8 Ekim 2013 Salı

BOĞAZ

360 SUADA

'360 Set Menü'sünü denemek için geçtiğimiz günlerde 360 Suada Club'daydım. Öncesinde Kuruçeşme limanının biraz tadını çıkardım sonrasında ise Suada teknesine atlayarak 360 Suada Club'a geçtim. Bu yıl beşinci sezonunda misafirlerini ağırlayan mekan, yazın sıcak ve bunaltıcı günlerinde şehir stresinden uzaklaşmak, renkli kokteyller yudumlamak ve keyifli bir gün geçirmek isteyenler için ideal. Turkuaz ve beyaz tonlarının hakim olduğu mekan, tropikal havanın coşkusunu hissettirirken denizin ortasında, havuzun tam yanında, muhteşem boğaz ve köprü manzarasına karşı duran 360 Suada Club, çok keyifli bir ambiyans yaşatıyor size. 360, İstanbul'un Taksim ve Kadıköy'dekinin dışında bence ismine yakışır en güzel mekanı Suada'daki... Her yanınız deniz, her yanınız tarih... Nereye bakacağınızı şaşırdığınız, her baktığınız yerde keyif aldığınız kaç mekan var ki? Taksim 360 benim için eğlence, Kadıköy akşamüstü içkisi, Suada ise keyif, sohbet ve yemek demek. 


Kavun küpleri üzerine eklenmiş tuzlu beyaz peynir dondurma ile başladım enfes bir akşama. Yanlış duymadınız 'tuzlu beyaz peynirli dondurma'... İlk kez yedim, açık söylemek gerekirse tadı pek benlik değil (süt ürünleri sevmiyor olmamdan kaynaklanan bir durum:)) ancak merakımdan tadına baktım ve gerçekten denemesi gerekiyor, oldukça farklı bir deneyim olabilir sizin için.

Sonrasında mezeler ve ana yemek... Mantar, krokan, taze soğan, trüf yağı ve soya ile hazırlanmış 'Taze Kuşkonmaz', nar, sumak ekşisi, ceviz ve zahter ile süslenmiş 'Antakya Zeytin Salata', tatlı ekşi 'Çıtır Tuzlu Biberli Kalamar', çıtır biberli yufka ile hazırlanmış 'Paçanga Böreği' ve Kabak Çiçeği Dolması seçtiklerimizdi. Tereyağlı pide, domates, fondü, tahinli üç fasülye piyazı ise benim seçtiğim ana yemekti.

Ana yemeklere konu gelmişken; 360 Suada Club'ın şişleri oldukça meşhur, meşe kömürü mangaldan pişen 'Sosyete Kebap Şiş'ten 'Kuzu Şaşlık'a, 'Tavuk Şiş Yoğurtlu'dan 'Ton Balığı Şiş'e birçok şiş seçeneği bulabilirsiniz. Dinlendirilmiş etler menüsünde ise 'New York Antrikot', 'Dana T Bone', 'Dana Eskalop İnce Dilim', '360 Bonfile Kalın Dilim', 'Kuzu Pirzola' ana yemek için iyi birer seçenek olabilir.

Elbette tatlısız olmaz... Birçok tatlının aynı anda tadına bakma şansım oldu:) 360 Suada Club tatlılarıyla oldukça iddialı! Menüde özellikle isimleri ile dikkat çeken birçok tatlı var... Mesela, Çikolatadan ölüm, Chocolate Orgazm, Afrodizyak Bombası, Hindistan Cevizli Sütlaç, Popcorn Creme Brüle Türkçe Tatlar, Göz yaşartıcı dondurma bunlardan birkaçı. Bu arada belirtelim çocukluğuna geri dönmek isteyenler için 'patlayan şeker'li tatlıları da mevcut, bilginize:) 360 Suada Club'ın lezzetli menüsü, mekanın ortağı ünlü şef Mike Norman’ın yaratıcılığı ile hazırlanıyor. 150’nin üzerinde farklı çeşide sahip özel kokteyl menüsü, insanı çok kararsız bırakıyor. Taze yaz meyvelerinden yapılan Frozen kokteylleri, günün her anında sizi keyiflendirmek için hazırlanıyor. Mekana özel Lifeguard (Cankurtaran), Pink Bikini gibi kokteyller de ada konseptine çok yakışıyor.

Evet, son zamanlarda keyifle hatırlayacağım bir mekandı; 360 Suada...



Deneyimlediğim '360 Set Menü'sünün işte kalem kalem detayları;

Taze kuşkonmaz;
antakta Zeytin salata
Çıtır Tuzlu Biberli Kalamar
Füme Peynir-Paçanga böreği
Kabak çiçeği dolması
Kaya Levreği Susam Giymiş veya Bonfile Şiş
Afrodizyak Bombası veya Yazın en güzel meyveleri

Kişi başı fiyatı ise 130 TL

Menüden diğer lezzetlerden bazılarının fiyatları ise;

Ördek Konfit Ravioli; 35 TL.
Kuzu ciğeri ızgara; 29 TL.
Ahtapot ızgara; 29 TL.
Sosyete kebap şiş;58 TL

Rezervasyon için; 0 530 849 2 360

www.360istanbul.com

BANYAN 

Ortaköy'de, House Cafe ve Angelique'in yanında bulunan Banyan, İstanbul'u en iyi hissedebileceğiniz lokasyonda yer edinen, yemek tutkusu, bir şeyleri yaratma heyecanı, hayallerinin peşinden gitme arzusu ile yola çıkmış aşık bir çiftin oluşturduğu şık ve kaliteli bir mekan.


Asya füzyon mutfağının adresi Banyan, Dünya lezzetlerinin Asya ve özellikle Thai baharatları ile harmanlanması ile oluşturulan özgün bir mutfağa sahip olduğu kadar sağlıklı menüsüyle de dikkat çekiyor. Özel yapım ekmekleri, hiçbir koruyucu madde kullanmadan ürettiği özel sosları, kullandığı sızma zeytinyağı ve `soyola` yağı, daha çok tercih ettiği buhar, ızgara, wok tava pişirme teknikleri, taptaze meyve ve sebzeler ile yapılan özel karışım meyve/sebze suları, ev yapımı baharatlı çayları ile ‘evinizdeki’ kaliteyi aratmayan bir mekan. Burada her lezzet, gerek sunumu gerekse barındırdığı özel baharat ve soslarla uzak diyarların kültürünü yansıtıyor.

Muz yaprağına sarılmış levrek, Sichuan karabiberli bonfile, Bali usulü mini kömür mangallarında servis edilen 'satay', buharda pişmiş çeşit çeşit ev yapımı Çin mantısı, Zencefil ve limon aromalı tartar, zeytin kapari sos ile wokta kalamar, hindistan cevizi sütünde lagos buğulama, kakule ve kurutulmuş portakallı Asya füzyon çayı, taze sıkılmış nar suyu mekanın en çok tercih edilenlerinden.

Bu çok özel lezzetleri dilerseniz yazın üç tarafı Boğaz Köprüsü ve Ortaköy cami manzaralı terasında, dilerseniz kışın, açık hava şöminesi eşliğinde tadabilirsiniz. Servisin neredeyse hiç aksamadığı, çalışanlarının her birinin güler yüzlü olduğu mekanı özel kılan özelliklerden.

Banyan'ın barı ise ödüllü bir barmen’e emanet! Muhteşem manzara karşısında sezon meyveleriyle yapılan taze kokteyllerden içebilir, ister iş yemekleriniz ister dost buluşmalarınızı bu manzaranın büyüsü içerisinde yapabilirsiniz.
Banyan’ın aldığı ödüllerden de bahsetmekte yarar var;
2008 Best menu silver award /Gümüş güncel menü - TÜSİD /gastronomi
2007 Greatest variety of light options /en zengin light menü (6.sıra) - Hürriyet jüri
 2006 Best ethnic restaurant /en iyi etnik restaurant - TimeOut
2006 Best third fusion restaurant /en iyi 3. Füzyon restoranı - Hürriyet jüri
2005 Healthiest menu /sağlıklı menü - gecce.com
2004 Best asian kitchen /en iyi asya mutfağı - gecce.com
Fiyatları biraz ortalamanın üstünde olduğu bu mekan, her şey bir yana sadece enfes manzarası için bile tercih edilebilir...

Adres: Muallim Naci Cad. Salhane Sok. No:3 (Ortaköy İskele yanı)
Telefon: 0 212 259 90 60 –70



MSA'NIN CESARETİ ÇIRAĞAN PALACE'IN GÜVENİ...

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) ve Çırağan Palace Kempinski bence muhteşem bir işbirliği yaptı. Çırağan Palace Kempinski'de hayata geçirilen pop up restoran, hem MSA öğrencilerine hem de Çırağan Palace misafirlerine çok güzel bir deneyim yaşatıyor.

Çırağan Palace Kempinski gibi dünyaca ünlü şefleri ağırlayan mutfağının bir bölümünde MSA öğrencilerinin olması ve enfes yemeklerin genç ellerden masamıza gelmesi bence müthiş bir güvenin simgesi! MSA öğrencilerinin cesareti ve güveni,  Çırağan Palace Kempinski'nin ileri görüşlülüğü sayesinde MSA öğrencilerine sunduğu bu fırsat takdir edilmeli.

ciragan Palace Kempinski, ciragan sarayi, kurucesme mekan, mekan bloggeri, msa, msa ciragan sarayi, mutfak sanatları akademisi,

MSA'nın ilk pop up restoranı Çırağan Palace Kempinski'nin Boğaz'a nazır avlusunda açıldı.  1 Mayıs- 27 Haziran tarihleri arasında hizmet verecek olan restoranda sadece MSA'da eğitim alan öğrenciler çalışıyor. Pazartesi hariç diğer günler 17.00-23.00 saatleri arasında hizmet verecek restoranda enfes lezzetler yer alacak.

ciragan Palace Kempinski, ciragan sarayi, kurucesme mekan, mekan bloggeri, msa, msa ciragan sarayi, mutfak sanatları akademisi,
 İşte sunulacak menüden notlar; Başlangıçlarda karşınıza, 'Zeytinyağlı Enginar Konfi, Körpe Otlar', 'Hummus, Boşnak Eti, Çubuk Turşusu', 'Taze Bakla Favası, Obruk Peyniri, Havuç Turşusu', 'Ağır Ateşte Dana Dil, Ev Yapımı Karışık Turşular', 'Kabak Mücver Topları, Pazılı Cacık', 'Ev Yapımı Somon Pastırması, Avokado, Acı Biber', 'Cibes Otlu ve İsli Domatesli Salaa, Yağ-limon vinegret', 'Tütsülenmiş Beyaz Peynir ve domates salatası', 'Izagara Karides Salatası, Şampanya Sirkeli Vinegret' çıkıyor...

ciragan Palace Kempinski, ciragan sarayi, kurucesme mekan, mekan bloggeri, msa, msa ciragan sarayi, mutfak sanatları akademisi, Ana yemek seçenekleri arasında ise; 'Izagara Deniz Levreği', 'Körpe Sebzeler', 'Mantarlı Emülsiyon', '61 derece Soman ve Köy Eriştesi' , 'Yeni Mantı', 'Izgara Dana Bonfile, Taze Baharat Salatası, Steak Sos', '180 gr. MSA Burger, Parmesanlı Patates Kızartması', 'Narenciye Soslu Izgara Tavuk, ılık kuskus' var... Gelelim tatlılara, 'Damla Sakızı ve Haşhaşlı Puding', 'Çikolatalı Frigo, Karamelize Muz ve Patlamış Mısır', 'Dondurma Tabağı; Parça Çikolata, tuzlu Karamel, Tonka', 'Tropik Meyve Mücevherleri, Hindistan Cevizi Sütü Çorbası' müthiş bir kapanış...

ciragan Palace Kempinski, ciragan sarayi, kurucesme mekan, mekan bloggeri, msa, msa ciragan sarayi, mutfak sanatları akademisi,

Kapanış dediysem sadece yemek var sanmayın, elbette birçok kaliteli şarap seçeneğinin yanı sıra MSA öğrencilerinden muhteşem bir kokteyl ziyafeti de sizi bekliyor. Mesela;

Espadon; Hibiscus ile demlenmiş Gümüş Tekila, Cointreau, Liçi ve Narenciye,
Wild Cat; Kekik dumanında tütsülenmiş gül şurubu, taze adaçayı, aromatik çaylar, narenciye suları, armut votkası, köpüklü şarap, çarkıfelek ve karanfil köpüğü,
Füme; Karamelize edilmiş Egzotik meyveler ve narenciye suları, füme infuser ile demlenmiş Bourbon Whiskey, Zencefil likörü, zencefil şekeri, narenciye tuzu.
ciragan Palace Kempinski, ciragan sarayi, kurucesme mekan, mekan bloggeri, msa, msa ciragan sarayi, mutfak sanatları akademisi, Panama Kiss; Hibiscus Infuser ile demlenmiş Gümüş Tekila, Avokado, Mango ve Narenciye Suları, Ekşi Elma Likörü, Cointreau, Narenciye tuzu.
Ginger Mojito; Kök zencefil, nane, lime, Captain Morgan, soda, limon köpüğü.
4g; Salatalık ile dinlendirilmiş Cin, zencefil likörü, liçi likörü ve dağ kekiği
Rioja; Taze ananas suyu, portakal suyu, lime suyu, agave şurubu, gümüş Tekila, kırmızı şarap.
Snowflake Cosmo; Votka, kızılcık suyu, lime suyu, Cointreau, likit nitrojen.

Fiyatlara gelecek olursak, atıştırmalıklar; 25-40 TL, ana yemekler 40-60 TL, tatlılar 20 TL, kokteyller ise 30-35 TL...

Bu arada bir not; iş birliği ile ayrıca MSA’nın Türk mutfağını akademik ve kültürel anlamda dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı “Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi” de Çırağan Palace Kempinski’nin bir sosyal sorumluluk projesi olarak sağladığı katkı ile güç kazanıyor. Kempinski Grubu’nun dünya genelindeki 80 otelinde Türk Mutfağı Hareketi’ne katkı sağlayacak organizasyonlar gerçekleştirilecek.

SIRÇACI14

Bence Yeniköy’e hareket kattı… Zevk kattı… Sırçacı14’den bahsediyorum! Enerjisi, tatları, müziği, dekorasyonu derken son zamanlarda çok keyif aldığım bir mekan diyebilirim… Sırçacı14, üniversite eğitimleri sırasında Roma'da tanışan İpek Özmen ve Özlem Eren'in tecrübelerinin ve hobilerinin bir eseri.
Sırçacı14’ün hikayesi bir hayli ilginç! ‘Mekan açmak istiyorum’ laflarının havada asılmadığı bir hikaye…
Cesaret veren, ümit veren bir hikaye!
Şöyle ki,
Özlem Eren kendi evinde, eşiyle birlikte Sırçacı sokakta bulunan 14 numaralı evlerinde parti üstüne parti düzenleyince, gelen her isim hepimizin vazgeçemediği Foursquare’den başlamış check-in yapmaya; Sırçacı14 diye!  E daha ne olsun! Özlem'in girişim ve beceri ruhu, bir diğer becerikli ruh; İpek ile de birleşince ortaya bu güzel mekan çıkmış.

sırçacı14, yenikoy, yenikoy mekan, ozlem eren, ipek ozmen, omur akkor,
Müşterilerini evinde ağırladığı arkadaşlarından ayırmayan Özlem ve mutfakta çok güzel yemek yapan İpek, Sırçacı14’te de kolları sıvıyor ve mekanın dekorasyon, yemek, kokteyl, müzik ve ambiyans gibi tüm detayları ile birebir ilgileniyor. Ev sıcaklığını ve samimiyetini yansıtan bir mekan olmasına dikkat eden genç işletmeciler, oldukça profesyonel isimlerle çalışıyor. Mekanın dekorasyonu ve kurumsal kimliği Kitchen-İst markasına ait. Mutfak ise ödüllü şef Ömür Akkor'a emanet.

Sırçacı14’de klasik de bir söylem olan ‘gelenekseli modernleştiriyor’ havası var ancak mekan bu söylemi oldukça farklı kılıyor… Yemeklerin kökeni gelenekselden gelse de burada geleneksel yemekler Akdeniz ve İtalyan mutfağı ile harmanlanıyor… Sunumlar ise her tabakta ayrı bir sanat harikası! Üzerine şöyle bir sos gezdirilen cinsten değil… Zaten sunum da o değil! 

Her detay ince düşünülüyor… Sırçacı14 menüsünde yer alan Mıhlama için Karadeniz’den peynir, Urla’dan nar, Antep’ten kuru patlıcan, nar ekşisi ve baharatlar, Ayvalık’tan zeytinyağı ve siyah zeytin, Hatay’dan yeşil zeytin gibi ürünler getiriliyor. Kekik, tarhun, biberiye, nane gibi otlar Sırçacı 14’te yetiştiriliyor.
Menüde genç işletmecilerin dokunuşları da var. Somon Sufle, Etli lazanya, Kuzu İncik, biberli ekmek, karamelize soğanlı tart, sütle çırpılmış ricotta, mücver ve brownie Özlem Eren’in özel tarifleriyken, Muhammara ve Kuru Patlıcan Dolması İpek Özmen’in elinden çıkıyor.

sırçacı14, yenikoy, yenikoy mekan, ozlem eren, ipek ozmen, omur akkor,Sırçacı14, şu günlerde menüsünü de yeniledi. Yepyeni lezzetlerle dolu menüsü mutlaka denenmeli.
İlle de çorba olsun diyenlere “Soğuk Ayranaşı Çorbası”, meyvelerin otlarla birleştiği “Çilek, Mozarella ve Kuşkonmazlı Roka Salatası”, ördek ve waffle’ın tahmin edemeyeceğiniz kadar güzel uyumuyla “Duck&Waffle”, geleneksel lezzetin modern yorumu “Balık Ekmek” ve en hafif yaz tatlılardan “Panna Cotta”, Sırçacı14’ün yaz menüsünde denenmesi gereken yeni tatlar arasında.

Yemeklerde olduğu gibi, içeceklerinde de geleneksel lezzetlere dokunuşunu katarak yaza adapte eden mekan, komik isimli kokteylleri ile de akılda kalıyor! Karadutu özleyenlerin rüyası “Kara Melek”, karpuz, limonata, tequila, lime suyu ve sodanın masum birleşiminden hayat bulan “Watermelon Lemonade”, tatlı tutkunları için ideal “Oreo Milkshake” veya kırmızı elma-viski karışımıyla Hollywood’un en güzel sarışını ve kızı Apple’dan esinlenilen “Gwyneth Paltrow” ile misafirlerin başını döndürüyor!

Sırçacı14, özel günlerde gerçekleştirilen konsept partilere de ev sahipliği yapıyor. İster doğum günü ister özel gün… Kafanızdaki partiyi anlatın yeter! Zaten Özlem ve İpek sizin mutlu olmanı için o partinin detaylarını bile düşünüyor, fikir veriyor. Bu arada unutmadan, davetli kitlesine göre menü şekillendirilebiliyor.

sırçacı14, yenikoy, yenikoy mekan, ozlem eren, ipek ozmen, omur akkor,
Sırçacı14, sıra dışı finger foodlarıyla outside catering hizmeti de veren bir mekan.

Perşembe günleri 20:00’den itibaren Wine&Dine Night, Çarşamba günleri 18:00-20:00 Aperitivo gibi konseptler geliştiriliyor. Pazar akşamüzerleri için Sunset Session düzenlenmesi planlanıyor.

Perşembe, Cuma, Cumartesi akşamları ile Pazar günleri brunch saatlerinde DJ performansı var.
Haftanın her günü 09.00-02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Yemek servisi 00:00’a kadar devam ediyor. Özel partilerin düzenlendiği günlerde kapanış saati 04.00’e kadar uzayabiliyor.

Fiyatlar yemek söz konusu olduğunda 8 ile 46 TL arasında değişiyor. Örnek fiyatlar; mücver 12 TL, serpme kahvaltı 29 TL, çay 4 TL.

Mesafeyi bahane etmeyin, bence hemen Sırçacı14’e gidin!
Benim de selamımı söylemeyi unutmayın:)

Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi No:60, Yeniköy
Telefon: 0 212 299 50 16



ÇIRAĞAN PALACE KEMPINSKİ/TUĞRA RESTAURANT

Hürriyet gazetesi aracılığıyla #BumerangDeneyimGunleri kapsamında Pazartesi akşamı Çırağan Palace Kempinski'de muhteşem bir akşam geçirdim.Çırağan Palace Kempinski, Kurumsal İlişkiler ve Pazarlama bölümü çalışanları Çiler Hanım, Lara Hanım ve Cansu Hanım'ın, ayrıca Bumerang yetkilileri Hilal Meriç ve Ahmet Erten'in enerjisi ile muhteşem bir akşam geçireceğimi biliyordum:)

Birbirimizi biraz daha fazla tanıdıktan sonra heyecan dolu bir akşamın startını verdik:) Önce kısa bir otel ve Saray turu yaptık. Çırağan Palace Kempinski'nin Saray kısmı gerçekten çok büyüleyici!

Merdivenler, tablolar her şey öyle muntazam, öyle özenli ki, buradan etkilenmemeniz bence mümkün değil... Manzarasını zaten tahmin edersiniz:)
Ufak turumuzun ardından Saray'ın mutfağına girdik...  Çırağan Palace Kempinski'nin Pastane şefi ve çikolata üstadı William McCarric ve güzel ekibi bizi karşıladı. Mis gibi bir mutfak, özenle hazırlanmış malzemeler, önlüğümüz ve ahçı şapkamız bizi bekliyordu:) Önce kıyafetlerimizi giydik, eldivenlerimizi aktık! Ve işte hazırız! Çilokata yapacağız, hem de imza çikolata Tuğra Trüf'ü... İlk başta malzemeleri tanıtan William McCarric, sonrasında bu enfes çikolatanın nasıl yapılacağını anlattı. Biraz heyecan biraz şüphe vardı elbet:) Önce kalıp çikolatalara eritilmiş çikolatayı doldurmak ile başladık işe... Sonrasında ise yaptıklarımızı tarçınla tanıştırmaya geldi sıra... Tarçın dolu bir kapa attığımız çikolatalarımızı çevire çevire tarçına buladık... Ve işte çikolatamız hazır! Elbette, çok güzel olmadı:) Beceriksizlik meselesi bu tabi:)

William McCarric ve ekibi o kadar güzel ağırladı ki bizi evlerinde... Gerçekten tam bir 'ekip'tiler... William McCarric'i ekibi öyle güzel anlattı ki... Onunla çalıştıkları için çok mutlu olduklarını, her gün yepyeni şeyler öğrendiklerini söylediler... İnanılmaz bir şans bu bence! Başarı da böyle geliyor o kadar belli ki...

Evvetttt artık mutfağa veda etme zamanım geldi. Ha bu arada bir de sertifikam var benim artık!... William McCarric imzalı, çikolata workshopu sertifikası. Muhteşem bir akşamın delili...

Sertifikamı da aldıktan sonra, Çırağan Palace Kempinski'nin muhteşem restoranı Tuğra Restaurant & Lounge'a geçtik. Enfes bir manzara karşısında Ekim sonu itibariyle yenilenen menüden şef Ahmet Kara imzalı bir seçkinin tadımını yaptık...

Tuğra Restaurant & Lounge, hem manzarasıyla hem de dekorasyonu ile oldukça özel bir mekan. Yüksek tavanlı saray mimarisi sizi etkisi altına alıyor... Duvar işlemeleri, süslemeler, tablolar, perdeler ve daha birçok detay o kadar etkileyici ki... Kendinizi tamamen bir masalın içinde hissediyorsunuz...

Hafif loş ve böylesi bir ortamda tadacağımız lezzetleri merakla bekliyordum. Ve sunum başladı... Özenle seçilmiş, tabaklar, kadehler masamızı süslerken, birbiri ardına gelen tatlar kalitenin adeta bir göstergesiydi.

Yemeğimize Klasik Tuğra ikramlıkları ile başladık. Özel tabakta verilen ikramlıklarda; 'Erik ve damla Sakızlı Karides Pilaki', 'çeşnili lor mahlutu', 'fava', 'mercimek köftesi', 'yaprak sarması', 'Çerkez tavuğu', 'közlenmiş patlıcan', 'humus', 'gül sulu beyaz peynir ve kavun' vardı. Özellikle gül sulu kavun ve beyaz peynir favorim oldu...

Ana yemek olarak ben 'pazı yaprağına sarılı fırınlanmış Orfoz Balığı'nı seçtim. Soğan, domates, dereotu, limon ve tereyağına bezenmiş, Orfoz balığı, zencefilli ve damla sakızlı sos ile geldi... Ayrıca patates bastı ve ızgara mısır ekmeği balığa eşlik ediyordu.

En son tatlı dokunuşla biten yemeğimizin ardından maalesef bu muhteşem gecenin sonuna gelmiştik...

Sultanların Favori Tatlıları'ndan, ılık bademli irmik helva, dondurma ile ev yapımı baklava, fırınlanmış ayva ve manda kaymağıyla soframıza geldi... Elbette, birbirinden lezzetli lokumları unutmamak gerek... 

Enfes tatlılara eşlik eden çayımız bile burada farklıydı... Çayınız demli veya açık şekilde içebilmeniz ve keyif alabilmeniz için ayrı su ve çay şeklinde sunuluyor. Siz, arzunuza göre çayınızı içip, keyif yaşıyorsunuz...

Böyle bir deneyim yaşadığım için çok mutlu ve şanslı hissediyorum! Emeği geçen herkese özellikle tüm içtenlikleriyle bize eşlik eden Çırağan Palace Kempinski ekibine teşekkür ederim...


ARNAVUTKÖY STEAK HOUSE

Balıkçılar ile ünlü semt; Arnavutköy'ün yeni sakini bir steak house! Arnavutköy Steak House, et müptelalarının yeni adresi. Arnavutköy’ün ilk steak house’u olma özelliği taşıyan mekan, 10:00-24:00 saatleri arasında, mönüsündeki taze et çeşitleriyle hizmet veriyor.

25 yılı aşkın tecrübesi ile Erkan Adar ve işletmeci Nesrin Yamaç'ın kendi yerlerini açma fikri ile doğmuş Arnavutköy Steak House.

Mekan Arnavutköy gibi tarihi bir semtte olmasının yanında bulunduğu konum itibariyle de oldukça değerli. Arnavutköy Steak House aslında müzisyen Münir Nurettin Selçuk'un evi. Mekan aslında bu özelliği ile de diğer steak house'lardan ayrılıyor. Adar ve Yamaç, modernleşmiş bir düzen değil de daha otantik daha tarihi dokunuşlara sahip çıkmış. Sadece gerekli tadilatların yapıldığı mekanda her şeyin orjinali korunmaya çalışılmış. Dekorasyonda elbette bir steak house klasiği olan ağaç ağırlıkta. Belki de burayı farklı kılan bir diğer özellik bu ağaç masaların birçoğunun Enonezya'dan getirilmiş olması.

2 katlı mekanın toplam kişi kapasitesi 120 kişi. Arnavutköy Steak House, size oda seçeneği de sunuyor. İster maç izleyin, ister sunum yapın ister evlilik yıldönümlerinizi ister doğum günlerinizi kutlayın. 3 oda var, 8-12 ve 16 kişilik. Arnavutköy Steak House'un bir de özel bahçesi ve özel balkonu var, hali hazırda denize nazır, 8 kişilik. Ne yalan söyleyeyim insan Münir Nurettin Selçuk'un çoğu eserini burada yazdığını düşünmeden edemiyor. Mevsim kış demeyin, ısıtıcılar bu manzaradan mahrum kalmamanız için emrinizde.

Devamını okumak için; http://neduydum.com/Article/Detail/36701/?CategoryId=115 

FLORİPA

Eveeet Boğaz hattına yepyeni bir mekan daha eklendi: Floripa! Floripa, Rumelihsarı'nın etkileyici manzarasına sahip mekanlardan. Mekan, menüsü ve kokteylleri ile de oldukça iddialı! İster kahvaltılarınız ister akşam yemekleriniz ister geç saatlerde bar ortamı oluşturan Floripa, Boğaz hattının oldukça tercih edilesi mekanlarından...




Mutfağına gelince; Akdeniz mutfağı ağırlıklı menüsünde; çorbalar, salatalar, makarnalar, odun fırınında hazırlanan leziz ana yemekler ve pizzalar yer alıyor.




Mekanda, Pazartesi hariç her gün 23:00 - 02:00 saatleri arasında DJ performansları gerçekleşecekmiş. Mekanda Resident Dj Yaman’ın yanı sıra  perşembe, cuma ve cumartesi  günlerinde de sosyal hayatın tanınmış simaları, DJ setinin başında olacakmış.

Floripa, haftanın her günü 10:00 - 02:00 saatleri arasında hizmet verecek.

https://www.facebook.com/barfloripa
https://twitter.com/BarFloripa
http://instagram.com/barfloripa

THE MARKET


Farklı tatları “surf&turf” konseptli alternatif sunumlarla deneyimlemekten hoşlanan et ve kahvaltı tutkunları için yepyeni bir lezzet durağı var: The Market!

Toplam 300 kişi kapasiteli The Market’in menüsünde hem herkesin rahatlıkla tanıyıp bileceği geleneksel ve klasik tatlar, hem de The Market’i bir çok mekandan farklılaştıracak sunum teknikleriyle maceracı ruhlara hitap edecek yeni ürünler yer alıyor.

Tümüyle helal et sertifikasına sahip ve natürel ürünler kullanılarak hazırlanan klasik et ve bonfile çeşitleri, salkım köfte, burger çeşitleri, beef burger ve özel garnitürlerin yanı sıra etlerin maksimum düzeyde yumuşaklığını sağlayan dry-aged tekniğiyle hazırlanan “Foie Gras&Steak” ya da “Rib-Eye Steak” gibi farklı tatlar deniz mahsulleriyle birleşerek “surf&turf” sunum konseptinde misafirlere “satır tabaklarla” sunuluyor. Füme et seven misafirler için “Salkım köfte” gerek lezzeti gerekse sunumuyla en çok tavsiye edilen ana yemek seçenekleri arasında bulunuyor. Mekanda ayrıca “Dana bonfile fileminyon”un ızgarada çok daha ince ve lezzeti artırılmış versiyonunu deneyimlemek mümkün.


Tatlı...
Her damak zevkine hitap eden menüsüyle The Market, yemek sonrası farklı aromalarla bezenmiş tatlı menüsüyle misafirlere rüya gibi bir final sunuyor. Tercihe göre balkabaklı cheesecake, makaron dondurma, kestaneli suflenin yanı sıra geleneksel Türk lezzetlerinin gözdesi “katmer” de özel sunumlarla hem göze hem damaklara hitap ediyor.

İçecekler...
The Market’te en çok tavsiye edilen içecekler arasında ise; “Acılı ayran”, The Market’e özel şıra kokteyli, alkolsüz Spice Marry kokteyli, zencefilli Mojito, 1 gün bekletilerek hazırlanan alkolsüz tekila şurubunda Mexico Halepeno ile biberli Margarita yer alıyor. Yaz aylarında hafif içecekler tercih edenler içinse buzlu ada çayı ya da aromatik çarkıfelek meyvesinden Passion Fruit kokteyli hazırlanıyor.

Kahvaltı...
Kahvaltılık ürünlerin de yer aldığı şarküteride ev yapımı kişnişli rezene tohumlu özel sosislerden zeytin reçeline, Siirt Pervari karakovan süzme balından Hatay yöresine özel nar ekşisi gibi birçok doğal lezzet satışa sunuluyor. İthal ve yerli olmak üzere zengin peynir çeşitlerinin de yer aldığı şarküteride Yozgat yöresine ait zereşk üzümünden yapılan Zereşli lokum ve ballı lokum da en çok aranan lezzetler arasında yer alıyor. “Rokfor sos” ya da “Moren mantarı sos” ise yine şarküteri bölümünde göze çapan farklı lezzetler arasında.

Teknelerin yanı sıra mekanın sahip olduğu eşsiz konumda keyifli saatler geçirmek ve özel lezzetlerini tatmak için gelen diğer misafirlerin de The Market’te deneyimledikleri etleri kendi evlerinde aynı lezzette pişirebilmeleri için, şarküteri bölümünde tercihe göre et çeşitleri de satılıyor.

Fiyatlar nasıl?
The Market’te başlangıçlar 16-35 TL, et yemekleri 32-140 TL, garnitürler 14-17 TL, tatlılar ise 19-22 TL arasında değişen fiyatlarla servis ediliyor.

Ya mimarisi...
Modern tasarımıyla ön plana çıkan The Market, sahip olduğu eşsiz konumun ayrıcalığını farklı pişirme ve sunum teknikleriyle birleştiriyor. Tasarımlarına yansıttığı modern, keyifli ve minimalist çizgilerle mekanlara farklı bir bakış açısı sunan ünlü Mimar Mahmut Anlar imzasıyla hazırlanan The Market’in, oldukça iddialı olduğu zengin ürün yelpazesini mekanın girişinden itibaren misafirlerle buluşturmak amacıyla tasarlanan açık mutfak sistemi ise işlevselliği de ön plana çıkarıyor. Yalın geometrik formlarda tasarlanan The Market, mekanı oluşturan ara birimlerde kullanılan ham malzemelerle endüstriyel tasarım havasını yaşatıyor.

The Market 85 kişilik ekibiyle Steak House bölümün yanı sıra, mekanın önünde yer alan iskelede kapasite sınırlaması olmadan tüm yat ve teknelere şarküteri hizmeti veriyor.

Adres: Kuruçeşme mahallesi Muallim Naci Cad. no.56 Kuruçeşme - İstanbul

Telefon: 0212 257 41 11

R.E.A.D

Cafede kitap keyfi! Hem de Tarabya'da, hem de muhteşem manzaraya karşı, hem de bol seçenekli menü eşliğinde! R.E.A.D! Yani Recharge, Eat and Drink... The Grand Tarabya'nın hemen verendasında hizmet vermeye başladı. Bir okuma odası rahatlığında dizayn edilen R.E.A.D., dünyanın önemli yayınevlerinin çok özel kitaplarından oluşan bir kütüphaneyi misafirlerinin hizmetine sunuyor.

Dilerlerseniz R.E.A.D.’deki kitapları kahvenizi yudumlarken inceleyebilir, dilerseniz 200'ün üzerindeki kitaptan dilediklerinizi satın alabilirsiniz.‘Recharge’ konseptine uyumlu yiyecek ve özel meyve kokteylleri enerji ve sağlık depolamanız için hazırken, ‘Eat’ konsepti İstanbul’da bulabileceğiniz en özel lezzetlerle menüde sizi bekliyor.

The Grand Tarabya pastanesinden çıkan sanat eseri pastalar, kekler, tatlılar, taze ekmekler ve diğer pastane ürünleri "to go" konseptiyle sunuma hazır bekliyor. R.E.A.D.’de Boğaz’ın göz alıcı ışıltısına eşlik edecek lezzetlere çorbalar ile başlangıç yapabilir, su böreği veya kalamar tava ile devam edebilirsiniz. Fish and chips, ılık humus ile servis edilen sotelenmiş pastırmalı kuzu, tavuk quesadilla gibi ana yemeklerinden birini tercih edebilirsiniz. Salata, sandviç, pizza, spagetti ve tatlı çeşitleri ise şık ve ışıltılı ortamında R.E.A.D.’in size sunduğu diğer lezzet alternatifleri. ‘Drink’ konsepti içindeki özel yapım alkollü ve alkolsüz kokteyllerin yanı sıra naneli R.E.A.D. limonatası da son derece iddialı.

Bence denemeye değer. Özellikle de tek başına zaman geçirmek isteyenler için... Ne dersiniz?

Adres: The Grand Tarabya
Rezervasyon: 0212 363 33 00





HUQQA

Eminim hepimiz önünden geçerken 'Aaaa yeni bir yer açılmış!' dedik! Hani şu hep duyduğumuz 'Nargileci'...   Evet, Huqqa'dan bahsediyorum :)

Huqqa'da İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizzanın “en ince” formuyla hazırlanan sunumu, zengin alternatifli cheesecake’leri ve farklı aromalarla tatlandırılan salatalarının yanı sıra Denizli’den gelen yufkalarla hazırlanan  muska ve bükme, ev yapımı turunç-ceviz reçeli serpme kahvaltı menüsünde en çok tercih edilen tatlar arasında yer alıyor. Trakya eski kaşarı, Erzincan tulumu gibi yöresel tatların ön planda olduğu kahvaltı menüsü, İtalya’nın dünyaca ünlü Burrata peyniri ile buluşarak, ortalama 39 TL fiyatla Boğaz manzarası eşliğinde misafirlerine değişik bir kahvaltı keyfi yaşatıyor.

Huqqa’da İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizzayı 150 gr yerine 50 gr hamurla hazırlanan en ince pizza formuyla deneyimlemek mümkün. Pizza menüsündeki roka yapraklarıyla sunulan “Pizza Valtellina” ve “Pizza Fungi Carnaval” favori tatlar arasında bulunuyor. Ayrıca “Milano usulü saltım bocca” ve “Bambu sepetinde levrek” de en beğenilen ana yemekler arasında yer alıyor. Tercihe göre glutensiz alternatiflerin de yer aldığı çok özel menüde vejetaryen lezzetleri de unutulmuyor.


Her damak zevkine hitap eden menüsüyle Huqqa  yemek sonrası için ise farklı aromalarla bezenmiş geniş cheesecake menüsüyle tatlı severlere rüya gibi bir final sunuyor. “Oreo Dream Cheesecake” en çok tavsiye edilen tatlılar arasında yer alıyor. Baklava yufkasında badem ezmeli incir tatlısı “Bademcir” ise damaklarda adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor.

Yaz aylarının vazgeçilmezi limonata Huqqa'da farklı tatlarda sunuluyor. Ev yapımı çilek, mango, karpuz, ananas, zencefil aromalı limonatalar denenmesi gereken ve en favori içecekler arasında.  Alkosüz meyveli buzlu kokteylerler arasında en çok tercih  edilen içecekler ise; strawberry, blue siesta, casablanka, ahududu flamenko yer alıyor. Gazozda nostaljik lezzet arayanlar içinse, Ege bölgesinden özel olarak getirtilen “Zafer Gazozu” sunuluyor.

Boğaz manzarası eşliğinde keyifli anlar için, müşteriler tarafından sıkça tercih edilen “farklı aromalarla tatlandırılan; Ala, yaz meyvelerinden oluşan; Berry, yoğun aromalı; Şantiye, Winter, Tropikal, Mistik ve Sinerji” gibi 40 tane nargile çeşidi de bulunuyor.



Huqqa’da başlangıçlar 18-26 TL, pizza çeşitleri 17-24 TL, ara sıcaklar 22-34 TL, ana yemekler 30-48 TL, tatlılar 18-26 TL,  nargile çeşitleri ise 20-24 TL arasında değişen fiyatlarla servis ediliyor.

Tasarımlarına yansıttığı modern, keyifli ve minimalist çizgilerle mekanlara farklı bir bakış açısı sunan ünlü Mimar Mahmut Anlar imzasıyla hazırlanan Huqqa'nın, dekorasyonunda özel olarak tasarlanmış geometrik desenler göze çarparken, kullanılan pastel renkler de genç ekibin enerjik ve modern vizyonunu gözler önüne seriyor.  Sahip olduğu eşsiz konumun keyfini ve ayrıcalığını tüm misafirlerine yaşatabilmek için farklı kotlarda, herkesin kendi rahat ve özel hissedebileceği ayrı bölümler oluşturularak tasarlanan Huqqa'da misafirlerin uzun süre keyifli vakit geçirmelerine olanak sağlayacak konforu yaratmak hedefleniyor.  

240 kişilik kapalı ve 210 kişilik açık alan olmak üzere toplam 450 kişi kapasiteli Huqqa'da özel günler, toplantılar için tasarlanan ve rezervasyon sistemiyle hizmet veren 10-15 kişilik özel odalar da kutlamalara ve iş toplantılarına ev sahipliği yapıyor.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi Muallim Naci cad. No:56, Beşiktaş
Telefon: 0 212 265 0 666

BLUE TOPAZ

Blue Topaz aslında 12 ay hizmet veren Gümüşsuyu'ndaki Topaz'ın Reina'daki deniz ürünleri, balık ve meze versiyonu.  İki kıtayı birbirinden ayıran Boğaz’ın nefes kesen manzarasına sahip bol ödüllü Topaz, Gümüşsuyu’ndaki adresinde birbirinden çeşitli lezzetleri ile misafirlerini buluştururken sırf meze ve balık tutkunlarını ise Blue Topaz’da Reina’da bir araya getiriyor. Blue Topaz, geniş meze ve balık çeşitlerinin yanında, deniz ürünleri ve meze tercih etmeyenler için de alternatif lezzetlere yer vermiyor değil.

Blue Topaz’ın zengin menüsünde;  soğuk mezelerden ‘köz patlıcanlı çoban salata’, ’zencefilli levrek’, ‘kabak çiçeği dolma’, sıcak mezelerden ‘deniz mahsullü arpa şehriyesi’, ‘hafif acılı ve kimyonlu karides tava’, ana yemek olarak ‘kaya levreği ızgara’,  ‘fener külbastı’, ‘istakozlu linguini’, tatlılarda ise; ‘sakızlı Panna Cotta’, “çikolata kreması” gibi baştan çıkarıcı nefis lezzetler dikkat çekiyor.

‘Sabit fiyatlı değişken menü’ uygulaması ile fark yaratan Blue Topaz’ın menüsü, mevsim boyunca değişiklikler göstererek dinamikliğini koruyor, fiyatı ise hiç değişmiyor.

Adres: Reina- Muallim Naci Cad. No:44 Ortaköy
Telefon: 0 212 296 95 55
http://www.bluetopazistanbul.com/





ANJELIQUE


İstanbul gece hayatının değişmez adresi Anjelique, Akdeniz mutfağı konseptiyle restoranlarının tüm menüsünü yeniledi. Bu sezondan itibaren Anjelique’in üst ve alt katında yer alan her iki restoranında da Akdeniz mutfağının en seçkin lezzetlerinin yanı sıra Türk mutfağından pek çok tanıdık lezzeti tadabileceksiniz. D.ream Kurumsal Executive Şefi Mehmet Gök danışmanlığında yenilenen menüde; Naneli Sakız Kabağı Çorbası, Fırınlanmış Ahtapot Salatası, Zeytinyağlı Acılı Kuru Patlıcan Dolması gibi özel lezzetler, iyi yemek ve iyi eğlenceyi bir arada isteyenleri bekliyor.

Açıldığı günden bu yana değişmeyen çizgisi ve kalitesiyle İstanbul’un değişmeyen müzik ve eğlence adresi olmaya devam eden Anjelique, üst katında hizmet veren restaurant’ında konuklarına eğlence öncesi Akdeniz mutfağının en seçkin örneklerini sunduğu menüsünü genişleterek alt kattaki restoranına da uyguladı. Anjelique’in eşsiz manzarası ve ambiansına eşlik eden muhteşem lezzetlerle sadece kulağa ve göze değil, damağa da hitap eden yenilenen yaz menüsü, Akdeniz mutfağının benzersiz lezzetlerinin yanı sıra Türk mutfağından da pek çok farklı lezzeti konuklarına sunuyor.  D.ream Kurumsal Executive Şefi Mehmet Gök’ün danışmanlığında yenilenen menüdeki Türk ve Akdeniz mutfağının en karakteristik lezzetleri, yaz boyunca lezzet ve eğlenceden vazgeçemeyenlerin favorisi olacak.

Anjelique’in 22 çeşit başlangıç ve 11 çeşit ana yemeğin servis edildiği yeni menüsünde; naneli sakız kabağı çorbası,  içli köfte, porcini mantarli risotto, fırında mücver, zeytinyağlı acılı kuru patlıcan dolması, levrek buğulama, Arnavut ciğeri, ev yapımı mantı ve kuzu incik ise ön plana çıkan lezzetlerden bazıları.

Telefon: 0212 327 28 44/45

www.anjelique.com.tr




EMİRGAN SÜTİŞ

Emirgan Sütiş, belki manzarası ve konumu itibariyle dikkat çeken mekanlar arasında yerini alsa da, ürünlerinde dikkat ettikleri hususlar burayı vazgeçilmez kılan en iyi nedenler arasında.

Peyniri Ezine'den, sadece firmalarına özel üretim yapan özel bir çiflikten getiriyorlar. Reçel çeşitleri ise Adapazarı'nda faaliyet gösteren Türkiye’nin markalaşmış ilk ev yapımı organik reçellerini üreten bir firmadan temin ediliyor. Reçellerde, hiçbir katkı maddesi, koruyucu veya kıvam arttırıcı kullanılmıyor.  Et konusunda da hassas olan Emirgan Sütiş, etlerini Artvin ve Susurluk yörelerinde yetişen danalardan elde ediyor. Çaylarını ise yılın ilk hasatı ile beraber Rize'den özel olarak toplattırığ, depolarında bir sene boyunca dinlenirdikten sonra servis ediyorlar.

Özellikle sıcak gelen yufka ekmeklerini o katkısız reçelleriyle yemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

https://twitter.com/#!/emirgansutis

Adres: Emirgan Mah. Sakıp Sabancı Cad. No:1/3 Emirgan 

Telefon: 0212 323 5030





KALA'BALIK' RESTAURANT

Kuruçeşme'deki Kalabalık, Yunanlı şefin ellerinden çıkan Yunan ve Ege yemeklerini İstanbullularla buluşturuyor. Klasik Yunan havasındaki mavi-beyaz restoranın en öne çıkan yemekleri, Ouzo ile söndürülmüş midye güveç, konyaklı ve reyhanlı karides sote... Kuruçeşme Kalabalık'ı diğer balık restoranlarından ayıran özelliği, misafirlerini Türkiye'den Yunanistan'a, Amerika'dan İngiltere'ye geleneksel kahvaltı yolculuklarına çıkarması...

http://www.facebook.com/pages/Kuru%C3%A7e%C5%9Fme-Kalabal%C4%B1k/329859190377047
https://twitter.com/#!/KrcsmKalabalik

Adres: Muallim Naci Cad. No:99 Kuruçeşme, İstanbul (Macro Center karşısı)
Telefon: 0212 358 36 28






KURUÇEŞME BALIK

İstanbul’da Boğaziçi’nin orta yerinde inci bir gerdanlığın ucundaki son lezzet madalyonu gibidir Kuruçeşme Balık Restoran… Doğrusunu söylemek gerekirse hatırı sayılır yerli ve yabancı gurmelerin deniz mutfağını parmaklarıyla işaret ettikleri bir mahsul ofisi tadında çalışan yegâne mekânlardandır… Kent için çok genç, trendler içinse bilge bir lezzet durağı olunca konu Kuruçeşme Balık, görmezden gelinmeyecek bir gönle oturur. Ve bu öyle bir oturuştur ki, gidenin aklının bir yanı beyaz örtülü o masalarda tatlı bir leke gibi kalır.

Yıkandıkça maviye çalan bir leke! 1900’lü senelerin son parkurunda Kuruçeşme birkaç güzide mekânla İstanbul eğlence hayatının atardamarlarındır. Mesela bir Aynalı Meyhane, Bir Pafuli, Bir Ece Restoran o yılların serin kalabalıklarını ağırlayarak kendi çapında bir mutfak ve eğlence kültü yaratmışlardır…
Hemen açıklarda bulunan Galatasaray adasının bugünkü kadar efektif kullanılmadığı yıllar için, deniz mahsulünü gönül ferahlığıyla tüketecek mekân sayısı iki elin parmak sayısını geçmez aynı zamanda…



Boğazın diğer ucundaki Sarıyer semtinde tevazuuyla işini yapan küçük balık lokantalarının güneye doğru göçü de birkaç yıl sonrasına denk gelir… Kuruçeşme Balık başlarda iki salonlu küçük ve salaş bir mekân olarak hizmet verirken, 2000 yıllarının başında Sarıyer’den bahsettiğimiz rüzgâra kapılarak bu sahile gelen Musa Şit işletmeyi devralarak günün ruhuna uygun hale getirmeyi çalışır restoranı…

Kuruçeşme balık tevazuu elden bırakmadan her yıl masalarına birkaç sandalye daha ekler. Musa Şit ve balıkçı arkadaşlarının ilk günden beri özenle, lezzeti riske etmeden zenginleştirdikleri lezzet gamı da giderek büyür… Şimdi, etrafında tarihe karışan onlarca mekânla özdeşleşen objeleri bünyesinde toplamış küçük bir müze/ mekândır aynı zamanda Kuruçeşme Balık…

Üç ayrı katında üç ayrı içerikle hizmet vermektedir müdavimlerine. Soğuğunda ara sıcağına, finalde balık ve nokta vuruşunda tatlı ve meyve paletiyle bu İstanbul’un en güzel mahallelerinden birinin tüm ruhunu içinde biriktirmektedir… Bir nevi son lezzet kalesi görünümü veren bu fotoğraf içinde balık “bazı akşamlar yenilir” önermesinden “balık, her akşamın tabağında olmalıdır!” gerçekliğine yalın bir akış vardır… 



Kimse, bir diğerinin lezzet odağına netleşemeyeceği için en doğru davet, gel, tat, sev ve kopma denklemi olmalıdır, ne dersiniz…

Kentin saçlarını ikiye ayırarak; akıp giden mavilikte,mavi olan, olabilen herkesin bir gün çalması gereken kapı sizi beklemektedir. Kuruçeşme Balık Restoran adıyla ve artık neredeyse hiç kapanmadan…

Adres: Kuruçeşme Cd. No:9 Kuruçeşme
Telefon: 0 212 263 44 72


CHILAI/ YEME, İÇME, GÖRME, GÖTÜRÜLME MEKANI

Boğaz'ın yanıbaşında! Bebek'te! Nasıllllll güzel bir manzara!:) Ünlü şefler mutfakta! Daha ne olsun! Fiyatlar yüksek, çok net! Sohbet için çok uygun. Yani gürültü bir müzik yok. Sigara da rahat içebiliyorsunuz. Bildiğim kadarıyla ünlü ressamların resimleri de sergileniyor. Sortie'den Reina'dan sıkıldıysanız onlar kadar eğlendirir mi bilemem (zevke göre değişir:)) yabancı misafirleriniz için ideal olabilir. Atmosferi çok etkileyici geliyor. Atmosferi ne demekse artık:)

http://www.chilai.com.tr/
http://twitter.com/#!/ChilaiBebek
http://www.facebook.com/people/Chilai-Bebek/100002118720388

Adres: Cevdet Paşa Cad. 60. Bebek
Telefon: 0 212 263 63 15




2 yorum:

  1. Çok güzel bir derleme olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş. ama boğazda daha fazla mekan öprenmek istiyoruz :) teşekkürler

    YanıtlaSil