23 Mart 2013 Cumartesi

'WHAT A WINE LUNCH'

Suvla’nın ödüllü şaraplarıyla Topaz’ın özel menüsü, ‘What a wine lunch’ta buluşuyor. Türkiye’de ‘şato tipi’ yüksek nitelikli şarabın yeni temsilcisi Suvla Şarapları, ardı ardına çıkardığı beyaz, rose ve kırmızı şarap serilerinin ardından merakla beklenen, ‘yarımadanın asırlık yerel üzümlerinden’ ürettiği yeni serisini de geçtiğimiz günlerde şarap severlerle buluşturdu.

Suvla’nın diğer ödüllü şaraplarının yanı sıra yeni yerel üzüm serisinden Suvla Kınalı Yapıncak 2012’nin ilk kez şarap severlerle buluşacağı ‘What a wine lunch’ yemekleri, mart ayı boyunca her çarşamba ve cumartesi öğlen, çok özel bir menüyle Topaz’da meraklılarıyla buluşacak. Topaz’ın benzersiz manzarası ve özel atmosferini Suvla’nın ödüllü şaraplarıyla biraraya getiren ‘What a wine lunch’ yemeklerinin yaratıcı menüsü, mekanın şefi Tevfik Alparslan’ın elinden çıkıyor.

Şarap eşleşmeli benzersiz lezzetlerin yer aldığı ‘What a wine lunch’ menüsünde; amuse bouche olarak tatlı brokoli veloute buharda kuşkonmaz/kavrulmuş badem/parmesan air, başlangıç olarak körpe enginar/limon talaşında tütsülenmiş karides & ahtapot/avokado relish/mandalina köpüğü ve Suvla Kınalı Yapıncak, arada Saray usulü keklik etli piruhi, cevizli tatlı biber köpürtme ve Suvla Cabernet Sauvignon Cabernet Franc Roze 2011, ana yemek olarak dana yanağı ve sekiz saat kök sebzeler ile pişirilmiş üç sebzeli emulsion/merlot suuce ve Suvla Sur Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot  2010, tatlı olarak“Bolu cevizli balkabağı” bordür /körpe ceviz reçeli “Afyon manda kaymağı” sunuluyor. Menünün fiyatı: 90 TL.

Geçtiğimiz Nisan ayında lansmanı yapılan Suvla Şarapları, kısa sürede sektörde hatırı sayılır pek çok ödüle layık görüldü ve şarap severlerin beğenisini kazandı. Suvla Grand Reserve Serisi şaraplarından Suvla Roussanne-Marsanne 2011 ile Londra’da düzenlenen “Decanter World Wine Awards”te ‘dünyanın en iyi beyaz şarapları’ arasında ilk 3’e girerek uluslararası anlamda  büyük bir başarı kazanan, ardından ’1. Master Sommeliers’ İstanbul’ etkinliğinde hazırladığı kırmızı şarap serisi ile farklı kategorilerde 4 ödüle layık görülerek, bir kez daha Türkiye’de şato tipi yüksek nitelikli şarabın temsilcisi olduğunu kanıtlayan Suvla, şarap severler tarafından merakla beklenen yerel üzümlerden ürettiği şarapları ile de büyük beğeni toplayacak.

Güçlü, karakterli bir teruar ve yüksek teknolojiye sahip şaraphane alt yapısı ile şarap yapımında her detayı kusursuz hale getirmeyi hedefleyen Suvla Şarapları’nın farklı yapım teknikleri ve zengin bir çeşitlilikle üretilen şarapları; Kabatepe, Suvla, Suvla Reserve ve Suvla Grand Reserve serileri altında şarap severlerin beğenisine sunuluyor.

Rezervasyon için: 0212 240 10 01
Topaz Restoran: İnönü Caddesi Ömer Avni Mahallesi No :50 Gümüşsuyu
www.suvla.com


1 yorum:

  1. Pınar hanım blogunuzu ilk kez ziyaret ettim çok beğendim,güzel yazılarınızın devamını diliyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil