22 Nisan 2012 Pazar

BEYOĞLU-TAKSİM


BEYOĞLU'NDA BİR VİETNAM ESİNTİSİ: INDOCHINE!

İstanbul'da dünya mutfaklarından özgün lezzetler sunan restoranların sayısı her geçen gün artıyor. Indochine, Vietnam ve Fransız mutfağının yansımalarını taşıyan menüsüyle klasikleşmiş yemek anlayışımıza yeni soluk getiriyor. Indochine'in birbirinden enfes kokteylleri sizi bardan ayık kaldırmamaya meyilli! Benden söylemesi :)

Melis ve Christopher J.Maxwell çifti tarafından hayata geçen Indochine, loft tarzı bir mekan. Salı-Cumartesi 18.00-02.00 arasında açık olan mekanda mutfak 23.00’da kapanıyor.

Adres: Tomtom Mahallesi Kumbaracı Yokuşu Camcı Fevzi Sokak -Kumbaracı50 Binası- 36A, Galatasaray, Beyoğlu
Telefon: 0 212 243 92 81
http://www.indochineistanbul.com/Indochine_2.html
http://www.facebook.com/pages/Indochine/360685273956994





CHUNK 


Beyoğlu karmaşasında yerini alan Chunk, hem yemek hem de dans mekanı. İş çıkışlarında şöyle bir yemek yiyeyim ardından da mekan mekan gezmeden dansa doyayım diyorsanız bence Chunk sizin için biçilmez kaftan! 

Yemek menüsünde özellikle burgerleriyle dikkat çeken Chunk'da ayrıca atıştırmalıklar, ana yemekler, salatalar, sandviçler ve tatlılar da yerini alıyor. 


Müzik konusuna gelince, happy house, nu-disco, funky house kafanızı rahatlatıyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise eğer özel bir gecede değilseniz (genelde hep bir parti durumu var) genellikle house ile yola devam ediliyor.


Adres: İstiklal Caddesi, Saka Salim Çıkmazı, Kısmet Han Kat:1 34330 Beyoğlu
Telefon: 212 243 1643




SUSHI İÇİN YENİ ADRESİNİZ TUTİ RESTORAN! 

Japon mutfağının yıldızı sushi mekanlarına İstanbul’da bir yenisi eklendi. The Marmara Taksim’de bulunan The Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta sushi servisi başladı. Restoranda oluşturulan özel sushi köşesinde siparişler şef tarafından anlık olarak hazırlanıyor. The Marmara Tuti, sushi tutkunlarının yeni uğrak adresleri arasında şimdiden yerini aldı.

The Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta şimdi sushi tutkunlarının kayıtsız kalamayacakları bir yenilik var. İstanbul’un gözde yemek mekanlarından, The Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta, sushi servisine başlandı. Marmara Taksim Tuti Restaurant’ta sushiler, özel sushi köşesinde, sipariş üzerine özel ve taze malzemelerle, anlık olarak hazırlanıyor.

The Marmara Bodrum’dan gelen şef tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli sushi çeşitleri The Marmara Tuti müdavimlerini ve sushi severleri bekliyor.





MÜNFERİT

Klasik meyhanelerden sıkılmış sıkı meyhaneciler için son zamanların en iyi adreslerinden biri Münferit! :) Münferit iki kattan oluşuyor. Girişte küçük bir barı var, alt katta ise kocaman bir restoran sizi karşılıyor. Beyoğlu'nda Ferit Sarper tarafından açılan Münferit, antrasit duvarları ile oldukça karizmatik duruyor. Yeşile bezenmiş duvarlarla bahçe kısmı sigara tiryakileri için ideal. Geleneksel ve modern lezzetlerin birleştiği menü, aklınıza gelebileceği gibi birçok meze ve ara sıcakların yanı sıra başka yerde bulamayacağınız lezzetleri barındırıyor.

http://www.facebook.com/pages/M%C3%BCnferit/226653724061207

Adres: Firuzağa Mahallesi, Yeni Çarşı Caddesi. No: 19. Beyoğlu
Telefon: 0212 252 50 67




CEYLAN INTERCONTINENTAL

Ceylan Intercontinental, Taksim'in göbeğinde, Boğaz'a ve Marmara Denizi'ne hakim süper manzarası olan bir yer. Gece ve gündüzü ayrı güzel. Sabah kahvaltısı, gece yemeği derken buraya doyamacaksınız. Bir özelliği de bence, otel soğukluğunun olması. Ne demekse:) Yani otellerin klasik bir havası vardır ya. Bence bura böyle değil.

Adres: Asker Ocağı Cad. No:1 Taksim 34435, İstanbul
Telefon: 0 212 368 44 44
http://istanbul.intercontinental.com.tr/tr/general/default.asp
http://www.facebook.com/ceylanintercontinentalistanbul




GARAJ İSTANBUL

Tomtom sokakta kocamaaan ve ferah bir yer:) Bence burası tam bir konser alanı:) Açıkçası burada mesela Duman'ı izlemek çok keyifli olabilir :) Parti için çok da mantıklı gibi değil, lakin geçen hafta sonu gittiğim partiden midir, tanıtım eksikliğinden midir nedir bomboştu ve keyifsizdi.  Giriş alınan mekanda içkileri bence pahalı. Eğlenmediğim bir partide 30 TL Mojito'ya para vermek biraz saçma geldi:) 

Adres: Kaymakam Reşat Bey Sok. No: 11/A Galatasaray Beyoğlu / İstanbul
Telefon: 0 212 244 44 99
http://twitter.com/#!/garajistanbul
http://www.facebook.com/garajistanbul


























LEBİ DERYA

Kendini üçleyen Leb-i Derya'nın en güzel manzaralı yerleri Kumbaracı ve Richmond'daki yeri, Boğaz'ın tüm büyüsünü mekanın içine taşıyor.  Mekan lezzet düşkünlerine mönüsü ile hitap ederken klasik haline gelmiş kokteyllerle de etkileyici. Leb-i Derya ve yavruları :) lounge, Jazz ve chillhouse müzikleri eşliğinde sakin anlar geçirmeniz için ideal:) Bu tarz yerler bana biriyle bir şey konuşacaksanız filan mantıklı geliyor:)

Leb-i Derya Kumbaracı
Taksimden Tünel istikametinde yürürken Galatasaray Lisesi'ni geçtikten sonra sol kolda Richmond Oteli'nin yanından aşağıya doğru inen Kumbaracı Yokuşu üzerinde. Yokuştan aşağıya inerken 100 metre sonra sağ kolda Kumbaracı İşhanı'nın en üst katında.

0 212 293 4989

----------------------
Leb-i Derya Rumeli
Tarihi Rumeli Han, Taksim Meydanı’ndan Galatasaray’a doğru yürürken İstiklal Caddesi üzerinde Ağa Camii’ne gelmeden 50 metre önce hemen sağ tarafta yer alıyor. Rumeli Han’ın İstiklal Caddesi’ne açılan kapısından girdikten sonra C Blok asansörüyle 4. Kata çıkılır. Leb-i derya Rumeli asansör çıkışında yarım kat aşağıda yer alıyor.

0 212 251 1008

--------------------------
Leb-i Derya Richmond
Taksim'den Tünel yönünde yürürken Galatasaray Lisesi'ni 200 metre geçtikten sonra sol tarafta kalan Richmond Oteli'nin teras katında yer alıyor.

0212 243 43 75 – 243 43 76

www.lebiderya.com

Leb-i Derya Richmond manzarası:)



Leb-i Derya Kumbaracı





Leb-i Derya Rumeli 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder