8 Ekim 2013 Salı

MEYHANELER-KEBAPÇILAR-ETÇİLER

ZERAFET


Damak lezzetine düşkün gurmeleri buluşturan Zerafet Restaurant, Etiler'de Akmerkez'in karşısında, Gaziantep ve Türk mutfağı lezzetlerini sıcak ve samimi bir ortamda sunuyor. Çorba, salata, zeytinyağlı, kebap çeşitleri, pide çeşitleri ve özel et yemekleri sunuyor. Klasik kebapçılığın dışında bir hizmet anlayışıyla, lezzetlerine özel dokunuşlar yapan Zerafet, kebap kültürünü farklı kılıyor. Malum, Gaziantep ve kebap deyince acı hemen devreye giriyor.

Zerafet Restaurant, yeni mekan, zrafet, etiler mekan, mekan bloggeri, pinar dumlupinar, etiler yeni mekan, etiler kebap, kebapci


Zerafet’te herkesin damak tadına hitap edecek baharatlar var ve ölçülere dikkat ediliyor. Tandır gibi bazı lezzetler, masalarda tavsiye edilen baharatlar ile sunuluyor, tatların yanı sıra sunum ayrı efsane yani! Korkmadan yiyebilirsiniz!

Kuru erzakların hepsi Gaziantep'ten, Künefe peyniri Hatay'dan, genelde kuzu eti kullanan Zerafet, etleri özenli bir seçimle Balıkesir'den temin ediyor. 

Halep işi, döner, Ali Nazik, Mantarlı Şiş, elbette Etli Soğanlı, Oruk, domatesli, Yeni Dünya ve Keme gibi kebaplar Zerafet 'in öne çıkanlardan...Tatlılarda ise, Ayva, İncir, Kabak, Sütlaç, Künefe, Kadayıf, Havuç Dilimi, Katmer Tatlısı ve tabi ki özel Antep baklavası seçenekler arasında.

Zerafet Restaurant, yeni mekan, zrafet, etiler mekan, mekan bloggeri, pinar dumlupinar, etiler yeni mekan, etiler kebap, kebapci
Zerafet 'te İlgi kapıdan girişte başlıyor. Müşterileriyle aile gibi olan Zerafet personeli müdavimlerinin damak tatlarını da akılda tutuyor. Kimin baharatlı kimin acı yiyeceğini adeta kafasına kazıyor ve ona göre servis yapıyor.

Gaziantep mutfağıdır deyip şark sofraları, köşeleri beklemeyin sakın, Zerafet, ev havasında dizayn edilmiş. Mekan, ayrı ayrı beş alandan oluşuyor. Zerafet, yemyeşil bahçesinin yanı sıra, kışın serin günlerinde de kışlık bahçesinde konuklarını ağırlıyor. Bu arada burada çok keyifli maç ortamları da oluyormuş, biline!

Bu arada Zerafet, turistlerin de dikkatini çoktan çekmiş bile... Oldukça fazla sayıda turist misafirleri oluyormuş.  Halkımız ise Gaziantep mutfağı için tercih ediyor Zerafet 'i.

Söylemekte fayda var tabi; Zerafet 'de iki kişi ortalama hesap; 90 TL tutuyor.
  

Adres: Ulus Mah., Adnan Saygun Cd. Leylah Apt. No:1 D:14/b, Etiler
Telefon: (0212) 352 6075

http://neduydum.com/yasam-ve-astroloji/115/kultur-sanat-gezi/38197.htm

SURPLUS

Metro Kültür Yayınları tarafından çıkarılan, dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışması Gourmand’ta  ‘En İyi Yerel Mutfak Kitabı’ kategorisinde Türkiye birincisi olan 'Bayram Çöreği-Diyarbakır Mutfağı' kitabının tanıtımı için SurPlus'taydım.

Eminönü'nde, Galata Köprüsü'nün karşı tarafında kalan, hayran olacağınız bir manzaraya sahip olan Sur Plus, Zindan Han içerisinde bulunuyor. Sur Plus'a girer girmez, ne kadar da büyük bir alan olduğunu farkediyorsunuz. Her bir yerden İstanbul'un farklı karelerine tanık olacağınız mekanda, özellikle orta alanda kurulu, binanın avlusuna bakan boşluğu saran oturma grubu eminim oturmayı tercih edeceğiniz bir yer olacak. Mekan, Türkiye’de üretilen en güzel şaraplardan oluşan şarap kavı ile dikkat çekiyor.

Özellikle Osmanlı mutfağı söz konusu olduğunda ilk akla gelen isimlerden, Çırağan Tuğra, Ortaköy Feriye, Topkapı Sarayı Karakol, Nuruosmaniye Nar lokantalarından tanıdığımız Vedat Başaran Sur Plus'ta da karşımıza çıkıyor. Vedat Başaran'ın yanında ise henüz 29 yaşında olan Emre İnanır var. Türk mutfağına modern dokunuşlar için var gücüyle çalışan İnanır, geleceğin şeflerinden olmaya aday.


KALAMATA MEYHANE 

Akaretler Sıraevler’in tarihi geçmişine yakışır bir sofra kurma hayaliyle 2009 yılında hizmet vermeye başladı Kalamata Meyhane’si. Adını ve bereketini çilingir sofralarının baş tacı olan kalamata zeytininden almış. Hani şu kocaman simsiyah olanından...

Osmanlı ve Ekalliyet mutfağının geleneksel lezzetlerini sunan mutfaktan, yılların deneyimli adı Beyza Gürbüzer sorumlu. Klasik meyhane adabını, günümüz yorumuyla modernize eden Kalamata Meyhanesi’nde menü her mevsim değişiyor.Tazelikten ve mevsimden ödün vermeden hazırlanan lezzetler fiks menü olarak sunuluyor.


Aheste ve özenle hazırlanan her bir meze tabağı Kalamata’nın sofra adabını yansıtıyor.

Ekalliyet ve Osmanlı mutfağına ait seçme tatlardan yaratılmış menüde Boşnak salatası, Tahinli Köz Biber, İşkembe Mezesi, Cibez Otu, Tarama, Caciki gibi mezelere ara sıcak olarak Bodrum Gözlemesi, Arnavut Ciğeri ve Kaşkavallı Mantar eşlik ediyor. Ana yemek ise mevsimin en güzel balığına ayrılıyor.

http://www.eksenistanbul.com/pdf/16_menu.pdf

Adres: Süleyman Seba Cad. No:45 Akaretler / Beşiktaş 
Telefon: 0 (212) 258 87 88






SARRAF MEYHANE

Cafeler, restoranlar, barlar derken Nişantaşı'nın da artık bir meyhanesi var! Aslında biraz Harbiye tarafında kalıyor. Sarraf, yılların deneyimli işletmecisi Melek Boz tarafından açıldı. Mekan, dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Kırmızı mumlukları, kadife koltukları ile dikkat çeken mekanın müzikleri hem efkarı hem de neşeyi yaşatıyor. Giritli Melek Boz'un menüsünün lezzetlerini sanıyorum ki tahmin etmek hiç zor değil.

Mezeler arasında şevketi bostan, fava, söğüş dil, biber tarator, ahtapot, lakerda gibi tatlar bulunuyor. Otlu kıymalı minik börekler, Arnavut ciğeri, çöpte kalamar ara sıcaklardan birkaçı. Ana yemekte ise çoban kavurma, sardalya, hamsi tava veya ızgara, tatlı seçenekleri arasında da kabak tatlısı, kalbura bastı ve fırın sütlaç lezzetleri var.

http://twitter.com/#!/sarrafmeyhane

Adres: Vali Konağı Cad.Işık Apt.No:8-B Nişantaşı/İstanbul
Telefon: 0212 240 82 46




MÜNFERİT

Klasik meyhanelerden sıkılmış sıkı meyhaneciler için son zamanların en iyi adreslerinden biri Münferit! :) Münferit iki kattan oluşuyor. Girişte küçük bir barı var, alt katta ise kocaman bir restoran sizi karşılıyor. Beyoğlu'nda Ferit Sarper tarafından açılan Münferit, antrasit duvarları ile oldukça karizmatik duruyor. Yeşile bezenmiş duvarlarla bahçe kısmı sigara tiryakileri için ideal. Geleneksel ve modern lezzetlerin birleştiği menü, aklınıza gelebileceği gibi birçok meze ve ara sıcakların yanı sıra başka yerde bulamayacağınız lezzetleri barındırıyor.

http://www.facebook.com/pages/M%C3%BCnferit/226653724061207

Adres: Firuzağa Mahallesi, Yeni Çarşı Caddesi. No: 19. Beyoğlu
Telefon: 0212 252 50 67






ALİ HAYDAR HAYDAR HAYDAR HAYDAR:))

Bir zamanlar televizyonda deli gibi izlenmiş “İkinci Bahar” dizisinin çekildiği ve usta oyuncu Şener Şen‘in canlandırdığı Ali Haydar Usta'dan ismini alan Ali Haydar Kebapçısı, İstanbul’un güzel semtlerinden Samatya’da.

Ali Haydar, Ali Haydar'ın aynısı! İçeri girince kendimi dizinin oyuncusu gibi hissettim! Lezzet enfes! Ali Haydar'ın samimiyeti, ilgisi süper! Onunla sohbet çok keyifli! Akşamları da fasıl var! Bir arkadaşımızın doğumgünü burada kutladık ve gayet eğlendik! Hem karnımız hem ruhumuz doydu!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder