10 Ocak 2014 Cuma

TEPPANYAKİ ALATURKA ETİLER'DE

1945-50 yıllarında Japonya'da doğan ve Tiyatral pişirme tekniği sayesinde turistlerin yoğun ilgi göstermesi sonucunda önce Asya'da, sonrasında tüm dünyada en popüler Uzak Doğu pişirme yöntemi haline gelen Teppanyaki, Teppanyaki Alaturka ile Etiler'de yeme içme tutkunlarıyla buluştu.

Teppanyaki'nin anlamını merak edenlere hemen belirtmekte yarar var; kelimenin kökeni; Japon mutfağında demir tabak anlamına gelen "teppan" ve  ızgaralanmış ve az yağda pişirilmiş anlamına gelen "yaki" kelimelerinden türemiş...

Sacda pişirilen yemek yöntemiyle dikkat çeken mekanda, misafirler Türk yemekleri ile yepyeni bir lezzet serüvenine eşlik ediyor. 300 dereceye kadar çıkan sac levhaların etrafına oturan konukların hemen önlerinde seçilen yemekleri pişirilen ve dünyada en çok tercih edilen Istakoz kuyruğu, jumbo karides, tataki, unagi , ördek, kaz ciğeri gibi Teppanyaki yemeklerinin yanına sebzeli ya da köri soslu bonfile, kuzu tarak,  fileto balıklar, şişler, tuzda balık, sahanda pişen sebzelere, deniz mahsulleri ekliyor ve bu mutfağı alaturka dokunuşlarla çeşitlendiriyor. Teppanyaki Alaturka; yarattığı özel konsept sayesinde Japon pişirme tekniğiyle Türk yemek kültürünü bir araya getirirken, aynı zamanda yabancı olmadığımız tatları, sağlıklı lezzetlere dönüştürüyor.


VIP odalar!

Mekanda hazırlanan VIP odalar, prestijli yemekleri, private party, maç izlemek ve iş yemekleri için ideal. VIP odalarında ses izolasyonundan, rahat oturma alanına ve özenli yemek servisine kadar tüm detaylar titizlikle kurgulanmış. VIP odaların 8 ve 10 kişilik seçenekleriyle, LED TV' lerden internete bağlanabilir, USB disk üzerinden sunum açabilir, D-Smart ve Digiturk yayınlarını takip edebilir, yanınızda getirdiğiniz CD' lerle müzik dinleyebilir veya DVD izleyebilirsiniz.

Mekanda ayrıca sushi servis edilen alakart bölümü, gece 03:00'e kadar açık sushi&champagne lounge bölüm de yer alıyor.


Adres: Nispetiye Cad. No: 107 Etiler
Tel: 0.212 287 82 28
www.teppanyakialaturka.com
istanbul@teppanyakialaturka.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder