8 Temmuz 2013 Pazartesi

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

İstanbul Bilgi Üniversitesi, alanında dünyanın en iyi okullarından biri olarak kabul edilen Chicago’daki Kendall School of Culinary Arts işbirliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı açıyor. Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı öğrencileri, isterlerse eğitimlerinin son yılını Kendall’da geçirerek Kendall diplomasına ve mezuniyet sonrası bir sene ABD’de çalışma iznine sahip olabilecekler.

Bu ortaklıkla, Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri dilerlerse çift diploma sahibi olabiliyor, yaz okulu ve değişim programlarına katılabiliyorlar. Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri:
İsteğe bağlı olarak öğrenimlerinin ilk 3 senesini  Bilgi'de son senesini ise Kendall College’da tamamladıktan sonra hem Bilgi  hem de Kendall diploması alarak mezuniyet sonrası bir sene ABD’de çalışma iznine sahip olma,
Bilgi’deki eğitim hayatı boyunca Kendall College’daki seçkin öğretmenler ve öğrencilerle dijital ortamda bilgi alışverişinde bulunma, bu sayede tam anlamıyla uluslararası bir eğitim alma,
Kendall College’da yaz okullarına katılma,
Değişim öğrencisi olarak bir süre Kendall College’da eğitim alma fırsatlarını yakalıyorlar.
Açılışa dünyaca ünlü şef Christopher Koetke de katılacak

Kendall School of Culinary Arts Başkan Yardımcısı ve Laureate International Universities Mutfak Sanatları Mükemmeliyet Merkezi Başkan Yardımcısı Christopher Koetke, programın açılışı için 15-18 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’ye gelecek.

Kendall Üniversitesi bir numaralı eğitim yeri seçilmiş

ABD’nin aşçılık eğitimi veren en iyi 10 programından biri olarak gösterilen Kendall School of Culinary Arts, 1934’de ABD’nin Chicago kentinde kurulmuş köklü bir üniversite olan Kendall College çatısı altında eğitim veriyor. Dünyanın her yerinden 450’yi aşkın seçkin öğrenciye eğitim veren Kendall School of Culinary Arts, Laureate International Universities ağının ‘Mutfak Sanatları Merkezi’ olarak kabul ediliyor.

Michelin rehberinde yer alan 388 restoran arasında yapılan araştırmada, öğrencileri kariyerlerine hazırlama yolunda bir numaralı eğitim kurumu olarak seçilen okul, akademik kadrosu ve çevre dostu girişimlerinden dolayı pek çok ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü. Programlarında yerel üretim ve organik ürünlere ağırlık veren okul bünyesindeki restoranlarda, kendi tarım alanlarında yetiştirilen ürünler kullanılıyor, öğrencilere sürdürülebilir tarım konusunda eğitim veriyor. Öğrencilerine dünyaca ünlü ve ödüllü aşçılardan eğitim alma fırsatı ile bir yandan zengin staj olanakları sunan okulun geniş profesyonel ağı sayesinde mezunlar;  iş hayatlarına hızlı ve etkin bir şekilde atılıyor, global arenada ödül ve tanınırlık kazanıyor.

Peki kim bu Christopher Koetke?  

Kendall School of Culinary Arts Başkan Yardımcısı ve Laureate International Universities Mutfak Sanatları Mükemmeliyet Merkezi Başkan Yardımcısı. 1998 yılında Kendall College Mutfak Sanatları Okulu’na katılan Koetke, 2012 yılında Laureate Uluslararası Üniversiteleri Mutfak Sanatları, Mükemmelliyet Merkezi ve Kendall College Mutfak Sanatları Okulu Başkan Yardımcılığı’na atanmış.

Kendisinin liderliğindeki bölüm 2008 yılında Academy of the Culinary Arts Cordon d’ Or – Gold Ribbon Cooking School of the Year Culinary Academy Award - ödülüne layık bulundu. Aynı sene Amerika Mutfak Sanatları Federasyonu tarafından bölüm “ Örnek mutfak sanatları programı” olarak nitelendirildi.

1982 yılında profesyonel olarak aşçılığa başlayan Koetke, Pavilion Elysees, Pierre Gagnaire, Taillevent ve Pierre Orsi gibi dünyanın en ünlü restoranlarında çalıştı. 2009 yılında Uluslararası Mutfak Sanatları Profesyonelleri Derneği tarafından “Cooking Teacher of the Year” ödülüne layık bulunan Koetke, Emmy adaylığı bulunan “Let’s Dish”programının sunucusu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr  adresinden ulaşılabilir...

http://www.facebook.com/istanbulbilgiuniversitesi
http://twitter.com/bilgiofficial

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder