17 Ocak 2014 Cuma

HAFTA SONU NE YAPALIM DİYENLERE!...

Yoğun iş temposundan sonra gelen hafta sonu, çölde vaha gibidir! Evet, bugün Cuma… Çoğumuzun en sevdiği gün. İşte bu hafta sonu, yorgunluğunuzu atabileceğiniz birkaç öneri…

Bu hafta ikisi Türk olmak üzere beş yeni film vizyona giriyor;

Sen şarkılarını söyle: Müzikal tadına bir dram olan filmin başrol oyuncuları; Oscar Isaac,  Carey Mulligan, Justin Timberlake,  Ethan Phillips,  Garrett Hedlund. Filmde, 60'ların New York'unda Dave Van Ronk isimli müzisyenin folk müzik ortamlarındaki hikayesi anlatılıyor.

Düzenbaz: Yönetmenliğini David O. Russell’ın üstlendiği filmin başrollerini Bradley Cooper, Amy Adams, Jennifer Lawrence, Christian Bale, Jeremy Renner paylaşıyor. Film, New York’un tehlikeli bölgelerinde geçen inanılmaz komik ve akla sığmayan gerçek bir operasyonun hikayesi.

Karlar Ülkesi:  Disney yapımı animasyon filmin yönetmenliğini Chris Buck ve Jennifer Lee yürütürken, başkarakterleri seslendiren isimler Kristen Bell ve Jonathan Groff.

Çılgın Dershane: Paşhan Yılmazel, Ozan Aydemir, Duygu Çetinkaya, Okan Karacan ve Zeynep Aktuğ’un rollerini paylaştığı film, dershaneler arası müzik yarışmasına katılan Özlem Dershanesi öğrencilerini maceralarını konu ediniyor.

Kadın İşi-Banka Soygunu: Film, farklı nedenlerle hayal kırıklığına uğramış, kalpleri kırık 4 kadının, kendileri için göze alamayacakları riskleri, şartlar ne olursa olsun birbirleri için göze alarak kalkıştığı banka soygunu macerasını anlatıyor. Meltem Cumbul, Filiz Ahmet, Ayten Uncuoğlu, Meral Çetinkaya ve Özge Ulusoy başrollerde.

Pazar günü sinemaya giderim, konser isterim, tiyatro isterim diyenler için ise işte öneriler;

Bugün,

Babylon Lounge'da Electro Swing gösterisi,
Nardis Jazz Club'da Luis Ernesto Gomez y La Descarga Band
Sakıp Sabancı Müzesi'nde Cedric Pescia,
Babylon'da Ayhan Sicimoğlu&Latin All Stars Feat. Rodrigo Rodriguez,
Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde Koray Candemir,
Jolly Joker Balans'da Gökhan Tepe,
Raika'da, Can Gox,
Jazz Company'de, Cenk Erdem&Yıldız Savaşları var.

Yarın da program oldukça dolu.

Nardis Jazz Club'da Sibel Köse Group,
The Mekan'da Ezginin Günlüğü,
Jolly Joker İstanbul'da, Cem Adrian,
Babylon'da Portecho,
garajistanbul'da Melis Danişmend,
Sahne İstanbul'da Funda Arar,
Jazz Company'de Olgun Açar Quartet sahne alıyor.

Pazar günü ise,

Caddebostan Kültür Merkezi'nde Candaş Orkestrası’nı dinleyebilir,
Plato Sanat'ta 26 Ocak'a kadar sürecek Orhan Cem Çetin fotoğraf sergisini gezebilir,

Ali Poyrazoğlu'nun gösterisi ‘Asi Kuş’u, Trump Towers Mall Sahnesi'nde izleyebilirsiniz.

Sinema, konser, tiyatro… Öncesinde veya sonrasında güzel bir yemeğe ne dersiniz?

Bu haftanın tavsiyesi; Teppanyaki Alaturka!

1945-50 yıllarında Japonya'da doğan ve Tiyatral pişirme tekniği sayesinde turistlerin yoğun ilgi göstermesi sonucunda önce Asya'da, sonrasında ise tüm dünyada en popüler Uzak Doğu pişirme yöntemi haline gelen Teppanyaki, Teppanyaki Alaturka ile Etiler'de yeme içme tutkunlarıyla geçtiğimiz günlerde buluştu.
Teppanyaki'nin anlamını merak edenlere hemen belirtmekte yarar var; kelimenin kökeni; Japon mutfağında demir tabak anlamına gelen "teppan" ve ızgaralanmış ve az yağda pişirilmiş anlamına gelen "yaki" kelimelerinden türemiş...



Sacda pişirilen yemek yöntemiyle dikkat çeken mekanda, misafirler Türk yemekleri ile yepyeni bir lezzet serüvenine eşlik ediyor. 300 dereceye kadar çıkan sac levhaların etrafına oturan konukların hemen önlerinde seçilen yemekleri pişirilen ve dünyada en çok tercih edilen Istakoz kuyruğu, jumbo karides, tataki, unagi , ördek, kaz ciğeri gibi Teppanyaki yemeklerinin yanına sebzeli ya da köri soslu bonfile, kuzu tarak,  fileto balıklar, şişler, tuzda balık, sahanda pişen sebzelere, deniz mahsulleri ekliyor ve bu mutfağı alaturka dokunuşlarla çeşitlendiriyor. Teppanyaki Alaturka; yarattığı özel konsept sayesinde Japon pişirme tekniğiyle Türk yemek kültürünü bir araya getirirken, aynı zamanda yabancı olmadığımız tatları, sağlıklı lezzetlere dönüştürüyor.

Mekanda hazırlanan VIP odalar, prestijli yemekleri, private party, maç izlemek ve iş yemekleri için ideal. VIP odalarında ses izolasyonundan, rahat oturma alanına ve özenli yemek servisine kadar tüm detaylar titizlikle kurgulanmış. VIP odaların 8 ve 10 kişilik seçenekleriyle, LED TV' lerden internete bağlanabilir, USB disk üzerinden sunum açabilir, D-Smart ve Digiturk yayınlarını takip edebilir, yanınızda getirdiğiniz CD' lerle müzik dinleyebilir veya DVD izleyebilirsiniz. Mekanda ayrıca sushi servis edilen alakart bölümü, gece 03:00'e kadar açık sushi&champagne lounge bölüm de yer alıyor.

İyi hafta sonları!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder