2 Aralık 2013 Pazartesi

TOM'S KITCHEN!

Doğuş Holding tarafından yüzde 75'i satın alınan İstanbul Doors, ünlü şef Tom Aikens'a ait Tom's Kitchen’ı İstanbul’a getirdi. Zorlu Center'da açılan Michelin yıldızlı Tom’s Kitchen, sıcak ve rahat ortamda kahvaltıdan akşam yemeğine kadar sunduğu seçeneklerle İstanbulluların sınavından geçiyor. Jamie Oliver ve Tom Aikens gibi dev isimlerin adeta yarıştığı Zorlu Center’da  bu iki ismin mekanını ziyaret eden birçok kişiden duyduğum kadarıyla Tom's Kitchen adeta Jamie Oliver'i geride brakıyor.

toms kitchen, istanbul doors, doors, tom aikens, zorlu center
Modern bir İngiliz brasserie’si olan Tom's Kitchen, sevilen İngiliz tariflerinin yanı sıra klasik Fransız mutfağına modern dokunuşlarla yer veriyor. Tom Aikens’ın tüm restoranlarında idealize ettiği mutfak felsefesi, Tom's Kitchen'ın mutfak anlayışına da yansıyor. İyi yemek için formülün çok basit olduğunu düşünen ünlü şef; Tom’s Kitchen’ın mutfağında, mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerle en iyi malzemeleri kullanarak hazırladığı tarifleriyle, lezzet kadar sağlığına önem verenlere de hitap ediyor.

toms kitchen, istanbul doors, doors, tom aikens, zorlu center
Etler ve yumurtalar Afyon, Balıkesir ve Trakya bölgesinden
Mevsiminde ve yerel üretici tarafından ‘etik anlayış göz önüne alınarak’ üretilmiş ürünlere yer açan bir mutfak anlayışına sahip olan Tom’s Kitchen, sürdürülebilir tarım ve hayvancılığı destekliyor. İstanbul şubesinde de Londra’da olduğu gibi özenle seçilmiş yerel üreticilerle çalışan Tom’s Kitchen’ın Afyon, Balıkesir ve Trakya bölgesinden temin ettiği, burger ve steak’ler için kullandığı tüm etler, 21 gün dinlendiriliyor.  Menüsündeki balıkları da mümkün olduğunca yerel olarak tedarik etmeye özen gösteren Tom’s Kitchen, kılıç ve ton balığı gibi soyu tükenme tehlikesi altında bulunan ürünlere menüde yer vermiyor. Kahvaltı menüsünde yer alan yumurtalar ise Afyon, Balıkesir ve Trakya bölgesinin seçkin çiftliklerinden özenle seçiliyor.

Menüde neler var?
Tom’s Kitchen’ın İstanbul şubesinin menüsünde; mekanın klasikleşmiş lezzetlerinden Tavuk ve Kaz Ciğeri Parfe, Biftek Tartar, Baharatlı Yengeç Kek gibi başlangıçlar ile Dana Burger, Fırında Kuzu Kalça,  Peynirli Macaroni ve Shepherd’s Pie gibi ana yemek klasikleri  yer alıyor. Şarküteri Tahtası ve Balık Tahtası’ndan oluşan ‘paylaşım tabakları’ da Tom’s Kitchen’ın benzersiz lezzetlerini ‘2 kişilik’ yaşamak isteyenleri bekliyor. Klasik İngiliz kahvaltısından,  Croissant’a,  Ev Yapımı Granola’dan, Patates Rosti’ye, Füme Somonlu Bagel’dan, Çıtır Belgian Waffle’la uzanan Tom’s Kitchen’ın geniş kahvaltı menüsü, bir lezzet çeşitliliği sunuyor.

toms kitchen, istanbul doors, doors, tom aikens, zorlu center

Tom’s Kitchen’da dekorasyon…
170 kişi oturma kapasitesine sahip, zengin içecek ve kokteyl menüsüyle dikkat çeken Tom’s Kitchen, iş yemeklerinden aile ve arkadaş toplantılarına kadar pek çok buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Mekanda Pazartesi’den Cuma’ya 08.00-11.45, Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-11.45 saatleri arasında kahvaltı menüsü servis ediliyor. Mekan haftanın her günü 12.00-23.00 saatleri arasında öğlen-akşam yemeği, çocuk ve  bar menüsüyle misafirlerini ağırlıyor.

toms kitchen, istanbul doors, doors, tom aikens, zorlu center


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder