6 Ocak 2014 Pazartesi

DİKKAT DİKKAT! DIŞARIDA YEMEK MUTLU EDİYORMUŞ!

Geçtiğimiz aylarda MasterCard tarafından, Avrupa çapında, tüketicilerin harcama alışkanlıklarını ölçümlemek amacıyla bir araştırma gerçekleştirilmiş. Bu, "Küçük Mutluluklar Endeksi"ne göre, tüketiciler alışveriş yaparak kendilerini ödüllendiriyor. Tüketicilerin kendilerini ödüllendirmek üzere aldığı küçük hediyelerin başında giysi, ayakkabı, çanta, yemek, çikolata, tatlı ve kek geliyormuş.

“Küçük Mutluluklar Endeksi”nin Türkiye sonuçlarına göre, kendisini ödüllendirerek neşelenmek isteyen Türkler, bunun için giyim eşyalarından sonra en çok, dışarıda yemek ve çikolata / tatlı / keke para harcıyorlar. Bunları sırasıyla kitap / dergi, sinema / tiyatro, konser / spor karşılaşması bileti, kozmetik alışverişi ve tatil izliyormuş. Saç kestirmek ve kişisel bakım yaptırmak da neşe veren harcamalar arasında yer alıyormuş.

Araştırma, Türk tüketicilerin kendilerine ya da çevrelerine küçük hediyeler aldıklarında kendilerini mutlu hissettiklerini, özellikle yakınlarına hediye alırken doğum günü ve özel günlerin yanı sıra, teşekkür etmek ve iyi bir haberi birlikte kutlamak için de sıklıkla armağan alma yoluna gittiklerini ortaya koyuyor. En fazla ailesini ve eşini mutlu etmek amacıyla küçük hediyeler aldığını belirten Türk tüketiciler için çikolata / tatlı / kek ve dışarıda yemek öncelikli armağanlar arasında yer alıyor.

Yani, ne yapıyoruz? aynereyegitsek'i takip edip, bütçemize uygun yerlere gidip, mutlu oluyoruzzzzz:)

facebook.com/AyNereyeGitsek
https://twitter.com/aynereyegitsek

İyi haftalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder