26 Nisan 2013 Cuma

MARK KNOPFLER İÇİN GERİ SAYIM!

Rihanna, Justin Bieber derken sıra 80'li dönemlerin rock müzik hayranlarını mutlu etmekte... Birçok rock müzik grubunun ayakta kalmış adamlarından... Penasız gitar çalma tekniğiyle kafaları karıştıran, özellikle blues ve swing müziğin önemli beyaz temsilcilerinden... Aslında zoru başarmış biri; Mark Knopfler! Ve şimdi dünya turnesinde... 5 Ekim’de başladığı dünya turnesinin 35. konseri için yarın sıra bizde! GNL ve BKM işbirliği ile Knopfler, Ülker Sports Arena'da rock, swing ve blues müziğin usta ismi hayranlarıyla buluşacak. Efsanevi Rock yıldızı, İstanbullu müzik severlere 5 yıl aradan sonra yeniden müzik ziyafeti verecek.

Mark Knopfler, yeni solo albümü “Privateering”in tanıtımı kapsamında İstanbul’da olacak. “Walk of Life”, “Sultans of Swings” ve “Brothers in Arms” gibi unutulmaz hitleri ile tanınan Mark Knopfler, 2013 yılının Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında 25 ülkede, 72 konser verecek. 

Dünyadaki hayranlarının “eşsiz” ve “modern çağın ozanı” sözleriyle bahsettiği ve son albümü “Privateering”in tarzı ile Blues severlere de bir armağan vermiş olan Mark Knopfler, turnede söyleyeceği “Sultans of Swing”, “Brothers in Arms”, “Your Latest Trick”, “So Far Away”, “Walk of Life” ve “Romeo and Juliet” parçaları herkesi geçmişe götürecek.



Mark Knopfler kimdir? 
12 Ağustos 1949 tarihinde Glasgow’da doğan Mark Knopfler,  okul yıllarında İngilizce’ye yatkınlığı ile dikkat çekti. 1967’de “Harlow Technical College”de bir yıl gazetecilik eğitimi alan ve ardından “Yorkshire Evening Post” gazetesinde iki yıl muhabirlik yapan Knopfler, eğitimine  Leeds Üniversitesi’nin İngilizce bölümünde devam etti.

Üniversite yıllarında ilk grubunu Steve Philips’le kuran sanatçı, 70’li yılların ortasında pek çok grup kurdu veya gruplara dahil oldu. 1978 yılında yayınlanan ilk albüm Dire Straits ile hem Dire Straits hem de Mark Knopfler, Rock müzik tarihinde  önemli sayfa açtılar.

1996 yılından itibaren kariyerine solo çalışmalarıyla devam eden Mark Knopfler,  Rock müzik tarihinin yaşayan en ünlü efsanevi ismi olarak anılıyor.  Bir çok Grammy ödülüne sahip olan sanatçı, “Money For Nothing”, “Sultans Of Swing”, “Romeo and Juliet”, “Walk of Life”, “Your Latest Trick” gibi bir çok hit şarkıya imza atmıştır. Ayrıca Bob Dylan ve Randy Newman’in albümlerini prodüktörlüğünü yapmış, bunun yanı sıra Cal, LocalHero, Princess Bride ve A Shot at Glorygibi birçok filmin film müziklerini yapmıştır.

İşte Biletix linki; http://www.biletix.com/etkinlik/PLMKR/ISTANBUL/tr

Dinlemek isterseniz; http://www.youtube.com/watch?v=f-G-GHTFoX4



2 yorum:

  1. pınar hanım çok güzel özetlemişsiniz efsaneyi....kendisi aynı zamanda bir mütevazilik abidesidir.müzik stüdyosuna gelen muhabirin içtiği kahvenin bulaşığını bile kendisi yıkar...o bir söz ustası ve gitar virtüözüdür.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel özetlemişsiniz....söz ustası büyük gitarist ve humanist bir müzik devi.insan haklarına aykırı tavırları nedeniyle rusya'yı protesto ederek konserlerini iptal etti.

    YanıtlaSil