5 Ağustos 2013 Pazartesi

THE MARKET!

Farklı tatları “surf&turf” konseptli alternatif sunumlarla deneyimlemekten hoşlanan et ve kahvaltı tutkunları için yepyeni bir lezzet durağı var: The Market!

Toplam 300 kişi kapasiteli The Market’in menüsünde hem herkesin rahatlıkla tanıyıp bileceği geleneksel ve klasik tatlar, hem de The Market’i bir çok mekandan farklılaştıracak sunum teknikleriyle maceracı ruhlara hitap edecek yeni ürünler yer alıyor.

Tümüyle helal et sertifikasına sahip ve natürel ürünler kullanılarak hazırlanan klasik et ve bonfile çeşitleri, salkım köfte, burger çeşitleri, beef burger ve özel garnitürlerin yanı sıra etlerin maksimum düzeyde yumuşaklığını sağlayan dry-aged tekniğiyle hazırlanan “Foie Gras&Steak” ya da “Rib-Eye Steak” gibi farklı tatlar deniz mahsulleriyle birleşerek “surf&turf” sunum konseptinde misafirlere “satır tabaklarla” sunuluyor. Füme et seven misafirler için “Salkım köfte” gerek lezzeti gerekse sunumuyla en çok tavsiye edilen ana yemek seçenekleri arasında bulunuyor. Mekanda ayrıca “Dana bonfile fileminyon”un ızgarada çok daha ince ve lezzeti artırılmış versiyonunu deneyimlemek mümkün.


Tatlı...
Her damak zevkine hitap eden menüsüyle The Market, yemek sonrası farklı aromalarla bezenmiş tatlı menüsüyle misafirlere rüya gibi bir final sunuyor. Tercihe göre balkabaklı cheesecake, makaron dondurma, kestaneli suflenin yanı sıra geleneksel Türk lezzetlerinin gözdesi “katmer” de özel sunumlarla hem göze hem damaklara hitap ediyor.

İçecekler...
The Market’te en çok tavsiye edilen içecekler arasında ise; “Acılı ayran”, The Market’e özel şıra kokteyli, alkolsüz Spice Marry kokteyli, zencefilli Mojito, 1 gün bekletilerek hazırlanan alkolsüz tekila şurubunda Mexico Halepeno ile biberli Margarita yer alıyor. Yaz aylarında hafif içecekler tercih edenler içinse buzlu ada çayı ya da aromatik çarkıfelek meyvesinden Passion Fruit kokteyli hazırlanıyor.

Kahvaltı...
Kahvaltılık ürünlerin de yer aldığı şarküteride ev yapımı kişnişli rezene tohumlu özel sosislerden zeytin reçeline, Siirt Pervari karakovan süzme balından Hatay yöresine özel nar ekşisi gibi birçok doğal lezzet satışa sunuluyor. İthal ve yerli olmak üzere zengin peynir çeşitlerinin de yer aldığı şarküteride Yozgat yöresine ait zereşk üzümünden yapılan Zereşli lokum ve ballı lokum da en çok aranan lezzetler arasında yer alıyor. “Rokfor sos” ya da “Moren mantarı sos” ise yine şarküteri bölümünde göze çapan farklı lezzetler arasında.

Teknelerin yanı sıra mekanın sahip olduğu eşsiz konumda keyifli saatler geçirmek ve özel lezzetlerini tatmak için gelen diğer misafirlerin de The Market’te deneyimledikleri etleri kendi evlerinde aynı lezzette pişirebilmeleri için, şarküteri bölümünde tercihe göre et çeşitleri de satılıyor.

Fiyatlar nasıl?
The Market’te başlangıçlar 16-35 TL, et yemekleri 32-140 TL, garnitürler 14-17 TL, tatlılar ise 19-22 TL arasında değişen fiyatlarla servis ediliyor.

Ya mimarisi...
Modern tasarımıyla ön plana çıkan The Market, sahip olduğu eşsiz konumun ayrıcalığını farklı pişirme ve sunum teknikleriyle birleştiriyor. Tasarımlarına yansıttığı modern, keyifli ve minimalist çizgilerle mekanlara farklı bir bakış açısı sunan ünlü Mimar Mahmut Anlar imzasıyla hazırlanan The Market’in, oldukça iddialı olduğu zengin ürün yelpazesini mekanın girişinden itibaren misafirlerle buluşturmak amacıyla tasarlanan açık mutfak sistemi ise işlevselliği de ön plana çıkarıyor. Yalın geometrik formlarda tasarlanan The Market, mekanı oluşturan ara birimlerde kullanılan ham malzemelerle endüstriyel tasarım havasını yaşatıyor.

The Market 85 kişilik ekibiyle Steak House bölümün yanı sıra, mekanın önünde yer alan iskelede kapasite sınırlaması olmadan tüm yat ve teknelere şarküteri hizmeti veriyor.

Adres: Kuruçeşme mahallesi Muallim Naci Cad. no.56 Kuruçeşme - İstanbul

Telefon: 0212 257 41 11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder