Sumahan on the Water Hotel bünyesinde yer alan Tapasuma nın menüsü; Şef Gökay Çakıroğlu'na emanet... Hem göze hem de damak tadınıza hitap eden Türk ve dünya mutfağına ait bu yemekler eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde sizlere sunuluyor.
Ulaşım da basit... Üstelik boğazın karşı yakasından Çengelköy’e ulaşmak isteyenlerse restoranın özel teknesi “Sumahan 1” i kullanabiliyorlar.
TARHANALI LAGOS:
Malzemeler:
-Lagos
-Tarhana
-maydanoz
-kekik
-biberiye, deniz tuzu, karabiber
Taze baharatları çok ince kıyıp tarhana ile karıştırıp, balığın dış yüzeyine uygulayıp pişiriyoruz.
MANTARLI BÖREK:
Malzemeler:
Baklava hamuru, karışık mevsim mantarları, ceviz, tereyağı
Mantarlar sote olur, ceviz ilave edilir tereyağı ile harmanlanarak baklava yufkasının arasına döşenir ve fırında pişirilir. Ardından Lagos balığı ile birlikte servis edilir.
Adres: Kuleli Caddesi No.43 Çengelköy, İstanbul
Telefon: +90 216 401 1333/34
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder