4 Haziran 2014 Çarşamba

GURMELOGGERS, PF CHANG'S'DE

Pf Chang's'i blogumu okuyanlar iyi bilirler... Zira günlerimin çoğu burada geçiyor... Uzak Doğu ve Çin mutfağına beni alıştıran tek mekan diyebilirim.

Geçtiğimiz günlerde çok güzel bir birliktelik için buradaydım. Cem Karakuş öncülüğünde 'Gurmeloggers' diye bir grup oluşturduk. 5-10 blogger bir araya gelerek merak ettiğimiz, yepyeni veya yeme içme sektörüne imza atan lezzetleri ve mekanları deniyoruz...İlk durağımız PF Chang's oldu. Şef İbrahim Büker ve ekibinin emek emek hazırladığı enfes yemekleri tattık.

Nar ve ananas kokteylleriyle muhteşem bir gecenin başlangıcını yaptık. Sonrasında ise Dynamite Shrimp, Dumplings Vegetable ve Cripsy Green Beans ile devam ettik. Acılı baharat sos ile harmanlanan öncesinde de panelenen bol aromalı karides olan Dynamite Shrimp PF Changs'in imza lezzetlerinden! Mesela ben, mutlu olmak için PF Chang's'e gidip sırf Dynamite Shrimp yiyorum:) Dumpling Vegetable ise 'wontonlar', kızarmış sebzeler ile dolduruluyor ve özel sos eşliğinde sunuluyor. Hafifçe panelenmiş taze yeşil fasulyeler ve baharatlı, acılı dip sos ile çıtır servis edilen Crispy Green Beans ise bence Dynamite Shrimp'in rakibi!:)

Gelelim ana yemeklere, ince dana dilimleri, portakal kabukları ile birlikte wok'ta pişirilen Orange Peel Beef, Baharatlı, tatlı venarenciye sos içinde pişirilen küp şeklinde doğranmış tavuklarla Chang's Spicy Chicken, klasik Çin 'noodle'ı Lo Mein ve bence ennnnnn güzel lezzetlerinden Shrimp with Candied Walnuts yani karideslerin şekerlenmiş cevizler ve mini elma toplarıyla bütünleşmiş hali tek kelimeyle MUHTEŞEM!

gecenin sonu ise ahududu sosu içinde servis edilen damla çikolata ve zengin çikolatalı kremadan oluşan altı katlı çikolatalı kek yanında tarçın ve şeker ile karıştırılmış wonton'a sarılarak yağda kızartılan muzla; Banana Spring Rolls ile sona erdi. Tatlılarımıza eşlik eden portakal çayımızı da unutmamak gerek! Bunca lezzetten sonra bu çay kendinize gelmeniz için ideal!

Pf Chang's benim hangi enfes lezzetini yesem dediğim nadir yerlerden... Bu arada porsiyonları tek kişi için oldukça büyük... Dolayısıyla ödediğiniz her ne ise oldukça değiyor! Söylemedi demeyin:)

Bu muhteşem gecenin diğer görseller için  #gurmeloggers hashtagimize göz atabilirsiniz.

Bu güzel etkinlikte bizi bir araya getiren Sevgili Cem'e, Nahide Hanım ve Sebahat Hanım'a, P.F.Chang's'ın güleryüzlü ekibine ve Fatoş Hanım'a çok teşekkürler!


Biz PF Chang's de çok güzel bir gece geçirdik, size de tavsiye ederiz!

www.cemkarakus.com 
www.dilekita.com
www.kravatistan.com
www.kucukmarthaisbasinda.blogspot.com.tr
www.batuhanapaydin.com  
www.denizinsarkisi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder