3 Mart 2014 Pazartesi

MEKANLARDAN YENİ HABERLER!

Café du Levant by Divan’da “Lezzet Safarisi” Başlıyor

Rahmi M. Koç Müzesi içerisinde yer alan ve bir Fransız bistrosu olan Café du Levant by Divan, sizleri lezzet avına çıkarıyor. Café du Levant’ın şık ve zarif atmosferinde gerçekleşecek, ülkemizin farklı bölgelerinden peynir çeşitlerinin ve bu peynirlerin benzersiz eşlikçilerinin tanıtılacağı “Lezzet Safari”sinde nefis tadımlar yapabilir ve keyifli sohbetler edebilirsiniz.

Tamamı Fransa’dan getirilen antika parçaların yer aldığı büyüleyici dekorasyonuyla açıldığı günden bu yana kendi müdavimlerini yaratan Café du Levant by Divan, keyifli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Misafirlerine, Türkiye’nin farklı bölgelerinin tatlarını tanıma ve bu tatlar üzerine sohbet etme imkânı sağlayan etkinlik, 25 Şubat,  4 – 11 – 18 ve 25 Mart ile 1- 8 – 15 -22 – 29 Nisan tarihlerinde düzenleniyor. “Lezzet Safarisi” etkinliği, belirtilen tarihlerde  19.00 – 21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Minimum 20 kişinin katılımıyla gerçekleşecek etkinliğin kişi başı ücreti ise 55 TL.

Lütfen rezervasyon yaptırınız: 0212 369 66 16

MSA ve Çırağan Palace Kempinski'den Türk mutfağına yeni dokunuş 

Türkiye’nin lider mutfak okulu MSA ile Türkiye’nin saygın işletmesi Çırağan Palace Kempinski İstanbul, güçlü ve uzun soluklu bir iş birliğine imza attı. MSA, bu iş birliği ile öğrenci ve mezunlarına, Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da eğitim, tecrübe ve kariyer fırsatı sunacak. Ayrıca, Kempinski markası bünyesinde bir ilk gerçekleştirilerek, Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da, MSA’nın uygulama restoranı olan Okulun Mutfağı pop-up restoran olarak açılacak. Mayıs-Haziran ve Eylül aylarında Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da faaliyet gösterecek olan Okulun Mutfağı gündüz MSA’nın Maslak kampüsünde, akşam ise Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da hizmet verecek. Ayrıca Mart ayı boyunca MSA’nın özel menüsü, Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da yer alan Tuğra Restaurant & Lounge’ta servis edilecek. Buna paralel olarak Tuğra Restaurant & Lounge menüsünde yer alan yemekler MSA Okulun Mutfağı’nda sunulacak. MSA’nın Türk mutfağını akademik ve kültürel anlamda dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı “Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi” de iş birliği ile güçlenecek. Kempinski grubunun dünya genelindeki 80 otelinde Türk Mutfağı Hareketi’ne katkı sağlayacak organizasyonlar gerçekleştirilecek.

Çöpçü'den yeni lezzet

Çöpçü bu yıl 30 şubeye kadar çıkmayı hedeflerken, menüsünde çeşitlilikler yaratmaya da devam ediyor.Tavuktan vazgeçmeyenler için tavuğun budundan hazırlanan tavuk şiş ve but ızgara özel sosu ve sunumuyla hem karınlara hem de gözlere hitap edecek. Şu an sınırlı sayıda şubede bulunan tavuk döner ise tavuğun but ve göğüs kısmından yapılacak. Bu arada 'Tavuk Bonfile' 12 TL.

Go Mongo'dan yepyeni WOK lezzetleri

‘Moğol Barbeküsü’ konseptinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi Go Mongo’nun menüsüne, wok severlerin favorileri arasına girecek yepyeni tatlar eklendi.

Wok ocağında harlı ateşte kısa sürede pişirilen yemekler besin değerlerini ve diriliklerini koruyor. Yemeklerde kullanılan özgün malzemeler de, böylelikle otantik ve aromatik lezzetlerini kaybetmiyor; yiyenlere yepyeni bir deneyimin kapısını açıyor. Go Mongo’nun yeni tatları arasında bulunan Tavuk Kaju, Tavuk Köri ve Karides Acılı Sarımsaklı wok’larda zencefil, limon otu ve taze sarımsak tatları öne çıkıyor.

Baharatlı ve kaju fıstıklı tavuk parçalarının yeşil soğan ve istiridyeli soya sosu ile pişirildiği Tavuk Kaju, basmati pilavı ile servis ediliyor. Hint usulü tavuk köri ise nane yoğurt raita, taze mangolarla hazırlanan chutney ve mercimek unundan yapılan papadum ekmeği ile sunuluyor. Karides acılı sarımsaklı wok ise brokoli ve basmati pilavı ile eşliğinde servis ediliyor; deniz ürünlerini ve acıyı sevenlerin aklını başından alıyor.

Go Mongo Suadiye
Suadiye Plaj Yolu Sok. Suadiye Park, Suadiye
Tel: (216) 410 32 23

Go Mongo İstinye Park
İstinye Park Alışveriş Merkezi, İstinye
Tel: (212) 345 58 88

Go Mongo Meydan
Meydan Alışveriş Merkezi, Ümraniye
Tel: (216) 499 25 25

İtalya'nın gurme lezzetleri Divan'da

Divan Otelleri, Pub ve Brasserieler, Halat by Divan ve Divan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilecek İtalyan Lezzetleri etkinliği, en beğenilen tatları bir araya getiriyor. 17 – 31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlik için Divan Executive Şefi Giancarlo Gottardo, farklı damak tatlarına hitap eden İtalyan başlangıç, ana yemek ve tatlılarının sunulduğu nefis bir menü oluşturdu.


Bu lezzetli menünün başlangıçlar bölümünde, İtalyan peynirleri, turşuları ve sucuklarının yer aldığı peynir & şarküteri tabağı, jülyen sebzelerle sunulan ton balığı, bademli fesleğenli sosla servis edilen Venetian Baccala’ Mantecato bulunuyor. Caciocavallo peyniriyle sunulan nohut çorbası içimizi ısıtırken kızarmış domates soslu Arancino Siciliano da İtalyan makarnasından vazgeçemeyenlerin seçimi oluyor.

 Ana yemeklerde, ızgara kılıç balığı, ağır ateşte pişmiş dana yanağı, kızarmış patates ve keçi peyniriyle servis edilen Venedik Usulü Dana Ciğeri yer alıyor. Krema eşliğindeki Babà Al Rum, çikolata soslu Cruncy Sicilian Cannoli ve Amaretto Tiramisu da tatlıseverlerin gönüllerini fethediyor.

Belirtmekte fayda var; Divan Bursa, Divan Bodrum ve Divan Gaziantep bu promosyonda yer almıyor. 

PF Changs'den öğle menüsü!

Asya lezzetlerini Türk damak tadıyla buluşturan P.F.Chang’s, Mart ayı itibariyle yeni öğle menüsüyle iddialı geliyor. Şık akşam yemeklerinin vazgeçilmez adresi P.F. Chang’s şimdi öğle yemeklerinde de çok iddialı. P.F. Chang’s misafirlerinin merakla beklediği yeni menü, öğle yemeğinde en ‘uzak’ lezzetleri çok uzaklara gitmeden tatmak isteyenleri hedefliyor. Hafta içi saat 12.00’den 17.00’ye kadar, geniş bir saat diliminde servis edilecek Öğle Yemeği menüleri fiyatıyla da çok iddialı. Büyük porsiyonlarıyla dikkat çeken P.F Chang’s’te çorba, yemek ve soft içecekten oluşan bu menüler  35 TL’ye sunuluyor.


Üstelik bu yeni menüde seçenekler de bol. Başlangıç için iki çorba seçeneğinin bulunduğu menüde misafirler Egg Drop Soup ile Hot & Sour Soup’tan birini seçebiliyor. Ana yemekte ise et, tavuk ve balıkta seçim yapmakta zorlanacaksınız. Beyaz ya da esmer pirinç üzerinde sunulan Mongolian Beef ve Beef with Broccoli seçenekleri P.F. Chang’s’ı İstanbul’da meşhur eden iddialı lezzetlerden.Beyaz et severler için ise yine beyaz ya da esmer pirinç üzerinde Sweet & Sour Chicken, Sesame  Chicken, Almond Cashew Chicken seçeneklerinden birini tadabilirsiniz. Daha hafif bir alternatif arayanlar içinse asparagus üzerine somon parçaları tercih edilebilir.

Holiday Inn İstanbul City'den kahvaltı programı

Holiday Inn İstanbul City, Naar Restoran’ın keyifli ve huzurlu atmosferinde 25’ten fazla kahvaltı çeşidi için Mart ayından itibaren hafta sonları saat 10.00 ile 14.00 arasında Naar Restoran’a uğramak yeterli olacak. 

Rüya şehir İstanbul’un tam kalbi Topkapı surlarında konumlanmış 5 yıldızlı Holiday Inn Istanbul City, mükemmel hizmetiyle müşterilerini büyülüyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile Asya ve Avrupa’nın birleştiği yerde surların içinde korunmuş büyük bir miras olan şehrin kalbindeki otel sıcak bir gülümseme ile servis edilen mükemmel bir kahvaltı için en ideal mekan. 25 çeşit Serpme Kahvaltı kişi başı menü fiyatı: 25 TL

Rezervasyon için: +90 212 530 99 00, dahili: 794





Hilton İstanbul Bomonti’de brunch keyfi evrensel lezzetlerle buluşuyor

Hilton İstanbul Bomonti, her pazar sunacağı brunch ile hafta sonu tatillerini lezzet şölenine dönüştürmeyi hedefliyor. Usta şef Yannis Manikis’in içeriğini İstanbul’un farklı kültürleri buluşturan kültürel mirasından ilham alarak oluşturduğu brunch’ta, evrensel lezzetler ile Türk mutfağının geleneksel tatları bir arada sunuluyor.

Konuklar, 12:00-15:00 saatleri arasında devam eden brunch süresince the globe’un zengin açık büfesinden diledikleri yiyecekleri seçebiliyor. Ayrıca Geleneksel Türk ve Akdeniz Mutfağı, Western Grill, Tokyo Sushi ve Thai mutfaklarının öne çıkan lezzetleri de, restoranın dört açık yemek pişirme istasyonu aracılığıyla konukları eşsiz bir gastronomi deneyimine davet ediyor.

“Büyükanne’nin Pamuk Saçları” adlı pamuk şeker istasyonu ve restoranın nefis çikolalata büfesi, çocukları ömürleri boyunca unutamayacakları lezzetlerle buluşturuyor. Büyüklerse brunch keyfini ikram olarak sunulan  kadeh Prosecco ile taçlandırıyor.

Lacivert’ten Boğaz’ın kıyısında brunch keyfi

Lacivert Restaurant’ın artık bir klasik haline gelen pazar brunchları, her damak tadına hitap eden lezzetli seçenekleriyle sizi bekliyor. Her Pazar, 10:00 – 14:00 saatleri arasında zengin açık büfe eşliğinde uzun kahvaltılara ev sahipliği yapan Lacivert’te yöresel lezzetlerin yanı sıra Güney Akdeniz ve İngiliz mutfağı gibi farklı bölgelerin özel lezzetleri de sunuluyor.

Yaz aylarında bol güneşli ve esintili terasında, kış aylarında ise rıhtımı aratmayan, camekânlı salonlarında misafirlerini deniz manzaralı masalarında ağırlayan Lacivert, pazar brunchlarına özel sunduğu hamur işi, tatlı ve börek çeşitlerinin yanı sıra geleneksel şerbetleri ile de kahvaltıya ayrı bir keyif katıyor. 

Lacivert, pazar brunchlarında Anadolu mutfağında yer alan pek çok özgün lezzeti Lacivert yorumuyla sunarken; Ege, Rumeli ve Konya gibi bölgelerden seçtiği az bilinen özel börek çeşitleri ile de misafirlerine başka hiçbir yerde bulamayacakları lezzetleri ulaştırıyor.

Lacivert’in Türkiye ve dünyadan farklı pek çok lezzeti bir araya getirdiği zengin brunch büfesinde ayrıca farklı ot kavurmalarını, peynir çeşitlerini, Türkiye’nin dört bir yanından gelen özel bal ve reçel çeşitlerini de tatmak mümkün.

Lacivert Restaurant'ta boğaz manzaralı brunch keyfi kişi başı 75 TL.

Rezervasyon için; 0 216 413 42 24 - 413 37 53

Carluccio's Göktürk'te

Türkiye'de ilk şubesini 2012 yılında Kanyon'da açan Carluccio's, İtalyan lezzetini Göktürk'e de taşıdı. İtalyan mutfağının otantik lezzetlerini gün boyunca restoran, delicatessen, kafe ve gurme marketi ile misafirlerine sunan Carluccio's, Türkiye’deki ikinci şubesini 2014 yılının ilk ayında Göktürk'te açtı.

Göktürk'ün girişinde yer alan lokasyonu ile Carluccio's misafirlerini sıcak bir merhaba ile karşılıyor. 87 kişilik iç kapasitesinin yanı sıra restoranın ön ve yan tarafında yer alan bahçesinde ise 55 kişilik oturum kapasitesi ile misafirlerine açık havanın tadını çıkarma imkanı sunuyor.

Renkli dekorasyonu ve rahat ortamı ile Göktürk sakinlerini İtalyan lezzetleri ile buluşturmaya devam eden Carluccio's, Sicilya doğumlu İtalyan şefi Salvatore Bruni tarafından hazırlanan benzersiz lezzetleri misafirleriyle buluşturuyor. Otantik İtalyan lezzetlerin arasında tadına doyulmayan pizzalar, her güne özel hazırlanan el yapımı makarnalar ve geleneksel Tiramisu yer alıyor. 

İtalyan lezzetlerinin yanı sıra çok özel İtalyan şaraplarından oluşan zengin şarap menüsünü de misafirlerinin beğenisine sunan Carluccio's'da, ülkenin farklı bölgelerinden seçilmiş zengin peynir çeşitleri de şaraplara eşlik ediyor.

Hafta içi 07.30 - 00.00, hafta sonu 09.00 - 00.00 arası açık olan Carluccio's Göktürk şubesi, sıcak atmosferinde, günün her saati sunduğu otantik İtalyan lezzetleri ile Göktürk'teki İtalyan mutfağı meraklılarının uğrak noktası olacak.

Adres: Göktürk mah. Kayın sok. NO: 2d-2e Göktürk Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 322 11 92 

Bafetto Ataşehir'de

Gerçek İtalyan pizzasını çok iyi fiyata sunan Bafetto, şehrin en iyi pizzasını şimdi de Ataşehirlilerle tanıştırıyor. İkinci şubesini Doğu Ataşehir’de Atatürk Mah. Ataşehir Bulvarı 3/3 plaza no: 3-4’te açan Bafetto, lezzetli pizzaları, rahat ve keyifli ortamıyla dikkat çekiyor.

İtalya’nın en iyi pizza ustalarından alınan eğitimlerle oluşturulan pizza hamuru, en az 48 saat mayalandırmada bekletildiği için hiç yemediğiniz kadar hafif. Bu hafif ve kağıt incelediğindeki hamur, İtalya’dan getirtilen özel sosun taze domates ve baharatlarla harmanlanmasıyla oluşan karışım ile birleşiyor. Üzerine koyulan mozzarella ve kaliteli malzemelerle ortaya çıkan pizza lezzetiyle fark yaratıyor. Butik pizza restoranı olarak hizmet veren Bafetto’nun menüsünde birbirinden lezzetli pek çok pizza çeşidi bulunuyor. Herkesin damak tadına uyacak yaklaşık 25 farklı pizzası bulunan Bafetto, özel tatlarıyla da ilgi çekiyor.


Bafetto lezzet ve kalitenin yanı sıra fiyat konusunda da oldukça iddialı. Gurme İtalyan pizzasını çok iyi fiyata sunan Bafetto’da pizzalar 12,90 TL’den başlıyor ve sadece 21,90 TL’ye kadar uzanıyor. Böylece nefis İtalyan pizzalarının bir gurme lezzetinden çıkartılıp daha geniş bir kesime ulaştırılması hedefleniyor.

Bafetto ‘pizza şişmanlatır’ algısını kırmayı hedefliyor. Kağıt inceliğindeki hamuru özel bir formülle hazırlayan Bafetto’nun pizzaları hem sağlıklı hem de diğer pizzalara oranla düşük kalorili. Tüm pizzalarda tam buğday hamuru seçeneği de bulunuyor.

Ranchero, ızgara tutkunlarına özel yepyeni bir konsept

Türkiye’nin tek gerçek Meksika restoranı Ranchero, ızgara tutkunlarına özel yepyeni bir konsept oluşturdu. Menüsünde yine Meksika’ya özgü, fakat ağırlıklı olarak ızgara yemeklerinin yer alacağı bu yeni konseptin adı “Ranchero Mexican Grill”. Yerel tariflere sadık kalınarak, usta eller tarafından açık mutfaklarda hazırlanan, enfes ve sağlıklı ızgara lezzetler sunacak olan mekanın ilk adresi Trump Towers’ın teras katındaki Trump Cadde olacak. Ranchero Mexican Grill, misafirlerini, yeni yerinde Aralık ayında ağırlamaya başlayacak.

Ranchero Mexican Grill’in dört “Z”li ızgara menüsünde Türk damak tadına hiç de yabancı olmayan Meksika’ya özgü farklı tatlar bir arada yer alıyor. Izgara için ana malzeme olarak tercihe göre bonfile et veya tavuk eti kullanılıyor. Meksika’nın sıcak insanlarıyla ve ülkenin renkli kültürüyle özdeş biçimde tüm yemekler mevsim yeşillikleri, mekana özgü yerel soslar veya renkli biberler eşliğinde servis ediliyor. Ranchero Mexican Grill’in ızgara mönüsünde acıya düşkünler için de özel tatlar yer alıyor.

Trump Cadde’de açılacak olan Ranchero Mexican Grill’deki ızgara yemeklerin fiyatları 19,50 TL ile 34,50 TL arasında değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder