25 Şubat 2014 Salı

BU POST HEPİMİZ İÇİN...

Bu post, ne bir mekan tanıtımı ne de bir etkinlik duyurusu...

Bu post; hepimizin yaşadığı, belki de kendimizle bile paylaşmaktan korktuğumuz hayatımız ile ilgili...

Kimimiz ilkokulu bitirdik, kimimiz liseyi, kimimiz üniversiteyi...

Kimimiz hedefi büyüttük yüksek lisans yaptık kimimiz MBA, doktora vs.. vs...

Kimimiz çevremizi düşündü kimimiz ailesini kimimiz kendini...

Yaşımız önce 7'ydi, sonra 15, sonra 18, sonra 30...

Hep karar vermek zorunda kaldık.

Ya başarılı olduk ya da kaybettik!

Bir yol seçtiniz...

Eğer okuyorsanız eğitim, okumuyorsanız iş planlamaları başladı hepimiz için.

Okumak istediyseniz, önce lise sonra üniversite...

Okumuyorsanız hangi iş? Neye göre iş? Kime göre iş?

Biz hep karar verdik...

Ben 30 yaşındayım. Kararımı 15 yaşında verdim. Gazeteci olmak istedim. Lisede bölümümü ona göre seçtim, üniversitemi de...

Hayatımı yönlendirecek, en önemli kararımdı. Kararımı kendim verdim.

Şimdi ise, ister 15'inizde olun, ister 18... Vereceğiniz kararlar için çok önemli yardımcılar var...

Profesyoneller!

Ne istediğinizi bilmiyorsanız artık biliyor doğru seçimler yapabiliyorsunuz.

Ne istediğinizi biliyorsanız da, hayal ettiğiniz kariyer gerçekten sizi mutlu edecek mi? bu sorunun yanıtını alabiliyorsunuz.

Bu sayede hata payınız, yani mutsuzluğunuz azalıyor.

Özellikle karar aşamasında iseniz... Doğru adımlar için;

Kariyerinize karar vermiş ve mutlu değilseniz de; inanın hiç geç değil!

http://www.insparkus.com bu konuda oturduğunuz yerden sizi yormadan doğru adımları gösteriyor...

Üyelik gerektiren site, size öncelikle ücretsiz bir test uyguluyor.

Karşınıza çıkan sorular nasıl bir koçluk eğitimine ihtiyacınız olduğunu ortaya koyuyor.

Size önerilen paketi satın almanız durumunda ise mutlu geleceğiniz için bir adım atıyor, sonrasında ise yapmanız gerekenleri görüyorsunuz...


Belirli sürelerde, uzmanların yönlendirmesiyle kendinizi sadece yazıyla değil ya çizerek ya resimleyerek buluyorsunuz.

3 ana koldan ilerliyorsunuz. 'Yola Hazırlık', 'Konum' ve 'Plan' başlıkları altında adım adım sizie yönlendiren Insparkus, Insparkus yolculuğuna hazırlandığınız 'Yola Hazırlık', hayalini kurduğunuz geleceğinizi tanımladığınız 'Geleceğini Ismarla', gelecek vizyonunuzu somutlaştırdığınız ve resimlerle kolaj yaptığınız 'Kolaj', çalışma ortamının önemini vurgulayan 'Çalışma Ortamı', kariyer alternatiflerini listeleyeceğiniz 'Kariyer Alternatifleri' başlıkları hakkında görüşlerinizi aldıktan sonra sizi bir sonraki aşamaya 'Konum'a yönlendiriyor.

'Konum'da ise, Yola Hazırlık, Geleceğini Ismarla, Kariyer kararlarını verirken sana yol gösteren temel değerleri belirten 'Temel Değerler', Güçlü yanlarını keşfetmen için yardımcı 'Güçlü Yanlar', hedefine ulaşma yolunda, çevrendekilerden nasıl faydalanacağını gösteren 'Çevrendekiler', deneyimlerini değerlendirebileceğiniz ve misyonunuzu tanımlayabileceğiniz 'Deneyimler ve Misyon', kendinize yönelik bir bakış açısı kazandırıyor.

'Plan' yani son bölümde, 'Yola Hazırlık', 'Geleceğini Ismarla', hayalini kurduğun geleceği yaşayan insanların birikimlerini değerlendireceğiniz 'Rol Model', ana hedefine götürecek olan yolu planlayacağınız 'Ana Kariyer Planı', B planını hazırlayacağınız 'B Planı', Karşına çıkabilecek engellere çözüm bul. Nelerden destek alabileceğini keşfedeceğiniz 'Engel ve Destek've son nokta: İlk adımını planlayacağınız ve artık yola çıkacağınız 'İlk Adım' ile tüm aşamaları tamamlamış oluyorsunuz.

Tüm bu değerlendirmelerinizi, paylaştığınız notları danışmanınıza göndererek hayatınıza yön verecek yöntemleri sizler için belirliyor.


İşte bir değerlendirme örneği;

Bugünkü iş hayatında iş ve hayat iç içe geçmiş durumda. Dolayısıyla kariyerini ve hayatını birbirinden ayrı düşünemezsin. Bu yüzden kariyer hedeflerini belirlerken öncelikle nasıl bir hayat yaşamak istediğine karar vermelisin. Sen o hayatı henüz pek düşünmemişsin. Unutma, nereye gittiğini bilmeyen bir gemiye, hiçbir rüzgar yardım edemez. Geleceğinle ilgili hayal kurmaya başlamalısın. Başarılı bir kariyer için, neler yapabildiğini değerlendirmek yetmez. Ne istediğini de bulmalısın. Kariyerin konusunda kararsızsan bu konuda araştırmalı, düşünmeli ve sonuçları değerlendirmelisin. Başarılı bir kariyer için bu son derece önemli.

Hayat sadece fırsatları değil, zorlukları da içinde barındırır. Para, unvan gibi ödüller ya da işini kaybetme gibi korkular hayatın getirdiği zorlukları aşmak için gerekli motivasyonu sağlamaz. Bunun için içsel motivasyon gerekir. Geleceğinin seni motive etmediğini şimdiden biliyorsan, zorluklara göğüs gerecek motivasyonun da olmayabilir. Hayatında, zorluklar karşısında tükenmişlik yaşayabilirsin. Böyle bir hayat istediğine emin misin? Seveceğin bir hayata kavuşmak senin elinde. Bunun için zaman ayırmalı ve emek sarf etmelisin.

Hedeflerine doğru yola çıkarken, bugün bulunduğun noktayı dürüstçe tanımlamak önemlidir. Bulunduğun alanı sevmediğini dürüstçe kabul ederek, bu gidişatı değiştirmek yolunda önemli bir adım atmış oldun. Kariyer hedefine giden yolda, atman gereken adımları belirlemek ve yere sağlam basmak için önce kendini tanımalısın. Güçlü ve zayıf yanlarını değerlendirirken başkalarının da görüşlerini al. Böylece hedefini gerçekleştirme yolunda hem desteklerini hem de eksiklerini bilir, kariyerin için güçlenirsin.

Kendi değerlerini başkalarına aktarabildiğinde, görünür olur öne çıkarsın. Kendimizi her seferinde farklı anlatırız. Anlatmaya devam et ve aldığın yanıtları, anlatımını zenginleştirmek için kaynak olarak kullan.
Gelecekle ilgili karar vermek başlı başına kaygı verici bir süreçtir. Yalnız hissettiğinde kaygılar artar ve kararlarını etkiler. Geleceğinle ilgili karar verirken ailen ve arkadaşların sana manevi destek sağlar. Kariyer danışmanları ise sana objektif gözlemlerini ve uzmanlıklarını sunar. Resmi daha geniş açıdan değerlendirmene destek olurlar.

Gerçekçi olmayan hayallerin peşinde koşmak zaman kaybıdır. Senin hedeflerin gerçekçi ancak kendine güvenmiyorsun. Hedeflerin doğrultusunda kendine dair emin olmadığın ne varsa, onları geliştirmek için çalışıp, hedeflerine ulaşabilirsin.

Kariyer uzun soluklu bir proje gibidir. Bazı aşamalarda zorluklar çıkabilir, bunlar seni kaygılandırabilir. Ancak geleceğini adım adım tasarlarsan, kariyer yolunu daha net görür, daha kolay adım atarsın. Net göremiyorsan ya rastgele hareket edersin ya da hiç hareket edemezsin. Hedefine gitmek için kariyer planını hazırlamalısın.
Gelecek yolunda karar verip adım atmak endişe uyandırabilir. Bir B planın olduğunda, olası aksiliklerden endişelenip yolunu kaybetmezsin. Ne yapacağını bilirsin.

Unutma ki önemli olan, seni mutlu edecek bir kariyer yolunda olman. Sadece bir hayatın var. Kendi hayatın ve kariyerin için sorumluluk al, geleceğini tasarla. Bunu senden başkası yapamaz.

http://www.insparkus.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder