22 Nisan 2014 Salı

SIRÇACI14!

Bence Yeniköy’e hareket kattı… Zevk kattı… Sırçacı14’den bahsediyorum! Enerjisi, tatları, müziği, dekorasyonu derken son zamanlarda çok keyif aldığım bir mekan diyebilirim… Sırçacı14, üniversite eğitimleri sırasında Roma'da tanışan İpek Özmen ve Özlem Eren'in tecrübelerinin ve hobilerinin bir eseri.
Sırçacı14’ün hikayesi bir hayli ilginç! ‘Mekan açmak istiyorum’ laflarının havada asılmadığı bir hikaye…
Cesaret veren, ümit veren bir hikaye!
Şöyle ki,
Özlem Eren kendi evinde, eşiyle birlikte Sırçacı sokakta bulunan 14 numaralı evlerinde parti üstüne parti düzenleyince, gelen her isim hepimizin vazgeçemediği Foursquare’den başlamış check-in yapmaya; Sırçacı14 diye!  E daha ne olsun! Özlem'in girişim ve beceri ruhu, bir diğer becerikli ruh; İpek ile de birleşince ortaya bu güzel mekan çıkmış.

sırçacı14, yenikoy, yenikoy mekan, ozlem eren, ipek ozmen, omur akkor,
Müşterilerini evinde ağırladığı arkadaşlarından ayırmayan Özlem ve mutfakta çok güzel yemek yapan İpek, Sırçacı14’te de kolları sıvıyor ve mekanın dekorasyon, yemek, kokteyl, müzik ve ambiyans gibi tüm detayları ile birebir ilgileniyor. Ev sıcaklığını ve samimiyetini yansıtan bir mekan olmasına dikkat eden genç işletmeciler, oldukça profesyonel isimlerle çalışıyor. Mekanın dekorasyonu ve kurumsal kimliği Kitchen-İst markasına ait. Mutfak ise ödüllü şef Ömür Akkor'a emanet.

Sırçacı14’de klasik de bir söylem olan ‘gelenekseli modernleştiriyor’ havası var ancak mekan bu söylemi oldukça farklı kılıyor… Yemeklerin kökeni gelenekselden gelse de burada geleneksel yemekler Akdeniz ve İtalyan mutfağı ile harmanlanıyor… Sunumlar ise her tabakta ayrı bir sanat harikası! Üzerine şöyle bir sos gezdirilen cinsten değil… Zaten sunum da o değil! 

Her detay ince düşünülüyor… Sırçacı14 menüsünde yer alan Mıhlama için Karadeniz’den peynir, Urla’dan nar, Antep’ten kuru patlıcan, nar ekşisi ve baharatlar, Ayvalık’tan zeytinyağı ve siyah zeytin, Hatay’dan yeşil zeytin gibi ürünler getiriliyor. Kekik, tarhun, biberiye, nane gibi otlar Sırçacı 14’te yetiştiriliyor.
Menüde genç işletmecilerin dokunuşları da var. Somon Sufle, Etli lazanya, Kuzu İncik, biberli ekmek, karamelize soğanlı tart, sütle çırpılmış ricotta, mücver ve brownie Özlem Eren’in özel tarifleriyken, Muhammara ve Kuru Patlıcan Dolması İpek Özmen’in elinden çıkıyor.

sırçacı14, yenikoy, yenikoy mekan, ozlem eren, ipek ozmen, omur akkor,Sırçacı14, şu günlerde menüsünü de yeniledi. Yepyeni lezzetlerle dolu menüsü mutlaka denenmeli.
İlle de çorba olsun diyenlere “Soğuk Ayranaşı Çorbası”, meyvelerin otlarla birleştiği “Çilek, Mozarella ve Kuşkonmazlı Roka Salatası”, ördek ve waffle’ın tahmin edemeyeceğiniz kadar güzel uyumuyla “Duck&Waffle”, geleneksel lezzetin modern yorumu “Balık Ekmek” ve en hafif yaz tatlılardan “Panna Cotta”, Sırçacı14’ün yaz menüsünde denenmesi gereken yeni tatlar arasında.

Yemeklerde olduğu gibi, içeceklerinde de geleneksel lezzetlere dokunuşunu katarak yaza adapte eden mekan, komik isimli kokteylleri ile de akılda kalıyor! Karadutu özleyenlerin rüyası “Kara Melek”, karpuz, limonata, tequila, lime suyu ve sodanın masum birleşiminden hayat bulan “Watermelon Lemonade”, tatlı tutkunları için ideal “Oreo Milkshake” veya kırmızı elma-viski karışımıyla Hollywood’un en güzel sarışını ve kızı Apple’dan esinlenilen “Gwyneth Paltrow” ile misafirlerin başını döndürüyor!

Sırçacı14, özel günlerde gerçekleştirilen konsept partilere de ev sahipliği yapıyor. İster doğum günü ister özel gün… Kafanızdaki partiyi anlatın yeter! Zaten Özlem ve İpek sizin mutlu olmanı için o partinin detaylarını bile düşünüyor, fikir veriyor. Bu arada unutmadan, davetli kitlesine göre menü şekillendirilebiliyor.

sırçacı14, yenikoy, yenikoy mekan, ozlem eren, ipek ozmen, omur akkor,
Sırçacı14, sıra dışı finger foodlarıyla outside catering hizmeti de veren bir mekan.

Perşembe günleri 20:00’den itibaren Wine&Dine Night, Çarşamba günleri 18:00-20:00 Aperitivo gibi konseptler geliştiriliyor. Pazar akşamüzerleri için Sunset Session düzenlenmesi planlanıyor.

Perşembe, Cuma, Cumartesi akşamları ile Pazar günleri brunch saatlerinde DJ performansı var.
Haftanın her günü 09.00-02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Yemek servisi 00:00’a kadar devam ediyor. Özel partilerin düzenlendiği günlerde kapanış saati 04.00’e kadar uzayabiliyor.

Fiyatlar yemek söz konusu olduğunda 8 ile 46 TL arasında değişiyor. Örnek fiyatlar; mücver 12 TL, serpme kahvaltı 29 TL, çay 4 TL.

Mesafeyi bahane etmeyin, bence hemen Sırçacı14’e gidin!
Benim de selamımı söylemeyi unutmayın:)

Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi No:60, Yeniköy
Telefon: 0 212 299 50 16
www.sircaci14.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder