7 Şubat 2014 Cuma

HAFTA SONU NE YAPMAK İSTERSİNİZ?

Güzel bir hafta sonunun habercisi Cuma geldi çattı! Hava durumuna baktım sizin için. İstanbul gayet güzel görünüyor. Tabi Şubat ayına göre… Cuma 9, Cumartesi 11, Pazar ise 13 derece.

Bu hafta sonu bırakın işi gücü bir tarafa… Ailenize, sevdiklerinize zaman ayırın. Kendinize zaman ayırın! Müzik dinleyin, film izleyin, temiz hava alın…

Tabi, önerilerimize bakmayı da ihmal etmeyin!

Bugün itibariyle her yaştan kişiye hitap eden filmler görücüye çıkıyor. Oldukça iddialı ve güzel yorumlara sahip filmlerden önerilerim, çocuklar için Lego Filmi, büyükler için Muhteşem Güzellik…

Para Avcısı: Leonarda DiCaprio, Matthew McConaughey, Jonah Hill, Jean Dujardin, Ethan Suplee'nin başrollerini paylaştığı film, gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Filmde, Amerikan borsasında çalışan komisyoncu Jordan Belfort'un biyografisinden esinlenilmiş.

Herkül: Efsane Başlıyor 3D: Kellan Lutz, Gaia Weiss, Scott Adkins, Liam Mcıntyre, Roxanne Mckee'nin rol aldığı filmin konusu şöyle; M.Ö. 1200’de Antik Yunan’da bir kraliçe, Kral’ın gaddar yönetiminin devrilmesi ve yoksulluk içindeki halkın barışa kavuşması vaadiyle Tanrı Zeus’un şehvetine yenik düşer ve sonrasında hamile kalır. Bu birliktelikle dünyaya gelen Herkül, kendi kaderinden ve gerçek kimliğinden bihaberdir. Onun hayatını adayacağı tek tutkusu, sevgilisi Girit Prensesi Hebe’dir. Fakat Hebe, Herkül’ün kardeşi ile evlendirilecektir. Yarı Tanrı Herkül, gerçek kimliğini ve asıl amacını öğrenince bir seçim yapmak zorunda kalır: Ya gerçek aşkını da alıp kaçacaktır ya da kaderinin gereğini yaşayıp, gerçek bir kahraman olacaktır.

Mr. Banks: Emma Thompson, Tom Hanks, Ruth Wilson, Paul Giamatti, Colin Farrell'ın başrollerini paylaştığı Mr. Banks, Amerika, Avustralya ve İngiltere ortak yapımı komedi-drama filmi olan Mr. Banks sezonun başarılı işlerinden.John Lee Hancock tarafından yönetilen, senaryosu Kelly Marcel ve Sue Smith tarafından yazılan film 1964'deki Walt Disney filmi Mary Poppins'ın yapım sürecine odaklanıyor.

Lego Filmi: 3D formatında ve bilgisayar animasyonu olarak hazırlanacak macerada; sıradan, kurallara her zaman uyan, ortalama bir LEGO minifigürü olan Emmet adlı karakterin, yanlışlıkla dünyayı kurtaracak en sıra dışı kişi olarak tanınması konu ediliyor.

Muhteşem Güzellik: En iyi yabancı film Oskar'ına aday gösterilen Muhteşem Güzellik, İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino filmi. Gençliğinde ödül aldığı romanıyla ilgi odağı olan artık yaşlı ama yakışıklı bir adamın kendisini kaptırdığı Roma gecelerinde karşılaştığı sosyetik yapaylığa tepkisini ve kendisi için masumiyetini hala koruyan bir güzelliğe tapınışını anlatıyor.

Daire: Bu haftanın tek Türk filmi 'Daire', üniversitedeki öğretim görevini kaybettikten sonra kullanılmayan bir havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışmayı seçen Feramus ile çalıştığı taşra belediye tiyatrosu kapatılınca hayatla inatlaşmak adına bir Cami’de ölü yıkayıcı olmayı kabul eden Betül’ün fırsat bulamadıkları hüzünlü aşkları etrafında gelişir.

Bakalım bu hafta sonu konserler ne durumda?

Bugün konserler bakımından dolu dolu.

Nardis Jazz Club'da Dilek Sert Erdoğan,
garajistanbul'da Gülşen,
Jolly Joker İstanbul'da Soner Sarıkabadayı,
Valentin'de, Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars,
Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde Suzan Kardeş,
Kadıköy Sahne'de Moğollar,
Jazz Company'de İlham Gencer&İpek Dinç
CRR Konser Salonu'nda, Jaga Jazzist - Stian Westerhus ve Pale Horses,
Babylon'da, Tonight presents: Molotov Jukebox var.

Yarın ise,

Jolly Joker İstanbul'da Gripin,
Bostancı Kültür Merkezi'nde Yalın,
garajistanbul'da Kafası Karışık Kontrtenor-Nuri Harun Ateş,
BKM Mutfak Sahne'de, Baba Zula,
Babylon'da, Bob Marley Celebration sahnede olacak.

Pazar günü yine müzik anlamında fakir…

D22'de Büyük Ev Ablukada, Jolly Joker Balans'ta ise Red Fang sahne alacak.

Mutlu hafta sonları!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder