8 Ekim 2013 Salı

YEŞİLLE HUZUR BULDUĞUMUZ YERLER:)

BELGRAD ORMANI

Eğer İstanbul dışına gitmeden doğayı hissetmek istiyorsanız, Belgrad Ormanı sizi bekliyor. Eskiden Belgrad'a kadar uzanan bu orman şimdilerde daha ziyade koru olarak adlandırabileceğimiz bir boyuta gelmiştir. Belgrad ormanındaki bentler günümüzde de İstanbul'a su sağlamak amacıyla kullanılmakta. Büyük Bent'in oluşturduğu gölün çevresinde 6,300 metrelik bir yürüyüş yolu yer almakta. Dört mevsim yürüyen, koşan ve piknik yapan insanları görebilirsiniz. Girişin ücretli olduğu ormanlarda 700 dönüm kadar bir bölge halkın kullanımına açık piknik alanı olarak düzenlenmiştir.

Nasıl gidilir?

Maslak'tan Sarıyer istikametine giderken solda"Bentler" tabelasından sapın. Bir süre sonra kemerlere göreceksiniz. Düz devam ettiğinizde Belgrad Ormanına varacaksınız.

BAHÇEKÖY FİDANLIĞI

Çevre ve Orman il Müdürlüğü'nün 1944'ten beri fidan üretimi ve dağıtım merkezidir. Orman mühendisleriyle birlikte uzman personelin çalıştığı fidanlık, çok farklı ağaç türlerini barındırıyor, İstanbullular istedikleri fidanı çok uygun fiyatlarla alabilecekleri gibi, uzmanların bilgisinden de yararlanabilirler. Yeşilin her tonuyla bezenmiş çevreyi gezerken kendinizi aynı zamanda bir oksijen çadırında hissedersiniz. Bahçeköy fidanlığı, laboratuar çalışmalarıyla da ülkemizin tabiat varlığına çok önemli katkılarda bulunmaktadır. Fidanlık 83 dönüm olup, fidan yetiştirme alanı 43 dönümdür. Genelde iğne yapraklı ağaçlar (ladin, göknar, servi, mazı, ardıç türleri) ve Süs Bitkileri (akuba,taflan,şimşir, ortanca, dağ muşmulası, kartopu) üretilmektedir. Az miktarda aşılı fidan (mavi ladin, mavi sedir) üretimi de yapılmaktadır.

Nasıl gidilir?

Maslak-Sarıyer yolu üzerinden ulaşılan Bahçeköy'ün hemen içindedir. Belgrad Ormanları'na da giden yolun sol tarafı tamamen fidanlığa aittir.

Tel: 0212 226 10 28

BİNBAŞI MESİRE YERİ

Kemerburgaz ya da Belgrad Ormanları v içinden rahatlıkla ulaşabileceğiniz zengin bir ağaç ve bitki örtüsüne sahip piknik yeridir. Yürüyüş parkuru ve oturma mekanlarıyla dikkat çekiyor. Rivayet edilir ki, Osmanlı İmparatorluğunun son yıllarındaki savaşlarda bir bölük asker bölgeye sığınmak zorunda kalır. Açlık ve susuzluk giderek artmaktadır. Asker huzursuzdur ancak kamp yerinden ayrılmak da mümkün değildir. Bunun üzerine günlerce çare arayan bölük komutanı binbaşı, geceden sabaha kadar açtığı kuyudan su çıkarmayı başarır ve bölgeye de adını vermiş olur. Girişteki kafeterya ziyaretçilerin birçok ihtiyacını karşılayacak donanıma sahiptir. Mesire yerinde çocuklar da unutulmayarak şirin bir oyun bahçesi kurulmuştur..

Nasıl gidilir?

Kemerburgaz ile Bahçeköy'ü birbirine bağlayan yol üzerindedir.

Tel: 0212 280 01 47

FATİH ORMANI 

Şehir merkezine çok yakın olmasının yanı sıra 1500 dönüme yayılan gür ağaçları ve rekreasyon alanlarıyla da oldukça ilgi çeken Fatih Ormanı, günün her saatinde gezip görülebiliyor. İsterseniz giriş bölümündeki kafeteryanın nefis yiyeceklerinden tattıktan sonra yüğrüyüşe çıkın, isterseniz ana yolu takip ederek ormanın derinliklerine inin ve beğendiğiniz bir piknik masasında güzel bir sofra kurun. Unutmadan Fatih Ormanı bisiklet tutkunlarının da sıkça uğradığı bi mesire alanı. Ayrıca çocuğunuz için de tesisin girişinde hemen soldaki geniş çocuk bahçesini tercih edebilirsiniz.

Nasıl gidilir?

Tesise Maslak Büyükdere Caddesi-Sarıyer yolu üzerindeki Bahçeköy tabelasından 3 km sonra ulaşılıyor. Alt giriş ise Şişli-Ayazağa yönünde.

MEHMET AKİF ERSOY MESİRE YERİ 

Ünlü şair Mehmet Akif Ersoy adına kurulan mesire yeri, Sarıyer ve Levent gibi yerleşimlere yakınlığı dolayısıyla tercih ediliyor. Kaliteli bir restorana ve bakımlı oturma alanlarına sahip olan mekân kalabalık gruplar için de ideal. Restoranda soğuk içeceklerin yanı sıra, çay ve Türk kahvesi servisi de yapılıyor.

Nasıl gidilir?

Her yaştaki futbol tutkunları için mini futbol sahası ve neredeyse anıtlaşmış ağaçlarıyla ünlü tesise Maslak’tan 10, Sarıyer’den ise 7 dakikada ulaşılabiliyor. Tesis Bahçeköy’ün içinden Sarıyer’e inen Çayırbaşı Caddesi üzerinde yer alıyor.

Tel: 0216 226 36 31

BENTLER MESİRE YERİ 

İstanbul’un en temiz havaya sahip bölgelerinden biri olan Belgrad Ormanları’nın en güzel mesire alanı olan Bentler bölgesi, adını, Osmanlı İmparatorluğu döneminde şehrin su ihtiyacını karşılamak amacıyla birbiri ardına inşa edilen, Topuzlu Bendi (1750), Valide Bendi (1796) ve 2. Sultan Mahmut Bendi’nden (1839) alıyor. Tesisin büfesinden piknik için gerekli şeyleri almak mümkün. Ormanın derinliklerine kadar uzanan yürüyüş parkurları ve bisiklet yolu da ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdiği bölümler. Bentler bölgesinde ilkbaharda yeşil renk, sonbaharda ise kırmızının tonları etrafa hakim oluyor. Yaz aylarında, ağaç gölgelerinin sağladığı serinlik ile özellikle piknikçiler tarafından tercih edilen bölge, kışın da kartpostalları aratmayacak manzaralara bürünüyor.

Nasıl gidilir?

Bölgeye Belgrad Ormanları’nın Bahçeköy girişinden hemen sağa dönen asfalt yolu takip ederek ulaşılabiliyor.

Tel: 0212 559 25 49

FATİH ÇOCUK ORMANI - PARKORMAN 

İstanbul’un içinde yer almasına karşı karmaşa, koşuşturma ve tanıdık metropol problemlerinin tamamen dışında kalan, özellikle çocuklar için düzenlenen etkinlikler ve onlara özel alanlarla çok sayıda ziyaretçi çeken Parkorman’da, spordan müziğe, sanattan sosyal etkinliklere kadar günün 24 saati etkinlik düzenleniyor. Sloganı “Dört mevsim eğlencenin merkez üssü” olan Parkorman’da, mekânlar kurulurken ağaç ve bitki örtüsüne de dikkat edilmiş. Bisiklet, kros ve yürüyüş gibi aktivitelerden sonra havuzda serinleyebilir, akşam yemeğinizi canlı müzik eşliğinde yiyebilir ya da çam ağaçlarının altına uzanıp sadece kendinizi dinleyebilirsiniz. Tercih sizin.

Nasıl gidilir?

Parkorman, Maslak’tan Sarıyer’e uzanan Büyükdedere Caddesi üzerinde bulunuyor.

Tel: 0212 328 20 00

FATİH ÇEŞMESİ MESİRE YERİ

Adını, Fatih Sultan Mehmet’in adına yapılan bir çeşmeden alan mesire yeri, özellikle yaz mevsiminde çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Ahşaptan inşa edilmiş mini kafeteryası, piknik alanları, toprak yolları ve meşe ağaçlarından oluşan 250 dönümlük alanı ile her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan bölgede piknik veya koşu yaparken bir sincapla karşılaşırsanız sakın şaşırmayın.

Nasıl gidilir?

Bölgeye, Kemerburgaz içinden geçerek Belgrad Ormanları yönünde 6 kilometre gittikten sonra ulaşılıyor.

Tel: 0212 226 23 35-37

TAYAKADIN MESİRE YERİ 

Bakımlı sahaları ve hizmet kalitesiyle Avrupa yakasının en önemli yeşil alanlarından biri olan Tayakadın Mesire Yeri, daha çok aileler, okul kafileleri ve benzeri kalabalık gruplar tarafından tercih ediliyor. Sık çam ve meşe ağaçları sayesinde bol oksijen dolu bir havaya sahip olan bölgede isterseniz kendi imkânlarınızla piknik yapabilir, isterseniz kafeteryadaki mönüleri tadabilirsiniz. Bölgede ayrıca yaban hayvanlarına rastlamak da mümkün. Yani her an önünüze tilki, sincap, şahin veya kartal çıkabilir.

Nasıl gidilir?

Terkos Gölü kıyısında bulunan Tayakadın, Gaziosmanpaşa’yı geçtikten sonra sol tarafta yola paralel olarak bulunuyor.

Tel: 0212 614 28 24

ODAYERİ MESİRE YERİ 

Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp biraz kafasını dinlemek isteyenler için ideal olan Odayeri Mesire Yeri’nde meşe, gürgen ve kestane ağaçlarının çevrelediği çimenlere uzanıp doğayla başbaşa kalabilirsiniz. Eğer piknik yapmak istiyorsanız, yiyeceklerinizikendiniz getirebilir, veya bölgenin hemen yanıbaşındaki köyden alışveriş yapabilirsiniz. Bölgede maden kazıları sonrası oluşan göller manzarayı daha da güzel yapıyor, ancak yine de dikkatli olmakta fayda var.

Nasıl gidilir?

Odayeri’ne Hasdal-Kemerburgaz-Göktürk’ten sonra İhsaniye Köyü yolunun 6. kilometresindeki Ağaçlı Yolu’ndan ulaşılıyor.
Tel: 0212 262 77 10 (dahili 2484)

GAZİ MAHALLESİ MESİRE YERİ 

Gazi Mahallesi Mesire Yeri, İstanbul’un dışına çıkmadan güzel bir gün geçirmek isteyenler için ideal. Alibeyköy Barajı olarak da bilinen mesire yeri, Gazi Mahallesi, Alibeyköy ve Yeşilpınar gibi yerleşimlere sınır olarak 785 dönüm üzerine kurulmuştur. Oturma mekânları bulunmamasına rağmen yürüyüş ve piknik için uygun şartlara sahip olan bölge, baraj gölünün kıyısında bulunuyor. Ancak gün batımı manzarasının çok güzel olduğu baraj gölünde balık avlamaya ve suya girilmesine izin verilmiyor.

Nasıl gidilir?

Bölgeye Gazi Mahallesi içinden veya Kağıthane-Alibeyköy üzerinden ulaşılabiliyor.

Tel: 0212 262 77 10 (dahili 2484)

AZİZPAŞA MESİRE YERİ 

Maslak, Gültepe, Levent, Kağıthane, Eyüp gibi yerleşim yerlerine yakınlığı, ilginç bitki örtüsü ve geniş piknik alanlarıyla çok tercih edilen bir bölge olan Azizpaşa’nın girişinde ziyaretçileri düzlükler karşılıyor. İsterseniz bu düzlüklerde piknik yapabilir, isterseniz biraz daha ileri giderek tepelere çıkabilirsiniz. Tepedeki çimenlik saha, özellikle şirket, dernek, okul ve benzeri grupların aktiviteleri için çok uygun. Kafeteryadan piknik için gerekli malzemeleri temin edebileceğiniz gibi, kafeterya mönüsündeki ızgaralardan da tadabilirsiniz.

Nasıl gidilir?

Azizpaşa, Maslak’tan aşağı inen Cendere yolu üzerinde sağ tarafta yer alıyor. Bölgeye, Hasdal üzerinden Kemerburgaz’a gelip sağa dönerek ulaşabilirsiniz.

Tel: 0212 360 30 85

ŞAMLAR - ARNAVUTKÖY MESİRE YERİ 

Şamlar ve Arnavutköy mesire yerleri, şehirleşmenin henüz el atamadığı ormanlar olarak büyük önem taşıyor. Fıstık çamları altındaki geniş düzlükler, yürüyüş yolları, tilki, şahin ve diğer yabani hayvanlarıyla İstanbullular için ideal bir doğa parçası olan bölge,özellikle hafta sonları kalabalık gruplara ev sahipliği yapıyor. Yeni yapılan sosyal tesisler ve oturma sahaları, bölgenin çekiciliğini daha da artırıyor.

Nasıl gidilir?

Bölgeye Gaziosmanpaşa yoluyla Arnavutköy’e yaklaşıldığında Nokta mevkiinden sola doğru inen asfalt yoldan ulaşılabiliyor.

Tel: 0535 272 78 82

İMRAHOR MESİRE YERİ 

Omanlık arazinin korunması ve su kaynaklarının değerlendirilmesi amacıyla kurulan İmrahor Göleti, aynı adı taşıyan yerleşim yerine de çok yakın. Bitki ve canlı türleri ile neredeyse doğal bir park haline gelen bölge, mavi ve yeşilin içiçe girdiği bir alan. Göl kıyısında oluşturulan oturma ve yürüyüş alanları, hafta sonları başta aileler olmak üzere, okul, dernek ve şirket grupları tarafından tercih ediliyor. İmrahor Göleti’nde suya girilmesine ve balık tutulmasına izin verilmiyor.

Nasıl gidilir?

Bölgeye Gaziosmanpaşa’dan Tayakadın’a giden ana yolun 5. kilometresindeki İmrahor Köyü sapağından stablize yolu takip ederek ulaşılabiliyor.

Tel: 0212 262 77 10 (dahili 2484)

MARMARACIK MESİRE YERİ 

Karadeniz kıyısında küçük bir koyda sırtını çam ağaçlarına dayamış bir bölge olan Marmaracık, balık tutmak, yüzmek, doğa yürüyüşleri, kamp, plaj gibi olanaklarıyla son zamanlarda özellikle gençler tarafından tercih ediliyor. Bölgede ahşap evler, kır kahvesi, lokanta, mini golf sahası ve yelken tesisleri de yer alıyor. Tesislerin tamamında ahşap ve doğal taş kullanılmış olması, çevreci anlayışı göstermesi açısından önemli. Bir dönem Volkswagen otomobil tutkunlarının toplanma yeri olarak ünlenen bölge, görsel güzelliğiyle film ve fotoğraf çalışmaları için de uygun koşullara sahip.

Nasıl gidilir?

Marmaracık koyuna Sarıyer üzerinden ulaşılan Rumeli Kavağı’nı geçtikten sonra sola dönüp sahili takip ederek ulaşabilirsiniz.

Tel: 0212 325 55 83-85

AYVAT BENDİ MESİRE YERİ 

Kağıthane Deresi’nin kollarından olan Ayvat Deresi üzerinde kurulan bölge, adını, 1765 yılında 3. Mustafa döneminde yapılan tarihi bentten alıyor. Küçük yükseltilerin arasındaki su toplama havzası ile, Belgrad Ormanları’ndaki en güzel manzaralardan birini oluşturan Ayvat Bendi, yabani hayvan türlerinin fazlalığı ile de ekolojik açıdan önemli bir bölge. Doğa ve fotoğraf meraklıları için zengin bir kaynak olmasının yanı sıra piknik ve dinlenme alanı olarak kulanılan girişteki düzlükler de ideal.

Nasıl gidilir?

Ayvat Bendi’ne, Kemerburgaz’dan Belgrad Ormanları’na giriş kapısı olan Kurtkemeri Giriş Mesiresi’nin içinden geçilerek toprak bir yolla ulaşılıyor.

Tel: 0212 444 30 00

İNCEĞİZ MESİRE YERİ 

İstanbul’da tarihin ve tabiatın cömert davrandığı şirin bir vadi arıyorsanız, İnceğiz tam size göre. Çatalca’nın yaklaşık 2500 yıl önce ilk kurulduğu bölgede yer alan mesire yerinde, Cenevizliler’in 9. yüzyılda yüksek kayalara oyduğu 3 büyük mağara ve göğe uzanan ağaçlarla kaplı. Bölgedeki piknik sahasının hemen yanından dere geçiyor. Mesire yeri içindeki restoran, kafeterya ve yukarıdan süzülerek gelen su kaynağı da keyfinize keyif katıyor.

Nasıl gidilir?

İnceğiz Mesire Yeri’ne, Çatalca’dan Subaşı’na giden asfalt yolun 3. kilometresinden sola dönerek, yaklaşık 6 kilometre gittikten sonra ulaşılıyor.

Tel: 0212 789 15 24

GÖKTÜRK GÖLETİ MESİRE YERİ 

Dinlenme ve gezi amaçlı olduğu kadar İstanbul’u çevreleyen geniş ormanlardan gelen suyu tutmak için 560 dönümde oluşturulan Göktürk Göleti, çevrenin önemli cazibe merkezlerinden biri. İSKİ’nin denetimindeki baraj gölü, görsel zenginliğinin yanı sıra dinlenme ve yürüyüş aktiviteleri için de uygun. Fotoğrafçılar için de güzel bir fon görevi gören bölgede, yüzme ve balık avcılığına izin verilmiyor.

Nasıl gidilir?

Göktürk Göleti, Hasdal-Kemerburgaz yoluyla ulaşılan Göktürk merkezine çok yakın. Bölge, İhsaniye yolunun hemen başlangıcında sağ tarafta yer alıyor.

Tel: 0212 262 77 10 (dahili 2484)

ÇATALCA MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK MESİRE YERİ 

Mareşal Fevzi Çakmak’ın adını taşıyan mesire yeri, Çatalca’nın önemli dinlenme ve piknik alanlarından biri. Yer yer çam ağaçlarıyla kaplı olması, renk örtüsüne ayrı bir güzellik katıyor. Bölgedeki açık yüzme havuzu da yaz mevsiminde hizmet veriyor. Mesire yerinin girişindeki yükseltiden Trakya’nın geniş topraklarını ve Çatalca tren istasyonunu seyredebilirsiniz.

Nasıl gidilir?

TEM yoluyla rahatlıkla ulaşılan Çatalca merkezinden sağa inildiğinde karşınıza çıkan bölge, ilçe stadına 100 metre uzaklıkta.

Tel: 0212 789 69 89

ÇİLİNGOZ MESİRE YERİ 

Karadeniz kıyısında uzun ve geniş beyaz bir kumsal... Dalgaların şekillendirdiği kayalıkların arasından denize karışan bir dere... Ve bu güzel tabloyu tamamlayan yeşil bir örtü... İşte Çilingoz mesire yeri... İster kendinizi sıcak kumsala atın, ister sadece bu yöreye özgü “longos” tabir edilen bitki ve ağaç zenginliğini keşfetmek için yürüyüşe çıkın. Çilingoz, balık tutmaya meraklı olanlar için de tercih edilen bir bölge. Özellikle akşam güneş battığında çadır ve bungolov önlerindeki sohbetlerin tadına doyamayacaksınız.

Nasıl gidilir?

Çilingoza Çatalca-Saray yolu üzerindeki Binkılıç Beldesi’nin hemen çıkışından sağa dönerek 17 kilometrelik orman içi yoluyla veya Terkos’un kuzey kısmını takip eden Ormanlı, Karacaköy veya 11 köy istikametinden ulaşabilirsiniz.

Tel: 0212 789 10 05

MİHRABAD MESİRE YERİ 

Kanlıca’nın hemen üstünde yıllara, şarkılara ve İstanbul’un bütün renklerine şahitlik etmiş bir doğa harikası, İstanbul Boğazı’na hakim bir tepe üzerine kurulan koruluk, fıstık çamları, erguvanlar, çınarlar ve serviler başta olmak üzere bir çok ağaç ve bitki türünü barındırıyor. Özellikle bahar aylarında katır tırnakları ve defne kokuları arasında dolaşmak ayrı bir keyif. 200 dönüm üzerine yayılan mesire yerinde oturma alanları, büfe, koşu parkuru, çocuk parkı ve diğer birimler yer alıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün en güzel göründüğü yerlerden biri olan Mihrabad, istanbul’a gelen yabancıların da önemli uğrak noktalarından.

Nasıl gidilir?

Mihrabad Mesire Yeri’ne sahilden Kanlıca yönünü takip ederek veya TEM bağlantı yolu Kavacık Tekke mevkiinden ulaşılabiliyor.

Tel: 0216 413 40 15-16

POLONEZKÖY TABİAT PARKI 

1842’de bir grup Polonyalı’nın kurduğu doğa parçası Polonezköy, binbir çeşit ağaç ve bitki türüyle gelenleri kendine hayran bırakıyor. Polonyalıların ağırlıkta olduğu köyde, farklı bir kültür ve hayat tarzının da yansımaları da görülebiliyor. Bölgedeki kamping alanları, özellikle hafta sonları için ideal.

Nasıl gidilir?

Polonezköy Tabiat Parkı, popüler bir yer olması nedeniyle pek çok noktadan ulaşım imkânına sahip. Bölgeye Kavacık-Çavuşbaşı üzerinden tabelaları takiben gidilebileceği gibi, Beykoz-Riva ve Alemdağ-Şile istikametinden de karayoluyla ulaşılabiliyor.

KAYMAKDONDURAN MESİRE YERİ 

Boğaz’ın girişine uzanan Beykoz’da suyunun soğukluğu ile ünlü bir yer olan Kaymakdonduran Mesire Yeri, Osmanlı döneminin ünlü Kanije Beylerbeyi Ahmet Paşa tarafından yaptırılan çeşmesinin suyuyla meşhur. Ahşap masalarla donatılmış çimenliklerde harika bir piknik yapabilir ya da küçük büfenin mönüsünü deneyebilirsiniz. 650 dönümlük mesire yerinde, 200 yaşındaki anıt ağaçlar da hayranlık verici. Sonbaharda bol bol kestane toplayabileceğiniz bu alanda sincaplarla karşılaşmak da hoş olabilir.

Nasıl gidilir?

Bölgeye Beykoz-Akbaba Köyü istikametinden 3 kilometre sonra ulaşılabiliyor.

Tel: 0216 413 40 15-16

AVCIKORU MESİRE YERİ 

Üsküdar-Şile TEM otoyolunun Ömerli mevkii civarında, zengin bitki örtüsüne sahip mesire yerlerinden biri olan Avcıkoru, içinde yer yer maden ocakları bulunan 6520 dönümlük bir sahada bulunuyor. Bölgede oturma alanları yok ancak geniş alana sahip olmasından dolayı kalabalık gruplar tarafından da tercih ediliyor. Ormanın içinden geçen patika sayesinde farklı bitki ve böcek türlerini keşfedebilirsiniz. Ayrıca koşu ve kros imkânıyla sporcular için de elverişli.

Nasıl gidilir?

Bölgenin Üsküdar- Şile TEM otoyolunun Ömerli mevkiinden 5 km sonra ve Şile yönünden de 10 km sonra otoyola cepheli girişi bulunuyor.

Tel: 0216 413 40 15-16

ELMASBURNU MESİRE YERİ 

Karadeniz’in kenarında uzun kumsalı, çam ormanı ve sessizliği ile bir çok tatil merkezinin bile ötesinde bir yer olan Elmasburnu’nda isterseniz çadırda kalabilirsiniz. Tepeden denizin içine kadar inen kayalıklar, özellikle zıpkınla balık avcılığı için ideal. Koyun hemen karşısındaki Martı Adası da çok sayıda deniz kuşunu barındırırken yunus görmek izteyenler için de önemli bir nokta. Riva’ya kadar gitmişken çevre ve ırmak boyu yürüyüşlerini ihmal etmeyin.

Nasıl gidilir?

Bölgeye TEM bağlantılı Kavacık mevkiinden Riva’ya kadar uzanan otoyol ile 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Beykoz Mahmut Şevket Paşa köyü ile bağlantılı olarak da gidilebilir.

Tel: 0212 651 98 91

AYDOS MESİRE YERİ 

Aydos Tepesi ve eteklerindeki doğal güzelliklerle bezeli mesire yeri, günlük dinlenme ve aktiviteler için ideal bir atmosfer sunuyor. Adını tarım tanrıçası Damatrys’ten alan bölgeden, 537 metreyle İstanbul’un en yüksek noktası olan Aydos Tepesi rahatlıkla görülebiliyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde av alanı olarak kullanılması, çam ağaçlarından oluşan ormanının ne kadar zengin olduğunu ortaya koyuyor. Hele akşam vakti, Adalar üzerinde güneşin batışını seyretmek hiçbir şeye değişilmez. Dört farklı giriş bölümü bulunan 6620 dönümlük mesire yerindeki gölet, çevresindeki ekolojik bütünlük ile küçük bir Uzungöl manzarası oluşturuyor. Bölgenin piknik sahaları, büfesi ve koşu parkurları da oldukça bakımlı.

Nasıl gidilir?

Aydos’a E-5 ve TEM bağlantılarıyla Kartal-Yakacık ve Sultanbeyli istikametlerinden rahatlıkla ulaşılabiliyor. Ayrıca, toplu taşıma araçlarından da yararlanılabilir.

Tel: 0216 377 46 47

TAŞDELEN MESİRE YERİ 

Çam, meşe, kayın ve göknar ağaçlarıyla kaplı 800 dönümlük bir mesire yeri olan Taşdelen, adını, orman içindeki çeşmelerden gürül gürül akan ünlü Taşdelen Suyu’ndan alıyor. Orman içi yollarla çeşitli yönlere yürüyüş ve koşu yapma imkânı sunan bölgede ailenizle oturup kendi sofranızı hazırlayabileceğiniz gibi, restoran ve büfeden de yararlanabilirsiniz.

Nasıl gidilir?

Bölge, Üsküdar-Şile TEM yolu üzerinden girilen Taşdelen’in merkezinden 1 kilometre uzaklıkta. Kendi aracınızın yanı sıra toplu taşıma araçlarını da tercih edebilirsiniz.

Tel: 0216 312 13 68

DEĞİRMENBURNU MESİRE YERİ 

İstanbul’un incisi Heybeliada’da bulunan Değirmenburnu, adını bölgedeki tarihi değirmenden alıyor. Değirmenin bulunduğu tepeden diğer adaları ve İstanbul kıyılarını seyredebileceğiniz gibi, şehir hatları vapurlarını da görebilirsiniz. Aşıklar yolunda yürüyebilir, koşabilir veya hemen kenarında nefis bir piknik yapabilirsiniz. İsterseniz faytonla da renklendirebileceğiniz gezi süresince mesire yerindeki büfeden her ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ayrıca bölgedeki küçük koylar da deniz sefası yapmak isteyenleri cezbediyor.

Nasıl gidilir?

Heybeliada’ya şehir hatları vapuru veya özel teknelerle gelinebiliyor. Değirmenburnu’na iskeleden sağa giden yolla varılıyor.

Tel: 0212 601 11 88

DİLBURNU MESİRE YERİ 

Sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin de en nadide köşelerinden biri olan Dilburnu, Adalar’a has mimari, Marmara mavisi ve çam ağaçlarının fıstıki yeşili ile biraraya geldiğinde tam bir manzara tablosu oluşturuyor. Böyle bir ortamda piknik, plaj, yürüyüş ya da yelken gibi aktivitelerden birini seçmek tamamen size bağlı. Kızılçamlar arasından koyları, biraz vaktiniz varsa güneşin batışını seyretmek çok az bulunabilecek bir keyif. Dilburnu, kafeterya, piknik ve doğa yürüyüşleriyle de tercih ediliyor.

Nasıl gidilir?

Sirkeci, Kabataş, Kadıköy, Bostancı ve Kartal’dan kalkan Adalar-Yalova vapurlarıyla Büyükada’ya ulaşabilir, sonrasında yürüyüş, fayton ya da bisikletle mesire yerine gidebilirsiniz.

Tel: 0216 226 36 31

SAKLIKÖY COUNTRY CLUB

Muhteşem Yüzyıl'ın çekildi yer! :) Beykoz ilçesindeki İshaklı Köyü Ovası'nda çevresi ıhlamur ve gürgenli, ormanlık alanın ortasında bir oksijen cenneti. Özellikle İstanbullular için kısa kaçamakların yapılacağı en güzel yerlerden! Ahşap malzemelerle kurulmuş yemyeşil alanda olan rahat koltuklar ve hamaklar dinlenmek için ideal! İster yürüyüş yapın, ister havuza girin ister at binin! Burada hem dinleniyor hem de spor yapma imkanınız var!

Doğayla dost malzemelerle kurulmuş bir alan. Yemyeşil alanda rahat koltuklara gömülüyorsunuz, inanılmaz lezzetli yemekleri yiyorsunuz. Doğal yürüyüş parkurunda yürüyüş, çim sahada basketbol ve futbol oynayabilirsiniz. Çimlerin ortasındaki yarı olimpik havuz sıcak günlerin kurtarıcısı! Ama çocuklar için en favori aktivite midilliye binmek, atlarla haşır neşir olmak. Günübirlik girişler kabul edilmiyor, ya üye olmak ya da otelde konaklamak gerekiyor.

Telefon: 0 216 434 55 22
Adres: Bayramköprü Mevkii No:6/A İshak Köyü Beykoz





GARDEN FIESTA 

Sarıyer'de olan Garden Fiesta, yemyeşil bahçesi ve kapalı salonunda, çeşitli barbekü alternatiflerini, isterseniz kendiniz servis ederek isterseniz profesyonel garsonların servisi ile, leziz mezeler eşliğinde sunuyor.  Doğanın kucağında ki bu mekanda şehrin gürültüsünden uzaklaşıp iş yoğunluğunun stresini şöminenin başında içkinizi yudumlarken atabilirsiniz.

Adres: Bahçeköy, Kılıçpınar Mevkii Sarıyer / İstanbul
Tel: 0212 342 23 54
http://www.gardenfiesta.com.tr/






2 yorum:

  1. piknik alanları diye bir başlığın altında birden fazla yer bulmak isterdim açıkcası.. İçeriğini zenginleştirmeden insanlar neden bloglarını yayına sokar ki?

    YanıtlaSil
  2. merhaba oncelikle zaman ayirip yorum yaptiginiz icin tesekkurler. blogun henuz acilisi olmadi sadece buna ragmen duyan ve bulten gonderimi ya da davetler uzerine yazilar eklenmektedir. blogumuz gelismekte olan bir blogdur ve biz blogumuzu henuz gelismekte olan bir blog olarak lanse etmekteyiz.

    YanıtlaSil