5 Aralık 2013 Perşembe

MSA VE ALANCHA İLE MUHTEŞEM KEYİFLİ DAKİKALAR

Ülkemizin en iddialı mutfak okullarından Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), 2-8 Aralık arasında bence kaçırılmaması gereken bir etkinlik düzenliyor. Alaçatı'nın ve Türkiye'nin gurur duyması gereken bir mekanı olduğunu düşündüğüm, natüralizm akımının öncüsü Alancha'yı ve ekibini ağırlıyor.

MSA’nın restoranı 'Okulun Mutfağı’nda gerçekleşen etkinlikte, şef Kemal Demirasal, MSA mezunu ve stajyerlerinin yer aldığı ekibiyle bir hafta boyunca servis veriyor.

"Alancha MSA’da" haftasının menüsü, Alaçatı’dan taze gelecek yerel sebze, meyve ve bitkilerin İstanbul ve çevresindeki ormanlardan toplanacak mevsimsel ürünlerle birleştirilmesinden oluşuyor. Ayrıca Göksel Güleç’in Mixology menüsünden tatlı, ekşi, acı ve tatlı-ekşi olmak üzere 4 farklı tatta kokteyl de misafirlerin beğenisine sunuluyor. Göksel Güleç bence kokteyl yapmak için yaratılmış. İnanılmaz lezzetli kokteyller içtik sayesinde...


2013 yazında Alaçatı’da açılan ve tamamen yerel ürünler kullanarak Anadolu kültürünü natüralizm akımıyla birleştiren Alancha, şef Kemal Demirasal liderliğinde dünyanın ilk 50 restoranı arasına girmeyi hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ve City&Guilds, Pearson/EdExcel ve Scottish Qualification Authority akreditasyonları ile uluslararası profesyonel aşçılık diploması veren ve Türkiye’de yeme içme sektörünün dünya çapında gelişmesi için bu vizyonda ekip ve uygulamalar gerektiğini düşünen MSA, kurulduğu günden beri Alancha’yı destekleyen, ekip, misyon ve konseptine inanmış ve Alancha ekibine ev sahipliği yapmış.

Sektörün önde gelen, ezber bozan ve sektörü değiştirmeye odaklı, uluslararası platformda faaliyet gösteren iki ismin bir araya gelerek böyle bir işe imza atması bence oldukça önemliydi.

Alancha'yı Alaçatı'da deneyimleme fırsatı bulamayanlar ve Alancha'yı özleyenlerin buluştuğu etkinlikte, akşam servisi Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları. Öğle servisi ise Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri... 8 Aralık'ta sona erecek etkinlik için bir an evvel acele edin derim:)


Tattığımız birbirinden güzel ve değişik tatlar için hem MSA'ya hem de Alancha ekibine teşekkür ederim:)

Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder