21 Eylül 2012 Cuma

CİBALİKAPI BALIKÇISI

Geçtiğimiz hafta cumartesi akşamı Haliç'teki Cibalikapı Balıkçısındaydık. Girişte ve ilk 2 katında hafif meyhane havasına bürünen mekanın terasında sizi bir sürpriz bekliyor. Mavi- beyaz konsept, sizi bir anda klasik Yunan meyhanelerinde hissettiriyor. Cibalikapı Balıkçısı, Moda'da ve Haliç'te olmak üzere iki şubesiyle, mezeleri, ara sıcakları ve balık seçenekleriyle 10 yıldır balıkseverlere hizmet veriyor.

Cibalikapı Balıkçısı'nda meze olarak, deniz börülcesi, közlenmiş patlıcan, ara sıcakta bütün kalamar, yemekte ise levrek ızgara tercih ettik. Şunu söyleyebilirim ki, yediğimiz her şeyin en güzel ortak özelliği hafif olmalarıydı! Yani az yağlı, tuzu ve baharatı yerinde! Bol rokayla servis edilen balığın lezzeti ise bir harikaydı. Şarap tercihlerini beğenmediğimi söylemeliyim. Zira, şarabın tadı balığın lezzetine biraz gölge düşürdü.

Cibalikapı Balıkçısı'nın bir de kitabı var! Mekanın sahibi ve kurucusu 11 yıl önce gazeteciliği bırakmış Behzat Şahin meze ve balık mutfağından 130'a yakın tarifi Cibalikapı Balıkçısı'ndan adlı kitapta bir araya getirmiş. Kitapta, levrekli kurutulmuş domates dolmasından Cibalikapı usulü Girit ezmesine kadar geniş bir yelpazede servis edilen yemeklerin tariflerini bulabilirsiniz. Cibalikapı Balıkçısı'nın diğer sürprizi ise kitapla verilen Rembetiko CD'si.

Cibalikapı Balıkçısı'nın menüsüne göz atmak isterseniz: http://www.cibalikapibalikcisi.com/menu.pdf

Cibalikapı Balıkçısı Moda
Tarihi Moda İskelesi Yolu Moda Cad. No:163/A
Moda, Kadıköy / İstanbul

Cibalikapı Balıkçısı Haliç
Kadir Has Cad. No:5 (Kadir Has Üniversitesi Yanı)
Cibali, Haliç / İstanbul

http://www.facebook.com/CibalikapiBalikcisi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder