3 Mayıs 2013 Cuma

PF CHANG'S'DE MUHTEŞEM AKŞAM!

Samimi olmak gerekirse Uzak Doğu mutfağı dendi mi ben bi gerilim. Nihayetinde bu mutfakla aram pek iyi değildi... Zira PF Chang's'in dün akşam ki davetine kadar! Rahatlıkla, Uzak Doğu mutfağını bana sevdirmeyi başaran ilk yer diyebiliriz! Merkezi ABD- Arizona’da bulunan; Kanada,Güney Amerika, Filipinler, Orta Doğu ve Türkiye'de hizmet veren PF Chang's'in Etiler'deki yerindeydim dün akşam.

Dün akşam, daha kapıdan girişimle başlayıp geceyi sonlandırana dek her birimizi özel hissettirmek için hazırlanmış birçok ayrıntıyla dolu bir geceydi. Bizler için hazırlanan özel isim kartlarından tutun da özel seçilmiş yemeklere kadar.

Bizimle ilgilenen Serdal Bey, tüm gece tadacağımız lezzetleri bir bir anlattı ve sabırla tüm sorularımı yanıtladı. Kendisine buradan teşekkürü borç bilirim:) PF Chang's'de her çalışanın kendine özel sosu varmış! Serdal Bey'in ki ise 'Magic' sosmuş... Nitekim ilk olarak 'Magic' sosun lezzetine lezzet kattığı Changs's Vegetarian Lettuce Wraps ile başladık. Bu lezzet özel aperatifin tofu ile yapılan vejetaryen versiyonuymuş. Marul içerisine özel hazırlanmış bu lezzeti dahil edip üzerine Magic sosu üzerine ekledik ve gecenin açılışını yaptık. Sonrasında ise birbirini takip eden Dynamite Shrimp ve Chicken Dumplings Pan Fried'ın tadına baktık. Dynamite Shrimp gerçekten tam bir dinamit!
Dynamite Shrimp'de acılı baharatlı sos ile harmanlanan öncesinde de panelenen bol aromalı karidesler taze soğan parçaları ile servis ediliyor. İnanılmaz! Bu arada ufak bir not; aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz her bir soğan aynı boy ve ende! Nasıl mı? PF Changs'de denge müthiş önemli! Her bir PF Changs çalışanının kollarında bulunan cetvellerle malzemeler tamamen orantılı biçimde tabaklardaki yerini alıyor...

Ana yemeklere geçelim... Geçişlerin müthiş olduğunu söyleyebilirim, yani acı, ekşi ve tatlı ve daha tatlı! Her gelen yemek sırasıyla size tüm lezzetleri sunuyordu. Ağır gelmeden, alıştıra alıştıra...  Baharatlı, tatlı ve narenciye sos içinde pişirilen küp şeklinde doğranmış tavuk Chang's Spicy Chicken, marine edilmiş beyaz mantar, shiitake mantarları ve tatlı biberler ile karamelize edilen dana dilimleri 'Wok' Charred Beef, karidesler, şekerlenmiş cevizler ve kremsi bir sos ile 'wok'ta sotelendikten sonra mini elma topları ile servis edilen Shrimp with Candied Walnuts ve klasik Çin noodle'ları sebze, et, tavuk ve karidesli olarak karışık servis edilen Lo Mein Combo...


Elbette gecenin son vuruşunu elbette tatlılar yaptı. Portakal çayının eşlik ettiği Great Wall of Chocolate ve Banana Spring Rolls tam anlamıyla mükemmeldi!

Damla çikolatalar ve zengin çikolatalı kremadan oluşan altı katlı çikolatalı kek, ahudusu sosu ile tarçın ve şeker ile karıştırılıp "wonton"a sarılan Great Wall of Chocolate ve yağda kızartılan muz ise vanilyalı dondurma ile sıcak sıcak servis edilen Banana Spring Rolls bence kesinlikle ve kesinlikte tercih edilmeli.



Ve bir not! İlk başta dikkat ettiğimiz yemekleriyle, dekorasyonuyla, ortamıyla ve çalışanlarının ilgisiyle bizi etkileyen mekanların tuvaletlerine özellikle gider bakarım. Dışarıda bizi her yönüyle etkileyen mekanların bence en önemli yerleridir. Ve birçok file buralardan verilir. İsterse dünyanın en güzeli en lezzetleri yemekleri sizde olsun tüm çalışanlarınızın kıyafetleri, elleri tertemiz olsun. Tuvaletler pis olduğu zaman ne yapsanız boş gelir. PF Changs burada da geçer notu alıyor. Tertemiz, sık sık temizlendiği belli olan tuvaletleri ile bu işe verdiği önemi gösteriyor.

PF Changs hakkında bazı detay bilgiler 

•P.F. Chang’s China Bistro, ABD’de bulunan 5 binin üzerinde restoranla ilgili tüketici deneyimlerinin ölçüldüğü 2011 Zagat Araştırması’na göre, “Amerika’nın en popüler tam hizmet markası” olarak seçilmiş.

•P.F. Chang’s sahip olduğu Best Overall Beverage Program sayesinde, 2012’de dünyaca ünlü Cheers Dergisi’nin düzenlediği ‘Cheers İçecek Mükemmelliği Ödülü’ne layık bulundu. Alkollü içecek satışı yapan işletmeler arasında sektörün en onurlu ödülü olarak kabul edilen Cheers İçecek Mükemmelliği Ödülü, yaratıcılık, özgünlük, servis kalitesi, satış ve karlılık gibi kriterler baz alınarak veriliyor. Ödül için ayrıca, işletmenin pazarlama başarısı, personel eğitimi gibi faktörler de dikkate alınıyor.

•Sadece Amerika’da bulunan P.F. Chang’s restoranlarında, her yıl 13.000 ton taze tavuk ve 9.000 ton pirinç tüketiliyor.

•Her yıl P.F. Chang’s restoranlarında 46 milyondan fazla şans kurabiyesi dağıtılıyor.

•P.F. Chang’s menüsü, Çin’in farklı kültürlere sahip bölgelerinden ilham alınan tariflerin özel bir karışımı olarak P.F. Chang’s’in kurucusu Philip Chiang tarafından geliştirilmiş.

•P.F. Chang’s yemeklerinizi en iyi kalitedeki malzemeleriyle sipariş verildikten sonra taze taze hazırlıyor ve servis ediyor.

•P.F. Chang’s restoranlarında kullanılan gıda malzemeleri günlük olarak geliyor.

•P.F.  Chang’s, çoğu ülkede yerel tedarikçilerle birlikte çalışır. Özellikle de sebze ve alkollü içeceklerin yerel olarak tedarik edilmesine özen gösteriyor.

•Her bir P.F. Chang’s restoranında, bulunduğu ülkenin hassasiyetlerine ve damak tadına özel olarak güncellenmiş ürünler de yer alıyor. Restoran ayrıca, glüten hassasiyeti olan ve vejetaryen yemek tercihi bulunanlar için de seçenek sunabiliyor.

Dün akşamın son noktası. Fortune Cookie'ler ve içlerinden çıkan notlar. İşte benim şansıma çıkan o not:)

Evetttt, biz PF Changs'de dün akşam çok yedik... Belki karnımız doydu ama lezzetlere doyamadık... Bu harika akşam için tüm PF Changs ekibine teşekkür ederim.

https://www.facebook.com/PFChangsTR
https://twitter.com/PFChangsTR
http://instagram.com/PFChangsTR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder