15 Temmuz 2013 Pazartesi

ALANCHA!

Evet, işte beklenen an geldi ve Alancha açıldı. Eminim hatırlarsınız. Alaçatı'nın hatta bence Türkiye'nin farklı restoranlarından olan Barbun, geçtiğimiz yıla damgasını vurmuştu. Birçok köşe yazarının yazılarında yer alan Barbun'a geçen yıl çok gittim. İlk kez deneyimlediğim yemeklerin tadı hala damağımda diyebilirim.

Ve Barbun'un ardından Kemal Demirasal muhteşem bir yere daha imza attı. Alancha! Alancha'nın yerinin ilk belirlendiği zamanı hatırlıyorum da... Muhteşem etkileyici bu atmosfere sanırım ilk şahit olanlardanım. Şimdilerde dekorasyonu ve birbirinden özel tatlarıyla son halini alan Alancha'dan eminim sizler de benim kadar etkileneceksiniz. Alacha'da herşey oldukça özenli ve dikkatle hazırlandı. Alancha için miksoloji uzmanından tutun da menüde yer alacak her bir lezzete, dekorasyona kadar birçok şeyde bizzat Kemal Demirasal'ın ve muhteşem ekibinin oldukça fazla emeği var.


Alancha, mutfağında ekolojinin bizlere sunduğu en taze, en kaliteli ve doğal yerel malzemeleri tedarik etmeye odaklanıyor. Denizden, topraktan ve taze baharat bahçelerinden gelen kendine özel malzemelerine layık oldukları değeri verebilmek adına Anadolu ve modern özgün pişirme tekniklerini 'samimi ve Gerçek Yemek' anlayışı ve yaratıcılıkla harmanlıyor.

Alancha'da menu dinamik olarak günlük ve haftalık olarak değişiyor. Tüm menü lokal ve sezon mazemelerinden oluşuyor. Kısacası mutfakta ithal ürünlere yer yok. Mutfakta gazlı ocak, fritöz gibi pişirme teknikleri yok yani mutfağımızda gaz ile çalışan bir ocağımız yada mutfakta tavada pişen herhangi bir yemek yok. Tüm pişirme odun ateşinde, elevasyonlu ızgaralarda yapılıyor. Ön hazırlıktaki yapılan tüm pişirmeler odun fırınında gerçekleşiyor ve kömür kullanılmıyor... Yan ürünler ve tat destekleme amaçlı kendi yaptıkları meyve sirkelerine ve fümelemelere yer veriliyor.

Alancha'da ayrıca yemek öncesi ve sonrası miksoloji uzmanları tarafından hazırlanan eşsiz 'cooktail' ler hazırlanıyor.

Sezonu, özgün tekniklerini, terroir'i ve ruhlarını en iyi şekilde anlatan Chef Tasting, Terroir Tasting menüsünden örnek; http://alancha.com/tadim.pdf


Alancha ekibi Alancha'yı şu sözlerle anlatıyor...

"Sizi Alancha'ya sadece özel bir akşam yemeği tatmaya değil, hayallerimiz, felsefemizi, hislerimizi ve kültürümüzü aktardığımız nadide bir deneyimi yaşamaya, duygumuzu paylaşmaya ve heyecanımıza şahit olmaya davet ediyoruz. Ruhunuza dokunabilme arzusu ile hazırladığımız bu yeni yaşam alanında, sizi duygularınız ile başbaşa bırakmaya odaklanıyoruz"  

Alancha'nın diğer görselleri için; https://www.facebook.com/media/set/?set=a.679385168742974.1073741833.453380081343485&type=1


Adres: Tokoğlu Mah. 1036 Sok. No:1 Değirmen Dağ Mevkii Alaçatı
Telefon: 0 530 876 67 85

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder