23 Eylül 2013 Pazartesi

SAFİNA İLE TANIŞMAK!

Geçtiğimiz günlerde ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina ile tanışma fırsatım oldu. 26 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek olan konseri öncesinde İstanbul'a gelen Safina, hem repertuar hem de konser provasını yaptı. Sanıyorum Safina'da bir ego sorunu yok! Yani bizim Türk sanatçılardan bile daha az egolu! Ki kendisi magazin dünyasında değil müzik dünyasında başarılara imza atmış biri. Hoş sohbet, bir İtalyan.GNL prodüksiyonu ile Harbiye Açıkhava'da vereceği konserde Meyra ve Enbe Orkestrası şefi Behzat Gerçeker ile aynı sahneyi paylaşacak olan Safina oldukça heyecanlı. Eminim 26 Eylül akşamı bu üçlünün sıcak enerjisi sizi saracak! Safina, Meyra ve Enbe Orkestrası ile 'Tek Başına' gibi birkaç Türkçe şarkı seslendirecek. Safina aynı zamanda konserde bir de türkü seslendirecek. Ama bu türkü şimdilik sürpriz:)

'Luna' şarkısı ile hafızalara kazınan, dünyada Pavarotti, Carreras ve Domingo’nun ardından mirası devralan 'neo klasik' tenor Alessandro Safina aslında Türkiye'ye özellikle İstanbul'a hiç de yabancı değil.

Sezen Aksu, Sertab Erener ve Ferhat Göçer gibi birçok sanatçı ile çalışmalar yapan Safina tam bir Sezen
Aksu hayranı. Minik Serçe onu öyle büyülemiş ki, ünlü tenor oldukça etkilenmiş gözüküyordu...

Bu arada belirtmekte fayda var; Safina Türkiye'de bir albüm çıkaracak. Yine GNL prodüksiyonuyla çıkacak albümde en beğeni toplayacak parçalarından biri olmaya aday ‘Da Troppo Tempo’, Alessandro Safina’nın güçlü sesiyle Meyra’yı ve ENBE Orkestrası’nı bir kez daha buluşturuyor. Albümde, kendisine eşlik edecek sürpriz isimlerle birlikte Safina’nın hangi parçaları seslendireceği ise şimdiden merak konusu…

Konserin biletleri, Biletix ve BKM gişesinden temin edilebilir.
BKM gişe telefon: 0212 236 18 18
www.bkmonline.net

Alessandro Safina hakkında bilgi isterseniz, www.alessandrosafina.info/biography.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder