21 Mart 2014 Cuma

SURPLUS!

Metro Kültür Yayınları tarafından çıkarılan, dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışması Gourmand’ta  ‘En İyi Yerel Mutfak Kitabı’ kategorisinde Türkiye birincisi olan 'Bayram Çöreği-Diyarbakır Mutfağı' kitabının tanıtımı için SurPlus'taydım.

Eminönü'nde, Galata Köprüsü'nün karşı tarafında kalan, hayran olacağınız bir manzaraya sahip olan Sur Plus, Zindan Han içerisinde bulunuyor. Sur Plus'a girer girmez, ne kadar da büyük bir alan olduğunu farkediyorsunuz. Her bir yerden İstanbul'un farklı karelerine tanık olacağınız mekanda, özellikle orta alanda kurulu, binanın avlusuna bakan boşluğu saran oturma grubu eminim oturmayı tercih edeceğiniz bir yer olacak. Mekan, Türkiye’de üretilen en güzel şaraplardan oluşan şarap kavı ile dikkat çekiyor.

Özellikle Osmanlı mutfağı söz konusu olduğunda ilk akla gelen isimlerden, Çırağan Tuğra, Ortaköy Feriye, Topkapı Sarayı Karakol, Nuruosmaniye Nar lokantalarından tanıdığımız Vedat Başaran Sur Plus'ta da karşımıza çıkıyor. Vedat Başaran'ın yanında ise henüz 29 yaşında olan Emre İnanır var. Türk mutfağına modern dokunuşlar için var gücüyle çalışan İnanır, geleceğin şeflerinden olmaya aday.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder