10 Mayıs 2013 Cuma

GASTRO İSTANBUL TAM GAZ!

101 İstanbul Lezzet Festivali'nden sonra şimdi de Türkiye'nin en kapsamlı yiyecek-içecek festivali 8 Mayıs'ta gayet güzel bir parti ile açılışını yaptı. 

Festival kapsamında 7-12 Mayıs tarihleri arasında TURYİD üye restoranlarında şefleri festivale özel menülerini hazırlarken 9-12 Mayıs arasında ise Küçükçiftlik Park'ta öne çıkan restoranların şefleri benim gibi yemek yemeyi sevenler için bir araya gelerek birbirinden özel lezzetleri bizler için hazırlıyor. 


Gastro İstanbul etkinliği boyunca İstanbul'un ve Türkiye'nin yeme-içme ve eğlence kültürüne yön veren, şehrin en iyi mekan ve restoranları, mutfakların kahramanları yerli ve yabancı şefler, yöresel tatların büyük ustaları ve sokak lezzetlerinin başarılı temsilcileri, yerli üreticiler, tedarikçiler, uzmanlar ve gurmeler bir araya geliyor. 

Küçükçiftlik Park'ta katılımcı restoranların lezzet stantlarında festivale özel menüler sunulacak, şölen havasında piknikler, davetler, sunumlar, tadımlar yapılıyor, mutfak sırları ortaya çıkıyor, klasik tatlar hatırlanıyor, yeni lezzetler festival konuklarıyla buluşuyor.

Türkiye’nin gece hayatı ve eğlence kültürüne yön veren şehrin en önemli mekanları, müzisyenleri, DJ’leri de festival süresince özel partiler, konserlerle İstanbul’un yeme – içme ve eğlence sahnesini Küçükçiftlik Park’a taşıyor.

Fiyatlar

Festivale giriş fiyatları 5 TL indirimli, 10 TL tam...Gastro İstanbul boyunca birçok restoranın festival için seçilmiş özel menüleri bence oldukça uygun fiyatlarda... Lezzet stantlarında tadım menüleri 5-10-15-20 TL arasında değişen özel fiyatlarla sunuluyor. Festival alanı ve Türk Mutfağı Derneği Etkinlik Çadırı biletleri Biletix’ten ve festival alanı giriş kapısından satın alınabiliyor.





Eğitimlere harika!

Festivalde ayrıca içecek kültürünün gastronomideki yeri ele alınarak tadımlar ve eğitimler yapılıyor. Hazırlanan özel çadırda Türk Mutfağından İtalyan mutfağına kadar dünya mutfağı hakkında düzenlenen paneller sizleri birbirinden özel isimlerle buluşturuyor. Ben Cumartesi günü İtalyan mutfağının eğitimlerine katılacağım için oldukça heyecanlıyım :) Bu eğitimler için fiyatlar ise ayrı. Biletleri tam biletler günlük 50 TL, 4 günlük 150 TL’den öğrenci biletleri ise günlük 20 TL, 4 günlük 60 TL’den satışa sunuluyor.

Şovlar


Wines of Turkey, Anadolu Efes, Johnny Walker ve Yeni Rakı’nın yan sponsorlar olduğu festivalde, ünlü barista ve barmenlerin performanslarıyla, konuk somelier ve içecek uzmanlarının demonstrasyonları da gerçekleşiyor.



Gastro İstanbul'a dair diğer fotoğraflar içinhttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.643613108986847.1073741828.453380081343485&type=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder