10 Ağustos 2014 Pazar

RAIKA

Doors grubu marifetlerinden, Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerini tadabileceğiniz bir yer Raika. The Marmara Taksim'in panoramik şehir manzaralı teras katında Türk mutfağı konseptiyle hizmet veren Raika’da Anadolu'nun yöresel ve etnik mutfaklarından birçok lezzeti bir arada…

Raika, Arapça kökenli bir isim, hatta bayan ismiymiş. Anlamı ise Sade! Anlamı gibi Orta Doğu ve Anadolu kökenli Raika, en sade haliyle Türk mutfağıyla özdeşleşiyor... Mekan, ülkemizin her bölgesinden en beğenilen yemekleri seçerek menüsünü oluşturuyor. Yemeklere küçük dokunuşlar ise elbette var. Türk, Çerkez, Laz, Ermeni, Kürt, Rum, Balkan ve daha pek çok yerel mutfağın en güzel örneklerini bir araya getiren Raika, menüsündeki her bir lezzeti klasiğin ötesine taşıyor.



Yemeklerde malzemeler elbette yöresinden ve sezonunda... Menüde yer alan tüm lezzetler, mevsiminde ve taze olarak seçilmiş malzemelerle hazırlanıyor. Anadolu mutfağının en önemli özelliklerinden biri olan ‘mevsimsellik’ de Raika’nın menü yaratım aşamasında ön planda tutuluyor. Raika’da öne çıkan diğer bir konu ise mekanda konukların görebileceği açık mutfak anlayışıyla konumlandırılan ve geleneksel Anadolu mutfağının en çok tercih edilen pişirme yöntemlerinden biri olan kömür ızgarası. Menüsünde kömür ızgarasında pişen pek çok lezzete yer veren Raika’da, bu yöntemin yemeklerin lezzetinde yarattığı pozitif farklılık, geçmişten günümüze olduğu gibi muhafaza ediliyor.

Gerek lokasyonu gerekse Marmara Oteli'nin avantajından dolayı oldukça yabancı misafiri olan Raika, Türk mutfağının kebaptan ibaret olmadığını da gelen turistlere ispatlıyor…

360 derece İstanbul'u gören Raika, hem Sultanahmet bölgesini hem de Boğaz tarafına hakim. Dekorasyonda sadelik ön planda, ihtişam yok! Öğle servisi ile açılan Raika, A La Carte sistem uyguluyor. Haftanın 7 günü açık olan mekan, gece 12'ye kadar açık. Bildiğim kadarıyla, her hafta Cuma günü hem jazz hem de akustik organizasyonlar düzenleniyor. Özel günlere organizasyonlar da yapılıyor, özel menüler hazırlanıyor. Private Dining Room isimli özel odası da olan Raika, 45 kişilik özel toplantılara davetlere de ev sahipliği yapıyor.
Hiç korkmayın, otel restoranı sanıp da korkarak gireceğiniz bir yer değil burası. Size oldukça rahat ve uyumlu hissettirecek bir dokusu var.

Raika’da iki kişi ortalama 250 TL ödemeniz olası.

Adres: The Marmara Taksim Kat: 20 Taksim İstanbul
Telefon: 0212 243 37 73
http://www.raika.com.tr/

http://neduydum.com/kultur-sanat-gezi/115/haftanin-mekani/38198.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder