müzisyenler Jozi Levi ve Sarper Semiz’in doyumsuz müzik ziyafeti eşlik ediyor.

Gozo; sıcak, soğuk, ekmek üstü olarak çeşitli lezzetlerin küçük porsiyonlarla şarap eşliğinde sunulduğu ‘Tapas’ları çağdaş bir anlayışla hazırlıyor. Tapasları sadece İspanyol değil, diğer uluslararası ve yerel lezzetlerle harmanlanmış olarak servis eden Gozo, damak zevkine düşkün olanların yeni adresi.

Gozo; özel toplantılar, iş görüşmeleri, doğum günü, yıldönümleri, arkadaş toplantıları gibi buluşmalar için de iyi bir adres.

Gozo'nun menüsü için: http://www.gozo.com.tr/#menu-item-19


Meşrutiyet Caddesi 94/A, Şişhane
Telefon: 0 (212) 251 5314



gozo, ispanyol restoranı, tapas, pınar dumlupınar, aynereyegitsek.blogspot.com




MİSSSSSS GİBİ PİZZA! MİSS PİZZA:)
İlki Cihangir'de ara sokakta, küçücük bir dükkandı. Zamanla bu minik yer buluşma mekanı haline gelince, Şişhane fikri doğdu. Asmalı gençliği karnını burada doyurmaya başladı:) Bu arada çok tatlı kadın sahipleri var. Odun fırınında, kaliteli malzemelerle hazırlanan pizzalar sayesinde Miss Pizza açların vazgeçilmezi:)

Adres: Meşrutiyet Cd. 86A Şişhane
Telefon: 0 212 251 32 34
http://www.misspizza.com.tr/#menu
http://twitter.com/#!/misspizza_



MIRROR

Üç ayrı yeri olan Mirror'ın, Asmalımescit'teki yerinde bir arkadaşımın doğumgününü kutladık. Alt katı lounge olan mekanın üst katı Yunan meyhanesi modunda. Klasik Yunan dekoru (Mavi-beyaz) dışında duvar kağıtlarını çok sevdim. Ayrıca Yunan kıvamında olan bir mekanda fasıl dinlemek hoştu :) Asmalımescit Giritli İdilika Meyhane olarak da adını duyabileceğiniz mekanın mezelerini denemenizi öneriyorum. Bu mekanı kısaca tarif edecek olursam: Asmalımescit'in ortasında, Yunan havasında fasılla coşabileceğiniz yer:)

İşte menüsü: http://www.mirrorbistro.com/?mirror=menu

Asmalı Mescit Mirror Lounge 
Orhan Adli Apaydın Sokak No : 3 Beyoğlu
0212 292 07 96 - 292 07 97
0 212 292 07 99

Mirror Suadiye
Suadiye Park Plaj Yolu,
A Blok, Kat 2 İstanbul
0 216 464 27 10
0 216 464 27 11

Mirror İş Bankası Kuleleri 
Kule 3 Giriş Kat
4. Levent İstanbul
0 212 283 86 92
0 212 283 63 67

Asmalı Mescit Mirror Lounge 



Mirror İş Bankası Kuleleri 



Mirror Suadiye



KÖŞE

Köşe, bölgenin meşhur hanlarından Narmanlı Han’ın sahiplerinden Serpil Hanım ve ailesinin mekanı.  Asmalımescit'te yaşanan masa yasağından beri şanslı mekanlardan diyebiliriz, bahçesiyle sigara tiryakilerinin ve açık hava severlerin gözdesi. Bu arada gitmişken Güllü Mojito'nun da tadına bakmanızı öneririm.

Adres: Sofyalı Sok. 7/7 Asmalımescit
Telefon: 0 212 249 80 53



25,5
Niye 25.5 bilmiyorum :) Restaurant, Lounge ve Diskotek konseptlerin bir arada. Saat 22.00-04.00 arasında, alt katında Türkçe ve yabancı popüler parçalar çalınıyor. 

Adres: Asmalımescit Sok. No: 25, Asmalımescit, Beyoğlu
Telefon: 0212 252 30 59

http://www.facebook.com/yirmibesbucuk

http://www.yirmibesbucuk.com/icecekler.html

















İSTANBUL MODERN CAFE

İstanbul Modern Sanatlar Merkezi'nin içerisinde olan İstanbul Modern Cafe, loş ve kaliteli ortamı hafif alttan alttan gelen müziği ile iş çıkışı yemekleri ya da sohbet ortamları için ideal bence. Eşsiz manzarasıyla dışarda yerinin bulunması hem sigara içenler için hem de yaz için ideal.. 

Adres: Meclisi Mebusan Cad. Antrepo No:4 Karaköy
Telefon: 0 212 334 73 00




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder