11 Aralık 2012 Salı

İSTANBUL'UN 'İNCİ'SİNE HEM VEDA HEM MERHABA


Daha iki gün önce demiştim anneme "İnci Pastanesi'ne gidip bir profiterol yiyip gelsek"... Üşengeçliğimdendi gitmeyişim, İnci'ye veda edemeyişim... İstanbul'a ilk geldiğim zamanlarda öğrendiğim ilk yerdi, birçok üniversite öğrencisi gibi. Benim tarihimde 2012'dir İnci ile tanışmam ama onun tarihi  ise 68 yıl öncesinde...

Ve geçtiğimiz günlerde İstanbul'un mihenk taşlarından birisi olan İnci Pastanesi yok edildi...Tıpkı Emek Sineması gibi 'İnci'yi tarihe gömmeye çalıştılar. Bugün aldığımız haberlere göre ise İnci Pastanesi artık yeni yerinde! Mekanın yeni adresi İstiklal Caddesi üzerindeki Mis Sokak olacak.



Tarihine sahip çıkanlar ne kadar çaba sarfetseler de ne 'Emek' için ne de 'İnci' için sesini duyurabildi derken İnci güçlü durarak ve Mis sokaktaki yerini alıyor.

Dava süreci
Pastanenin bulunduğu tarihi Cercle d’orient (Serkildoryan) Binası’nda bulunan işyerlerinin tahliyesine başlanması, yerel mahkeme kararının Yargıtay’da kesinleşmesi sonrası oldu. Serkildoryan kompleksinde restorasyon projesine girişen Emek İnşaat ve İşletme A.Ş.'nin 2010'da açtığı tahliye davasında, İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararını değerlendiren Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, "Tahliye kararının yerinde olduğuna" karar verdi ve bir devir sona erdi.

Emek , İnci derken korkarak sorulacak tek soru sanırım şu;

Sıradaki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder