8 Ekim 2013 Salı

BALIK RESTORANLARI

DARDENIA

Türkiye’nin ilk ve tek balık-ekmek zinciri Dardenia, Bağdat Caddesi sakinlerini sağlıklı ve lezzetli deniz ürünleriyle buluşturmaya devam ediyor. Taze balıkları, yumuşak ekmekleri, eğlenceli sunumu ve teppanyaki ızgarada sağlıklı pişirme teknikleri ile Dardenia, son zamanların gözde mekanlarından.

Teppanyaki ızgarada levrek, uskumru ya da somon, tavada kızarmış mezgit ya da hamsi, her balık türüne özel hazırlanmış eşsiz tartar sosu ile sunulurken, sadece Dardenia’da yiyebileceğiniz, özel yumuşacık ekmekler eşliğinde ikram ediliyor.

Balık-ekmeğin yanı sıra balık çorbası, sushi, kalamar tava, midye tava, fish&chips, wrap gibi farklı seçeneklerle her damak tadına hitap eden Dardenia, doğal ortamında yetişen balıkları tamamen katkısız bir şekilde balık severlere sunuyor.



Dardenia hakkında detaylı bilgi isteyenler için;

Dardenia, Dardanel tecrübesiyle, sürdürülebilir balıkçılık ilkelerini kılavuz alarak deniz ürünleri fine fast-food zinciri olarak ilk mağazasını Erenköy’de açtı. 2012 başında ikinci mağazası ile Maslak’ta da hizmet vermeye başlayan Aralık 2012’de Buyaka AVM’de 3. ve son olarak Mart 2013’te ise Aqua Florya’da 4.şubesini açan Dardenia, sağlıklı, hijyenik, lezzetli ve yenilikçi ürünleri ulaşılabilir fiyatlara tüketiciye sunuyor. Uluslararası alanda küresel lezzet markası olmak hedefiyle, “Balık ekmek terfi etti” sloganıyla yola çıkan Dardenia, doğal ortamında yetişen, katkısız lezzetleriyle herkesi balık aşkına davet ediyor.

Telefon: 0216 369 7152 – 0216 369 7632 – 444 20 37
Adres: Bağdat Cad. No:313-C Erenköy
www.dardenia.com


TAÇ BALIK RESTAURANT 

Anadolu yakasında muhteşem manzarasıyla ve birbirinden özel lezzetleriyle dikkat çeken Taç Balık Restaurant balık severlerin yeni gözdesi! Çubuklu'da bulunan mekanda, asırlık ıhlamur ve manolya ağaçlarının altında yorgunluğunuzu atabilir, geceleri ise ay ışığının denize yansımasını izleyerek harika bir akşam geçirebilirsiniz. Restorancılık mesleğine küçük yaşlarda başlayan Yüksel Baykara tarafından işletilen mekan, şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyen ve deniz ürünlerine doymak isteyenlerin favorisi.

Anadolu Mutfağı ile deniz ürünlerini harmanlayan Taç Restaurant, misafirlerine farklı lezzetler sunuyor. Özellikle ara sıcaklarıyla balık severlerin gözdesi olan Taç Balık Restaurant, mevsim balıklarını ise en taze halleriyle sofranıza getiriyor.

Deniz ürünleri burada farklı bir lezzete dönüşüyor! Mesela kokoreç, bağırsak yerine deniz ürünlerinden yapılıyor...


Karidesli ve ıspanaklı kızarmış mantı, deniz ürünlü fettucine, balık külbastı mekanı farklı kılan tatlardan...

Elbette balığın olmazsa olmazı rakının yanı sıra mekanda yerli ve yabancı şarap seçenekleri bulunuyor.

Mekanın dekorasyonu denizin mavisini ve ahşabı birleştirirken hem misafirlerin hem de ailelerin rahat edebilmesi için mekanda çocuk odası bulunuyor. Bence bu büyük artı:)

Menü için http://tacrestaurant.com/ adresinden yararlanabilirsiniz.

Adres: Piri Reis Caddesi (Eski Kanlıca Caddesi) No. 10 Çubuklu
Telefon: 0216 331 00 51 - 322 43 10



CİBALİKAPI BALIKÇISI

Geçtiğimiz hafta cumartesi akşamı Haliç'teki Cibalikapı Balıkçısındaydık. Girişte ve ilk 2 katında hafif meyhane havasına bürünen mekanın terasında sizi bir sürpriz bekliyor. Mavi- beyaz konsept, sizi bir anda klasik Yunan meyhanelerinde hissettiriyor. Cibalikapı Balıkçısı, Moda'da ve Haliç'te olmak üzere iki şubesiyle, mezeleri, ara sıcakları ve balık seçenekleriyle 10 yıldır balıkseverlere hizmet veriyor.

Cibalikapı Balıkçısı'nda meze olarak, deniz börülcesi, közlenmiş patlıcan, ara sıcakta bütün kalamar, yemekte ise levrek ızgara tercih ettik. Şunu söyleyebilirim ki, yediğimiz her şeyin en güzel ortak özelliği hafif olmalarıydı! Yani az yağlı, tuzu ve baharatı yerinde! Bol rokayla servis edilen balığın lezzeti ise bir harikaydı. Şarap tercihlerini beğenmediğimi söylemeliyim. Zira, şarabın tadı balığın lezzetine biraz gölge düşürdü.

Cibalikapı Balıkçısı'nın bir de kitabı var! Mekanın sahibi ve kurucusu 11 yıl önce gazeteciliği bırakmış Behzat Şahin meze ve balık mutfağından 130'a yakın tarifi Cibalikapı Balıkçısı'ndan adlı kitapta bir araya getirmiş. Kitapta, levrekli kurutulmuş domates dolmasından Cibalikapı usulü Girit ezmesine kadar geniş bir yelpazede servis edilen yemeklerin tariflerini bulabilirsiniz. Cibalikapı Balıkçısı'nın diğer sürprizi ise kitapla verilen Rembetiko CD'si.

Cibalikapı Balıkçısı'nın menüsüne göz atmak isterseniz: http://www.cibalikapibalikcisi.com/menu.pdf

Cibalikapı Balıkçısı Moda
Tarihi Moda İskelesi Yolu Moda Cad. No:163/A
Moda, Kadıköy / İstanbul

Cibalikapı Balıkçısı Haliç
Kadir Has Cad. No:5 (Kadir Has Üniversitesi Yanı)
Cibali, Haliç / İstanbul

http://www.facebook.com/CibalikapiBalikcisi




KALA'BALIK' RESTAURANT


Kuruçeşme'deki Kalabalık, Yunanlı şefin ellerinden çıkan Yunan ve Ege yemeklerini İstanbullularla buluşturuyor. Klasik Yunan havasındaki mavi-beyaz restoranın en öne çıkan yemekleri, Ouzo ile söndürülmüş midye güveç, konyaklı ve reyhanlı karides sote... Kuruçeşme Kalabalık'ı diğer balık restoranlarından ayıran özelliği, misafirlerini Türkiye'den Yunanistan'a, Amerika'dan İngiltere'ye geleneksel kahvaltı yolculuklarına çıkarması...

http://www.facebook.com/pages/Kuru%C3%A7e%C5%9Fme-Kalabal%C4%B1k/329859190377047
https://twitter.com/#!/KrcsmKalabalik
Adres: Muallim Naci Cad. No:99 Kuruçeşme, İstanbul (Macro Center karşısı)
Telefon: 0212 358 36 28






KURUÇEŞME BALIK RESTORANI

İstanbul’da Boğaziçi’nin orta yerinde inci bir gerdanlığın ucundaki son lezzet madalyonu gibidir Kuruçeşme Balık Restoran… Doğrusunu söylemek gerekirse hatırı sayılır yerli ve yabancı gurmelerin deniz mutfağını parmaklarıyla işaret ettikleri bir mahsul ofisi tadında çalışan yegâne mekânlardandır… Kent için çok genç, trendler içinse bilge bir lezzet durağı olunca konu Kuruçeşme Balık, görmezden gelinmeyecek bir gönle oturur. Ve bu öyle bir oturuştur ki, gidenin aklının bir yanı beyaz örtülü o masalarda tatlı bir leke gibi kalır.



Yıkandıkça maviye çalan bir leke! 1900’lü senelerin son parkurunda Kuruçeşme birkaç güzide mekânla İstanbul eğlence hayatının atardamarlarındır. Mesela bir Aynalı Meyhane, Bir Pafuli, Bir Ece Restoran o yılların serin kalabalıklarını ağırlayarak kendi çapında bir mutfak ve eğlence kültü yaratmışlardır…
Hemen açıklarda bulunan Galatasaray adasının bugünkü kadar efektif kullanılmadığı yıllar için, deniz mahsulünü gönül ferahlığıyla tüketecek mekân sayısı iki elin parmak sayısını geçmez aynı zamanda…
Boğazın diğer ucundaki Sarıyer semtinde tevazuuyla işini yapan küçük balık lokantalarının güneye doğru göçü de birkaç yıl sonrasına denk gelir… Kuruçeşme Balık başlarda iki salonlu küçük ve salaş bir mekân olarak hizmet verirken, 2000 yıllarının başında Sarıyer’den bahsettiğimiz rüzgâra kapılarak bu sahile gelen Musa Şit işletmeyi devralarak günün ruhuna uygun hale getirmeyi çalışır restoranı…

Kuruçeşme balık tevazuu elden bırakmadan her yıl masalarına birkaç sandalye daha ekler. Musa Şit ve balıkçı arkadaşlarının ilk günden beri özenle, lezzeti riske etmeden zenginleştirdikleri lezzet gamı da giderek büyür… Şimdi, etrafında tarihe karışan onlarca mekânla özdeşleşen objeleri bünyesinde toplamış küçük bir müze/ mekândır aynı zamanda Kuruçeşme Balık…




Üç ayrı katında üç ayrı içerikle hizmet vermektedir müdavimlerine. Soğuğunda ara sıcağına, finalde balık ve nokta vuruşunda tatlı ve meyve paletiyle bu İstanbul’un en güzel mahallelerinden birinin tüm ruhunu içinde biriktirmektedir…

Bir nevi son lezzet kalesi görünümü veren bu fotoğraf içinde balık “bazı akşamlar yenilir” önermesinden “balık, her akşamın tabağında olmalıdır!” gerçekliğine yalın bir akış vardır… Kimse, bir diğerinin lezzet odağına netleşemeyeceği için en doğru davet, gel, tat, sev ve kopma denklemi olmalıdır, ne dersiniz…



Kentin saçlarını ikiye ayırarak; akıp giden mavilikte,mavi olan, olabilen herkesin bir gün çalması gereken kapı sizi beklemektedir. Kuruçeşme Balık Restoran adıyla ve artık neredeyse hiç kapanmadan…

Adres: Kuruçeşme Cd. No:9 Kuruçeşme
Telefon: 0 212 263 44 72

VİRA VİRA 

Arnavutköy sahilde, muhteşem manzarası ile leziz mezelere 'Vira Vira'! Şaşırtan derecede hızlı servisi güzel yüzlü çalışanları ile yediğiniz lezzetli yemekler seçtiğiniz içkiye eşlik edince Vira Vira vazgeçilmeniz olacak! Balkonunda oturmanızı tavsiye ediyorum. Fiyatlar normalin biraz üstü ama 'Değer' diyerek mekandan çıkacağınıza eminim! 

O zaman yeni Türkü'den gelsin! http://www.youtube.com/watch?v=UDUF9nIUjPI

http://www.viravirabalik.com/
Adres: Arnavutköy 1. Cad. No:48    
Telefon: 0212 257 18 05














BARINAK BALIK

Boğaz’ın Karadeniz’e göz kırptığı noktada olan Rumalifeneri Köyü'ne geldiğinizde yolunuzun sonunda Balıkçı Barınağının yanında Barınak Restaurant’ı bulursunuz. Kışın ayrı güzel yazın ayrı güzel bu mekanda en lezzetli balıkları yiyeceğinize eminim! Barınak Balık Restaurant hafta içi ve hafta sonu stresinizi ve yorgunluğunuzu atabileceğiniz bir mekan. Dışarıdan bakıldığında çok salaş bir görüntü çizen bu mekanın içine girdiğinizde salonun ortasında bulunan şöminenin ateşi ve ahşap dekorun vermiş olduğu sıcaklığı sizi sarıyor.

Adres: Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı No: 1 Sarıyer
Telefon: 212 - 228 17 00
Adres tarifi: Sarıyer'den yukarı çıkıp, Koç Üniversitesi'nin önünden Rumelifeneri'ne varın. Burada yolun sonu olan balıkçı barınağının en sol tarafında dalgakıranın hemen yanında
Web sitesi: www.barinakrestoran.com



TAKANİK BALIK

Yeniköy sahilinde, Suadiye'de ve Arnavuköy'de yeri olan Takanik Balık'ta enfes mezeler ve balıklar yiyebilirsiniz. Güleryüzlü samimi çalışanları, ikramları bol olan mekanda alkol yok bilginize. Takanik'in en favori yemeği Fener kavurma. 

https://twitter.com/#!/TAKANiKBALIK
Adres: Köybaşı C. İskele S. N:3 Sarıyer / Yeniköy
Telefon: 0 212 299 82 33



1 yorum:

  1. Takanik candır can! hele salatası... bir salata ne kadar farklı ve güzel olabilir ki demeyin, bayılacaksınız! :)

    YanıtlaSil