7 Nisan 2014 Pazartesi

BANYAN!

Ortaköy'de, House Cafe ve Angelique'in yanında bulunan Banyan, İstanbul'u en iyi hissedebileceğiniz lokasyonda yer edinen, yemek tutkusu, bir şeyleri yaratma heyecanı, hayallerinin peşinden gitme arzusu ile yola çıkmış aşık bir çiftin oluşturduğu şık ve kaliteli bir mekan.


Asya füzyon mutfağının adresi Banyan, Dünya lezzetlerinin Asya ve özellikle Thai baharatları ile harmanlanması ile oluşturulan özgün bir mutfağa sahip olduğu kadar sağlıklı menüsüyle de dikkat çekiyor. Özel yapım ekmekleri, hiçbir koruyucu madde kullanmadan ürettiği özel sosları, kullandığı sızma zeytinyağı ve `soyola` yağı, daha çok tercih ettiği buhar, ızgara, wok tava pişirme teknikleri, taptaze meyve ve sebzeler ile yapılan özel karışım meyve/sebze suları, ev yapımı baharatlı çayları ile ‘evinizdeki’ kaliteyi aratmayan bir mekan. Burada her lezzet, gerek sunumu gerekse barındırdığı özel baharat ve soslarla uzak diyarların kültürünü yansıtıyor.

Muz yaprağına sarılmış levrek, Sichuan karabiberli bonfile, Bali usulü mini kömür mangallarında servis edilen 'satay', buharda pişmiş çeşit çeşit ev yapımı Çin mantısı, Zencefil ve limon aromalı tartar, zeytin kapari sos ile wokta kalamar, hindistan cevizi sütünde lagos buğulama, kakule ve kurutulmuş portakallı Asya füzyon çayı, taze sıkılmış nar suyu mekanın en çok tercih edilenlerinden.

Bu çok özel lezzetleri dilerseniz yazın üç tarafı Boğaz Köprüsü ve Ortaköy cami manzaralı terasında, dilerseniz kışın, açık hava şöminesi eşliğinde tadabilirsiniz. Servisin neredeyse hiç aksamadığı, çalışanlarının her birinin güler yüzlü olduğu mekanı özel kılan özelliklerden.

Devamını okumak için; http://neduydum.com/yasam-ve-astroloji/115/kultur-sanat-gezi/38098.htm  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder