15 Ocak 2014 Çarşamba

ETKİNLİKLER, PARTİLER

HARD ROCK CAFE KONSERLERİ SÜRÜYOR

Ücretsiz Live Music geceleriyle klasikleşmiş olan Hard Rock Cafe Istanbul bu hafta 27 Temmuz 22:30’da sahnesini Hollanda’da doğan Türk şarkıcı Burçak’a ayıracak. Türkiye’deki ilk konserini Hard Rock Cafe Istanbul’da vermeye hazırlanan Burçak, doğu müziği ile pop ve rock tınılarını harmanlayarak ortaya koyduğu ilk single ‘Home Alone’ ve ‘Make Your Move’ gibi şarkıları ile sahne alacak.


16 yaşından beri müzik dünyasının içinde olan ve çeşitli gruplarda vokallik yapmış olan Burçak, daha sonra Velvet Monk adlı gruba dahil oldu. 2011 yılında kendi müziğini yapmaya karar vererek stüdyoya giren ve “pop ile doğu müziğinin ritmik bir karışımı” olarak tanımladığı müziği ile oluşturduğu şarkılarını Hard Rock Cafe Istanbul Canlı Müzik sahnesinde dinleyiciyle paylaşacak.



BOĞAZ SULARI, MÜZİĞİN SESİ, GREY GOOSE'UN TADI

Yaz geldi... Partiler, davetler arttı... Boğaz ışıl ışıl, cıvıl cıvıl oldu... Bildiğiniz gibi Gurmeloggers grubunu kurduk. Hep birlikte geçtiğimiz haftalarda çok keyifli partideydik. Kalkış noktamız Reina'ydı, muhteşem bir tekneye binerek kendimizi Boğaz'ın serin sularına bıraktık:) Yüksek sesli müzik, dalga seslerini bastırdı ve biz ellerimizde Grey Goose'lar ile Boğaz'ın muhteşem ihtişamına kapıldık... Maalesef her güzel şey gibi partimiz sona erdi ve yeniden karaya vurduk:)

Grey Goose tadı ise hala damağımda...

İşte kanıtı,


Partide yer alan gurmeloggers grubu blogları;

www.cemkarakus.com 
www.denizinsarkisi.com
http://www.gurukafa.com 
http://berry-dew.blogspot.com.tr/ 
http://www.tadindaseyahat.com/



DORIAN HARD ROCK SAHNESİNDE



Live Music geceleriyle klasikleşmiş olan Hard Rock Cafe, İstanbul’da da geleneği bozmuyor ve 3 Temmuz Perşembe akşamı Live Music sahnesini Dorian’a ayırıyor.

2013 yılında yayınladıkları “İstanbul” singleları ile yeni albüm için heyecanımıza heyecan katan Dorian daha fazla bekletmeden Şubat 2014’te yeni albümü dinleyicilerine sundu.

Albümün sonbahar turnesine çıkmadan Hard Rock Cafe Istanbul’da konser verecek olan grup “Yeniden Hayata”, “Bakma Yüzüme” gibi sevilen parçalarının yanında yeni albüm şarkılarıyla da dinleyicisini coşturacak.





HARD ROCK CAFE'DE MOĞOLLAR SAHNE ALIYOR

Her hafta Perşembe akşamları Canlı Müzik sahnesinde farklı şarkıcı ve grupları ağırlamaya devam eden Hard Rock Cafe Istanbul, sadece yemek menüsüyle değil müzik menüsüyle de misafirlerini doyurmayı hedefliyor.

Hard Rock Cafe Istanbul’da 26 Haziran’da “Live Music” gecesinde ise Anadolu Rock müziğinin ilk akla gelen gruplarından Moğollar sahne alıyor. 45 yıldır müzik hayatına devam eden grup, Hard Rock Cafe Istanbul’da efsane şarkıları ile hayranlarıyla buluşacak.

CENK KARAFERYA ZORLU CENTER PSM'DE
L’Opera Magazine tarafından geleceğin opera yıldızı seçilen kontrtenor Cenk Karaferya, barok ve klasik dönem grubu Broschi Ensemble ile gerçekleştireceği konseriyle, 11 Şubat Salı akşamı, Zorlu Center PSM’de sahne alacak. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ödül kazanan, genç yetenek Cenk Karaferya, Zorlu Center PSM’deki konserinde,Farinelli ve Carestinigibi ünlü kastratolar için yazılmış olan bestelere yer verecek. Barok döneminin kastrato sesleri için özel olarak yazılmış müziğe övgünün sunulacağı konserde Monteverdi ve Sting’in şarkılarından tanıdığımız Dowland’un bestelerine yer verilecek.

South Bank Centre, London Handel Festivali, Greenwich Festival of Early Music, İstanbul Barok Festivali ve Albert Long Hall gibi pek çok  prestijli mekân ve etkinlikte performans sergileyen ve Divino Sospiro, I Virtuosi Delle Muse, Barockorchester LaBanda, Les Bougies Baroques ve Broschi Ensemble gibi önemli orkestralar eşliğinde solokonserler veren Cenk Kareferya, BroschiEnsemble’ın da eşliğiyle 11 Şubat Salı akşamı saat 20.00’de Zorlu Center PSM’de.

Programın detaylarına www.zorlucenterpsm.com adresinden ulaşılabiliyor ve bilet satın alınabiliyor.

Tarih: 11Şubat 2014

Mekan: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi,Drama Sahnesi

Bilet Fiyatları: 35 TL, 45 TL, 55 TL

Bilet Satış Noktası:www.zorlucenterpsm.com

RAIKA'DA MÜZİKLİ GECELER


Raika, birbirinden güzel canlı müzik etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. The Marmara Taksim’in panoramik şehir manzaralı teras katında hizmet veren Raika’da geçtiğimiz yıl başlayan ‘Raika Live Nights’, bu yıl da muhteşem sesleri konuk ediyor. Ocak ayı boyunca Cuma akşamları 4 konsere sahne olan Raika; Şubat ayında Ceylan Ertem, Cihan Okan ve Merve Çaloğlu’nu ağırlayacak. Sesi ve yorumuyla son dönemlerin en dikkat çeken isimlerinden Ceylan Ertem, 8 Şubat Cumartesi akşamı müzikseverlerle bir araya gelecek.

The Marmara Taksim’in teras katında ‘Türkiye mutfağı’ konseptiyle hizmet veren Raika, konuklarının kulaklarına da hitap eden muhteşem ‘müzik ziyafetleri’ sunmaya devam ediyor. İyi müzik ve iyi yemeği aynı mekânda buluşturan ‘Raika Live Nights’, Türk müziğinin usta yorumcu ve müzisyenlerini ağırlıyor. Ocak ayı boyunca birbirinden muhteşem sesleri ve müzisyenleri ağırlayan ‘Raika Live Nights’ta Şubat ayının konukları ise 8 Şubat’ta Ceylan Ertem, 21 Şubat’ta Cihan Okan, 28 Şubat’ta Merve Çaloğlu olacak.


Anadolu’nun yöresel ve etnik mutfaklarından pek çok farklı lezzeti, geleneksel kalıpların dışına çıkararak yorumlayan Raika, misafirlerine Şubat ayındaki 3 konserle, yemeğin yanı sıra müzik ziyafeti de sunuyor. İyi müzik ve iyi yemeği bir arada isteyen herkesi Raika’nın büyüleyici Boğaz manzarasında bir araya getiren ‘Raika Live Nights’ konserlerinin set menü+limitsiz yerli içki dahil fiyatı 180 TL. Konserlerin başlangıç saati: 22.30.

AVEA WHITEFEST 2014 BAŞLIYOR

Türkiye’nin en büyük kış ve gençlik festivali “Avea Whitefest 2014”’ün 19-23 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenecek ilk dönemi, 19 Ocak Pazar günü başlıyor. Türkiye’nin en genç ve dinamik operatörü Avea’nın sponsorluğunda düzenlenen Avea Whitefest 2014, 19 Ocak gecesi DJ Suat Ateşdağlı’nın özel performansıyla gençlere merhaba diyecek. 20 Ocak’ta ise pop müziğin beğenilen sesi Bengü hareketli şarkıları ve etkileyici performansıyla festivale katılanlara unutulmaz bir gece yaşatacak. Eğlence sektörünün en iddialı isimlerinden Fatih Ürek’in yanı sıra Erdem Kınay & Merve Özbey’in de yer aldığı festivalde alternatif rock müziğin ünlü grubu Duman ise; 22 Ocak’ta gençlerle buluşacak.

26-30 Ocak ile 9-13 Şubat tarihlerinde de devam edecek olan festival kapsamında gelecek dönemlerde ise Sıla, Gripin ve Murat Dalkılıç gibi ünlü isimler sahne alacak. Popüler sanatçıların konserleriyle kış gecelerini ısıtacak Avea Whitefest 2014’te, gün içinde bembeyaz doğanın tadını çıkaran gençleri, gece “After Ski Party” ile kesintisiz bir eğlence bekliyor.

Avea Whitefest 2014 Program:
19 Ocak - Suat Ateşdağlı

20 Ocak - Bengü

21 Ocak - Fatih Ürek

22 Ocak - Duman

22 Ocak - Erdem Kınay & Merve Özbey

26 Ocak - Suat Ateşdağlı

27 Ocak - Murat Dalkılıç

28 Ocak - Fatih Ürek

29 Ocak - Gripin

29 Ocak - Erdem Kınay & Merve Özbey

9 Şubat - Suat Ateşdağlı

10 Şubat - Murat Kalkılıç

11 Şubat - Fatih Ürek

12 Şubat - Sıla

12 Şubat - Fettah Can


ORIENT BAR'DA PİYANO GECELERİ

Ernest Hemingway, Mata Hari, Ian Flaming, Jackie Kennedy gibi pek çok ünlü konuğun içkilerini yudumladığı Orient Bar, geçmişte olduğu gibi bugün de İstanbul’un gece hayatını renklendiriyor.Çarşamba ve Perşembe geceleri piyano virtüözü Önder Bali’ye ve mikrofonda usta şarkıcı Gökhan Abur eşlik edecek. Hafızalarda iz bırakacak bu performanslar Orient Bar’ın büyüleyici atmosferinde 2:30-23:30 saatleri arasında dinleyicilerle buluşacak. Üstelik bu organizasyon için giriş ücreti ödenmiyor.

TEKTEKÇİ'DE HER ÇARŞAMBA 'ROCK THE SHOT, ROCK ROCK THE SHOT' ETKİNLİĞİ VAR

Erkin Koray, Barış Manço, Cem Karaca, Duman, Ünlü, Cemali, Kurban, Şebnem Ferah, Pentagram, Hayko Cepkin, Mor ve Ötesi, Gripin, Özlem Tekin, Redd, Athena, MFÖ, Moğollar, Emre Aydın, Teoman, Vega, Kargo, Manga, Can Bonomo, Erdem Yener, Yüksek Sadakat, Model, Bulutsuzluk Özlemi gibi Türk rock müziğine imza atmış isimlerin unutulmaz şarkıları artık her çarşamba Tektekçi Beyoğlu’nda çınlıyor.


Tektekçi’nin “Rock the Shot, Rock Rock the Shot” Türkçe Rock Geceleri’nde, unutulmaz şarkılar “Estarabim”, “Dönence”, “Namus Belası”, “Bu Akşam”, “Sarı Çizmeli Mehmet Ağa”, “Ele Güne Karşı”, “Cambaz”, “Hayat Mars Etti”, “Haydi Gel İçelim”, “Afili Yalnızlık”, “Tamam Sustum”, “Bir Kadın Çizeceksin”, “İçerim Ben Bu Akşam”, “Anlıyorsun Değil mi” ve çok daha fazlası, DJ kabinindeki sürpriz isimlerle geceye taşınıyor.

Zorlu Center PSM’de iki yeniyıl konseri

Zorlu Center PSM, yaklaşık 45 yıldır, Londra başta olmak üzere yurtdışında çeşitli kentlerde opera, bale ve klasik müzik alanlarında yılda 600’ü aşkın gösteri sunan Raymond Gubby Limited’ın, ‘Spectacular Classics’ ve ‘John Williams Gala’ adlı iki muhteşem konser şovunu İstanbul’a getiriyor.

Klasik müziğin en sevilen eserleri ile en gelişmiş teknolojik olanakları sahneye taşıyacak olan bu gösterilerin ilki ‘Spectacular Classics’, her eser için özel tasarlanan farklı efektleri ve rengarenk ışık şovları ile dikkat çekecek. Ailecek yeni yılı kutlamak için büyüleyici bir seçenek sunan konser, 20 Aralık Cuma akşamı, saat 21.00’da gerçekleşecek.

Anthony Inglis yönetiminde sahne alacak Londra Konser Orkestrası tarafından sunulacak konsere aynı zamanda solo performansları ile Soprano – Catrin Aur ve Tenor – James Edwards eşlik edecek. Konser repertuarında, Çaykovski’nin Kuğu Gölü’nden, Orff’un Carmina Burana’sına, Puccini’nin Nessun Dorma’sından, Rossini ve Verdi’ye pek çok eser yer alıyor.

Londra Konser Orkestrası’nın, Zorlu Center PSM’deki ikinci konseri ise, modern çağın en önemli film müziği bestecilerinden, 5 Oscar, 17 Grammy, 3 Altın Küre, 2 Emmy ve 5 Bafta ödülü sahibi John Williams’ın eserlerine adanacak. ‘John Williams Gala’ adıyla, 21 Aralık Cumartesi akşamı, saat 21.00’da, Ana Tiyatro salonunda gerçekleşecek konserde, yine lazer şovları ve özel efektler eşliğinde efsane film müziklerinden örnekler sunulacak. Jaws, Star Wars, E.T., Indiana Jones, Harry Poter, Jurrasic Park, Süpermen ve Schindler’in Listesi filmlerinin müzikleri, repertuardaki müziklerin ait olduğu filmlerden sadece birkaç örnek.

Her iki konserin de bilet fiyatları 65 TL ile 310 TL arasında değişiyor. Programın detaylarına www.zorlucenterpsm.com adresinden ulaşılabiliyor ve bilet satın alınabiliyor.

Zorlu Center PSM, müzik tutkunu gençleri de düşünerek limitli öğrenci biletlerini satışa sunuyor. Sevdiği müzisyeni dinlemek, Broadway Show’larını izlemek ya da farklı gösterileri Zorlu Center PSM’de takip etmek isteyen öğrenciler, performans günü 10.00 – 12.00 saatleri arasında, 20 TL’ye bilet alabilecek

AŞK TADINA RÜYA GİBİ ŞARKILAR

Pera Palace Hotel Jumeirah, müzikseverlerin buluşma noktası olarak da bilinen Orient Bar’da,  Aysun -Ali Kocatepe ve orkestrasını ağırlıyor. “Aşk Tadında Rüya Gibi Şarkılar” isimli repertuarıyla dinleyenlere Aralık ayında sımsıcak bir müzik ziyafeti sunacak olan orkestrada kuyruklu piyano ve klavye başında Özkan Turgay, gitarda Derşan Doğan, kemanda ise Ezgi Ünlü yer alıyor.

Türk bestecisi, söz yazarı, yorumcu ve müzik yazarı olarak şimdiye kadar çok sayıda esere imza atmış olan, yaptığı besteler çeşitli sanatçılar tarafından seslendirilmiş olan Ali Kocatepe’nin, eşi Aysun Kocatepe ile 20 Aralık Cuma akşamı Pera Palace Hotel Jumeirah Orient Bar’da seslendireceği “Aşk Tadında Rüya Gibi Şarkılar”, Aralık ayında kapısını müziğe aralamak isteyenlerin ilk durağı oluyor.

Rezervasyon ve bilgi için; 0212 377 40 00

New York Gypsy All-Stars & Friends, Zorlu Center sahnesinde ünlü sanatçılarla buluşuyor

Hindistan’dan Batı Avrupa’ya farklı müzik kültürlerini, Balkanlara özgü melodi ve ritimlerle birleştiren New York Gypsy All - Stars & Friends, 10 Aralık Salı, saat 20.00’da Zorlu Center PSM’de! Özcan Deniz, Demet Sağıroğlu, Hüsnü Şenlendirici, Yeni Türkü ve Gripin gibi usta isim ve topluluklar da, bu unutulmaz gecede sahnede olacaklar. Dünyanın pek çok bölgesinden farklı müzik kültürlerini, Balkan-Roman melodileri ve cazla birleştiren New York Gypsy All - Stars & Friends, Zorlu Center PSM’de dinleyicisiyle buluşuyor. Müzikte çeşitliliğin en güzel örneklerinden biri olan ve ilk büyük konserini 2005 yılında New York Roman Festivali’nde veren grup, dünyanın aranan caz grupları arasında yer alıyor.

Bas gitarda Andreou, klarnette Lumanovski, kanunda Tamer Pınarbaşı, vurmalıda Engin Günaydın ve klavyede Jason Lindner ile sahne alan grup, Zorlu Center PSM’ye özel performansında Özcan Deniz, Demet Sağıroğlu, Hüsnü Şenlendirici, Yeni Türkü ve Gripin gibi usta isim ve toplulukların da eşliğiyle unutulmaz bir geceye imza atacak. New York Gypsy All - Stars & Friends 10 Aralık Salı akşamı, Zorlu Center PSM Ana Tiyatro’da gerçekleşecek.

Tarih: 10 Aralık 2013, Salı
Mekan: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro
Bilet Fiyatları: 50 TL, 69 TL, 90 TL, 105 TL, 125 TL
Bilet Satış Noktası: www.zorlucenterpsm.com

Programın detaylarına www.zorlucenterpsm.com adresinden ulaşılabiliyor ve bilet satın alınabiliyor.

Zorlu Center PSM, müzik tutkunu gençleri de düşünerek limitli öğrenci biletlerini satışa sunuyor. Sevdiği müzisyeni dinlemek, uzun zamandır bekledikleri gösterileri ve Broadway şovlarını, Zorlu Center PSM’de takip etmek isteyen sanatsever öğrenciler, performans günü 10.00 – 12.00 saatleri arasında, 20 TL’ye bilet alabilecek!
Facebook: https://www.facebook.com/ZorluCenterPSM
Twitter: https://www.twitter.com/ZorluCenterPSM
Youtube: https://www.youtube.com/ZorluCenterPSM

Remixleri ile ünlü DJ Sharam Jey, 360istanbul’da!

Müzik kariyerine prodüktör, DJ ve plak şirketi sahibi olarak devam eden Sharam Jey, başarıdan başarıya koşuyor. Dünya şehirlerinin ardından ünlü DJ, 29 Kasım Cuma gecesi 360istanbul’da performans sergileyecek.

‘In My Blood’ adlı ikinci albümü ile tüm dünyada üne kavuşarak büyük bir çıkış yapan Sharam Jey, DJ ve prodüktör olarak müziğini geniş kitleler ile paylaşıyor. Sıradanlığın dışına taşıdığı müziği ile adından sıkça söz ettiren ünlü DJ, dans pistlerini ise her zaman kalabalık tutuyor. Sharam Jey, dünyanın en iyi kulüplerinde çalan parçalarını şimdi de 360istanbul’da müzikseverler ile paylaşmaya hazırlanıyor.

Sürpriz remixleri ile şaşırtan Sharam Jey, birçok müzisyenle farklı çalışmalara da imza atıyor. Princess Superstar, Tommie Sunshine, Andreas Hogby, Nik Valentino (of Lost Valentinos) ve Cornelia gibi muhteşem müzisyenlerle bol sürprizli ortak çalışmalar yapan Sharam Jey, remixleri ile büyük beğeni topluyor. Sharam Jey, Gossip, Moby, Diplo & Don Diablo, Mason & Roisin Murphy, Alex Gopher gibi isimlerin şarkılarına da prodüktör olarak dokunuyor. Ayrıca Jey, 2012 yılında kurduğu plak şirketi 'Bunny Tiger' ile aynı yıl dünyanın en iyi kulüplerinde çalınan bir çok parçayı çıkarttı. Solomon ve Jaimie Jones gibi ünlü DJ’lerin desteğini alan Sharam Jey’in plak şirketi, çok kısa zamanda tüm dünyadan başarı sinyalleri aldı.

FG 93.7 tarafından düzenlenen, Burn Electronica Festival İstanbul’un bu sene 10. yılında performans sergileyen Sharam Jey, Türkiye’deki hayranlarıyla buluşmuştu. 29 Kasım gecesini iple çeken müzikseverler ise Sharam Jey’in 360istanbul’daki performansı öncesi DJ kabininde Orkun Bozdemir ile geceye hazırlanacak. FG 93.7’deki çalışmaları ile müziğe olan ilgisini profesyonel boyuta taşıyan ve pek çok başarılı müzik etkinliğinde yer alan DJ Orkun Bozdemir, bu özel gecede Sharam Jey’e ev sahipliği yapacak.

Rezervasyon için; 0212 251 10 42 – 43 / 0533 691 0 360


Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No: 163, Beyoğlu, İstanbul

BEE GEE 360 İSTANBUL'DA!

Müziği, sayısız hit parçada imzası ve yüksek enerjisi ile geniş bir hayran kitlesine seslenen BeeGee ile yeni buluşma yine 360istanbul’da... 23 Kasım Cumartesi gecesi müzik ve eğlence için hazırlanın...
Türkiye’de unutulmaz DJ performanslarına ismini veren, elektronik müziğin yıldızı BeeGee, 23 Kasım Cumartesi gecesi yine 360istanbul’da müzikseverlere ev sahipliği yapıyor.

Müzik kariyeri boyunca Türkiye’de elektronik müziğin gelişmesini destekleyen BeeGee, DJ kimliğinin yanı sıra kurduğu radyolar, gerçekleştirdiği başarılı organizasyonlar ve yaptığı prodüksiyonlarla adından sıkça söz ettiriyor. BeeGee, elektronik müzik alt yapısını Türkçe sözlerle bir araya getirerek Hande Yener, Ozan Çolakoğlu, Tarkan ve Manga’ya yaptığı remixler ile de Türk dans müziğine yeni bir yön veriyor. Trance müziğin bugün Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden biri olan BeeGee, tüm çalışmaları ile uluslararası arenada da büyük başarıların sahibi olmaya devam ediyor.

BeeGee, unutulmaz bir DJ seti için 360istanbul’da turn table’in başına geçecek. FG 93.7’nin sevilen DJ’i Ali Efe Dinç ile warm up setiyle sizi geceye hazırlayacak.

Rezervasyon için; 0212 251 10 42 – 43 / 0533 691 0 360

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No: 163, Beyoğlu, İstanbul

BEKLENEN PERFORMANS SANATLARI MERKEZİ HAYATA ADIM ATIYOR

Bildiğiniz gibi, oldukça söz sahibi olduğumuz Zorlu Center sessiz sakin hayatımıza girdi. Mağazalarından çok adından Performans Sanatları Merkezi ile söz ettiren AVM, ilk performans ile sanatseverleri buluşturuyor.

Performans Sanatları Merkezi geliştirilirken, İstanbul’un en çok ihtiyaç duyduğu konulardan birinin de kültür- sanat etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği alanlar olduğunu gözlemlenmiş. Sanatın çeşitli dallarına ev sahipliği yapmak üzere çok amaçlı sanat merkezi olarak tasarlanan Performans Sanatları Merkezi’ne, Zorlu Center içerisinde önemli bir yer ayrılmış. Performans Sanatları Merkezi’nin büyük salonu (ana tiyatro) 2 bin 262 kişilik, diğer salonu drama sahnesi ise 738 kişilik kapasiteye sahip. 300 milyon USD yatırım yapılan ve 50.000 m² kapalı alana sahip olan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, Ekim 2013 itibariyle dünyanın önde gelen müzikal, konser, dinleti, tiyatro, dans gösterileri ve resim sergisi gibi birçok sanatsal faaliyete ev sahipliği yapacak. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, müzikallerin New York Broadway ve Londra West End’den sonraki yeni merkezi olacak. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin operatörlüğünü ise birçok Broadway şovunu hayata geçiren ve 101. yaşını kutlayan Amerikalı Nederlander Worldwide Entertainment (NWE) yapıyor.

Jersey Boys müzikali için Zorlu'ya!

60’ların popüler grubu The Four Seasons’ın başarı öyküsünü dramatik bir şekilde anlatan ve sahnelendiği ilk günden bu yana sanat eleştirmenlerinden tam not alan, özellikle  'Can’t Take My Eyes Off You' şarkısıyla bildiğimiz, Jersey Boys Müzikali, Londra, New York, Las Vegas gibi dünya şehirlerinden sonra İstanbul’a geliyor. Broadway’in en başarılı şovlarından biri sayılan Jersey Boys, 13-24 Kasım 2013 tarihlerinde Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenecek.

Time Magazine’in “Yüzyıllar boyu sürecek” dediği, The Chicago Tribune’nin  “Broadway’in son yıllarda gördüğü en heyecan verici müzikal” şeklinde övdüğü ve The New York Times’in “Kalabalıklar onlarla coştu” manşetine layık gördüğü Jersey Boys, Londra, New York, Las Vegas gibi dünya şehirlerinden sonra İstanbul’a geliyor. Ünü dünyaya yayılmış, uluslararası ödüllü müzikal şovlardan biri olan Jersey Boys, Zorlu Center PSM’de sahnelenecek dev müzikal prodüksiyonların ilki olma özelliğini taşıyor.

Dünya çapında 175 milyon kayıt satan, 14 milyon izleyiciye ulaşan en iyi müzikal albüm dalında Grammy, en yeni müzikal dalında Olivier ve en iyi müzikal dalında Helpmann ile Tony ödülü olmak üzere toplam 54 uluslararası ödül kazanan Frankie Valli, Bob Gaudio, Tommy De Vito ve Nick Massipop’ın öyküsü, 13-24 Kasım tarihleri arasında Zorlu Center PSM’de sanatseverlerle buluşacak.

Müzikalin hit olmuş, 'Sherry', 'Big Girls Don’t Cry', 'Rag Doll', 'Oh What a Night', 'Beggin' ve 'Can’t Take My Eyes Off You' gibi ölümsüz şarkılarının yankılanacağı sovun biletleri 59 TL ile 252 TL arasında değişiyor.

Tarih: 13-24 Kasım 2013
Mekan: Zorlu Center PSM / Ana Tiyatro
Bilet Fiyatları: HAFTA İÇİ: 59 TL, 110 TL, 152 TL, 187 TL, 228 TL
                             HAFTA SONU: 65 TL, 122 TL, 168 TL, 207 TL, 252 TL
Bilet Satış Noktası: www.zorlucenterpsm.com

MELİS SÖKMEN'İ ÖZLEYENLERE...

Şehrin ortasında kaliteli ve şık atmosferi ile konuklarını ağırlayan Lasagrada Hotel İstanbul'da "Akustik Band Geceleri" başladı. Lasagrada Hotel İstanbul 9 Kasım Cumartesi günü caz müziğinin en önemli temsilcilerinden Melis Sökmen'i sevenleriyle buluşturacak. Ünlü sanatçı unutulmaz şarkılarını ve latin, caz, R&B, soul parçaların en güzel örneklerini dinleyicilerinin beğenisine sunacak. Her Cumartesi birbirinden ünlü isimleri ağırlamaya devam eden Lasagrada Hotel İstanbul, Kasım ayında sevilen sanatçılar Ersan Erdura ve Semiha Yankı'ya da ev sahipliği yapacak. Bu özel gece için şimdiden rezervasyonunuzu yapmayı unutmayın.

Adres: Halaskargazi Cad. 34381 Osmanbey/İstanbul

Telefon: 0212 373 66 66

BORUSAN 2013-2014 PROGRAMI

Borusan Kültür Sanat 2013–2014 sezonuna yine zengin bir program ve yeniliklerle girmeye hazırlanıyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) 15. yılını kutlayacağı sezon için klasik müzik dünyasının yıldız solistlerinin vereceği konser ve resitallerin yanı sıra BİFO & Beethoven Festivali ile Rudolf Buchbinder’in Beethoven’ın tüm piyano sonatlarını seslendireceği konser dizisinin de aralarında bulunduğu heyecan verici bir program hazırlandı. Türkiye’nin en iyi yaylı çalgılar dörtlüsü Borusan Quartet de Süreyya Operası’ndaki sezon konserlerine devam edecek. Borusan Kültür Sanat 2013–2014 sezonunda, 2010 yılından bu yana klasikten çağdaşa, cazdan elektroniğe uzanan bir skalada performanslara ev sahipliği yapan Borusan Müzik Evi binasına taşınacak. Borusan Müzik Evi de İstanbul müzik yaşamına katkı sağlayacak özgün projelere ev sahipliği yapmaya devam edecek.

THE SOFA HOTEL'DE LATİN DANS 

Latin Müzik ve Dans Dünyasında her zaman örnek ve kaliteli etkinliklere imza atan MUNDO LATINO ve Istanbul’un en kaliteli organizasyonlarına evsahipliğini yapan The Sofa Hotel, dans ve müzik severleri İstanbul’un en hip LATİN DANS gecesinde buluşturmaya hazırlanıyor.

Conexion Latino’nun bu ay ki konukları çok özel.. Vanessa Lacedonia ( Milano) Kuba Salsasının en önemli isimlerinden Maykel Font’un güzeller güzeli partneri. Eylem & Chanel ( Zürih) .. Avrupa’yı kasıp kavuran, çılgın ve seksi ikili..

Başarılı performansları, kendilerine özgü stilleri ile dans dünyasının bu sevilen isimleri, 5 Ekim gecesi, hem birbirinden güzel showlar sergileyip, dans edecekler, hem de aynı hafta sonu, Mundo Latino stüdyosunda, sadece bayanlara özel hazırlanan ‘Ladies Styling’ workshoplarında eğitim verecekler.

Böyle bir etkinliğiin olmazsa olmazı, müziğin mimarları ise eşsiz tarzlarıyla herkese hitap eden Maestro Mehmet Ceyhan ve Dj Volkan Kayataş .

Dansı ve eğlenmeyi seven herkes bu etkinliğe davetli. En şık giysilerinizi giyip, Nişantaşı’nın kalbinde yer alan The Sofa Hotel’in sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan özgün mekânı HallArts’ da  dansın tadına varmak için eğlence takviminize şimdiden bu etkinliği not edin!

Tarih: 5 Ekim 2013, Cumartesi
Mekan: Hallarts
Kapı Açılış: 21:30
Düzen: Ayakta
Etkinlik adı:  Conexion Latino Vol.3 ,STYLE ATTACK Edition
Parti Girişi : 30 tl
Sanatçılar:
VANESSA LACEDONIA
EYLEM & CHANEL
DJ’ler:
Dj. Mehmet Ceyhan ve  Dj. Volkan Kayataş
Workshop bilgisi için 0212 244 63 60

www.mundolatinodance.com

KAFASI KARIŞIK KONTRTENOR GARAJİSTANBUL'DA
"Atlıkarınca dönüyor dönüyorrr…Kafası Karışık Kontrtenor dönüyorr dönüyorr…"

İşte sonunda İstanbul gecelerine beklenen yeni soluk! Özellikle Bodrum gece hayatında tanınan, eğlence düşkünleri tarafından markaj altında tutulan Nuri Harun Ateş, bu yıl garajİstanbul'da, yenilediğini şovuyla İstanbullularla buluşuyor. Ateş, garajİstanbul sahnesinde müziğini, hikayesini kendi Lunaparkı'nda, atlı karınca üzerinde sergiliyor. Yani hem sahne bir atlıkarınca, hem de izleyen ve söyleyen herkesle dönen bir atlıkarınca...

Kafası Karışık Kontrtenor yepyeni şarkılarını ve vazgeçemediklerini eğlenmek, unutmak, hatırlamak, gülümsemek ve durmadan dans etmek için söyleyecek. Yani Lunapark, parktan geçen şarkılar, ‘Kalp Kırmayan Erkekler’ orkestrası, dans, müzik ve sıra dışı eğlencesiyle Nuri Harun Ateş  21 ve 28 Eylül Cumartesi akşamları yine yeniden garajistanbul'da...

Sahnenin tozunu atan, durduğu yerde durmayan Kafası Karışık Kontrtenor’un yeni sezon ile yenilenmiş müthiş şovu, 21 - 28 Eylül 2013 Cumartesi akşamları saat 22:30’da dinleyicileriyle garajistanbul’da buluşuyor.

Aysel Gürel'in sözünü burada hatırlamak gerekiyor;  "Lunapark gerçek mutlulukların olsa olsa bir parmak balı, oysa aslında hepimizin masalı" ...

Merak ettiyseniz işte bazı Nuri Harun Ateş, 

İlk başta,Nancy Sinatra'nın seslendirdiği 'Bang Bang'i 'Dan Dan' diye farklı bir tarzda yorumlayan Nuri Harun'un bu http://www.youtube.com/watch?v=6ldNucY_iRw videosunu izlemenizi istemekle birlikte diğerlerine de elbette göz atabilirsiniz; 


Ekşi Sözlük'e göre ise Nuri Harun Ateş, 

"namı-ı diğer kafası karışık tenor. hayal kahvesi'ndeki muhteşem performansıyla büyülendim. yanımda sürekli konuşan yabancı kız "insanlar eğleniyor, ilginç" diyip dursa da biz hem göbek attık, hem aryalarla mest olduk, hem 60ların müthiş absürd şarkılarıyla zıpladık, hem de tenorumuzla birlikte yıldız tilbe olduk ve harika bir gece geçirdik. bundan kelli bu yeteneği takip etmekte yarar var."

"kontratenor. 
yetenek. 
azim. 
avrupa sahnelerindeki fırtına"

ASMALIMESCİT TOPARLANIYOR

Önce masa kaldırma operasyonu sonrasında da Gezi Parkı olaylarından hayli etkilenen Asmalımescit, kendini toparlamak için büyük bir adım atıyor! Kış öncesi, Asmalımescit Grubu tarafından organize edilen "Asmalımescit Günleri" 26,27,28 Eylül'de başlıyor.

"Asmalımescit Günleri", birbirinden güzel gece kulüpleri, farklı lezzetlerin tadılabileceği lokantaları, barları; birçok ressama ve sanatçıya ilham kaynağı olan dokusu ve tarihi ile sayısız kültürde ve karakterde insanın buluşma noktası olan, Pera’nın kalbi, kısacası eğlencenin ve kültürün buluşma noktası Asmalımescit'i yeniden  müdavimlerine hatırlatmayı, samimiyetini ve sıcaklığını vurgulamayı amaçlıyor.


Etkinlik günleri kapsamında festival havasının yaşanacağı bölgede sokak ikramları, sanatsal etkinlikler ve sokak sanatçıları tarafından sergilenecek performansların yanı sıra, mekanlara ve markalara özgü davetler, müzik dinletileri ve yazarlarla buluşmalar yer alacak.

Asmalımescit oluşumunun ilk adımı olarak planlanan Asmalımescit Günleri, bölge için planlanan birçok eğlence ve sanat projesinin de başlangıç noktası olma özelliğini taşıyacak.

Esnafa destek biraz da eğlence için haydi Asmalımescit'e!

Program:

Happy Hour All Day & Night Long @ Picante on 26 Eylül 2013
Ozan Özturgay DJ SET on 26 Eylül 2013 22:00
JOEL KNOX DJ SET on 26 Eylül 2013 22:00
Deejay Fly on 27 Eylül 2013
LOKAL ASMALI – Hasan Köseoglu on 27 Eylül 2013 22:00
TUGRUL TULEK & EGE ISLEK on 27 Eylül 2013 23:01
Dj Saglam //Oldies Videomix Night on 28 Eylül 2013
HASAN KÖSEOGLU on 28 Eylül 2013 22:00

SAFİNA İLE TANIŞMAK 

Geçtiğimiz günlerde ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina ile tanışma fırsatım oldu. 26 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek olan konseri öncesinde İstanbul'a gelen Safina, hem repertuar hem de konser provasını yaptı. Sanıyorum Safina'da bir ego sorunu yok! Yani bizim Türk sanatçılardan bile daha az egolu! Ki kendisi magazin dünyasında değil müzik dünyasında başarılara imza atmış biri. Hoş sohbet, bir İtalyan.GNL prodüksiyonu ile Harbiye Açıkhava'da vereceği konserde Meyra ve Enbe Orkestrası şefi Behzat Gerçeker ile aynı sahneyi paylaşacak olan Safina oldukça heyecanlı. Eminim 26 Eylül akşamı bu üçlünün sıcak enerjisi sizi saracak! Safina, Meyra ve Enbe Orkestrası ile 'Tek Başına' gibi birkaç Türkçe şarkı seslendirecek. Safina aynı zamanda konserde bir de türkü seslendirecek. Ama bu türkü şimdilik sürpriz:)

'Luna' şarkısı ile hafızalara kazınan, dünyada Pavarotti, Carreras ve Domingo’nun ardından mirası devralan 'neo klasik' tenor Alessandro Safina aslında Türkiye'ye özellikle İstanbul'a hiç de yabancı değil.

Sezen Aksu, Sertab Erener ve Ferhat Göçer gibi birçok sanatçı ile çalışmalar yapan Safina tam bir Sezen
Aksu hayranı. Minik Serçe onu öyle büyülemiş ki, ünlü tenor oldukça etkilenmiş gözüküyordu...

Bu arada belirtmekte fayda var; Safina Türkiye'de bir albüm çıkaracak. Yine GNL prodüksiyonuyla çıkacak albümde en beğeni toplayacak parçalarından biri olmaya aday ‘Da Troppo Tempo’, Alessandro Safina’nın güçlü sesiyle Meyra’yı ve ENBE Orkestrası’nı bir kez daha buluşturuyor. Albümde, kendisine eşlik edecek sürpriz isimlerle birlikte Safina’nın hangi parçaları seslendireceği ise şimdiden merak konusu…

Konserin biletleri, Biletix ve BKM gişesinden temin edilebilir.
BKM gişe telefon: 0212 236 18 18
www.bkmonline.net

Alessandro Safina hakkında bilgi isterseniz, www.alessandrosafina.info/biography.htm

DJ Yakuza ve DJ BeeGee hafta sonu Elio Sedef'te 

Sedef Adası’nda hizmet veren Elio Sedef, İstanbul gece hayatının en tanınmış DJ’lerinden DJ Yakuza’yı 27 Temmuz Cumartesi, DJ BeeGee’yi ise 28 Temmuz Pazar günü ‘happy hour’ da misafirleriyle buluşturuyor.
Sedef Adası’nda yer alan Elio Sedef, yenilenen dekorasyonu, menüsü ve keyifli atmosferiyle 2013 yazına hızlı bir giriş yapıyor. Unutulmaz bir lezzet deneyimi ile eğlenceyi bir arada sunan Elio Sedef, hafta sonları da birbirinden özel DJ performansları ile de Akdeniz ve Ege sahillerini İstanbul’a taşımaya devam ediyor.
27 Temmuz Cumartesi günü  İstanbul gece hayatının vazgeçilmez isimlerinden DJ Yakuza ile 27 Temmuz Pazar günü ise DJ BeeGee’nin performansıyla saat 16.00’da başlayacak olan ‘happy hour’, saat 19.30’a kadar hız kesmeden Elio Sedef’te devam edecek.

Her hafta sonu farklı bir sürprizle konuklarını şaşırtmaya hazırlanan Elio Sedef, Cuma günleri ise misafirlerine TEB Yıldızlı Geceler etkinliği kapsamında Zeynep Doruk ile canlı müzik keyfi yaşatırken cumartesi akşamları ise DJ Engin ile unutulmaz bir eğlenceye imza atıyor.

Elio Sedef’e ulaşım

Elio Sedef, özel tekneleri ile gelen misafirleri için demirleme alanı ve kendisine ait iskelesinde teknelere kolay ulaşım imkanı sunduğu gibi; Kartal ve Adalar’dan da shuttle imkanı ile ücretsiz ulaşım sağlıyor. Shuttle saatlerine ise http://www.eliosedef.com/ sayfasından ulaşılabiliyor.   Kişi sayısı fazla olan özel davet ve toplantılar için ise farklı çözüm alternatifleri mekan tarafından sunuluyor.

Rezervasyon: 0 530 825 01 07-0 216 382 48 84
https://www.facebook.com/eliosedef

https://twitter.com/Elio_Istanbul

BABYLON SOUNDGARDEN


Ey Babylon sakinleri! Babylon Soundgarden 25 Mayıs'ta Park Orman'da! Karnaval havasında geçecek Babylon Soundgarden'da müzik, umarız ki yağmursuz hava ile birleşecek:) Açık havada gerçekleşecek festivalde üç farklı sahne olacak. Yerli ve yabancı gruplar birbirinden özel performanslarını müzik sevenlerle paylaşacak.

Babylon Soundgarden’ın İstanbul ayağının bu yılki yabancı konukları; Kings of Convenience, DeVotchKa vegypsy’den, swing, calypso’ya çalan müzikleriyle sahneyi  bir anda büyük bir partiye çeviren, Game of Thrones serisi, Harry Potter filmlerinden de tanınan Natalia Tena’nın da yer aldığı Molotov Jukeboxve sıradışı beatbox yeteneği Beardyman...

Saksafonu ile yarattığı harikalarla dünya çapında markalaşmış olan İlhan Erşahin’nin projesi İstanbul Sessions, BaBa ZuLa Ana Sahne’nin yerli konukları olacak. Red Bull Music Academy sahnesi; Türkiye’nin ilk root reggae grubu Sattas,  uRebel Moves, Red Bull Music Academy DJ’leri ve performans sergileyecek daha birçok isimle 3 bin kişilik dans alanına dönüşecek.

Support Vinly serilerinin daimi konuk plak dükkanı Kontra Records, İstanbul Lindy Hoppers dans topluluğu, Babylon Pazarı, Vücut Boyama ve çok daha fazlası Babylon Soundgarden’da olacak.

Bilet fiyatları ise şöyle; tam 85 TL, indirimli 70...

İyi eğlenceler:)


GASTRO İSTANBUL TAM GAZ!

101 İstanbul Lezzet Festivali'nden sonra şimdi de Türkiye'nin en kapsamlı yiyecek-içecek festivali 8 Mayıs'ta gayet güzel bir parti ile açılışını yaptı. 

Festival kapsamında 7-12 Mayıs tarihleri arasında TURYİD üye restoranlarında şefleri festivale özel menülerini hazırlarken 9-12 Mayıs arasında ise Küçükçiftlik Park'ta öne çıkan restoranların şefleri benim gibi yemek yemeyi sevenler için bir araya gelerek birbirinden özel lezzetleri bizler için hazırlıyor. 

Gastro İstanbul etkinliği boyunca İstanbul'un ve Türkiye'nin yeme-içme ve eğlence kültürüne yön veren, şehrin en iyi mekan ve restoranları, mutfakların kahramanları yerli ve yabancı şefler, yöresel tatların büyük ustaları ve sokak lezzetlerinin başarılı temsilcileri, yerli üreticiler, tedarikçiler, uzmanlar ve gurmeler bir araya geliyor. 

Küçükçiftlik Park'ta katılımcı restoranların lezzet stantlarında festivale özel menüler sunulacak, şölen havasında piknikler, davetler, sunumlar, tadımlar yapılıyor, mutfak sırları ortaya çıkıyor, klasik tatlar hatırlanıyor, yeni lezzetler festival konuklarıyla buluşuyor.

Türkiye’nin gece hayatı ve eğlence kültürüne yön veren şehrin en önemli mekanları, müzisyenleri, DJ’leri de festival süresince özel partiler, konserlerle İstanbul’un yeme – içme ve eğlence sahnesini Küçükçiftlik Park’a taşıyor.

Fiyatlar

Festivale giriş fiyatları 5 TL indirimli, 10 TL tam...Gastro İstanbul boyunca birçok restoranın festival için seçilmiş özel menüleri bence oldukça uygun fiyatlarda... Lezzet stantlarında tadım menüleri 5-10-15-20 TL arasında değişen özel fiyatlarla sunuluyor. Festival alanı ve Türk Mutfağı Derneği Etkinlik Çadırı biletleri Biletix’ten ve festival alanı giriş kapısından satın alınabiliyor.





Eğitimlere harika!

Festivalde ayrıca içecek kültürünün gastronomideki yeri ele alınarak tadımlar ve eğitimler yapılıyor. Hazırlanan özel çadırda Türk Mutfağından İtalyan mutfağına kadar dünya mutfağı hakkında düzenlenen paneller sizleri birbirinden özel isimlerle buluşturuyor. Ben Cumartesi günü İtalyan mutfağının eğitimlerine katılacağım için oldukça heyecanlıyım :) Bu eğitimler için fiyatlar ise ayrı. Biletleri tam biletler günlük 50 TL, 4 günlük 150 TL’den öğrenci biletleri ise günlük 20 TL, 4 günlük 60 TL’den satışa sunuluyor.

Şovlar


Wines of Turkey, Anadolu Efes, Johnny Walker ve Yeni Rakı’nın yan sponsorlar olduğu festivalde, ünlü barista ve barmenlerin performanslarıyla, konuk somelier ve içecek uzmanlarının demonstrasyonları da gerçekleşiyor.



Gastro İstanbul'a dair diğer fotoğraflar içinhttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.643613108986847.1073741828.453380081343485&type=1


MARK KNOPFLER GELİYOR!


Rihanna, Justin Bieber derken sıra 80'li dönemlerin rock müzik hayranlarını mutlu etmekte... Birçok rock müzik grubunun ayakta kalmış adamlarından... Penasız gitar çalma tekniğiyle kafaları karıştıran, özellikle blues ve swing müziğin önemli beyaz temsilcilerinden... Aslında zoru başarmış biri; Mark Knopfler! Ve şimdi dünya turnesinde... 5 Ekim’de başladığı dünya turnesinin 35. konseri için 27 Nisan'da ise sıra bizde! GNL ve BKM işbirliği ile Knopfler, Ülker Sports Arena'da rock, swing ve blues müziğin usta ismi hayranlarıyla buluşacak. Efsanevi Rock yıldızı, İstanbullu müzik severlere 5 yıl aradan sonra yeniden müzik ziyafeti verecek.

Mark Knopfler, yeni solo albümü “Privateering”in tanıtımı kapsamında İstanbul’da olacak. “Walk of Life”, “Sultans of Swings” ve “Brothers in Arms” gibi unutulmaz hitleri ile tanınan Mark Knopfler, 2013 yılının Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında 25 ülkede, 72 konser verecek. 

Dünyadaki hayranlarının “eşsiz” ve “modern çağın ozanı” sözleriyle bahsettiği ve son albümü “Privateering”in tarzı ile Blues severlere de bir armağan vermiş olan Mark Knopfler, turnede söyleyeceği “Sultans of Swing”, “Brothers in Arms”, “Your Latest Trick”, “So Far Away”, “Walk of Life” ve “Romeo and Juliet” parçaları herkesi geçmişe götürecek.

Mark Knopfler kimdir? 
12 Ağustos 1949 tarihinde Glasgow’da doğan Mark Knopfler,  okul yıllarında İngilizce’ye yatkınlığı ile dikkat çekti. 1967’de “Harlow Technical College”de bir yıl gazetecilik eğitimi alan ve ardından “Yorkshire Evening Post” gazetesinde iki yıl muhabirlik yapan Knopfler, eğitimine  Leeds Üniversitesi’nin İngilizce bölümünde devam etti.

Üniversite yıllarında ilk grubunu Steve Philips’le kuran sanatçı, 70’li yılların ortasında pek çok grup kurdu veya gruplara dahil oldu. 1978 yılında yayınlanan ilk albüm Dire Straits ile hem Dire Straits hem de Mark Knopfler, Rock müzik tarihinde  önemli sayfa açtılar.

1996 yılından itibaren kariyerine solo çalışmalarıyla devam eden Mark Knopfler,  Rock müzik tarihinin yaşayan en ünlü efsanevi ismi olarak anılıyor.  Bir çok Grammy ödülüne sahip olan sanatçı, “Money For Nothing”, “Sultans Of Swing”, “Romeo and Juliet”, “Walk of Life”, “Your Latest Trick” gibi bir çok hit şarkıya imza atmıştır. Ayrıca Bob Dylan ve Randy Newman’in albümlerini prodüktörlüğünü yapmış, bunun yanı sıra Cal, LocalHero, Princess Bride ve A Shot at Glorygibi birçok filmin film müziklerini yapmıştır.

İşte Biletix linki; http://www.biletix.com/etkinlik/PLMKR/ISTANBUL/tr

Dinlemek isterseniz; http://www.youtube.com/watch?v=f-G-GHTFoX4

KITCHENETTE'LERDE 'TASTE THE MUSIC' ZAMANI!


Her saatin lezzet mekanı Kitchenette, konuklarına sunduğu benzersiz keyiflere bir yenisini eklemiş... Kitchenette’in Palladium, Taksim, Kanyon, Etiler ve Erenköy şubelerini tercih edenler ‘Taste the Music’ etkinliği ile saksafon ve trompet eşliğinde yemenin keyfine varıyor...

‘Taste the Music’ kapsamında Palladium şubesinde her Perşembe, Erenköy’de her Cuma, Etiler’de her Cumartesi saksafon performansları ve Kanyon’da her Cuma, Taksim’de ise her Cumartesi yapılacak trompet performansları, yemekle beraber müziğin de tadını çıkarmak isteyenler için bence ideal...

'Taste the Music' takvimi:

Perşembe-Palladium Saat:19.00
Cuma-Kanyon Saat 18.00, Erenköy 20.30
Cumartesi –Taksim Saat 19.00, Etiler 20.30

www.kitchenette.com.tr
www.istanbuldoors.com

















KADINLAR CUMARTESİ GÜNÜ ROXY'E! 


Bu cumartesi bence Roxy, şimdiye dek görmediği bir kadın popülasyonuna sahip olacak! Neden mi?
Çünkü; Tuborg Gold sponsorluğunda Roxy’de Nejat İşler ve Mehmet Günsür DJ Setinin başına geçiyor!!!

Aslında Roxy ve Tuborg bunu hep yapıyor! Eğlence hayatına yeni heyecanlar getiren Roxy ve Tuborg, daha önce DJ'lik deneyimi olmayan ve yakın arkadaş olan ünlü isimleri Gold’N Rock etkinliklerinde bir araya getirerek DJ setin başına geçip performans sergiletiyor.

Bakalım Roxy ve Tuborg'un diğer süpriz isimleri kimler olacak?...

Performans 22.00'de başlayacak bilginize... Biz Tuborg ve Roxy'nin davetlisi olarak yerimizi alacağız... Sizi de bekleriz:)

ANJELIQUE'DE MUHTEŞEM BİR GECEYE HAZIR MISINIZ?


Veee İstanbul'un en güzel eğlence mekanlarından biri olan Anjelique, yeni bir 'Cuma Partisi' ile yine karşımızda! Ünlü mekanın bu akşamki konukları bu kez, dünyanın en ünlü gece klüplerinin gözdesi ve New York merkezli parti organizasyonu şirketi Sheik ‘N’ Beik DJ’leri Julio ve Nikko Gibler!

Bu akşam 23.00’te dünyaca ünlü iki DJ’i daha müzikseverlerle buluşturacak olan Anjelique, misafirlerine yine unutulmaz bir müzik ve dans ziyafeti yaşatacak.

Sadece dünyaca tanınan DJ’ler olarak kalmayan, pek çok farklı projeye prodüktör olarak imza atarak uluslararası platformda tanınan iki ünlü DJ, benzersiz show performanslarıyla dünya üzerinde binlerce kişiye ulaşıyor.

Amerika ve dünyadaki sayılı gece klübünden sonra bu kez İstanbullu hayranlarıyla buluşacak olan iki ünlü DJ, Anjelique misafirlerine unutulmaz bir gece yaşatacaklar.

Adres: Salhane Sok. No:5 Ortaköy
Telefon: 0 212 327 28 44


KITCHENETTE'LERDE 'TASTE THE MUSIC' ZAMANI!

Her saatin lezzet mekanı Kitchenette, konuklarına sunduğu benzersiz keyiflere bir yenisini ekliyor. Kitchenette’in Palladium, Taksim, Kanyon, Etiler ve Erenköy şubelerinde başlayan ‘Taste the Music’ etkinliği, saksafon ve trompet eşliğinde müziğin keyfine varmak isteyenleri bekliyor. Kitchenette’in 5 şubesinde aynı anda başlayan ‘Taste the Music’ performansları, saksafon ve trompet eşliğinde müzikle süslenmiş, farklı bir yemek deneyimi yaşatacak.

‘Taste the Music’ kapsamında Palladium şubesinde her Perşembe, Erenköy’de her Cuma, Etiler’de her Cumartesi saksafon performansları ve Kanyon’da her Cuma, Taksim’de ise her Cumartesi yapılacak trompet performansları, yemekle beraber müziğin de tadını çıkarmak isteyenleri bekliyor.

'Taste the Music' takvimi:

Perşembe-Palladium Saat:19.00
Cuma-Kanyon Saat 18.00, Erenköy 20.30
Cumartesi –Taksim Saat 19.00, Etiler 20.30

www.kitchenette.com.tr
www.istanbuldoors.com




PASKALYA İÇİN ADRESİNİZ HILTON VE CONDRAD! 

Paskalya’yı sevdikleriyle birlikte neşe içinde kutlamak isteyenler Hilton İstanbul ve Conrad İstanbul’da buluşuyor. Hilton İstanbul’un eşsiz Boğaz manzarasına hakim mekanı Bosphorus Terrace Restaurant, 8 Nisan ve 15 Nisan Pazar günü özel paskalya Brunch’ında sizleri bekliyor. Bu özel günü lezzetler eşliğinde Hilton İstanbul Bosphorus Terrace Restaurant kişi başı alkolsüz içecekler KDV dâhil sadece 95 TL’ye geçirebilirsiniz. Ayrıca 0-6 yaş çocuklara Brunch ücretsiz, 6-12 yaş %50 indirimli.

Conrad Istanbul’da ise 8 Nisan Pazar günü Monet Restaurant’ta sunulacak kahvaltı öğlen 12’ye dek sürecek ve bu günü sevdikleriyle birlikte kutlamak isteyenler için özel Paskalya köşesi kurulacak. Bu güne özel açık büfe kahvaltı, büfedeki içecekler dahil kişi başı 59 TL, Ayrıca 0-6 yaş çocuklara ücretsiz, 6-12 yaş %50 indirimli.

Paskalya’yı tüm ritüelleriyle yaşamak ve enfes bir Pazar günü geçirmek için Hilton İstanbul ve Conrad İstanbul’da yerinizi şimdiden ayırtın.

Rezervasyon için;
Hilton İstanbul:    0212 315 6000
Conrad İstanbul:  0212 310 2525



BIG PLATE'DE LATİN GECESİNE HAZIR MISINIZ?

2009 yılından bu yana İstinye Park AVM'de hizmet veren Big Plate, cuma günleri düzenlediği ve klasik haline gelen Big Plate Latin gecelerine devam ediyor. 16 Kasım Cuma akşamı gerçekleşecek olan Big Plate Latin Gecesi’ne ünlü dansçı Mouaze Konaté ve Fransa’nın en ünlü kadın salsa dansçılarından partneri Fanny Frosini konuk oluyor.

New York stili On2 Salsa ve chacha konusundaki uzmanlığıyla bilinen Konaté, pek çok uluslararası dans organizasyonu için şovlar ve koreografiler hazırlıyor. Ayrıca Paris’te açtığı okulunda yeni salsa tutkunlarını yetiştiriyor.

Fransa’nın en ünlü kadın salsa dansçılarından olan Fanny Frosini ise, dans etmeye 5 yaşında caz ve baleyle başladı. Mouaze Konaté ile 3 yıldır dans etmekte olan Frosini, pek çok uluslararası salsa kongresinde Konaté ile çift olarak şovlarının yanında solo şovlara da çıkıyor.
big plate, 16 kasım, latin gecesi, latin dansı, istinye park avm, istinye park, istinye park etkinlik, aynereyegitsek.blogspot.com


Big Plate'i hatırlayalım

Big Plate, 2009 yılında İstinye Park AVM’de açıldı. Big Plate’in menüsünde Akdeniz mutfağı ağırlıklı olmak üzere dünya mutfaklarından örnekler bulunuyor. Big Plate balkon, ana salon ve üzeri açılıp kapanabilen teras olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Hafta içi 09.00–00.00, hafta sonu ise 09.00–02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Big Plate’in kahvaltı çeşitleri arasında; Solo Pancakes, Biggy Banana Pancakes, Very Berry Waffle, Otlu Hafif Tost, Çok Peynirli Tost, Big Plate Kahvaltı Tabağı, Californian Omlet, Beyaz Omlet, Peynirli Omlet, Scrambled Eggs, Sahanda Yumurta, pazar günleri ise Eggs Benedict ve Eggs Royal yer alıyor. Menüde yer alan diğer başlıklar; günün çorbası, başlangıç, sandviç, salata, mini salata, pizza, risotto, makarna, yanında, ana yemek, tatlı, sıcak içecekler, çay serisi, soğuk içecekler ve kokteyl olarak sıralanıyor.


Adres: İstinye Park AVM, Hillside girişi, İstinye
Telefon: 0 212 345 62 88



'2 ŞEF, 30 TAT, TEK DENEYİM!'


Alaçatı'nın gözde mekanları bir ilke imza atıyor! Barbun ve L'escargot ekibi 23 Ekim Salı günü tek bir restoranda birleşerek 30 course’luk özel tadım menüsünü sizler için hazırlıyor...

Şef Kemal Demirasal ve şef Yılmaz Öztürk… Alaçatı’ya gönül vermiş, fine dining restoran şefliğinde iki önemli isim… Ortak amaçları ise; oluşturdukları özel tadım menüsü ile doğaya uzak kalmış ruhları yine doğayla perçinlemek!

Şef Kemal Demirasal'ın Barbun'u  ve Şef Yılmaz Öztürk'ün L’Escargot'u sizi muhteşem bir ziyafete davet ediyor... Fine dining restoran özelliğiyle hazırladıkları sunumlarla kendilerine hayran bırakan her iki restoran ekibi, Türkiye’de bir ilke imza atarak ‘2 Şef, 30 Tat, Tek Deneyim!’ etkinliği çerçevesinde 23 Ekim Salı günü Alaçatı ziyaretçileri için 30 course’luk bir tadım menüsü hazırlıyor.

Sonbahar sezonunun yerel malzemeleri ile hazırlanacak olan bu özel menü, sebze, meyve, balık, et, kümes ve av hayvanları gibi multi tadımlardan oluşuyor.  Bu özel etkinlikte her yemek sofistike detaylar ve gurme dokunuşlar ile bir sanat eseri olarak sunuluyor. Tadımlara, birbirinden özel lokal şaraplar eşlik ediyor.
Fine dining konseptiyle hizmet veren Barbun ve L’Escargot’un misafirleri için hazırladıkları sunumlarla konuklarına unutamayacakları deneyim sağlamaları onları farklı kılan en önemli özellik!

Barbun, Ege Bölgesi'nde her bir üreticinin özenle yetiştirdiği ve Ege mutfağına damgasını vuran yöresel malzemeleri, yaratıcı ve modern gastronomik metodlarla misafirleriyle buluştururken L’Escargot ise birbirinden seçkin lezzetleri, şarap & yemek uyumu teması ile hazırlanan tadım menülerini geniş şarap yelpazesi ve detaycı servis anlayışı ile misafirlerine sunuyor.

Barbun ve L’Escargot’un ev sahipliğini yapacağı ‘2 Şef, 30 Tat, Tek Deneyim!’ için acele etmelisiniz! Sadece 40 kişinin faydalanabileceği unutulmaz deneyim için 0 232 716 67 00 numarasını arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.















ICEBAR IST'TE KARAOKE ZAMANI!

İstanbul’un gözde mekanlarından Icebarist&Warm Lounge farklı tarzıyla her Çarşamba Karaoke konseptine yeni bir soluk getiriyor. Şehrin sıradanlaşan ve boğucu atmosferinden çıkmak isteyenler için kaliteli müzik ve eğlence alternatifi sunan Icebarist&Club Lounge, kendine has tarzıyla yarattığı karaoke konseptini her Çarşamba karaoke severlerle buluşturuyor.

Icebarist&Club Lounge karaoke günleri Michael Jackson, Bon Jovi  ,Cool & The Gang, Eurythmics, Whitney Houston, Prince, New Kids on the Block , Modern Talking gibi 80’ler popüler müziğinin efsanevi isimleriyle başlıyor. Bir nesli etkilemiş daha bir çok sanatçının artık klasikler arasına giren şarkılarıyla  farklı bir karaoke deneyimi için 5 Eylül gecesi Icebarist&Club Lounge’da  sizleri bekliyor.

Tüm zamanların en büyük müzisyenlerinden 22 Grammy ödüllü Stevie Wonder’ın akıllara kazınmış şarkıları Icebarist’de yeni karaoke konseptiyle buluşuyor. Icebarist&Club Lounge, I Was Made to Love Her, Superstiton, Higher Ground, You Haven’t Done Nothing, I Just Called to Say I Love You gibi Stevie Wonder hitleriyle eğlenceli bir akşam için 12 Eylül gecesi sizi İstanbul’un en ‘cool’ mekanına  davet ediyor.

Maslak’da bulunan Windowist Tower binasının altında yer Icebarist&Club Lounge, dünyaca ünlü heykeltıraş ve tasarımcılar tarafından tasarlandı. Hafta içi her gün 15.00’den 01.00’e kadar açık olan mekânda, Cuma ve Cumartesi geceleri ise eğlence 04.00’a kadar devam ediyor.

Program: 
05.09.2012 80’ler pop
12.09.2012 Stevie Wonder

Rezervasyon için:
Eski Büyükdere Cad. No: 26 Maslak İstanbul
+90 212 214 74 44
cool@icebarist.com
www.icebarist.com

"AY NEREYE GİTSEK?" BEBEK ŞENLİĞİ'NDEYDİ

Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Bebek Şenliği, bu hafta sonu Bebek Parkı'nda gerçekleşti. Şenlikte 3 gün boyunca birbirinden seçkin markalar, genç sanatçıların eserlerinden oluşan standlar, genç ve özgün tasarımcılar, vintage kıyafetler, el yapımı takılar, kitap, hediyelik eşya ve ev aksesuarları gibi çeşitli ürünler sergilendi.

Arayıp da bulamadığınız birçok ürünü şenlikte görebilmeniz mümkündü. Seramik el yapımı seramiklerden vintage elbiselere, el yapımı takılardan gece elbiselerine kadar birçok farklı ve tarz ürünü Bebek Şenliği'nde bulmak mümkündü. Özellikle dikkatimi çeken markalar; Nilay Yürükçü'nün Adya'sı, Nesrin Dugan'ın Zerger'i, ŞeyMe'nin elbiseleri, Zeynep Güçlüten'in tasarım şapkaları oldu! Günün en güzel sürprizi ŞeyMe'den alınan en beğendiğim elbisenin hediye edilmesi oldu:)) Üç nün boyunca düzenlenen etkinlikler ve DJ performansları ile müziğe de doyan Bebek Parkı ziyaretçileri, hem alışverişe hem de eğlenceye doydu:) 

Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Bebek Şenliği, bu hafta sonu Bebek Parkı'nda gerçekleşti. Şenlikte 3 gün boyunca birbirinden seçkin markalar, genç sanatçıların eserlerinden oluşan standlar, genç ve özgün tasarımcılar, vintage kıyafetler, el yapımı takılar, kitap, hediyelik eşya ve ev aksesuarları gibi çeşitli ürünler sergilendi.

Arayıp da bulamadığınız birçok ürünü şenlikte görebilmeniz mümkündü. El yapımı seramiklerden vintage elbiselere, el yapımı takılardan gece elbiselerine kadar birçok farklı ve tarz ürünü Bebek Şenliği'nde bulmak mümkündü. Özellikle dikkatimi çeken markalar; Nilay Yürükçü'nün Adya'sı, Nesrin Dugan'ın Zerger'i, ŞeyMe'nin elbiseleri, Zeynep Güçlüten'in tasarım şapkaları oldu! Günün en güzel sürprizi ŞeyMe'den alınan en beğendiğim elbisenin hediye edilmesi oldu:)) Üç nün boyunca düzenlenen etkinlikler ve DJ performansları ile müziğe de doyan Bebek Parkı ziyaretçileri, hem alışverişe hem de eğlenceye doydu:) 

"SAMATYA'DA MÜZİK; ZİL VE CAZ FESTİVALİ"

Samatya ilginç bir festivale evsahipliği yapıyor! Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğini yapacağı “Samatya’da Müzik; Zil ve Caz Festivali”  kapsamında 6 Haziran’da Mercan Dede – İstanbul Quartet, 7 Haziran’da Erkan Oğur – Telvin ve 8 Haziran’da Şevval Sam sahne alacak.

TURAD; yüz yıllardır farklı kültürleri bir arada barındıran, bu yönüyle ‘İstanbul mozaği’ni tam anlamıyla yansıtan eski ve renkli bir semt olan Samatya’yı canlandırmak, yeni bir turizm çekim merkezi haline getirmek amacıyla gerçekleştirdiği “Samatya’da Müzik: Zil ve Caz Festivali”nin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyor.
Festival kapsamında 6-7-8 Haziran tarihlerinde sırasıyla Mercan Dede-İstanbul Quartet, Erkan Oğur-Telvin ve Şevval Sam sahne alacaklar.

Saat 21.30’da başlayacak konserler müzikseverler tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek. Samatya Meydanı’ndaki işletmeler de meydanda hazırlanacak az sayıdaki masa ile festival için özel menüler (5 soğuk meze, 2 ara sıcak, mevsim salata, kebap veya mevsim balığı, meyve veya tatlı ve 20 cl Yeni Rakı’dan  oluşan menüler 65 TL) hazırlıyor. Yemek rezervasyonları http://elit.yemeksepeti.com/ dan da yapılabiliyor.
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve Kerem Görsev Trio, Arto Tunçboyacıyan Trio ile Leman Sam’ın sahne aldığı festival, İstanbullu zil ustası Zilciyanların anısına “Zil ve Caz” adını taşıyor.

17. yüzyılın başlarında Trabzon’dan İstanbul’a göç ederek Samatya’da yerleşen ve yaptıkları zillerle Saray’ın ilgisini çeken Zilciyan Ailesinin, ilk atölyesi Samatya’da. Dönemin padişahının özel fermanıyla zil üretme hakkı kazanan Zilciyan Ailesi’nin kalay, bakır ve altın karışımından özel bir formülle ürettikleri ziller, halen Rock ve caz dünyasının usta bateristleri tarafından ısrarla aranıyor. The Beatles, U2, Deep Purple, Pink Floyd, Rolling Stones, Gun’s and Roses ve enstrümantal grupların en ünlüsü Shadow’un ritmik davulcusu Brian Bennet gibi dünyaca ünlü sanatçılar tarafından tercih edilmiş ve edilmeye devam ediyor.

Samatya’da Müzik: Zil ve Caz Festivali Program:
6 Haziran 2012 Çarşamba: Mercan Dede - İstanbul  Quartet
7 Haziran 2012 Perşembe : Erkan Oğur -Telvin
8 Haziran 2012 Cuma: Şevval Sam

Yer: Samatya Meydanı
Saat: 21.30

PEMBE GÖZLÜKLERİNİZİ TAKIN; 'BERINGER WHITE ZİNFANDEL' FESTİVALİ BAŞLIYOR

25 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında, İstanbul’un en popüler mekanlarında, Beringer White Zinfandel sizlerle buluşuyor. Bu rose, yaza merhaba demek için harika bir seçim. 25 Mayıs - 3 Haziran 2012 tarihleri arasında 3.’sü düzenlenen Beringer White Zinfandel Festivali ile yaza merhaba demenin en tatlı yolunu keşfedin. 10 gün boyunca, İstanbul’un en popüler mekanlarında, Beringer White Zinfandel keyfini doya doya çıkartabileceksiniz.


İstinye Park Armani Café, Nişantaşı Delicatessen ve Juno, Bebek Mangerie, Taksim Good Mood ve tüm Kırıntı şubelerinde festival boyunca Beringer White Zinfandel’in 1 kadehi 12TL, 1 şişesi ise 60TL’ye servis edilecek. White Zinfandel keyfini evde tatmak isteyenler ise tüm Online Mahzen, Şütte, Nezih ve İstinye Park Mania Gurme mağazalarından 1 şişesini 29TL’den satın alabilecekler. Beringer White Zinfandel, genç ve eğlenceli. Hafif tatlı ve çok lezzetli. California Collection serisi ile Türkiye’de bulunan Beringer şarapları, Yeni Dünya şaraplarındaki trendin ülkemizdeki en beğenilen temsilcileri arasında yer alıyor. California White Zinfandel (Zinfandel Rose) serinin en gözde ürünü. Hafif tatlı yapısı ve akıldan çıkmayan aromaları ile bu orijinal Rose’nin her fırsatta içmek isteyeceğiniz ya da içmek için fırsatlar yaratacağınız cezbedici bir lezzeti var. Kalifornia yaşam tarzinin olmazsa olmazı olan White Zinfandel canlı pembe rengiyle ve hem burunda hem de damakta taze çilek aromalarıyla sizi baştan çıkaracak.

CHILL OUT FESTİVALİ'NE HAZIR MIYIZ?:)

Lounge FM 96.0 tarafından düzenlenen Chill-Out Festival Istanbul’un yedincisi 20 Mayıs 2012 tarihinde Kemer Golf & Country Club’da gerçekleşiyor!Chill-Out Festival İstanbul, 20 Mayıs Pazar günü sabah 12.00’den gecenin ilerleyen saatlerine kadar, doğanın içinde, açık havada, dünya çapında isim yapmış birbirinden ünlü sanatçı ve grupların konserleri ile unutulmayacak bir deneyim yaşatacağa benziyor.



Kesintisiz 12 saat müziğin olacağı festivalin onur konuğu, günümüz Afrika müziğinin en büyük efsanesi, Senegal barış elçisi, 15 kişilik muhteşem orkestrası eşliğinde Baaba Maal! Kolombiya kökenli Combo Barbaro grubu ve benzersiz sesiyle sayısız başyapıta hayat vermiş olan Alice Russell ile birlikte funk, jazz ve latin tarzlarını harmanlayarak downtempo dünyasının öncü isimlerinden biri haline gelen Quantic de kaçırılmaması gereken Türkiye'deki ilk performansları için Chill-Out Festival İstanbul 2012’yi seçti. Nu-jazz tarzının yaratıcısı ve başlı başına bir akımın ilham kaynağı, Almanya'nın medar-ı iftiharı Jazzanova, muhteşem enerjisi ile grubun performansını bir üst seviyeye taşıyan Paul Randolph’un vokallerinin katkısıyla ve 7 kişilik kollektif orkestrasıyla festivalin temposu en yüksek anlarına imza atarken İtalya’dan lounge müziğin gelmiş geçmiş en sevilen markası Montefiori Cocktail ve bu kokteyli burlesque şovuyla dayanılmaz bir lezzete dönüştüren Amber Topaz, kalp atışlarını yükseltecek. Festivalin bu sene müzik severlere takdim edeceği yeni yetenekler ise 70'lerın folk müziğine modern sesler katarak yeni nesil hippi ruhunu yaşatan ve son dönem Avrupa festivallerinin en aranılan üçlüsü, Ingiltere'den Stealing Sheep.  Ayrıca, dünyanın 4 bir köşesinden gelen sanatçıların oluşturduğu, fantastik sahne performanslarıyla festivalin büyük sürprizi The Cuban Brothers... Bu muhteşem sanatçı kadrosu içinde ülkemizi temsil etme görevini de Türkiye’nin gelecek vaddeden en yetenekli gruplarından Mao Mak üstleniyor.

Ben en çok QUANTIC & ALICE RUSSELL with the Combo Barbaro'yu seviyorum

İşte grupların bazı parçaları... Gitmeden dersinize iyi çalışın:)

http://www.youtube.com/watch?v=KlESikzUF5M
http://www.youtube.com/watch?v=z7BdvkFnQG4
http://www.chilloutfest.com/

İlgili telefon: 0.212.2835050

GUNS 'N' ROSES VE EVANESCENCE GELİYOR!

Dünyanın birçok ünlü grubunu Rock müzikseverleri ile buluşturacak “Tuborg GoldFest”le İstanbul müziğe doyacak. Temmuz ayında İstanbul Parkorman’da gerçekleşecek festivalde, dünyaca ünlü grup ve sanatçılar sahne alacak. Parkorman, yenilenen çehresiyle “Tuborg GoldFest”e ev sahipliği yapıyor. Şehrin göbeğinde, stres ve kargaşadan uzakta, doğayla iç içe olacak bu festival, Türkiye’deki tüm rock sevenlerin de buluşma noktası olacak.

“Tuborg Goldfest” türler arası dağılıma gösterdiği özenle de dünya standartlarında bir festival olma özelliği taşıyor. Rock’n’roll, numetal, senfonik rock ve hard rock gibi rock müziğin farklı türlerinden dev isimlerin sahne alacağı festival, rock müziğin farklı türlerine gönül veren herkese muhteşem bir müzik deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. “Tuborg Gold” sponsorluğunda 4, 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde İstanbul Parkorman’da gerçekleşecek festivalde, Guns’N’Roses, Evanescence, Apocalyptica, Within Temptation, Godsmack, In Flames, Lacuna Coil, Heaven Shall Burn, Ugly Kid Joe, Disciples of Dio, Skindred, Sweet Savage gibi dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra Şebnem Ferah, Pentagram, Redd, Aylin Aslım, Malt, Foma, Erdem Yener, Planeur, Gürcan Ersoy, Ayşe Saran, Gren, Nefes gibi isimler de sahne alacak.

3 tam gün sürecek festival, İstanbul’un merkezinde müzikle dolu bir yaz geçirmek isteyenleri ağırlayacak.

Purple Concerts organizasyonuyla 4, 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek “Tuborg GoldFest”in biletleri, 3 Biletix’ten, 135 TL’den başlayan fiyatlarla satışta!

L'OREAL'DEN 'BEYAZ KELEBEK' PROJESİ!

Dün aynereyegitsek.blogspotu temsilen Paprika İletişim tarafından Nişantaşı Atiye sokaktaki The House Cafe'de düzenlenen L’Oréal  'Beyaz Kelebek' tanıtım toplantısında katıldım. L’Oréal  Profesyonel Ürünler Bölümü Genel Müdürü Sertaç Önen ve Gülşah Camcı'nın evsahipliğinde yapılan lansmanda anladım ki tüm L’Oréal tüm kadınların ortak derdi olan 'KUAFÖR' sorununu tamamen ele almış durumda.

House Cafe'nin içeri kısmında bulunan big table'ın misafirlerin rahatlığı için özel olarak seçildiğini düşündüğüm organizasyonda ikramlar birbirini kovaladı.

Unutmadan söylemeliyim ki,  Zerger tasarımlı takı hediyeleri için Paprika İletişim'e ve değerli tasarımcılara,  birbirinden özel ürünler için de L’Oréal 'e teşekkürü borç bilirim:)




'Beyaz Kelebek' projesinden bahsedecek olursak, dünyanın 1 numaralı kozmetik markası olan L’Oréal,  en önemli iş ortağı olan kuaförlerin, zanaatkâr ruhları ile yaratıcılığını besleyen bir şirket olarak, sektörü geliştirmek ve mükemmelleştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

L’Oréal, Türkiye’de 2 senede bir, 2500 kadın üzerinde yaptırdığı kapsamlı bir araştırma ve bölgesel olarak kuaför müşterilerinin beklentilerinin incelendiği araştırmalar sonucunda, hayata geçirdiği ‘Beyaz Kelebek’ projesi ile tüketici ihtiyaçlarını daha iyi anlayarak kuaförlerin müşterilerine verdikleri servis standartlarını yukarı çekmeyi amaçlıyor.

7 Mayıs’ta İzmir Swiss Otel’de detayları paylaşılan proje ile ilgili açıklama yapan L’Oréal  Profesyonel Ürünler Bölümü Genel Müdürü Sertaç Önen, “İzmir’in pilot bölge olarak belirlendiği ‘Beyaz Kelebek’ Projesi bir sektörel gelişim-değişim ve motivasyon projesidir. L’Oréal ile çalışan çalışmayan tüm kuaförleri içine alacak büyük bir projedir. Kuaförlerin birebir ziyaret edilerek durumlarının analiz edileceği, ardından da ‘İletişim, hijyen ve salon dekorasyonu’ başlıkları altında özel eğitim programlarıyla ekiplerini geliştirmelerine yardımcı olunacağı projede, yoğun eğitim sürecini tamamlayan kuaförler, salonlarındaki denetim sürecinden de başarıyla geçtikleri takdirde ‘Beyaz Kelebek’ sertifikasına sahip olacak” dedi.

Önen, sözlerine “Saç konusunda her zaman son sözü kuaförlere bırakıyoruz. Kuaförlerin saçı en iyi bilen, saçın ihtiyaçlarını en doğru teşhis eden zanaatkârlar olduğuna inanıyoruz.  Kuaförlük mesleğini sadece saçla ilgili doğal ihtiyaçlar olan saç kesimi, saç bakımı gibi işlemlerin uygulandığı bir meslek olarak görmüyoruz,  kuaförlüğü saç ustalığının konuşturulduğu bir zanaat, yaratıcılıkla ve modayla şekillenen bir sanat olarak görüyoruz” diyerek devam etti.



“Kuaförler bizim dostlarımız, ortaklarımız” diyen L’Oréal Profesyonel Ürünler Bölümü Genel Müdürü Sertaç Önen, bu ortaklıkla kuaförlerin işletmelerini geliştirmeleri için işletmecilik danışmanlığı verdiklerini, maddi olarak işletmelerini büyütmeleri ve daha karlı hale getirmeleri için onlara destek olmanın dışında manevi olarak paylaşımlarını da hep en üst düzeyde tuttuklarını belirtti.

1 Eylül’de başlayacak Beyaz Kelebek Projesi’nin eğitimlerinin içeriği;

İletişim: 
Bu bölümde kuaförlere doğru iletişim ve teşhis ile ciroları nasıl artırabilecekleri, kaliteli ekip iletişimi ile neler kazanabilecekleri anlatılacak. Mutlu müşterinin 4 müşteri getirirken, mutsuz müşterinin 13 müşteriyi nasıl götürdüğü, müşterilerin ne düşündüğü, düşündüklerini kimlerle ve ne şekilde paylaştıkları, müşteri odaklılığın ne demek olduğu ve müşterilerin kuaförlere ne kadar sadık olabilecekleri aktarılacak.

Dekorasyon: 
Salon dekorasyonunun kuaför salonu sahiplerini ve onların hayallerini nasıl yansıttığı, hedef kitleye uygun olup olmadığı, ideal bir salon dekorasyonunun ve tasarımının, doğru salon ambiyansının, müşteri mutluluğunu en üst düzeye taşıyabileceği, salonun bir huzur bulma yeri olmasının müşteri sadakatine etkisi, farklı servisleri doğru ambiyansta doğru ritüel ile müşterilere sunmanın önemi anlatılacak.

Hijyen: 
Müşterinin kuaför salonlarını tekrar tercih etmemelerindeki en önemli sebeplerden birinin hijyen şartları olduğu, hijyenik olduğu düşünülen salonun aslında öyle algılanamayabileceği, hijyen sağlamanın farklı yöntemleri, çalışanların kişisel bakımına önemi aktarılacak.

Araştırma sonuçlarından notlar: 
İzmir ilinde Konak/Alsancak, Gaziemir, Bornova, Balçova, Karşıyaka/Bostanlı, Hatay/Güzelyalı ve Buca olmak üzere 7 bölgede yapılan araştırmada kadınlara “Bir kuaför salonundan bekletiniz nelerdir? 1’den 5’e kadar sıralayınız.’’ sorusu soruldu.

•Katılımcıların kuaför salonlarından en önemli beklentisi yüzde 85 oranında “Temizlik ve Hijyen” olduğu görüldü.
•2.önemli beklentileri yüzde 38 ile sıcak yaklaşım,
•3.sıradaki beklentileri yüzde 27 oranı ile uygun fiyat,
•4.sıradaki en önemli beklentileri İlgi/alaka,
•5.sıradaki en önemli beklentisi ise güvenilir olması olarak sıralandı.

Türkiye özelinde yapılan araştırma:

L’Oréal tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Antalya, Samsun olmak üzere 8 ilde, 16-64 yaş arası, 2500 kadının katılımıyla yapılan araştırmaya göre ise kadınların yüzde 30’u hiç kuaföre gitmezken, yüzde 37’si ayda bir, yüzde 19’u iki haftada bir, yüzde 16’sı iki aydan daha esnek, yüzde 13’ü iki ayda bir, yüzde 7’si haftada birden fazla, yüzde 8’i ise haftada bir gidiyor. Türk Kadını en çok sırasıyla saç kesimi, fön, boya, kalıcı düzleştirme, röfle ve kaynak için kuaföre gidiyor.  Özellikle 16-20 yaş arası gençler kuaföre daha çok ilgi gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder