19 Ağustos 2013 Pazartesi

AŞKANA MANTI!

Aşkana Mantı tam bir klasik... Şımarmadan, büyüme hevesine kapılmadan neredeyse 40 yıl kendini koruyan bir mekan...

Aşkana, Tatarca mutfak anlamına geliyormuş. Zaten burada da Tatar usulü mantı ve çiğ börek yapılıyor. Menüsü hiç de abartılı değil, yani az ve özlerden oluşuyor. Özellikle mantı ve çiğ börek kesinlikle burada yenmeli!

Bildiğim kadarıyla Aşkana Mantı, Türkiye'nin en iyi 10 mantıcısı arasında yer alıyor. Bence bunu gayet hak ediyorlar. Tadından öyle belli ki her malzemenin taze olduğu... Yoğurdu, eti dişinizin kabuğunu doldurmayan cinsten değil... Burada hakkıyla yiyorsunuz mantınızı... Tam bir Anadolu kadının elinden çıkmış gibi...

Ben hata yapıp sarımsaksız yedim, sanırım mantıya haksızlık ettim. Siz siz olun bu mantının tadını sarımsakla çıkarın...

Aşkana Mantı'nın dekorasyonu da menüsü kadar sade. Toplamda 30-35 kişilik bir oturma kapasitesi var. Beyaz örtüleri, ahşap sandalyeleri ve eski dekorasyon malzemeleri dikkat çekiyor.. Mekanda servis gayet hızlı ve kaliteli. Burada fiyatlar biraz fazla ama inanın buraya değiyor.


Adres: Metehan Sok. Türkel Apt. No.1 2. Ulus İstanbul
Telefon: 0212 268 74 42 / 281 98 62

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder