8 Ekim 2013 Salı

TAPASUMA'DA YENİ LEZZET

Olta balığı sezonunun açıldığı bugünlerde, İstanbul'un bence ennnn güzel semtlerinden Çengelköy'de, deniz kıyısında yer alan Tapasuma, menüsüne Tarhanalı Lagos balığını da eklemiş. Taze baharatlar ve tarhana ile pişirilen Lagos; kabak püresi, ıspanak sote ve mantarlı Sumahan böreği eşliğinde servis ediliyor. Tarhana ile aranızdaki ilişkiyi bilemem ama denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Sumahan on the Water Hotel bünyesinde yer alan Tapasuma nın menüsü; Şef Gökay Çakıroğlu'na emanet... Hem göze hem de damak tadınıza hitap eden Türk ve dünya mutfağına ait bu yemekler eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde sizlere sunuluyor.

Ulaşım da basit... Üstelik boğazın karşı yakasından Çengelköy’e ulaşmak isteyenlerse restoranın özel teknesi “Sumahan 1” i kullanabiliyorlar.



Çok becerikliyimdir ben de yapabilirim diyorsanız....

TARHANALI LAGOS:

Malzemeler: 

-Lagos
-Tarhana
-maydanoz
-kekik
-biberiye, deniz tuzu, karabiber

Taze baharatları çok ince kıyıp tarhana ile karıştırıp, balığın dış yüzeyine uygulayıp pişiriyoruz.

MANTARLI BÖREK:

Malzemeler:

Baklava hamuru, karışık mevsim mantarları, ceviz, tereyağı

Mantarlar sote olur, ceviz ilave edilir tereyağı ile harmanlanarak baklava yufkasının arasına döşenir ve fırında pişirilir. Ardından Lagos balığı ile birlikte servis edilir.


Adres: Kuleli Caddesi No.43 Çengelköy, İstanbul
Telefon: +90 216 401 1333/34

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder